Мапа порталу

МИКОЛАЇВСЬКА МІСЬКА РАДА

ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

РІШЕННЯ

 

28 жовтня 2020                                                                                        № 1030

Про встановлення граничних норм коштів

для харчування дітей у закладах освіти

 

З метою забезпечення організації харчування дітей у закладах освіти, відповідно до ст. 25, ч.3 ст. 56 Закону України «Про освіту», ст. 5, ч. 5 ст. 19 Закону України «Про охорону дитинства», ч.7 ст. 20 Закону України «Про повну загальну середню освіту», постанови Кабінету Міністрів України від 22.11.2004 № 1591 «Про затвердження норм харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку», пп. 2.6 п. 2 Порядку встановлення плати для батьків за перебування дітей у державних і комунальних дошкільних та інтернатних навчальних закладах, затвердженого наказом Міністерства освіти і науки України від 21.11.2002 № 667, керуючись пп. 6 п. «а» ст. 32 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», виконком міської ради

 

ВИРІШИВ:

 

1. Встановити з 01.01.2021 граничні норми коштів на день для харчування дітей у закладах освіти.

1.1. У закладах дошкільної освіти:

 

в групах для дітей

 

- загального типу

- з цілодобовим перебуванням

- санаторного типу

раннього віку

- 29,50 грн.;

- 36,20 грн.;

- 36,20 грн.;

дошкільного віку

- 44,20 грн.;

- 52,00 грн.;

- 52,00 грн.

 

1.1.1. граничні норми для закладів дошкільної освіти, безоплатне гаряче харчування яких забезпечується за рахунок місцевого бюджету, а саме для дітей дошкільних навчальних закладів з числа: дітей з санаторних груп; дітей які потребують корекції фізичного або розумового розвитку; дітей-сиріт; дітей, позбавлених батьківського піклування, які перебувають під опікою і виховуються в сім’ях; дітей з інвалідністю; вихованці із сімей, які отримують допомогу відповідно до Закону України «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям»; здобувачів освіти з числа дітей працівників органів внутрішніх справ, які загинули під час виконання службових обов’язків; дітей, батьки яких є учасниками або загинули у зоні проведення АТО/операції Об’єднаних сил (ООС), дітям з числа внутрішньо переміщених осіб чи дітям, які мають статус дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій і збройних конфліктів - безкоштовно.

1.2. У закладах дошкільної освіти із самостійним приготуванням їжі:

 

в групах для дітей

 

загального типу

- з цілодобовим перебуванням

- санаторного типу

раннього віку

- 17,70 грн;

- 21,70 грн;

- 21,70 грн;

дошкільного віку

- 26,50 грн;

- 31,20 грн;

- 31,20 грн.

 

1.2.1. граничні норми для закладів дошкільної освіти, безоплатне гаряче харчування яких забезпечується за рахунок місцевого бюджету, а саме для дітей дошкільних навчальних закладів з числа: дітей з санаторних груп; дітей, які потребують корекції фізичного або розумового розвитку; дітей-сиріт; дітей, позбавлених батьківського піклування, які перебувають під опікою і виховуються в сім’ях; дітей з інвалідністю; вихованців із сімей, які отримують допомогу відповідно до Закону України «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям»; здобувачів освіти з числа дітей працівників органів внутрішніх справ, які загинули під час виконання службових обов’язків; діти, батьки яких є учасниками або загинули у зоні проведення АТО/операції Об’єднаних сил (ООС), дітям з числа внутрішньо переміщених осіб чи дітям, які мають статус дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій і збройних конфліктів - безкоштовно.

1.3. У Миколаївському спеціальному навчально-виховному комплексі для дітей зі зниженим зором:

1.3.1. У дошкільному відділенні:

- групи раннього віку

- групи дошкільного віку

- з цілодобовим перебуванням

- 29,50 грн.;

- 44,20 грн.;

- 52,00 грн.

 

1.3.2. У шкільному відділенні - 44.20 грн.

1.4. У закладах загальної середньої освіти:

                                                                                              1-4 класів        5-11 класів

- граничні норми для учнів,

гаряче харчування яких забезпечується за рахунок місцевого бюджету, а саме для учнів 1- 4 класів, здобувачів освіти із числа дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування; здобувачів освіти із сімей, які отримують допомогу відповідно до Закону України «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям»; здобувачів освіти з числа дітей працівників органів внутрішніх справ, які загинули під час виконання службових обов’язків; учнів з числа дітей, батьки яких є учасниками або загинули у зоні проведення АТО/операції Об’єднаних сил (ООС); дітей з особливими освітніми потребами, які навчаються у спеціальних і інклюзивних класах;

дітей із числа внутрішньо переміщених осіб чи дітей, які мають статус дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій і збройних конфліктів.

- 14,20 грн;    - 17,00 грн.

 

 

 

1.5. Встановити граничну норму коштів на день для харчування дітей у таборах з денним перебуванням на базі закладів загальної середньої освіти, спеціальних загальноосвітніх та закладів позашкільної освіти у розмірі 27,80 грн.

1.6. Здобувачі освіти з числа внутрішньо переміщених осіб чи здобувачі, які мають статус дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій і збройних конфліктів, забезпечуються безкоштовним харчуванням.

1.7. Встановити граничну норму коштів на день для харчування дітей у закладах професійно-технічної освіти, студентів Миколаївського муніципального академічного коледжу:

- здобувачам освіти (учням, студентам) із числа дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, і дітей, які потребують особливих умов виховання, перебувають на повному утриманні держави ;

- 79,10 грн.;

- здобувачам освіти (учням, студентам) із числа дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, яким в установленому законодавством порядку призначено опікуна чи піклувальника; здобувачам освіти (учням, студентам)  із сімей, які отримують допомогу відповідно до Закону України «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям».

- 31,70 грн.;

 

2. Визнати з 01.01.2021 такими, що втратили чинність, рішення виконавчого комітету Миколаївської міської ради від 08.11.2019 № 1194 «Про встановлення граничних норм коштів для харчування дітей у закладах освіти», від 24.06.2020 № 521 «Про внесення змін та доповнень до рішення виконавчого комітету міської ради від 08.11.2019 № 1194 «Про встановлення граничних норм коштів для харчування дітей у закладах освіти».

3. Контроль за виконанням даного рішення покласти на першого заступника міського голови Криленка В.І.

 

Перший заступник

міського голови                                                                            В. КРИЛЕНКО

 

Опубліковано: 1 листопада 2020р


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: