Мапа порталу

МИКОЛАЇВСЬКА_МІСЬКА_РАДА


РІШЕННЯ

№ 19/17 від 2012-08-21

Про розгляд протесту прокуратури м. Миколаєва від 13.08.12 № (15-01) 5082 вих-12 на п. 2.2.2 розділу 2.2 рішення Миколаївської міської ради від 26.01.12 № 14/16 «Про затвердження порядку розміщення тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності на території                      м. Миколаєва»


Миколаївською міською радою 26.01.12 було прийнято рішення № 14/16 «Про затвердження Порядку розміщення тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності на території м. Миколаєва», п. 2.2.2 розділу 2.2 встановлено, що використання земельних ділянок для розміщення пересувних ТС (групи пересувних ТС) дозволяється у виключній відповідності до Земельного кодексу України, у тому числі на підставі права власності, користування земельною ділянкою або договору про встановлення особистого строкового сервітуту, укладеного на підставі відповідного рішення виконкому міської ради.
Прокуратура м. Миколаєва вважає п. 2.2.2 розділу 2.2 зазначеного рішення таким, що не відповідає вимогам чинного законодавства та підлягає приведенню у відповідність до вимог чинного законодавства. В обґрунтування своєї позиції прокуратура м. Миколаєва посилається на те, що відповідно до ст. 12 Земельного кодексу України до повноважень сільських, селищних, міських рад у галузі земельних відносин на території сіл, селищ, міст, окрім іншого, належить розпорядження землями територіальних громад, передача земельних ділянок комунальної власності у власність чи користування громадян та юридичних осіб.
Пунктом 12 Перехідних положень Земельного кодексу України встановлено, що до розмежування земель державної та комунальної власності повноваження щодо розпорядження землями (крім земель, переданих у приватну власність, та земель, зазначених в абзацах другому та четвертому цього пункту) в межах населених пунктів здійснюють відповідні сільські, селищні, міські ради з урахуванням вимог абзацу третього цього пункту, а за межами населених пунктів – відповідні органи виконавчої влади.
Пунктом 34 ч. 1 ст. 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» передбачено, що виключно на пленарних засіданнях сільських, селищних, міських рад вирішуються питання регулювання земельних відносин.
Враховуючи вищевикладене, Миколаївська міська рада погоджується з доводами прокуратури м. Миколаєва.
Керуючись ст. 25, ч.1 ст. 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», міська рада
 
 ВИРІШИЛА:
 
1. Протест прокуратури м. Миколаєва від 13.08.12 № (15-01) 5082 вих-12 на п. 2.2.2 розділу 2.2. рішення Миколаївської міської ради від 26.01.12 № 14/16 «Про затвердження порядку розміщення тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності на території м. Миколаєва»  задовольнити.
2. Пункт 2.2.2 розділу 2.2 рішення Миколаївської міської ради від 26.01.12 № 14/16 «Про затвердження порядку розміщення тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності на території м. Миколаєва» скасувати.
3. Копію рішення міської ради направити до прокуратури     м. Миколаєва.
4. Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійну комісію міської ради з питань архітектури, будівництва та регулювання земельних відносин (Дробота), заступника міського голови Гуллєра В.І.


Міський головаВ.Д. Чайка


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: