Мапа порталу

МИКОЛАЇВСЬКА МІСЬКА РАДА

РІШЕННЯ

 

12 червня 2020                                                                                          № 56/116

Про здійснення Миколаївською

міською радою місцевого

запозичення у 2020 році для

фінансування інвестиційного

підпроєкту «Покращання

інфраструктури громадського

транспорту міста Миколаєва»

 

        З метою впровадження заходів інвестиційного підпроєкту «Покращання інфраструктури громадського транспорту міста Миколаєва», відповідно до  статей 16,18,74 Бюджетного кодексу України, Фінансової угоди (Проект «Міський громадський транспорт України») між Україною та Європейським інвестиційним банком, яку було укладено 11.11.2016 та ратифіковано Законом України від 12.04.2017 № 2009 – VIII,  постанови Кабінету Міністрів України від 16.02.2011 № 110 «Про затвердження Порядку здійснення місцевих запозичень», рішення від  20.12.2019 № 56/70 «Про бюджет міста Миколаєва на 2020 рік», керуючись статтями 26, 70, частиною  першою статті 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», міська рада

 

ВИРІШИЛА:

 

1. Здійснити місцеве запозичення шляхом залучення позики на наступних умовах:

1.1. Мета здійснення  запозичення – фінансування впровадження заходів інвестиційного підпроєкту «Покращання інфраструктури громадського транспорту міста Миколаєва».

1.2. Форма здійснення запозичення – укладення угоди про передачу коштів позики між Міністерством фінансів України, Міністерством інфраструктури України та Миколаївською міською радою відповідно до умов Фінансової угоди (Проект «Міський громадський транспорт України») між Україною та Європейським інвестиційним банком, укладеної                 11.11.2016  та ратифікованої Законом України від 12.04.2017  за  № 2009-VIII (далі – Фінансова угода).

1.3.  Вид запозичення – внутрішній кредит.

1.4.  Розмір та валюта запозичення – 4 500 000 (чотири мільйони п’ятсот тисяч) євро в тому числі:

2020 рік – 450 000 (чотириста п’ятдесят тисяч) євро;

2021 рік – 3 850 000 (три мільйони вісімсот п’ятдесят тисяч) євро;

2022 рік –  200 000 (двісті тисяч) євро.

1.5. Період запозичення - 9 років від підписання угоди про передачу коштів позики.

       1.6. Пільговий період – 9 місяців від підписання угоди про передачу коштів позики.

       1.7. Відсоткова ставка за користування позикою відповідно до умов Фінансової угоди визначається на дату вибірки траншів та дорівнює фіксованій ставці або шестимісячній Європейській міжбанківській ставці пропозиції (EURIBOR) + спред (до 2%).

      1.8. Розмір основної суми боргу за запозиченням становить 4 500 000 (чотири мільйони п’ятсот тисяч) євро.

      1.9. Погашення позики  здійснюється рівними щопіврічними платежами, відповідно до умов, визначених угодою про передачу коштів позики, після закінчення пільгового періоду.

      1.10. Сплата відсотків за користування позикою здійснюється  щопіврічними платежами відповідно до умов, визначених угодою про передачу коштів позики, починаючи з першої погодженої дати платежу після надання першого траншу кредиту.

      1.11. Частина комісії за проведення оцінки ЄІБ у розмірі 50 000 євро відносно Фінансової угоди, яка сплачується Україною відповідно до пункту 1.08 статті 1 Фінансової угоди, вважається Частиною коштів позики, наданої Кінцевому бенефіціару, та розраховується шляхом множення суми комісії за проведення оцінки ЄІБ  на частку від ділення Частини коштів позики на загальну суму позики (до 0,5%).

      1.12. Плата Міністерству фінансів України за надання Частини коштів позики становить 0,5% річних від вибраної та непогашеної Частини коштів позики відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України від 26.10.2016 №805-р «Про залучення позики від Європейського інвестиційного банку для реалізації проекту  «Міський громадський транспорт України».

       2. Майнове або інше забезпечення виконання зобов’язань за запозиченням не надається.

       3. Уповноважити директора департаменту фінансів Миколаївської міської ради Святелик Віру Євгенівну вчиняти всі необхідні правочини та здійснювати всі передбачені чинним законодавством України дії, пов’язані із залученням запозичення до бюджету міста Миколаєва, у тому числі підписати угоду про передачу коштів позики між Міністерством фінансів України, Міністерством інфраструктури України та Миколаївською міською радою відповідно до умов Фінансової угоди (Проект «Міський громадський транспорт України») між Україною та Європейським інвестиційним банком, укладеної  11.11.2016 та ратифікованої Законом України від 12.04.2017 за №2009-VIII, для фінансування впровадження заходів інвестиційного підпроєкту «Покращання інфраструктури громадського транспорту міста Миколаєва».

        4. Погашення кредиту та сплата відсотків за кредитом, а також інші витрати, пов’язані з отриманням та погашенням даного запозичення, здійснюються за рахунок коштів бюджету міста Миколаєва.

        5. Департаменту фінансів Миколаївської міської ради щорічно передбачати у бюджеті міста кошти, необхідні для здійснення витрат з виконання боргових зобов’язань міста до кінця дії цих зобов’язань.

        6. Рішення набирає чинності після погодження обсягу та умов здійснення запозичення Миколаївською міською радою Міністерством фінансів України.

        7.  Контроль за виконанням цього рішення покласти на постійні комісії міської ради: з питань економічної і інвестиційної політики, планування, бюджету, фінансів та соціально-економічного розвитку (Бернацького),  з питань промисловості, транспорту, енергозбереження, зв’язку, сфери послуг, підприємництва та торгівлі (Євтушенка), заступника міського голови Андрієнка Ю.Г.

 

 

Міський голова                                                                               О.СЄНКЕВИЧ

 

 

 

Опубліковано: 26 червня 2020р. 

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: