Мапа порталу

МИКОЛАЇВСЬКА МІСЬКА РАДА

РІШЕННЯ

 

06  лютого 2020                                                                                            № 56/94

Про передачу об’єкта  права комунальної

власності територіальної громади

міста Миколаєва до державної власності

 

Враховуючи збільшення транспортного навантаження на шляхопровід через залізницю в Широкій Балці, який перебуває в комунальній власності територіальної громади міста Миколаєва, та прокладено над залізничною колією державного значення, з метою недопущення його руйнації, беручи до уваги  обмеженість фінансових ресурсів стосовно його подальшої експлуатації, обслуговування та проведення реконструкції, керуючись Законом України «Про передачу об’єктів права державної та комунальної власності», п. 51 ч. 1 ст. 26, ч. 5 ст. 60 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», міська рада

 

ВИРІШИЛА:

 

1. Дати згоду на передачу з комунальної власності територіальної громади міста Миколаєва до державної власності об’єкта права комунальної власності, а саме шляхопроводу через залізницю в Широкій Балці, який знаходиться на балансі КП «Експлуатаційне лінійне управління автодоріг», інвентарний номер 000991, балансова вартість 2 511 690,90  грн.

2. Звернутися до Кабінету Міністрів України (текст Звернення додається).

3. Управлінню апарату Миколаївської міської ради направити вищезазначене Звернення до Кабінету Міністрів України.

4. Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійну комісію міської ради з питань житлово-комунального господарства, комунальної власності та благоустрою міста (Лєпішева), першого заступника міського голови Криленка В.І.

 

Міський голова                                                                                    О. СЄНКЕВИЧ

 

 

Звернення

депутатів Миколаївської міської ради VІІ скликання

до Кабінету Міністрів України

 

У місті Миколаєві побудовано шляхопровід через залізницю в Широкій Балці, який прокладено над залізничною колією державного значення.

Шляхопровід розташований над залізничними коліями напрямків ст. Миколаїв Головний-ст. Миколаїв Вантажний (двоколійна ділянка) та під'їзною залізничною колією (одноколійна ділянка), зв'язує центральну частину міста з мікрорайонами Широка Балка та Богоявленське.

          Існуючий шляхопровід розрахований під нормативне тимчасове навантаження по схемі Н30 (автомобільне навантаження) та НК-80 (одиночне колісне навантаження), від пішоходів на технологічних тротуарах  - 400 кг/м 2, збудований у 1970-1972 роках за робочими кресленнями,  розробленими інститутом "Дніпродіпротранс" у 1970 році.

Протяжність зазначеного шляхопроводу складає 201,11 п.м, ширина ( по зовнішніх гранях тротуарів) - 24,48 п.м, кількість смуг-4 ( по дві у кожному напрямку), висота підмостового габариту над проїзною частиною - 5,5 м,    інвентарний номер 000991. Капітальний ремонт шляхопроводу не проводився.

Основними причинами незадовільного технічного стану шляхопроводу  є:

-незадовільна експлуатація шляхопроводу через незабезпеченість 100% фінансуванням;

-перевищення навантаження на шляхопровід та збільшення  інтенсивності руху;

- неспроможність проведення поточних і капітальних ремонтів.

На підставі вищевикладеного  та з метою забезпечення безперебійного транспортного сполучення, уникнення трагічних наслідків та те, що існування шляхопроводу обумовлено виключно з функціонуванням залізничної колії, яка є державною власністю, ми, депутати Миколаївської міської ради, звертаємося з проханням надати згоду на прийняття шляхопроводу через залізницю в Широкій Балці  до державної власності.

 

 

Депутати Миколаївської міської ради VІІ скликання

 

Опубліковано: 17 березня 2020р. 

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: