Мапа порталу

МИКОЛАЇВСЬКА МІСЬКА РАДА

ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

РІШЕННЯ

 

27 грудня 2019                                                                                        № 1419

Про затвердження Порядку проведення капітального

ремонту та обладнання спеціальними засобами і

пристосуваннями для адаптації житлових та санітарно-

гігієнічних приміщень власних будинків та квартир

особам з інвалідністю, які пересуваються на інвалідних

візках, та особам, що виховують дітей з інвалідністю,

які пересуваються на візках та потребують постійної

сторонньої допомоги

 

Керуючись пп. 2 п. “б” ч. 1 ст. 34, ч. 6 ст. 59 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, виконком міської ради

 

ВИРІШИВ:

 

1. Затвердити Порядок проведення капітального ремонту та обладнання спеціальними засобами і пристосуваннями для адаптації житлових та санітарно-гігієнічних приміщень власних будинків та квартир особам з інвалідністю, які пересуваються на інвалідних візках, та особам, що виховують дітей з інвалідністю, які пересуваються на візках та потребують постійної сторонньої допомоги (додається).

 

2. Затвердити склад комісії по визначенню видів і обсягів робіт з капітального ремонту та обладнання спеціальними засобами і пристосуваннями для адаптації житлових та санітарно-гігієнічних приміщень власних будинків та квартир особам з інвалідністю, які пересуваються на інвалідних візках, та особам, що виховують дітей з інвалідністю, які пересуваються на візках та потребують постійної сторонньої допомоги (додається).

 

3. Затвердити перелік основних робіт, що виконуються під час проведення капітального ремонту та обладнання спеціальними засобами і пристосуваннями для адаптації житлових та санітарно-гігієнічних приміщень власних будинків та квартир особам з інвалідністю, які пересуваються на інвалідних візках, та особам, що виховують дітей з інвалідністю, які пересуваються на візках та потребують постійної сторонньої допомоги (додається).

 

4. Контроль за виконанням даного рішення покласти на першого заступника міського голови Криленка В.І.

 

Міський голова                                                                                   О. СЄНКЕВИЧ

 

 

ЗАТВЕРДЖЕНО

рішення виконкому

міської ради

від 27 грудня 2019

№  1419

 

ПОРЯДОК

проведення капітального ремонту та обладнання спеціальними засобами

і пристосуваннями для адаптації житлових та санітарно-гігієнічних приміщень власних будинків та квартир особам з інвалідністю, які пересуваються

на інвалідних візках, та особам, що виховують дітей з інвалідністю, які пересуваються на візках та потребують постійної сторонньої допомоги

 

1. Порядок проведення капітального ремонту та обладнання спеціальними засобами і пристосуваннями для адаптації житлових та санітарно-гігієнічних приміщень (далі – капітальний ремонт) власних будинків та квартир особам з інвалідністю, які пересуваються на інвалідних візках, та особам, що виховують дітей з інвалідністю, які пересуваються на візках та потребують постійної сторонньої допомоги за місцем їх реєстрації  відповідно до вимог санітарних та будівельних норм “Інклюзивність будівель і споруд” за рахунок коштів міського бюджету визначає механізм створення безперешкодного доступу в жилих та санітарно – гігієнічних приміщеннях, для осіб (дітей), які пересуваються у візках (далі – Заявники).

 

2. Для вирішення питання щодо проведення капітального ремонту утворюється комісія по визначенню видів і обсягів робіт з капітального ремонту та обладнання спеціальними засобами і пристосуваннями для адаптації житлових та санітарно-гігієнічних приміщень власних будинків та квартир особам з інвалідністю, які пересуваються на інвалідних візках, та особам, що виховують дітей з інвалідністю, які пересуваються на візках та потребують постійної сторонньої допомоги (далі – комісія), у складі спеціалістів житлово-експлуатаційних і ремонтно-будівельних організацій, комунального підприємства Миколаївської міської ради “Капітальне будівництво міста Миколаєва”, представників департаменту праці та соціального захисту населення Миколаївської міської ради, громадських організацій та інших уповноважених осіб.

2.1. Рішення про проведення капітального ремонту приймається комісією у місячний строк після подання повного пакету документів заявником на підставі результатів обстеження комісією квартири або будинку.

2.2. Комісія після обстеження квартири або будинку визначає види і обсяги робіт, складає перелік робіт, які необхідно виконати, виходячи із затверджених переліків основних робіт, що виконуються під час проведення  капітального ремонту квартири або будинку.

2.3. За результатами обстеження квартири або будинку, присутніми членами комісії та заявником підписується дефектний акт, який затверджується директором департаменту праці та соціального захисту населення Миколаївської міської ради.

 

3. Після обстеження будинку або квартири ремонтно-будівельна організація складає проєктно-кошторисний розрахунок з фотофіксацією, визначає договірну ціну відповідно до державних будівельних норм України з урахуванням потреб маломобільних груп населення, на проведення капітального ремонту і направляє до комунального підприємства Миколаївської міської ради “Капітальне будівництво міста Миколаєва”, яке перевіряє економічну обґрунтованість обсягу фінансування.

 

4. Комунальне підприємство Миколаївської міської ради “Капітальне будівництво міста Миколаєва” здійснює технічний нагляд за ходом та результатами проведення капітального ремонту на визначених об’єктах, узгоджує проєктно-кошторисний розрахунок, дефектний акт і договірну ціну на проведення капітального ремонту та передає департаменту праці та соціального захисту населення Миколаївської міської ради для подальшої роботи.

 

5. Капітальний ремонт проводиться на об’єктах власних жилих будинків та квартир, за місцем реєстрації осіб з інвалідністю, які пересуваються на інвалідних візках, та дітей з інвалідністю, які пересуваються на візках та потребують постійної сторонньої допомоги.

 

6. Капітальний ремонт може бути проведений у власному житлі за місцем реєстрації заявників, безкоштовно, за рахунок коштів міського бюджету.

Капітальний ремонт проводиться не частіше одного разу на 10 років.

Капітальний ремонт не передбачає втручання в несучі конструкції або інженерні системи загального користування.

 

7. Фінансування витрат, пов’язаних з проведенням безоплатного капітального ремонту житлового фонду і складенням проєктно-кошторисної документації, проводиться за рахунок коштів міського бюджету, передбачених на відповідний рік у межах обсягів, затверджених на ці цілі.

 

8. Головним розпорядником коштів на здійснення капітального ремонту є департамент праці та соціального захисту населення Миколаївської міської ради.

 

9. Для проведення безоплатного капітального ремонту заявник подає:

- письмову заяву;

- копію паспорта (свідоцтво про народження для дітей);

- копію документа, що підтверджує право власності на будинок чи квартиру;

- документи, що підтверджують право на представництво (довіреність, паспорт (для батьків дітей) , рішення про опіку чи піклування тощо);

- довідку про реєстрацію;

- довідку про склад сім’ї;

- копію довідки МСЕК.

Лише після надання повного пакету документів заявник ставиться у чергу на проведення капітального ремонту.

 

10. Загальна вартість безоплатного капітального ремонту розраховується згідно з вимогами чинного законодавства України та визначається у розмірі, що не перевищує 120 тис. грн.

 

11. Кошторисний розрахунок та вартість безоплатного капітального ремонту квартири або будинку затверджуються рішенням виконавчого комітету Миколаївської міської ради.

 

12. Капітальний ремонт проводиться ремонтно-будівельною організацією, яка відповідно до законодавства має право на виконання таких робіт на підставі тристороннього договору, укладеного департаментом праці та соціального захисту населення Миколаївської міської ради, ремонтно-будівельною організацією та особою, приміщення якої потребує капітального ремонту. Строки проведення капітального ремонту обумовлюються в договорі та узгоджуються з особою, що має право на капітальний ремонт.

 

_______________________________________________________

 

ЗАТВЕРДЖЕНО

рішення виконкому

міської ради

від 27 грудня 2019

№  1419

 

СКЛАД

комісії по визначенню видів і обсягів робіт з капітального ремонту

та обладнання спеціальними засобами і пристосуваннями для адаптації житлових та санітарно-гігієнічних приміщень власних будинків та квартир особам з інвалідністю, які пересуваються на інвалідних візках, та особам,

що виховують дітей з інвалідністю, які пересуваються на візках

та потребують постійної сторонньої допомоги

 

Голова комісії

 

Криленко

Володимир Ігорович

-

перший заступник міського голови

 

 

Заступник голови комісії

 

Василенко

Сергій Михайлович

-

директор департаменту праці та соціального захисту населення Миколаївської міської ради

 

Секретар комісії

 

Матвієнко

Олена Вікторівна

-

начальник загального відділу департаменту праці та соціального захисту населення Миколаївської міської ради

 

Члени комісії

 

Бондаренко

Сергій Миколайович

-

директор міського територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг)

 

Виноградова

Ольга Олександрівна

-

позаштатний радник міського голови, заступник голови фізкультурно-оздоровчого клубу “Вікторія”

 

Гапчук

Олександр Миколайович

-

заступник начальника управління житлового господарства департаменту житлово-комунального господарства Миколаївської міської ради – начальник відділу з експлуатації житлового господарства

 

Септа

Крістіна Ігорівна

-

начальник юридичного відділу департаменту праці та соціального захисту населення Миколаївської міської ради

 

Степаненко

Ольга Георгіївна

-

голова громадської організації “Миколаївська обласна організація Всеукраїнської організації “Союз осіб з інвалідністю України” (за узгодженням)

 

Тушич

Віра Пилипівна

-

інженер з технічного нагляду за будівництвом комунального підприємства Миколаївської міської ради “Капітальне будівництво міста Миколаєва”

 

 

_______________________________________________________

 

ЗАТВЕРДЖЕНО

рішення виконкому

міської ради

від 27 грудня 2019

№  1419

 

 

ПЕРЕЛІК

основних робіт, що виконуються під час проведення капітального ремонту

та обладнання спеціальними  засобами і пристосуваннями для адаптації житлових та санітарно-гігієнічних приміщень власних будинків та квартир особам з інвалідністю, які пересуваються на інвалідних візках, та особам,

що виховують дітей з інвалідністю, які пересуваються на візках

та потребують постійної сторонньої допомоги

 

1. Заміна дверних коробок і полотен в санітарних кімнатах (санвузол спільний або роздільний).

 

2. Розширення дверних прорізів, заміна перемичок.

 

3. Ремонт або заміна сантехнічного обладнання, що використовується в системах водопроводу, каналізації, гарячого водопостачання, центрального (місцевого) опалення та інших внутрішніх мережах санітарних кімнат.

 

4. Ремонт або заміна сантехнічних приладів (ванн, унітазів, умивальників, мийок тощо).

 

5. Ремонт або заміна електромережі (вимикачів, розеток тощо).

 

6. Ремонт та відновлення стін, перегородок, стелі, покриття підлоги, без втручання в несучі конструкції.

 

7. Відновлення штукатурки, фарбування, заміна облицювальної плитки, обклеювання шпалерами.

 

8. Інші ремонтно-будівельні роботи по улаштуванню заходів для осіб з інвалідністю у санітарних кімнатах.

 

_______________________________________________________

 

 

Опубліковано: 10 січня 2020р. 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: