Мапа порталу

МИКОЛАЇВСЬКА_МІСЬКА_РАДА


РІШЕННЯ

№ 17/33 від 2012-05-31

Про вилучення, надання, передачу за фактичним  землекористуванням, продовження строку користування земельними ділянками юридичним особам, громадянам, зміну цільового призначення земельної ділянки та  внесення змін до рішень міської ради та виконкому міської ради по Корабельному району м. Миколаєва (П.1.1 РОЗД. ІІІ ІНШ. РЕД. №18/44 ВІД 05.07.12)(П.4 РОЗД. ІІ ІНШ. РЕД.; П.1 РОЗД. 1 ДОПОВНИТИ П.1.3., ВН. ЗМІН. №18/44 ВІД 05.07.12 )


П.1.1 РОЗД. ІІІ ІНШ. РЕД.
П.4 РОЗД. ІІ ІНШ. РЕД.; П.1 РОЗД. 1 ДОПОВНИТИ П.1.3., ВН. ЗМІН.
Розглянувши звернення юридичних осіб та громадян, проекти відведення земельних ділянок, матеріали інвентаризації, погодження з постійними комісіями  міської ради, керуючись Земельним кодексом України, Законами України “Про оренду землі”, “Про місцеве самоврядування в Україні”,     міська рада
 
ВИРІШИЛА:
 
1.Затвердити документацію із землеустрою з метою вилучення, припинення права користування, надання земельних ділянок для будівництва, обслуговування капітальних будівель, продовжити строк користування раніше наданими земельними ділянками, внести зміни до рішень міської ради та виконкому міської ради:
 
1. Затвердити проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки загальною площею 3328 кв.м, у тому числі: 1068 кв.м – під капітальною 1,2- поверховою забудовою, 3 кв.м – під спорудами, 2257 кв.м – під проходами, проїздами та площадками, в оренду за рахунок земель ПП ВКФ “Солви” 1431 кв.м, відведених рішенням міської ради від 21.11.02 №7/9, та за рахунок земель ЗАТ “Монолітбуд” 1897 кв. м, зарахувавши її до земель промисловості для обслуговування цеху по виробництву металоконструкцій та вентиляційних виробів по вул. Янтарній, 318/11.
Обмеження на використання земельної ділянки згідно з КООВЗД відсутні.              
1.1. Дозвіл на складання проекту землеустрою щодо відведення земельної   ділянки   наданий   рішенням  міської ради від 30.12.10 № 2/25.
1.2. Передати приватному підприємству виробничо-комерційній фірмі “Солви” в оренду строком на 10 років земельну ділянку загальною площею 3328 кв.м,зарахувавши її до земель промисловості для обслуговування цеху по виробництву металоконструкцій та вентиляційних виробів по вул. Янтарній, 318/11.
Пункт 1 розглянуто на засіданні постійної комісії міської ради з питань архітектури, будівництва та регулювання земельних відносин від 07.05.12, протокол № 58, на якому рекомендовано винести це питання на розгляд  міської ради.
 
2. Затвердити проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки загальною площею 2427 кв.м, у тому числі: 1140 кв.м – під капітальною 1,2- поверховою забудовою, 1287 кв.м – під проходами, проїздами та площадками,  в оренду за рахунок земель ЗАТ “Судбудізоляція” зарахувавши її до земель іншої промисловості для обслуговування придбаного майнового комплексу по вул. Приміській, 62-б.
Обмеження на використання земельної ділянки згідно з КООВЗД відсутні.              
2.1. Дозвіл на складання проекту землеустрою щодо відведення земельної   ділянки   наданий   рішенням  міської ради від 04.09.09 № 36/54.
2.2. Передати науково-виробничому товариству з обмеженою відповідальністю “Композит” в оренду строком на 15 років земельну ділянку загальною площею 2427 кв.м, зарахувавши її до земель іншої промисловості  для обслуговування придбаного майнового комплексу по вул. Приміській, 62-б.
Пункт 2 розглянуто на засіданні постійної комісії міської ради з питань архітектури, будівництва та регулювання земельних відносин від 07.05.12, протокол № 58, на якому рекомендовано винести це питання на розгляд  міської ради.
 
3. Затвердити проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки загальною площею 168 кв.м, у тому числі: 65 кв.м – під капітальною 1,2- поверховою забудовою, 68 кв.м – під спорудами, 35 кв.м – під проходами, проїздами та площадками, в оренду за рахунок земель ФОП Тумко А.Д., відведених рішенням міської ради від 18.11.05 № 37/45, зарахувавши її до земель комерційного використання, для обслуговування торговельного павільйону з літнім майданчиком по вул. 295 Стрілецької Дивізії ріг пров. Колективного.
Обмеження на використання земельної ділянки згідно з КООВЗД відсутні.              
3.1. Дозвіл на складання проекту землеустрою щодо відведення земельної   ділянки   наданий   рішенням  міської ради від 09.06.11 № 6/21.
3.2. Передати фізичній особі - підприємцю Тумко Азі Дмитрівні в оренду строком на 5 років земельну ділянку загальною площею 168 кв.м, зарахувавши її до земель комерційного використання для обслуговування торговельного павільйону з літнім    майданчиком     по     вул.   295 Стрілецької Дивізії ріг пров. Колективного.
Пункт 3 розглянуто на засіданні постійної комісії міської ради з питань архітектури, будівництва та регулювання земельних відносин від 07.05.12, протокол № 58, на якому рекомендовано винести це питання на розгляд  міської ради.
 
4. Затвердити проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки загальною площею 404 кв.м, у тому числі: 251 кв.м – під капітальною 1,2- поверховою забудовою, 48 кв.м – під тимчасовою забудовою, 94 кв.м – під проходами, проїздами та площадками, 11 кв.м – під зеленими насадженнями, в оренду, за рахунок земель приватного підприємства “Корасп Маркет” Корабельної асоціації підриємців, 371 кв.м відведено рішенням міської ради від 27.12.04 № 2/25 та 33 кв.м за рахунок земель міста, не наданих у власність або користування, зарахувавши її до земель комерційного використання для обслуговування магазину та салону-перукарні по вул. Айвазовського, 5-б.
На частину земельної ділянки діють обмеження на використання земельної ділянки згідно з КООВЗД: типу 01.01.04. – охоронна зона навколо “вздовж” об’єкта зв’язку на площі 19 кв.м, типу 01.01.05. – охоронна зона навколо “вздовж” об’єкта енергетичної системи на площі 2 кв.м; типу 01.06.23 – інші обмеження (водопровід) на площі 8 кв.м, (газопровід) на площі 52 кв.м.                
4.1. Дозвіл на складання проекту землеустрою щодо відведення земельної   ділянки   наданий   рішенням  міської ради від 30.12.10 № 2/25.
4.2. Передати приватному підприємству “Корасп Маркет” Корабельної асоціації підриємців в оренду строком на 10 років земельну ділянку загальною площею 404 кв.м, зарахувавши її до земель комерційного використання для обслуговування магазину та салону-перукарні по вул. Айвазовського, 5-б.
Земельна ділянка надається за умови сплати 5% від нормативної грошової оцінки земельної ділянки.
     Пункт 4 розглянуто на засіданні постійної комісії міської ради з питань архітектури, будівництва та регулювання земельних відносин від 14.05.12, протокол № 59, на якому рекомендовано винести це питання на розгляд  міської ради.
       (Пункт 4 включено на пленарному засіданні міської ради від 31.05.12)
 
5. Затвердити технічну документацію із землеустрою щодо складання документа (договору оренди), що посвідчує право користування земельною ділянкою фізичною особою-підприємцем Степанцовою Валентиною Василівною, загальною площею 32 кв.м, у тому числі: 12 кв.м – під капітальною забудовою, 20 кв.м – під проїздами,   проходами та площадками, за рахунок земель ФОП Бутенко Н.І., наданих рішенням  Миколаївської міської ради від 21.05.04 за № 20/23, залишивши земельну ділянку в землях комерційного використання, для обслуговування придбаного торговельного кіоску  поблизу жилого будинку № 93 по вул. Остапа Вишні.
      Обмеження на використання земельної ділянки згідно з КООВЗД відсутні.
5.1. Передати ФОП Степанцовій В.В. земельну ділянку площею 32 кв.м в оренду строком на 5 років для обслуговування придбаного торговельного кіоску  поблизу жилого будинку № 93 по вул. Остапа Вишні.
Пункт 5 розглянуто на засіданні постійної комісії міської ради з питань  архітектури, будівництва та регулювання земельних відносин від 14.05.12, протокол № 59, на якому рекомендовано винести це питання на розгляд  міської ради.
         (Пункт 5 включено на пленарному засіданні міської ради від 31.05.12)
 
6. Затвердити технічну документацію із землеустрою щодо складання документа (договору оренди), що посвідчує право користування земельною ділянкою громадянкою Клапчук І.Г, загальною площею 80 кв.м, у тому числі 56 кв.м – під капітальною забудовою, 24 кв.м – під проходами, проїздами та площадками, за рахунок земель наданих в оренду ФОП Коваль Л.І. рішенням Миколаївської міської ради від 21.05.04 № 20/23, з віднесенням її до земель комерційного використання, для   обслуговування   магазину по просп. Корабелів, 12/8.
     Обмеження на використання земельної ділянки згідно з КООВЗД відсутні.
6.1. Передати гр. Клапчук Ірині Галімівні в оренду строком на 5 років земельну   ділянку площею 80 кв.м   для   обслуговування   магазину по просп. Корабелів, 12/8.
Пункт 6 розглянуто на засіданні постійної комісії міської ради з питань  архітектури, будівництва та регулювання земельних відносин від 21.05.12, протокол № 60, на якому рекомендовано винести це питання на розгляд  міської ради.
         (Пункт 6 включено на пленарному засіданні міської ради від 31.05.12)
 
    Зобов’язати  землекористувачів:
замовити виготовлення технічної документації по винесенню меж земельних ділянок на місцевість;
замовити виготовлення та здати в управління земельних ресурсів Миколаївської міської ради технічну документацію на складання державного акта на право постійного користування землею;
- для укладання договору оренди земельної ділянки звернутися до управління земельних ресурсів Миколаївської міської ради;
- у місячний термін здати державний акт на право постійного користування землею в управління земельних ресурсів Миколаївської міської ради для внесення змін;
- у місячний термін здати до управління земельних ресурсів Миколаївської міської ради державний акт на право постійного користування землею у випадку припинення права користування земельною ділянкою;
- отримати в управлінні містобудування та архітектури Миколаївської міської ради містобудівні умови та обмеження забудови земельної ділянки;
- звернутися до інспекції Державного архітектурно-будівельного  контролю у Миколаївській області для одержання дозволу на виконання підготовчих та будівельних робіт;
- після закінчення будівництва або реконструкції та прийняття об'єкта в експлуатацію виконати інвентаризацію земельної ділянки згідно з генпланом та звернутися до міської ради з клопотанням про вилучення земельної ділянки, яка   була     надана     на    термін    будівництва,  та   надання земельної ділянки в користування для обслуговування об'єкта;
- виконувати обов'язки землекористувача відповідно до вимог ст.ст. 96, 103 Земельного кодексу України;
- у разі необхідності проведення реконструкції чи будівництва нового об'єкта, який відповідає цільовому використанню земельної ділянки, питання оформлення дозвільної та проектно-кошторисної документації вирішувати в порядку, визначеному законом. Після завершення реконструкції або будівництва, прийняття об'єкта до експлуатації та реєстрації права власності у комунальному підприємстві "Миколаївське міжміське бюро технічної інвентаризації" виготовити та здати до управління земельних ресурсів Миколаївської міської ради технічну документацію по земельно-кадастровій інвентаризації.
 
2. Затвердити документацію із землеустрою з метою вилучення, припинення права користування, передачі в короткострокову оренду земельних ділянок для тимчасового розміщення споруд та малих архітектурних форм без права оформлення свідоцтва про право власності на нерухоме майно, продовжити строк оренди землі, внести зміни до рішень міської ради та виконкому  міської ради:
 
 
1. Продовжити фізичній особі - підприємцю Левченко Світлані Анатоліївні на 5 років строк оренди земельної ділянки площею 49 кв. м, яка була надана рішенням міської ради від 03.03.07 № 11/37 для тимчасового розміщення та подальшого обслуговування торговельного павільйону по вул. Новобудівній, поблизу будинку культури.  
Пункт 1 розглянуто на засіданні постійної комісії міської ради з питань архітектури, будівництва та регулювання земельних відносин від 07.05.12, протокол № 58, на якому рекомендовано винести це питання на розгляд  міської ради.
    
2. Продовжити фізичній особі - підприємцю Скалію Віктору Сергійовичу на 5 років строк оренди земельної ділянки площею 11 кв.м, яка була надана рішенням міської ради від 25.04.07 № 12/49 для подальшого обслуговування торговельного  кіоску,   поблизу  будівельного  майданчика супермаркету,  по вул. Артема, 41.  
       Пункт 2 розглянуто на засіданні постійної комісії міської ради з питань архітектури, будівництва та регулювання земельних відносин від 07.05.12, протокол № 58, на якому рекомендовано винести це питання на розгляд  міської ради.
       
3. Продовжити фізичній особі - підприємцю Мединській Олені Олександрівні  на 5 років строк оренди земельної ділянки площею 36 кв.м, яка була надана рішенням міської ради від 09.11.07 № 17/45, для подальшого обслуговування тимчасово  розміщеного торговельного павільйону по вул. Генерала Попеля, поблизу жилого будинку № 223.  
Пункт 3 розглянуто на засіданні постійної комісії міської ради з питань архітектури, будівництва та регулювання земельних відносин від 09.04.12, протокол № 55, на якому рекомендовано винести це питання на розгляд  міської ради.
       (Пункт 3 перенесено на розгляд чергового засідання міської ради)
 
4. Продовжити фізичній особі - підприємцю Захарієвій Зінаїді Павлівні на 5 років строк оренди земельної ділянки площею 95 кв. м, яка була надана рішенням міської ради від 14.09.07 № 14/49, для подальшого обслуговування торговельного павільйону   по вул. Генерала Попеля, поблизу житлового будинку № 233.  
Пункт 4 розглянуто на засіданні постійної комісії міської ради з питань архітектури, будівництва та регулювання земельних відносин від 21.05.12, протокол № 60, на якому рекомендовано винести це питання на розгляд  міської ради.
          (Пункт 4 включено на пленарному засіданні міської ради від 31.05.12)
 
5. Продовжити фізичній особі - підприємцю Захарієвій Зінаїді Павлівні на 5 років строк оренди земельної ділянки площею 95 кв. м, яка була надана рішенням міської ради від 01.10.09 № 38/35, для подальшого обслуговування торговельного павільйону   по вул. Генерала Попеля, поблизу житлового будинку № 233.  
Пункт 5 розглянуто на засіданні постійної комісії міської ради з питань архітектури, будівництва та регулювання земельних відносин від 21.05.12, протокол № 60, на якому рекомендовано винести це питання на розгляд  міської ради.
          (Пункт 5 включено на пленарному засіданні міської ради від 31.05.12)
        Зобов'язати землекористувачів:
замовити виготовлення документації по винесенню меж земельних ділянок на місцевість і здати її до управління земельних ресурсів Миколаївської міської ради;
для укладання договору оренди земельної ділянки звернутися до управління земельних ресурсів Миколаївської міської ради;
-звернутися до інспекції Державного архітектурно-будівельного контролю у Миколаївській області для одержання дозволу на виконання підготовчих та будівельних робіт;
після закінчення будівельно-монтажних робіт звернутися до виконкому міської ради з проханням про створення державної комісії для прийняття об'єкта до експлуатації;
отримати дозвіл на експлуатацію об'єктів у відділі торгівлі Миколаївської міської ради;
виконувати обов'язки землекористувача відповідно до вимог ст. 96
Земельного кодексу України;
виконувати обмеження у використанні земельної ділянки згідно з вимогами управління земельних ресурсів Миколаївської міської ради та проектом відведення земельної ділянки.
 
       3. Внести зміни  до рішень міської ради:
      1.   Підпункт 23.1. пункту 23 розділу 1 рішення Миколаївської міської ради   від  19.12.08 № 31/43:
“23.1. Передати громадянці Фоміченко Ірині Володимирівні в оренду на 5 років земельну ділянку площею 3570 кв.м для будівництва пташиного ринку поблизу АЗС по вул. Самойловича” визнати таким, що втратив чинність.
1.1. Договір оренди землі, який зареєстрований у Миколаївській регіональній  філії ДП ”Центр ДЗК” 07.04.09 за № 040900100353 та у Миколаївській міській раді  07.04.09  за     № 6485, розірвати з дати прийняття рішення.
     1.2. Припинити право користування земельною ділянкою площею 3570 кв.м поблизу АЗС по вул. Самойловича.
     Пункт 1 розглянуто на засіданні постійної комісії міської ради з питань архітектури, будівництва та регулювання земельних відносин від 27.02.12, протокол № 50, на якому рекомендовано винести це питання на розгляд  міської ради.
 
2. Підпункт 4.4. пункту 4. розділу 2 рішення Миколаївської міської ради від  14.09.07 № 14/49   визнати таким, що втратив чинність.
       2.1. Договір оренди землі, який зареєстрований у Миколаївській регіональній  філії ДП ”Центр ДЗК” 23.09.08 за № 040800101052 та у Миколаївській міській раді  23.09.08  за     № 5905, розірвати з 10.04.12. 
Пункт 2 розглянуто на засіданні постійної комісії міської ради з питань архітектури, будівництва та регулювання земельних відносин від 23.04.12, протокол № 57, на якому рекомендовано винести це питання на розгляд  міської ради.
(Підстава: заява орендаря про невикористання земельної ділянки з 2008 року через хворобу).
 
3. Підпункт 1.1. пункту 1 розділу 3 рішення Миколаївської міської ради від  10.10.06 № 6/48   визнати таким, що втратив чинність.
3.1. Договір оренди землі, який зареєстрований у Миколаївській міській раді 01.02.07  за     № 4694, розірвати з дати прийняття рішення. 
(Підстава: заява орендаря).
      Пункт 3 розглянуто на засіданні постійної комісії міської ради з питань архітектури, будівництва та регулювання земельних відносин від 23.04.12, протокол № 57, на якому рекомендовано винести це питання на розгляд  міської ради.
 
       4. Підпункти 3.5, 3.6 пункту 3 розділу 1 рішення Миколаївської міської ради   від  19.12.08 № 31/43   визнати таким, що втратив чинність.
       4.1. Договір оренди землі, який зареєстрований у Миколаївській регіональній  філії ДП ”Центр ДЗК” 08.05.09 за № 040900100441 та у Миколаївській міській раді  08.05.09  за     № 6561, розірвати з дати прийняття рішення.
Підстава: абзац е) статті 141 Земельного кодексу України (набуття іншою особою права власності на житловий будинок, будівлю або споруду, які розташовані на земельній ділянці).
Пункт 4 розглянуто на засіданні постійної комісії міської ради з питань архітектури, будівництва та регулювання земельних відносин від 07.05.12, протокол № 58, на якому рекомендовано винести це питання на розгляд  міської ради.
    
      5. Підпункт 2.1.2. пункту 2 розділу 1 рішення Миколаївської міської ради від  15.09.05 № 36/36   визнати таким, що втратив чинність.
5.1. Договір оренди землі, який зареєстрований у Миколаївській регіональній  філії ДП ”Центр ДЗК” 28.03.06 за № 040600100190 та у Миколаївській міській раді  28.03.06  за     № 4024, розірвати з 01.02.12.
      (Підстава: заява орендаря).
5.2. Зобов’язати ФОП Клиншова Олександра Володимировича стати на облік у Державний податковий орган з метою сплати до бюджету податку за площі під приміщеннями (їх частинами) з урахуванням пропорційної частки прибудинкової території
(Підстава: положення ст. 287 Податкового кодексу України та лист від 09.02.12 № 1590/512-03-19.)
     Пункт 5 розглянуто на засіданні постійної комісії міської ради з питань архітектури, будівництва та регулювання земельних відносин від 07.05.12, протокол № 58, на якому рекомендовано винести це питання на розгляд  міської ради.
 
 6. У підпункті 5.2 пункту 5 розділу 1 рішення міської ради від 23.12.11 № 12/50:  слова “акціонерному товариству закритого типу “Миколаївське спеціалізоване управління № 139”  замінити словами “ приватному акціонерному     товариству      “Миколаївське    спеціалізоване  управління № 139”
      (Підстава: реорганізація підприємства)
       Пункт 6 розглянуто на засіданні постійної комісії міської ради з питань архітектури, будівництва та регулювання земельних відносин від 14.05.12, протокол № 59, на якому рекомендовано винести це питання на розгляд  міської ради.
          (Пункт 6 включено на пленарному засіданні міської ради від 31.05.12)
 
 
       4. Контроль за виконанням даного рішення покласти на заступника міського голови Гуллєра В. І.


Міський головаВ.Д. Чайка

знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: