Мапа порталу

МИКОЛАЇВСЬКИЙ МІСЬКИЙ ГОЛОВА

Р О З П О Р Я Д Ж Е Н Н Я

 

07 серпня 2019                                                                                            № 239р

Про внесення змін та доповнень до

розпорядження міського голови від

21.09.2018 № 280р «Про затвердження

структури департаменту праці та

соціального захисту населення

Миколаївської міської ради та

Положень про його структурні

підрозділи» зі змінами

 

Керуючись п.п. 19, 20 ч. 4 ст. 42 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»:

 

1. Внести зміни до розпорядження міського голови від 21.09.2018 № 280р «Про затвердження структури департаменту праці та соціального захисту населення Миколаївської міської ради та Положень про його структурні підрозділи» зі змінами.

1.1. У Положенні про відділ організаційної роботи, контролю та діловодства департаменту праці та соціального захисту населення Миколаївської міської ради:

- розділ 2 доповнити п. 2.6 в такій редакції:

«2.6. Забезпечення обліку, зберігання та використання документів з грифом «Для службового користування»;

- розділ 3 доповнити п.п. 3.19-3.26 в такій редакції:

 «3.19. Організація роботи з контролю по виконанню розпорядчих документів вищого рівня, протокольних доручень апаратних нарад та доручень, наданих на засіданнях виконавчого комітету міської ради.

3.20. Здійснення контролю за своєчасним виконанням розпорядчих документів структурними підрозділами департаменту, інформування  директора департаменту про хід їх виконання.

3.21. Ведення  аналізу стану виконавської дисципліни при відпрацюванні контрольних документів структурними підрозділами департаменту.

3.22. Підготовка, завчасне та систематичне надання структурним підрозділам департаменту електронних нагадувань-попереджень про терміни виконання контрольних документів.

3.23. Надання структурним підрозділам департаменту методичної та іншої практичної допомоги з питань, що належать до компетенції відділу.

3.24. Внесення пропозицій про зняття з контролю чи продовження термінів виконання контрольних документів структурними підрозділами департаменту.

3.25. Ведення  діловодства щодо розпорядчих документів, які надходять до департаменту.

3.26 Інформування директора департаменту та його заступників про факти порушення виконавської дисципліни при підготовці документів та надання по них інформації».

1.2. У Положенні про загальний відділ департаменту праці та соціального захисту населення Миколаївської міської ради:

- п. 2.5 розділу 2 виключити.

1.3. Положення про відділ розгляду звернень та надання адресної допомоги управління соціального захисту та сімейної політики департаменту праці та соціального захисту населення Миколаївської міської ради викласти в новій редакції (додається).

 

2. Контроль за виконанням даного розпорядження покласти на першого заступника міського голови Криленка В.І.

 

Міський голова                                                                                     О.Ф. Сєнкевич

 

ЗАТВЕРДЖЕНО

розпорядження

міського голови

від 07 серпня 2019

№ 239р

 

ПОЛОЖЕННЯ

про відділ розгляду звернень та надання адресної допомоги

управління соціального захисту та сімейної політики департаменту праці

та соціального захисту населення Миколаївської міської ради

 

1. Загальні положення

 

1.1. Відділ розгляду звернень та надання адресної допомоги (далі – відділ) входить до складу управління соціального захисту та сімейної політики (далі – управління) департаменту праці та соціального захисту населення Миколаївської міської ради (далі – департамент).

1.2. Відділ у своїй роботі керується Конституцією України та законами України, Указами Президента України, постановами Кабінету Міністрів України, наказами та іншими нормативними документами Міністерства соціальної політики України, Положенням про департамент та цим Положенням. 

1.3. Відділ підпорядкований заступнику директора департаменту – начальнику управління.

 

2. Основні завдання

 

Основними завданнями відділу є:

2.1. Забезпечення права громадян на звернення до департаменту праці та соціального захисту населення Миколаївської міської ради.

2.2. Організація прийому та реєстрації письмових звернень громадян, що надійшли до департаменту в інформаційно-пошуковій системі звернень громадян, направлення звернень громадян на виконання згідно з резолюцією директора департаменту.

2.3. Забезпечення в межах повноважень розгляд звернень громадян до виконавчих органів міської ради та їх відпрацювання в автоматизованій системі комп’ютерної обробки документів (АСКОД).

2.4. Забезпечення в межах повноважень розгляду звернень громадян до виконавчих органів міської ради.

2.5. Здійснення контролю за своєчасним розглядом звернень громадян департаментом та його структурними підрозділами, інформування директора департаменту про хід їх виконання.

2.6. Організація проведення особистого прийому директора департаменту та його заступників.

2.7. У межах повноважень надання консультації громадянам з питань соціального захисту про порядок вирішення порушених питань.

2.8. Надання методичної допомоги в організації роботи зі зверненнями громадян структурним підрозділам департаменту.

2.9. Здійснення нагляду за правильністю застосування законодавства при призначенні (перерахунку) та виплаті пенсій шляхом проведення перевірок призначених пенсій та здійснених перерахунків пенсій в управліннях Пенсійного фонду України в м. Миколаєві.

2.10. Проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи щодо  чинного пенсійного законодавства.

2.11. Здійснення заходів щодо планування, підготовки, оприлюднення рішень та інших розпорядчих документів, які відносяться до компетенції відділу.

2.12. Проведення моніторингу, участь у розробці та супроводженні місцевих програм у межах власних повноважень.

 

3. Основні функції

 

Відділ відповідно до покладених на нього завдань:

3.1. Веде встановлену звітно-облікову документацію, готує статистичну звітність з питань контролю за зверненнями громадян.

3.2. Готує та систематично надає відповідним структурним підрозділам департаменту письмові нагадування-попередження про закінчення термінів виконання звернень громадян.

3.3. Інформує директора департаменту та його заступників про факти порушення виконавської дисципліни та формального ставлення до підготовки відповідей на звернення громадян.

3.4. Веде прийом громадян з питань соціального захисту населення, консультує громадян, які звертаються до відділу, про порядок вирішення порушених питань.

3.5. Проводить перевірку правильності порядку оформлення документів для призначення (перерахунку) пенсій. Здійснює перевірку правильності виплати нарахованих (перерахованих) пенсій, нарахування пенсій особам, які перебувають на повному державному утриманні.

3.6. Бере участь в роботі міської комісії по розгляду заяв громадян для надання їм адресної грошової допомоги.

3.7. Готує проекти рішень виконавчого комітету міської ради стосовно надання адресної грошової допомоги та інші законодавчі акти.

3.8. Одержує від виконавчих органів міської ради, інших підприємств та організацій необхідні відомості з питань, що відносяться до компетенції відділу.

3.9. Бере участь в роботі наглядової ради у сфері розподілу соціального житла, інших комісій, робочих груп, створених у виконавчому комітеті Миколаївської міської ради.

3.10. Вносить пропозиції щодо можливих змін та доповнень до Порядку надання адресної грошової допомоги.

3.11. Співпрацює зі структурними підрозділами облдержадміністрації, виконавчих органів міської ради, Пенсійного фонду України, департаменту.

3.12. Забезпечує відпрацювання звернень громадян в автоматизованій системі комп’ютерної обробки документів (АСКОД).

3.13. Забезпечує підвищення кваліфікації, перепідготовку спеціалістів.

 

4. Структура відділу

 

До складу відділу входять:

- начальник відділу                  1

- головний спеціаліст               2

 

5. Керівництво відділу

 

5.1. Відділ очолює начальник відділу, який є посадовою особою місцевого самоврядування. Начальник відділу безпосередньо підпорядкований, підконтрольний та підзвітний заступнику директора департаменту – начальнику управління.

5.2. Начальник відділу:

5.2.1. Здійснює керівництво діяльністю відділу, несе персональну відповідальність відповідно до вимог чинного законодавства за виконання покладених на відділ завдань.

5.2.2. Безпосередньо займається розробленням проектів рішень міської ради, її виконавчого комітету, розпоряджень міського голови в межах повноважень відділу.

5.2.3. Організовує роботу та визначає міру відповідальності працівників відділу. У межах своїх повноважень надає доручення.

5.2.4. Подає відповідно до законодавства пропозиції про заохочення, присвоєння рангів та накладення стягнень на працівників відділу, вживає необхідних заходів щодо підвищення кваліфікації працівників відділу.

5.2.5. Планує роботу відділу, складає список осіб, зарахованих до кадрового резерву відділу, а також звіт про роботу відділу у терміни, передбачені  чинним законодавством.

5.2.6. Складає та погоджує посадові інструкції працівників відділу.

5.2.7. Погоджує питання преміювання, службових відряджень, надання відпусток і матеріальної допомоги на оздоровлення та для вирішення соціально-побутових питань.

5.2.8. Здійснює інші повноваження, передбачені законодавством, рішенням міської ради, рішеннями виконавчого комітету міської ради, розпорядженнями міського голови, цим Положенням та посадовою інструкцією.

5.2.9. Вимоги начальника відділу, у межах компетенції, є обов’язковими до виконання всіма працівниками відділу.

 

6. Права

 

Відділ має право:

6.1. Вносити на розгляд заступника директора – начальника управління пропозиції щодо вдосконалення роботи відділу з питань, що стосуються його діяльності та поліпшення роботи підрозділів департаменту.

6.2. Одержувати у встановленому порядку від працівників департаменту та його підрозділів, а також інших підприємств та організацій документи та інші матеріали стосовно питань соціального захисту населення, необхідні для виконання покладених на відділ функцій.

6.3. Залучати в установленому порядку спеціалістів структурних підрозділів департаменту та спеціалістів інших виконавчих органів ради, підприємств та установ для оперативного вирішення питань, що належать до компетенції відділу.

6.4. Складати довідки, інформаційні листи про результати виконання повноважень відділу.

6.5. Брати участь у нарадах, семінарах з питань, що належать до компетенції відділу. Брати участь в нарадах, що проводяться в департаменті.

6.6. За дорученням директора департаменту представляти департамент в підвідомчих установах та організаціях в межах своєї компетенції.

6.7. Вносити пропозиції директору щодо заохочення за успіхи в роботі та застосування заходів дисциплінарного впливу за порушення працівниками відділу трудової дисципліни та внутрішнього трудового розпорядку.

6.8. Користуватися приміщенням, телефонним зв’язком, засобами оргтехніки, відповідно обладнаними місцями зберігання документів, а також законодавчими та іншими нормативними актами і довідковими матеріалами.

 

7. Відповідальність

 

Відділ несе відповідальність за:

7.1. Невиконання покладених на нього завдань і функцій.

7.2. Розголошення інформації, що складає службову таємницю.

7.3. Достовірність наданої інформації до установ, організацій.

7.4. Стан охорони праці та дотримання техніки безпеки.

 

8. Заключні положення

 

8.1. Критерієм оцінки роботи є якісне та своєчасне виконання покладених на відділ завдань та функціональних обов’язків.

8.2. Зміни та доповнення до цього Положення вносяться відповідно до чинного законодавства.

8.3. Працівники відділу несуть відповідальність згідно з чинним законодавством. Матеріальна шкода, завдана незаконними діями чи бездіяльністю працівників відділу при здійсненні ними повноважень, відшкодовується у встановленому законодавством порядку.

8.4. Працівники відділу мають право в разі виникнення конфліктної ситуації з керівником виконавчого органу Миколаївської міської ради звернутися з відповідною заявою до постійної комісії міської ради з питань прав людини, законності, гласності, антикорупційної політики, місцевого самоврядування, депутатської діяльності та етики.

 

___________________________________________________

 

  Опубліковано: 17 вересня 2019р. 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: