Мапа порталу

                                            МИКОЛАЇВСЬКА МІСЬКА РАДА

                                                ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

                                                              РІШЕННЯ

 

 

від 22 серпня 2019                                                                №929         

              

 

 

Про попередній розгляд проекту

рішення міської ради

«Про затвердження міської цільової

програми «Оновлення інфраструктури

водопостачання та водовідведення в

місті Миколаїв на 2019-2033 рр.»

 

 

 

Розглянувши проект рішення Миколаївської міської ради «Про затвердження міської цільової програми «Оновлення інфраструктури водопостачання та водовідведення в місті Миколаїв на 2019-2033 рр.», керуючись підпунктом 1 пункту “а” статті 27, пунктом 1 частини другої статті 52 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, виконком міської ради

 

ВИРІШИВ:

 

1. Винести на розгляд Миколаївської міської ради проект рішення міської ради «Про затвердження міської цільової програми «Оновлення інфраструктури водопостачання та водовідведення в місті Миколаїв на 2019-2033 рр.».

2. Контроль за виконанням даного рішення покласти на заступника міського голови Степанця Ю.Б.

 

 

 

 

Міський голова                                                                            О.Ф.Сєнкевич

 

 

(ПРОЕКТ)

 

 

 

 

 

Про затвердження міської цільової

програми «Оновлення інфраструктури

 водопостачання та водовідведення

в місті Миколаїв на 2019-2033 рр.»

 

 

З метою забезпечення в довгостроковій перспективі надійної роботи системи водопостачання та водовідведення міста Миколаєва, з урахуванням рішення виконкому Миколаївської міської ради, розглянувши проект міської цільової програми «Оновлення інфраструктури водопостачання та водовідведення в місті Миколаїв на 2019-2033 рр.», керуючись статтею 28 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, міська рада

 

ВИРІШИЛА:

 

1. Затвердити міську цільову програму «Оновлення інфраструктури водопостачання та водовідведення в місті Миколаїв на 2019-2033 рр.» (далі – Програма, додається).

2. Департаменту житлово-комунального господарства Миколаївської міської ради щорічно до 28 лютого інформувати постійну комісію Миколаївської міської ради про хід виконання Програми.

3. Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійну комісію міської ради з питань житлово-комунального господарства, комунальної власності та благоустрою міста (Лєпішева), заступника міського голови Степанця Ю.Б.

 

 

 

Міський голова                                                                                    О.Ф. Сєнкевич

 

 

 

 

ЗАТВЕРДЖЕНО

рішення міської ради

від_________________

№__________________

 

 

 

 

 

Міська цільова програма

«Оновлення інфраструктури водопостачання та водовідведення в місті Миколаїв на 2019-2033 рр.»

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ВИЗНАЧЕННЯ ПРОБЛЕМИ, НА РОЗВ’ЯЗАННЯ ЯКОЇ СПРЯМОВАНА ПРОГРАМА

 

Сучасний стан міської інфраструктури водопостачання та водовідведення в місті Миколаєві ставить серйозні завдання перед МКП «Миколаївводоканал» та міською владою не тільки щодо підвищення її ефективності та надійності, але й щодо її фізичного існування. За роки незалежності нашої країни процес інвестування в міську інфраструктуру майже припинився, що призвело до критичної деградації цієї системи, коли вже деякі процеси є незворотними.  Подальше зволікання з прийняттям цього факту може призвести тільки до виникнення техногенних катастроф, які будуть мати безпосередній негативний вплив як на здоров’я населення, так і на функціонування всієї міської інфраструктури. Аналізуючи негативні тенденції щодо деградації вищезазначеної інфраструктури, МКП «Миколаївводоканал» дійшло висновку, що ступінь цієї деградації настільки високий, що вона загрожує нормальному функціонуванню міста як такого. Тому було прийнято рішення представити на розгляд Миколаївської міської ради стратегічну міську цільову програму «Оновлення інфраструктури водопостачання та водовідведення в місті Миколаїв на 2019-2033 рр.» (далі – Програма), яка окреслює основні технічні проблеми та напрямки їх вирішення.

Ця Програма має стати базовим документом, який відображає бачення підприємства щодо розвитку та сталого функціонування системи водопостачання та водовідведення в місті Миколаєві на довгострокову перспективу, окреслює стратегічні цілі, закладає принципи їх досягнення та пропонує підхід до організації й управління процесом впровадження. Часовим горизонтом Програми вибрано орієнтовно 2033 рік.

Серед найбільш характерних проблем для розвитку системи водопостачання та водовідведення в м. Миколаєві є:

- існування значних втрат та недообліку води;

- висока аварійність каналізаційних колекторів та водоводів;

- надмірне споживання електроенергії;

- використання застарілих технологій з підготовки питної води та очищення стоків.

Оскільки МКП «Миколаївводоканал» є експлуатаційною організацією, якій було доручено управляти інфраструктурним комплексом міської системи водопостачання та водовідведення (а не є монопольним власником цієї системи), то треба відразу зауважити, що відповідальність за фінансування Програми має взяти, перш за все, на себе місто, яке представлено Миколаївською міською радою. У свою чергу, головним завданням МКП «Миколаївводоканал» є експлуатація та поточний ремонт вищезазначеної системи, а також оптимізація витрат ресурсів, оскільки МКП «Миколаївводоканал» не має в своєму розпорядженні достатньо коштів для масштабних інвестицій.

 

Детальний опис існуючих проблем

 

Система водопостачання міста

 

Основним джерелом водопостачання міста є р. Дніпро. Водозабір знаходиться в с. Микільське Херсонської області. Таким чином, дніпровська вода перекидається по двох нитках сталевого водоводу діаметром 1400 мм на очисні споруди водопроводу на відстань 73 км, що вимагає значних витрат на електроенергію, враховуючи, що перепад висот між водозабором і очисними спорудами водопроводу становить майже 80 м. До 2006 року в якості додаткового джерела водопостачання використовувалося також Жовтневе водосховище, проектний термін експлуатації якого закінчився в 2006 році. У даний час дане водосховище не використовується, а для можливої подальшої експлуатації потрібна його реконструкція.

Очисні споруди водопроводу Миколаєва були побудовані в три етапи (1958, 1968 і 1978 рр.) і мають загальну проектну потужність 200,000 м3/добу.

 

Головні споруди ОСВ:

 

• Водосховище, яке служило як резервне джерело споживання сирої води.

• 3 конвекційні лінії очищення 40 000 м3/добу, 60 000 м3/добу, 100 000 м3/добу, були побудовані в 1958, 1968 і 1978 роках відповідно. Кожна лінія використовує процес коагуляції і систему відстійників, за якою слідують швидкі піщані фільтри.

• Блок хлорування.

• Резервуари чистої води (5 шт.)

• Насосна станція 2-го підйому.

Очисні споруди потребують реконструкції вже найближчим часом, оскільки наймолодша технологічна лінія ОСВ вже експлуатується майже 40 років.

Далі питна вода подається в місто системою водоводів і розподільчих мереж протяжністю близько 1200 км. З них практично 100 км знаходяться в даний час в аварійному стані і потребують термінової заміни. 72% водоводів були побудовані із залізобетону, термін експлуатації якого становить до 25 років і цей термін уже давно закінчився. Все це призводить до значної кількості аварій на водопровідних мережах міста, причому за останні роки кількість аварій тільки збільшувалася, що пов'язано безпосередньо з природним процесом зносу водопровідних мереж.

Беручи до уваги, що найбільша кількість аварійних водопроводів складається із залізобетону, в найближчому часі ми можемо зіткнутися з масштабною проблемою виходу з ладу водопроводів, що ставить під загрозу саме водопостачання цілих районів міста, а не тільки окремих будинків і вулиць.

Невід'ємною частиною магістральних і розподільних мереж є запірна арматура, яка також зношена значною мірою і вимагає негайної заміни.

Ще одним ключовим елементом системи водопостачання є насосні станції водопроводу, які також потребують реконструкції та впровадження енергозберігаючих технологій (установка сучасних менш потужних насосних агрегатів і частотних перетворювачів). У даний час основні насосні станції водопроводу (1-го і 2-го підйомів) мають надлишкові потужності, що призводить, в першу чергу, до підвищених питомими витратами електроенергії, а в другу, до передчасного зносу запірної арматури, яка часто перебуває в режимі дроселювання . Тому водоканал спільно з іноземними експертами розробив програму технічної модернізації та реконструкції зазначених насосних станцій водопроводу (додається).

Також окремої уваги потребує питання модернізації системи знезараження питної води (перехід на автоматизовану систему з використанням гіпохлориту) на НСВ ІІІ-го підйому.  На теперішній час в Україні гіпохлорит натрію успішно використовується для знезараження питної води. Основна перевага полягає в екологічній безпеці застосування гіпохлориту натрію для населення міст і персоналу станцій. Використовуючи гіпохлорит натрію замість хлору, підприємства водопостачання  зберігають показники якості води, при цьому виходять з розряду «особливо небезпечних об'єктів» і не мають проблем з виконанням ПБХ-93, укладанням договорів з МНС і т.д. У складному процесі підготовки питної води технологія знезараження відіграє ключову роль. Беручи до уваги серйозну загрозу кишкових інфекцій, великий знос водопровідних труб, безліч щоденних проривів і здатність інфекції поширюватися через систему централізованого водопостачання, бактеріологічної безпеки питної води на водоканалах приділяється головна увага.

У даний час на водопровідних станціях МКП «Миколаївводоканал» для знезараження питної води застосовується рідкий хлор, який є високонебезпечною токсичною речовиною. З урахуванням ущільнення забудови міста поблизу водопровідних станцій, забезпечення безпечної експлуатації хлораторних господарств, набуває особливого значення. Одним із шляхів вирішення цього завдання є заміна рідкого хлору на інший реагент - гіпохлорит натрію (ГПХН). Зберігаючи всі переваги хлорування, метод знезараження за допомогою водного розчину ГПХН дозволяє уникнути основної труднощі - роботи з високотоксичним газом. Він безпечний при зберіганні і використанні, ефективний проти більшості хвороботворних мікроорганізмів, окислює залізо і марганець, має здатність консервувати знезаражувальний ефект протягом тривалого часу транспортування води по трубах.

 

Система водовідведення міста

 

Місто Миколаїв має розгалужену систему напірних і самопливних каналізаційних колекторів (720 км) і великою кількістю каналізаційних насосних станцій різної потужності (30 КНС).

Каналізаційні мережі, які були введені в експлуатацію після 1990 року, становлять усього близько 37% від загальної кількості (близько 264 км).  Більше 10% каналізаційних мереж - це мережі, які були прокладені до 1950 року (близько 74 км). Також більше 18% каналізаційних мереж були прокладені в період 1950-1970 років (132 км). Практично 35% каналізаційних мереж були прокладені в період 1970-1990 років (250 км).

Таким чином, реальна картина технічного стану каналізаційних мереж показує весь масштаб проблеми, а саме більше 60% мереж вже давно вичерпали свій ресурс експлуатації.

З огляду на той факт, що основним матеріалом, з якого виготовлялися колектори, був залізобетон (термін служби до 25 років), масштаби проблеми можуть бути ще більше.

Всі ці фактори не можуть не позначатися на зростанні кількості аварій і закупорок на каналізаційних мережах. Таким чином в найближчі 10-15 років необхідно замінити і реконструювати значну кількість мереж.

Іншим важливим елементом системи водовідведення міста є мережа насосних станцій каналізації, яка складається з 30 НСК.  Крім явного зносу обладнання і споруд, дані насосні станції, як і в випадку з насосними станціями водопроводу, часто мають у своєму розпорядженні надлишкові потужності. У зв'язку з цим, необхідно провести їх комплексну модернізацію і реконструкцію вже в найближчі роки, щоб уникнути виникнення аварійних ситуацій і значних витрат на електроенергію.

У свою чергу стоки з насосних станцій каналізації потрапляють на Галицинівські очисні споруди каналізації (ГОСК), які вже експлуатуються понад 40 років і потребують термінової реконструкції для уникнення техногенної катастрофи, яка може нанести, зокрема, значної шкоди екосистемі басейну річки Південний Буг, а також в цілому всьому басейну Чорного моря.  У зв’язку з цим, підприємство разом з іноземними фахівцями підготувало концепцію комплексної реконструкції очисних споруд каналізації (додається).

 

МЕТА ПРОГРАМИ

Мета Програми – забезпечення в довгостроковій перспективі надійної роботи системи водопостачання та водовідведення міста Миколаєва як ключового фактора життєдіяльності міста, завдяки її комплексній модернізації та реконструкції.

 

ОБҐРУНТУВАННЯ ШЛЯХІВ І ЗАСОБІВ РОЗВ’ЯЗАННЯ ПРОБЛЕМИ, ОБСЯГІВ ТА ДЖЕРЕЛ ФІНАНСУВАННЯ; СТРОКІВ ТА ЕТАПІВ ВИКОНАННЯ ПРОГРАМИ

 

Обґрунтування шляхів і засобів розв’язання проблеми

Основні вищезазначені проблеми було ретельно опрацьовано фахівцями МКП «Миколаївводоканал» разом з іноземними експертами з групи технічної підтримки проекту «Розвиток системи водопостачання та водовідведення в місті Миколаїв».  В основу технічних рішень були покладені сучасні технології, які вже добре зарекомендували себе в Європейському Союзі та інших країнах. При обранні певної технології також бралися до уваги такі фактори, як економічна доцільність, охорона довкілля і, насамперед, покращання умов життя і здоров’я населення міста.

 

Система водопостачання міста

 

Реконструкція очисних споруд водопроводу (ОСВ)

Реконструкції ОСВ (див. Додаток 8) складається з трьох головних етапів, завдяки яким ОСВ:

- зможуть бути налагоджені під вимоги процесу очищення відповідно до результатів виконаних тестів з очищення води;

- зможуть бути реконструйовані в частині залізобетонних конструкцій, щоб працювати ще як мінімум 15 років;

- зможуть справлятися з майбутнім прогнозованим до 2030 року попитом на воду міста Миколаєва;

- зможуть відповідати діючим стандартам України щодо питної води;

- зможуть максимально відновлювати технологічну воду від зворотної промивки та видалення мулу;

- зможуть мінімізувати технологічні скиди до Витівської Балки;

- зможуть максимально використовувати існуючі конструкції та технологічні споруди.

 

ЕТАП I – заміна попереднього хлорування на окислення перманганатом натрію та реконструкція коагуляції, флокуляції та седементації III черги

Ця фаза (етап) повинна охоплювати основні коригування технології процесу таким чином, щоб об’єкт був відповідним для зниження окиснюваності та був здатним уникати утворення хлороформу. Це вимагає інвестицій у водозабір з річки Дніпро, а також інвестицій в ОСВ.

З метою зменшення витрат на структурне відновлення, черга II та черга I повинні бути повністю залишені, а коагуляція, флокуляція і седиментація будуть проводитися тільки на III черзі ОСВ. Отже, будь-які інвестиції спрямовуються на одну стадію обробки та будівельний комплекс та не повинні поширюватись на різні структури старих процесів. Такий підхід також зменшить витрати на експлуатацію та технічне обслуговування

Стосовно гідравліки, III черга може впоратись з проектним навантаженням щодо коагуляції, флокуляції та седиментації після регулювання внутрішнього об’єму труби.

Однак ця черга не здатна проводити фільтрацію більше, ніж навантаження 100000 м3/д. Тому заплановано направити будь-які додаткові навантаження на існуючі фільтри II черги.

Через бюджетні проблеми жоден з фільтрів (ні III черга, ні II черга) не можуть бути відновлені в рамках Фази І. Відновлення фільтрів так само, як і дезінфекції, буде відбуватися у фазі II.

Рециркуляція промивної води та обробка осаду будуть відноситись до фази III.

Резервуари та будівельні споруди III черги не будуть замінюватись, але резервуари будуть гідроізольовані, а частини, що мають відношення до процесу, будуть адаптовані до вимог.

Корпус будівлі III черги буде відновлено, але за винятком існуючого фільтрувального залу.

Все обладнання дозування повинно бути розташовано в існуючій будівлі III черги таким чином, щоб залишити існуючу будівлю реагентного господарства.

 

Реконструкція станції мікрофільтрації на водозаборі

 

МКП «Миколаївводоканал» паралельно з першим етапом буде проводити інвестування у реконструкцію установки з мікрофільтрування на водозаборі.

 

З 90-х років ця установка була залишена, але це безумовно покращить якість води під час цвітіння водоростей, що зазвичай призводить до забарвлення та збільшення фітопланктону (до 1.400 тисяч клітин/л) навесні та восени після зміни температури води.

У неочищеній воді можуть бути присутні такі водорості та викликати проблеми з кольором, запахом та збільшенням окислюваності:

діатомні водорості: Навикула, Мелозіра, Стефанодискус, Фрагіларія, Діатома;

зелені водорості: Тетраструм, Сценедесмус;

синьо-зелені водорості: мікроцисти, осцилятори.

 

Відновлення блоку мікрофільтрації передбачає встановлення 12 нових дискових мікрофільтрів, кожна з яких має максимальну потужність 1.250 м3/г. Агрегати будуть встановлені в середині бетонних резервуарів, вже побудованих для різноманітних цілей в існуючій будівлі.

Фільтри диска мають отвори фільтрувальної тканини 18 µm, кожен з фільтрів складається з 7 дисків.

Кожен фільтр буде обладнаний байпасом.

Для фільтра зворотного промивання необхідно встановити насос потужністю 2,9 л/с проти 7,5 bar, який автоматично промиває кожний фільтр. Фільтрат повертається до річки Дніпро.

Для видалення утворень також буде встановлено пристрій хімічного очищення.

Існуюча споруда буде реконструйована та підключена до існуючих приймальних резервуарів для насосної станції першої черги

 

ЕТАП II: реконструкція II черги та фільтрів III черги, нового хлорування після фільтрації, резервуарів чистої води

Фаза II буде зосереджена на поліпшенні існуючих фільтрів III та II черг.

Водоканал також бажає змінити форму існуючого хлорування з газоподібного хлору на хлорування гіпохлоридом натрію. З цією метою пропонується встановити електролізну установку, яка може виробляти NaOCl з солі (NaCl).

Існуючим резервуарам чистої води 60 років та вони є джерелами повторного забруднення. Запропоновано побудувати новий резервуар, який замінить старі існуючі резервуари.

Крім того, процеси управління та автоматизації мають бути скоректовані та вдосконалені.

Промивна вода та мул після II фази все ще будуть скидатися у річку Вітовка.

ЕТАП III: обробка води зворотного промивання та обробка мулу

 

III фаза буде зосереджена на обробці води зворотного промивання та на очистці та утилізації мулу з отстійників та твердих часток, що містяться у воді зворотного промивання.

Для зневодненого мулу має бути забезпечене крите сховище, для подальшого транспортування для подальшої переробки або остаточної утилізації.

 

Реконструкція мереж водопостачання

 

Ділянки магістральних водоводів та розподільчої мережі, які потребують реконструкції, було обрано фахівцями МКП «Миколаївводоканал» відповідно до накопичених статистичних даних щодо аварій на мережах та даних щодо їх обстеження.  В ході реконструкції мереж водопостачання будуть застосовані сучасні технології та матеріали, які дозволять підвищити значною мірою надійність системи, а також гідравлічне моделювання, яке дозволить оптимізувати діаметри труб.  Рішення щодо використання певної технології та матеріалів буде прийнято в кожному окремому випадку під час проектування.

Питання реконструкції водопровідних мереж пов’язане з таким важливим напрямом оптимізації мереж, як секторизація (зонування).

Метою зонування системи водопостачання міста є вдосконалення системи моніторингу та управління водопостачанням (особливо в умовах коливань водоспоживання). Територія міста розбивається на 4 розподільні зони і 13 районних зон.

Зонування дозволить підвищити ефективність управління мережею водопостачання. Всі системи будуть забезпечуватися напірними водоводами, водомірами, що дозволить водоканалу ефективно управляти водопостачанням міста. Районні станції моніторингу дозволять фіксувати витоки в мережі. Також будь-яке зниження ефективності мережі водопостачання буде зафіксовано, а адекватні заходи будуть вжиті в найкоротші терміни. Все це підвищить якість послуг водоканалу.  Пілотний проект щодо зонування буде виконано в рамках інвестиційного проекту «Розвиток системи водопостачання та водовідведення міста Миколаїв».

Невід'ємною частиною магістральних і розподільних мереж є запірна арматура, яка також зношена значною мірою і вимагає негайної заміни (перелік запірної арматури, що потребує заміни, додається).

 

Реконструкція та модернізація насосних станцій водопроводу

 

Передбачається наступне (в межах інвестиційного проекту «Розвиток системи водопостачання та водовідведення міста Миколаїв»):

НСВ 1-го підйому - заміна електродвигунів і установка частотних перетворювачів.

Очікувана економія електроенергії - 2 млн. кВт/год/рік

НСВ 2-го підйому - комплексна реконструкція будівлі, заміна технологічного обладнання і установка перетворювачів частоти (відповідно до існуючого проекту).

Очікувана економія електроенергії - 3,8 млн.кВт/год/рік.

 

Модернізація системи знезараження питної води на НСВ ІІІ-го підйому

 

Передбачається технічне переоснащення системи дохлорування питної води з впровадженням технології знезараження гіпохлориту натрію та системи автоматичного регулювання доз реагенту. Обладнання для зберігання та дозування реагенту передбачено встановити в існуючій будівлі хлораторної. Товарний гіпохлорит 19% доправляється постачальником. Передбачається проведення контролю концентрації активного хлору в ємностях з гіпохлоритом натрію. Контроль буде проводитись існуючою лабораторією, розташованою на території насосної станції. Робочий 6% розчин гіпохлориту натрію готується в системі підготовки реагенту. Проектною схемою передбачено дохлорування води з подачею гіпохлориту натрію на 3 точки вводу в трубопроводи, які подають питну воду від НСВ ІІ підйому до резервуарів з чистою водою НСВ ІІІ підйому. Подача реагенту до точок вводу передбачена зовнішніми трубопроводами гіпохлориту натрію. Управління дозуванням реагенту – автоматичне, по залишковому вільному хлору. Для впровадження автоматичного регулювання доз гіпохлориту натрію передбачено будівництво трубопроводів відбору проб. Проектом будівництва передбачено:

- влаштування дозаторної гіпохлориту натрію в приміщенні складу хлору;

- будівельні оздоблювальні роботи;

- встановлення обладнання для впровадження технології знезараження гіпохлоритом натрію;

- будівництво зовнішніх трубопроводів подачі гіпохлориту натрію;

- влаштування системи вентиляції та опалення в приміщенні дозаторної;

- енергозабезпечення об’єкта.

 

 

Система водовідведення міста

 

Оскільки необхідно замінити біля 33 км самопливних колекторів та 147 км напірних колекторів, вирішено визначити пріоритетні колектори.

 

Список колекторів, які потребують першочергової заміни

 

 

№п/п

Назва об`єкту

Протяж-

ність

мереж (м)

Матеріал

Діаметр

Ду (мм)

Види робіт

1

НСК№1-ГОСК

25000

З/Б, сталь

1200

Заміна або санація напірного колектора

2

НСК№2-до головного напірного колектору в районі Морпорту

600

сталь

600

Заміна напірного колектора

3

НСК№5-камера гасіння (вул.Олійника-пр.Миру)

2600

чавун

600

Заміна напірного колектора

4

Вул. Флотська

2800

З/Б

600

Заміна або санація самопливного колектора від вул. Променевої до НСК№ 11а

5

Пр. Богоявленський, 325/4 -НСК№17

800

З/Б

600

Необхідно перекласти самопливний колектор за межі забудов

6

НСК№9-НСК№4а

800

визначається проектом

визначається проектом

Прокладання напірного колектора від НСК№9 в напірний кол-р НСК№4а

7

НСК№3-НСК№3а

120/120

визначається проектом

визначається проектом

Прокладання напірного та самопливного колекторів. Виключення НСК№3 зі схеми водовідведення.

8

Вул.Троїцька-НСК№5

1500

З/Б

1000

Заміна або санація самопливного колектора від вул. Електронної до НСК№5

9

НСК№12-камера гасіння вул. Лютнева

900

чавун

160

Заміна напірного колектора

10

НСК№8

1150

чавун

500

Заміна або санація напірного колектора з підключенням в напірний колектор Ду-1400мм

11

НСК№18

2000

сталь

150-200

Заміна напірного колектора

 

 

Реконструкція та модернізація насосних станцій каналізації (НСК)

 

Програма модернізації та реконструкції НСК передбачає наступне:

- комплексна реконструкція 7 великих НСК;

- переведення 23 малих КНС на систему заглиблених НСК (без будівлі над поверхністю землі), які будуть працювати повністю в автономному режимі;

- установка системи диспетчеризації і моніторингу SCADA на всіх НСК;

- використання нового більш ефективного та енергозберігаючого насосного обладнання.

 

Заходи з реконструкції очисних споруд каналізації (Додаток 9)

(Стадія І)

 

Необхідне проведення термінової реконструкції, ремонту та заміни наступних елементів ГОСК:

- аеротенків;

- блоку повітродувок;

- блоку зневоднення мулу;

- 2-х первинних відстійників;

- 2-х вторинних відстійників;

- насосних станцій перекачування мулу;

- комунікацій, електрообладнання та системи автоматизації.

 

Реконструкцію будівлі решіток, піскоуловлювачів та приймальної камери вже завершено.

 

Необхідно передбачити будівництво наступних нових елементів ГОСК:

Стадія ІІ

Блоку обробки мулу (включаючи метантенки, блок когенерації і блок тимчасового зберігання мулу)

 

Стадія ІІІ

Додаткового блоку мікрофільтрації стічних вод на виході з ГОСК.

 

Запропоновані заходи можуть корегуватися під час виконання Програми відповідно до актуальної ситуації технічного стану міської інфраструктури водопостачання/водовідведення та наявності нових технологічних рішень.

 

Визначення обсягів та джерел фінансування

 

Обсяги та джерела фінансування

Визначення кошторису виконання Програми має відбуватися у декілька етапів, оскільки багато компонентів потребують попереднього проектування (наприклад, оновлення колекторів).  Але, вже зараз на першому етапі цілком можливо використати кошторис короткострокової інвестиційної програми (КІП), яка фінансується за рахунок кредитних коштів ЄІБ та грантових коштів фонду Е5Р. Для розрахунків на більш віддалену перспективу можна використовувати приблизні розрахунки по кожному окремому компоненту довгострокової інвестиційної програми та детальні розрахунки, які будуть отримані в ході проектування для формування щорічних інвестиційних програм.  Це в свою чергу надасть можливість оцінити масштаби потенційного інвестування та необхідних фінансових ресурсів, які мають бути залучені для виконання цільової Програми.

На поточний момент попередній узагальнений кошторис головних компонентів Програми виглядає наступним чином:

 

Реконструкція мереж водопостачання – 1047826,39 тис. грн.

Реконструкція мереж водовідведення – 1997170,21 тис. грн.

Реконструкція насосних станцій водопроводу – 102403,04 тис. грн.

Модернізація системи знезараження води  - 8370,0 тис. грн.

 

 

на НСВ 3-го підйому

Реконструкція насосних станцій каналізації – 209649,99 тис. грн.

Реконструкція очисних споруд водопроводу – 500832,53 тис. грн.

Реконструкція очисних споруд каналізації – 828798,00 тис. грн.

Реконструкція системи мікрофільтрації

сіток, що обертаються, на водозаборі – 65111,00 тис. грн.

 

ЗАГАЛОМ – 4 760 161,16 тис. грн.

 

Головні джерела фінансування:

 Кредитні кошти ЄІБ – 314 087,9 тис.грн.

 Грантові кошти Фонду Е5Р – 116 642,41 тис. грн.

 Місцевий бюджет – 4 328 429,86  тис. грн.

 Амортизаційні відрахування МКП «Миколаївводоканал» - 1001,02 тис. грн.

 

Додаткові джерела фінансування:

Державний фонд регіонального розвитку (за наявності)

Державний екологічний фонд (за наявності)

Інші джерела, не заборонені законом.

 

Етапи фінансування

І-й етап - 2019-2023 роки

ІІ-й етап - 2024-2028 роки

ІІІ-й етап - 2029-2033 роки

(об’єми фінансування кожного етапу детально наведено у додатку 2 до Програми та паспорті Програми (додаток 1)).

Остаточний обсяг фінансування буде визначатися рішенням міської  ради під час затвердження та виконання бюджету міста Миколаєва на відповідний бюджетний рік,без внесення змін до обсягів видатків, передбачених додатком 1.

 

Очікувані результати, ефективність Програми

Очікувані результати

І-й етап (2019-2023 роки)

Назва заходу (водопостачання)

Очікувані результати

Реконструкція критичних ділянок водопровідних мереж та заміна запірної арматури

Зниження аварійності водопровідних мереж завдяки заміні 31 км аварійних ділянок мереж та 495 од. запірної арматури різних діаметрів

Реконструкція очисних споруд водопроводу (ОСВ)

Покращання технології очищення питної води завдяки повній реконструкції відстійників 3-ї технологічної черги (включаючи будівлю) та встановлення нового реагентного обладнання, запірної арматури та трубопроводів (Фаза І, згідно із Концепцією)

Реконструкція та модернізація насосних станцій водопроводу (НСВ 1-го та 2-го підйомів)

Зниження на 20% енергоспоживання насосним обладнанням НСВ 1-го та 2-го підйомів, підвищення надійності робвіди НСВ 2-го підйому

Реконструкція системи мікрофільтрації сіток, які обертаються на водозаборі

Повне очищення сирої води від одноклітинних водоростей та мушлів

Перехід на технології знезараження води без застосування хлор-газу

Підвищення якості питної води та безпеки людей

 

 

Назва заходу (водовідведення)

Очікувані результати

Реконструкція критичних ділянок самопливних колекторів та заміна запірної арматури

Зменшення аварійності самопливних колекторів та підвищення надійності системи водовідведення завдяки заміні 11 км мереж водовідведення

Реконструкція критичних ділянок напірних колекторів та запірної арматури

Зменшення аварійності напірних колекторів та підвищення надійності системи водовідведення завдяки заміні 40 км напірних колекторів

Реконструкція та модернізація каналізаційних насосних станцій

Зменшення енергоспоживання насосним обладнанням НСК на 15%, підвищення їх надійності, зменшення видатків на персонал та утримання споруд

Реконструкція та модернізація очисних споруд каналізації (ОСК)

Покращання технології біологічного очищення стічних вод та механічної обробки мулу (І-й етап згідно з Концепцією). Зменшення енергоспоживання повітродувів

 

 

(ІІ-й етап 2024-2028 роки)

Назва заходу (водопостачання)

Очікувані результати

Реконструкція критичних ділянок водопровідних мереж

Зниження аварійності водопровідних мереж завдяки заміні 31 км аварійних ділянок мереж

Реконструкція очисних споруд водопроводу (ОСВ)

Покращання технології фільтрації та дезінфекції питної води, зменшення втрат у РЧВ (відповідно до ІІ фази Концепції)

 

 

 

Назва заходу (водовідведення)

Очікувані результати

Реконструкція критичних ділянок самопливних колекторів та заміна запірної арматури

Зменшення аварійності самопливних колекторів та підвищення надійності системи водовідведення завдяки заміні 11 км мереж самопливних колекторів

Реконструкція критичних ділянок напірних колекторів та запірної арматури

Зменшення аварійності напірних колекторів та підвищення надійності системи водовідведення завдяки заміні 53 км напірних колекторів

Реконструкція та модернізація каналізаційних насосних станцій

Зменшення енергоспоживання насосним обладнанням на 15%, підвищення надійності НСК, зменшення видатків на персонал та утримання споруд

Реконструкція та модернізація очисних споруд каналізації (ОСК)

Повна обробка мулу та виробництво власної енергії (когенерація та тепло) завдяки будівництву блоку переробки мулу

 

 

 

 

(ІІІ-й етап 2029-2033 роки)

Назва заходу (водопостачання)

Очікувані результати

Реконструкція критичних ділянок водопровідних мереж

Зниження аварійності водопровідних мереж завдяки заміні 31 км аварійних ділянок мереж

Реконструкція очисних споруд водопроводу (ОСВ)

Повна обробка осаду з відстійників та рециркуляція промивних вод завдяки будівництву блоку обробки мулу та відстійника рециркуляції технологічної промивної води

 

 

Назва заходу (водовідведення)

Очікувані результати

Реконструкція критичних ділянок самопливних колекторів та заміна запірної арматури

Зменшення аварійності самопливних колекторів та підвищення надійності системи водовідведення завдяки заміні 11 км мереж самопливних колекторів

Реконструкція критичних ділянок напірних колекторів та запірної арматури

Зменшення аварійності напірних колекторів та підвищення надійності системи водовідведення завдяки заміні 53 км напірних колекторів

Реконструкція та модернізація каналізаційних насосних станцій

Зменшення енергоспоживання насосним обладнанням на 15%, підвищення надійності НСК, зменшення видатків на персонал та утримання споруд

Реконструкція та модернізація очисних споруд каналізації (ОСК)

Зменшення скидів зважених часток відповідно до вимог національного законодавства завдяки будівництву блоку мікрофільтрації на виході із очисних споруд

 

 

 

Ефективність Програми

Для оцінки ефективності Програми будуть застосовані наступні показники (за напрямками):

 

 

І. Оновлення та модернізація системи водопостачання

 

Назва заходу

Показник ефективності

Реконструкція критичних ділянок водопровідних мереж та заміна запірної арматури

Кількість витоків (аварій) за рік

Об’єм втрат води у мережі

 

Реконструкція очисних споруд водопроводу (ОСВ)

Якість питної води

Реконструкція та модернізація насосних станцій водопроводу (НСВ 1-го та 2-го підйомів)

Обсяги споживання електроенергії

Кількість ремонтів обладнання

Реконструкція системи мікрофільтрації сіток, які обертаються на водозаборі

Якість питної води

Скорочення технологічних витрат питної води для промивання швидких фільтрів на ОСВ в момент цвітіння одноклітинних водоростей.

Перехід на технології знезараження води без застосування хлор-газу

Якість питної води

 

 

 

ІІ. Оновлення та модернізація системи водовідведення

 

 

Назва заходу

Показник ефективності

Реконструкція критичних ділянок самопливних колекторів та заміна запірної арматури

Кількість аварій та закупорок на колекторах

Об’єм аварійних витоків стічної води із мережі

Реконструкція критичних ділянок напірних колекторів та запірної арматури

Кількість аварій

Об’єм аварійних витоків стічної води із мережі

Реконструкція та модернізація каналізаційних насосних станцій

Об’єми енергоспоживання

Кількість аварійних ситуацій на НСК

Об’єми видатків на утримання персоналу та споруд НСК

Реконструкція та модернізація очисних споруд каналізації (ОСК)

Якість очищення стічних вод

Об’єми енергоспоживання

Об’єми накопичення мулу

Об’єми когенерації електроенергії та теплової енергії

Об’єми штрафів за забруднення води річки Південний Буг

 

 

Результативні показники виконання Програми

І-й етап фінансування

Показник

Одиниці

виміру

2019

2020

2021

2022

2023

1

Реконструкція критичних ділянок водопровідних мереж та заміна запірної арматури

Показник

витрат

тис.грн.

74079

37603,5

86237,33

86237,33

86237,33

Показник продукту

км

6,2

3,2

7,2

7,2

7,2

Показник ефективності

тис.грн./км

11948,2

11948,2

11948,2

11948,2

11948,2

Показник

якості

%

20

30,3

53,5

76,7

100

2

Реконструкція очисних споруд водопроводу (ОСВ)

Показник

витрат

тис.грн.

24960

133119,92

8320,08

-

-

Показник продукту

од.

1

1

1

-

-

Показник ефективності

тис.грн./од.

166400

166400

166400

-

-

Показник

якості

%

15

95

100

-

-

3

Реконструкція та модернізація насосних станцій водопроводу (НСВ 1-го та 2-го підйому)

Показник

витрат

тис.грн.

15360,43

87042,61

-

-

-

Показник продукту

од.

2

2

 

 

 

Показник ефективності

тис.грн./од.

51201,52

51201,52

 

 

 

Показник

якості

%

15

100

 

 

 

4

Реконструкція системи мікрофільтрації та обертових сіток на водозаборі

Показник

витрат

тис.грн.

511,03

32300

32300

-

-

Показник продукту

од.

1

7

7

-

-

Показник ефективності

тис.грн./од.

4370,73

4370,73

4370,73

-

-

Показник

якості

%

0,79

50,4

100

-

-

5

Модернізація системи знезараження питної води на НСВ 3-го підйому

Показник

витрат

тис.грн.

8370

-

-

-

-

Показник продукту

од.

1

-

-

-

-

Показник ефективності

тис.грн./од.

8370

-

-

-

-

Показник

якості

%

100

-

-

-

-

6

Реконструкція критичних ділянок самопливних колекторів (5 км)

Показник

витрат

тис.грн.

-

19254,34

19254,34

19254,34

19254,34

Показник продукту

км

-

1,25

1,25

1,25

1,25

Показник ефективності

тис.грн./км

-

15403,47

15403,47

15403,47

15403,47

Показник

якості

%

-

25

50

75

100

7

Реконструкція критичних ділянок напірних колекторів та запірної арматури (40 км)

Показник

витрат

тис.грн.

-

-

120780,8

181171,2

181171,2

Показник продукту

км

-

-

10

15

15

Показник ефективності

тис.грн./км

-

-

12078

12078

12078

Показник

якості

%

-

-

25

62,5

100

8

Реконструкція та модернізація каналізаційних насосних станцій

Показник

витрат

тис.грн.

489,99

34720

8680

-

-

Показник продукту

од.

1

2

1

-

-

Показник ефективності

тис.грн./од.

10972,5

10972,5

10972,5

-

-

Показник

якості

%

1,12

80,25

100

-

-

9

Реконструкція та модернізація очисних споруд каналізації (ОСК)

Показник

витрат

тис.грн.

38080,01

304639,99

38080

-

-

Показник продукту

од.

1

1

1

-

-

Показник ефективності

тис.грн./од.

380800

380800

380800

-

-

Показник

якості

%

10

90

100

-

 

 

 

ІІ-й етап фінансування

Показник

Одиниці виміру

2024

2025

2026

2027

2028

10

Реконструкція критичних ділянок водопровідних мереж та заміна запірної арматури

Показник

витрат

тис.грн.

67743,19

67743,19

67743,19

67743,19

67743,19

Показник продукту

км

6,2

6,2

6,2

6,2

6,2

Показник ефективності

тис.грн/км

10926,3

10926,3

10926,3

10926,3

10926,3

Показник

якості

%

20

40

60

80

100

11

Реконструкція очисних споруд водопроводу (ОСВ)

Показник

витрат

тис.грн.

73267,73

73267,73

73267,73

-

-

Показник продукту

од.

1

1

1

-

-

Показник ефективності

тис.грн./од.

219803,2

219803,2

219803,2

-

-

Показник

якості

%

33,3

66,7

100

-

-

12

Реконструкція критичних ділянок самопливних колекторів

Показник

витрат

тис.грн.

15403,47

15403,47

15403,47

15403,47

15403,47

Показник продукту

км

2,2

2,2

2,2

2,2

2,2

Показник ефективності

тис.грн/км

7001,5

7001,5

7001,5

7001,5

7001,5

Показник

якості

%

20

40

60

80

100

13

Реконструкція критичних ділянок напірних колекторів та запірної арматури

Показник

витрат

тис.грн.

64149,75

64149,75

64149,75

64149,75

64149,75

Показник продукту

км

10,6

10,6

10,6

10,6

10,6

Показник ефективності

тис.грн./км

6051,8

6051,8

6051,8

6051,8

6051,8

Показник

якості

%

20

40

60

80

100

14

Реконструкція та модернізація каналізаційних насосних станцій

Показник

витрат

тис.грн.

16576

16576

16576

16576

16576

Показник продукту

од.

1

1

1

1

1

Показник ефективності

тис.грн./од.

82800

82800

82800

82800

82800

Показник

якості

%

20

40

60

80

100

15

Реконструкція та модернізація очисних споруд каналізації (ОСК)

Показник

витрат

тис.грн.

-

119466

119466

119466

-

Показник продукту

од.

-

1

1

1

-

Показник ефективності

тис.грн./од.

-

358398

358398

358398

-

Показник

якості

%

-

33,3

66,7

100

-

 

 

ІІІ-й етап фінансування

Показник

Одиниці виміру

2029

2030

2031

2032

2033

16

Реконструкція критичних ділянок водопровідних мереж та заміна запірної арматури

Показник

витрат

тис.грн.

67743,19

67743,19

67743,19

67743,19

67743,19

Показник продукту

км

6,2

6,2

6,2

6,2

6,2

Показник ефективності

тис.грн./км

10926,3

10926,3

10926,3

10926,3

10926,3

Показник

якості

%

20

40

60

80

100

17

Реконструкція очисних споруд водопроводу (ОСВ)

Показник

витрат

тис.грн.

-

-

57314,67

57314,67

-

Показник продукту

од.

-

-

1

1

-

Показник ефективності

тис.грн./од.

-

-

114629,34

114629,34

-

Показник

якості

%

-

-

50

100

-

18

Реконструкція критичних ділянок самопливних колекторів

Показник

витрат

тис.грн.

15403,47

15403,47

15403,47

15403,47

15403,47

Показник продукту

км

2,2

2,2

2,2

2,2

2,2

Показник ефективності

тис.грн./км

7001,5

7001,5

7001,5

7001,5

7001,5

Показник

якості

%

20

40

60

80

100

19

Реконструкція критичних ділянок напірних колекторів та запірної арматури

Показник

витрат

тис.грн.

192449,24

192449,24

192449,24

192449,24

192449,24

Показник продукту

км

10,6

10,6

10,6

10,6

10,6

Показник ефективності

тис.грн./км

18155,6

18155,6

18155,6

18155,6

18155,6

Показник

якості

%

20

40

60

80

100

20

Реконструкція та модернізація каналізаційних насосних станцій

Показник

витрат

тис.грн.

16576

16576

16576

16576

16576

Показник продукту

од.

1

1

1

1

1

Показник ефективності

тис.грн./од.

82880

82880

82880

82880

82880

Показник

якості

%

20

40

60

80

100

21

Реконструкція та модернізація очисних споруд каналізації (ОСК)

Показник

витрат

тис.грн.

44800

44800

-

-

-

Показник продукту

од.

1

1

-

-

-

Показник ефективності

тис.грн./од.

89600

89600

-

-

-

Показник

якості

%

50

100

-

-

-

 

 

Строки та етапи виконання Програми

І-й етап Програми (2019-2023 роки)

Захід

Очікувані результати

Необхідні кроки

Відповідальні виконавці

Термін виконання

Реконструкція критичних ділянок водопровідних мереж та заміна запірної арматури

Зменшення втрат води у мережі на 5%

·         Затвердження програми оновлення водопровідних мереж

·         Розробка ТЗ на проектування

·         Проведення тендерів на проектні роботи

·         Розробка ТЗ на виконання робіт

·         Проведення тендерів на виконання робіт

·         Проведення робіт

Фахівці підприємства

 

·         2018 р. (затверджено)

·         За необхідності

·         На постійній основі

·         За наявності проектів

·         2019-2022 рр.

·         2019-2023 рр.

Реконструкція очисних споруд водопроводу (ОСВ)

Покращання технології коагуляції та флокуляції, реконструкція залізобетонних конструкцій та зменшення втрат води у технологічному процесі

·         Затвердження концепції реконструкції ОСВ

·         Підготовка тендерної документації

·         Проведення тендера на проектування, роботи, постачання обладнання та введення в експлуатацію

·         Виконання робіт

Фахівці підприємства

 

·         2018 р. (затверджено)

·         2018 р. (підготовлено)

·         2019 р.

 

·         2019-2021 рр.

Реконструкція та модернізація насосних станцій водопроводу (НСВ 1-го та 2-го підйомів)

Підвищення надійності роботи та зменшення енергоспоживання НСВ 1-го та 2-го підйомів

·         Проведення тендерів (на основі існуючої тендерної документації)

·         Проведення виконання робіт

Фахівці підприємства

 

·         2019 р.

·         2019-2021 рр.

Реконструкція системи мікрофільтрації сіток, які обертаються на водозаборі

Покращання технології первинної обробки сирої води на водозаборі

·         Підготовка ТЗ для проведення тендера на проектування та реконструкцію системи мікрофільтрації

·         Проведення тендера

·         Виконання робіт та постачання обладнання

Фахівці підприємства

 

·         2019 р.

·         2019 р.

·         2020-2021 рр.

Перехід на технології знезараження води без застосування хлор-газу

Впровадження системи знезараження гіпохлоритом на НСВ 3-го підйому.

·         Розробка та затвердження проектно-кошторисної документації

·         Підготовка тендерної документації

·         Проведення тендера

·         Виконання робіт по встановленню системи знезараження гіпохлоритом на НСВ 3-го підйому

Фахівці підприємства

 

·         2019 р.

·         2019 р.

·         2019 р.

·         2020 р.

 

Реконструкція критичних ділянок самопливних колекторів та заміна запірної арматури

Зменшення ризику виникнення техногенних катастроф у місті

·         Затвердження програми оновлення мереж водовідведення

·         Розробка ТЗ на проектування

·         Проведення тендерів на проектні роботи

·         Розробка ТЗ на виконання робіт

·         Проведення тендерів на виконання робіт

·         Проведення робіт

Фахівці підприємства

 

·         2018 р. (затверджено)

·         За необхідності

·         На постійній основі

·         За наявності проектів

·         2019-2023 рр.

·         2019-2023 рр.

Реконструкція критичних ділянок напірних колекторів та запірної арматури

Зменшення ризику виникнення техногенних катастроф у місті

·         Затвердження програми оновлення мереж водовідведення

·         Розробка ТЗ на проектування

·         Проведення тендерів на проектні роботи

·         Розробка ТЗ на виконання робіт

·         Проведення тендерів на виконання робіт

·         Проведення робіт

Фахівці підприємства

 

·         2019 р.

·         За необхідності

·         На постійній основі

·         За наявності проектів

·         2019-2023 рр.

·         2019-2023 рр.

Реконструкція та модернізація каналізаційних насосних станцій (НСК-1, НСК-2, НСК-11а, НСК-17)

Зменшення ризику виникнення техногенних катастроф у місті та енергоспоживання. Зменшення видатків на персонал НСВ на 20%

·         Затвердження концепції реконструкції КНС

·         Підготовка ТЗ для проведення тендерів на проектування

·         Проведення тендерів щодо проектування

·         Виконання робіт щодо проектування (включаючи проходження експертизи)

·         Підготовка ТЗ для проведення тендерів на виконання робіт

·         Виконання робіт

Фахівці підприємства

 

·         2018 р. (затверджено)

·         2018 р. (виконано)

·         2018 р. (виконано)

·         2019 р.

·         2019 р.

 

·         2020-2021 рр.

Реконструкція та модернізація очисних споруд каналізації (ОСК)

(І-й етап відповідно до концепції)

Зменшення ризику виникнення техногенних катастроф у місті та покращання екологічного стану басейну річки П. Буг

·         Затвердження концепції реконструкції ОСК

·         Підготовка ТЗ для проведення тендерів на проектування

·         Проведення тендерів щодо проектування, постачання обладнання та виконання робіт

·         Виконання робіт

 

Фахівці підприємства

 

·         2018 р. (затверджено)

·         2018 р. (виконано)

·         2019 р.

 

·         2019-2021 рр.

ІІ-й етап Програми (2024-2028 роки)

Реконструкція критичних ділянок водопровідних мереж та заміна запірної арматури

Зменшення втрат води у мережі на 5%

·         Розробка ТЗ на проектування

·         Проведення тендерів на проектні роботи

·         Проведення тендерів на виконання робіт

·         Проведення робіт

Фахівці підприємства

 

·         2024 р.

·         За необхідності

·         За наявності проектів

·         2024-2028 рр.

Реконструкція очисних споруд водопроводу (ОСВ)

(ІІ-й етап відповідно до концепції)

Покращання технології знезараження та фільтрації питної води. Впровадження системи знезараження гіпохлоритом на ОСВ. Повне припинення використання хлор-газу (включаючи водозабір)

 

·         Підготовка тендерної документації

·         Проведення тендеру на проектування, роботи, постачання обладнання та введення в експлуатацію

·         Виконання робіт

Фахівці підприємства

 

·         2024 р.

·         2024 р.

 

 

·         2024-2026 рр.

Реконструкція критичних ділянок самопливних колекторів та заміна запірної арматури

Зменшення ризику виникнення техногенних катастроф у місті

·         Розробка ТЗ на проектування

·         Проведення тендерів на проектні роботи

·         Розробка ТЗ на виконання робіт

·         Проведення тендерів на виконання робіт

·         Проведення робіт

Фахівці підприємства

 

·         2024 р.

·         За необхідності

·         На постійній основі

·         За наявності проектів

·         2024-2028 рр.

Реконструкція критичних ділянок напірних колекторів та запірної арматури

Зменшення ризику виникнення техногенних катастроф у місті

·         Розробка ТЗ на проектування

·         Проведення тендерів на проектні роботи

·         Розробка ТЗ на виконання робіт

·         Проведення тендерів на виконання робіт

·         Проведення робіт

Фахівці підприємства

 

·         2024 р.

·         За необхідності

·         На постійній основі

·         За наявності проектів

·         2024-2028 рр.

Реконструкція та модернізація каналізаційних насосних станцій

Зменшення ризику виникнення техногенних катастроф у місті та енергоспоживання. Зменшення видатків на персонал НСВ на 40%

 

·         Підготовка ТЗ для проведення тендерів на проектування

·         Проведення тендерів щодо проектування

·         Виконання робіт щодо проектування (включаючи проходження експертизи)

·         Підготовка ТЗ для проведення тендерів на виконання робіт

Фахівці підприємства

 

·         2024 р.

·         На постійній основі починаючи з 2019 р.

·         2024-2028 рр.

Реконструкція та модернізація очисних споруд каналізації (ОСК)

(ІІ-й етап відповідно до концепції)

Зменшення ризику виникнення техногенних катастроф у місті та покращання екологічного стану басейну річки П. Буг. Впровадження технології переробки мулу та ко-генерації.

·         Підготовка ТЗ для проведення тендерів на проектування

·         Проведення тендерів щодо проектування, постачання обладнання та виконання робіт

·         Виконання робіт

 

Фахівці підприємства

 

·         2024 р.

·         2024 р.

 

·         2025-2027 рр.

 

ІІІ-й етап Програми (2029-2033 роки)

Реконструкція критичних ділянок водопровідних мереж та заміна запірної арматури

Зменшення втрат води у мережі на 5%

·         Розробка ТЗ на проектування

·         Проведення тендерів на проектні роботи

·         Розробка ТЗ на виконання робіт

·         Проведення тендерів на виконання робіт

·         Проведення робіт

Фахівці підприємства

 

·         2029 р.

·         За необхідності

·         На постійній основі

·         За наявності проектів

·         2029-2033 рр.

Реконструкція очисних споруд водопроводу (ОСВ)

(ІІІ-й етап відповідно до концепції)

Впровадження технології очищення та рециркуляції промивної води, зменшення технологічних втрат води

·         Підготовка тендерної документації

·         Проведення тендеру на проектування, роботи, постачання обладнання та введення в експлуатацію

·         Виконання робіт

Фахівці підприємства

 

·         2029 р.

·         2029 р.

·         2031-2032 рр.

Реконструкція критичних ділянок самопливних колекторів та заміна запірної арматури

Зменшення ризику виникнення техногенних катастроф у місті

·         Розробка ТЗ на проектування

·         Проведення тендерів на проектні роботи

·         Розробка ТЗ на виконання робіт

·         Проведення тендерів на виконання робіт

·         Проведення робіт

Фахівці підприємства

 

·         2029 р.

·         За необхідності

·         На постійній основі

·         За наявності проектів

·         2030-2033 рр.

Реконструкція критичних ділянок напірних колекторів та запірної арматури

Зменшення ризику виникнення техногенних катастроф у місті

·         Розробка ТЗ на проектування

·         Проведення тендерів на проектні роботи

·         Розробка ТЗ на виконання робіт

·         Проведення тендерів на виконання робіт

·         Проведення робіт

Фахівці підприємства

 

·         2029 р.

·         За необхідності

·         На постійній основі

·         За наявності проектів

·         2030-2033 рр.

Реконструкція та модернізація каналізаційних насосних станцій

Зменшення ризику виникнення техногенних катастроф у місті та енергоспоживання.  Зменшення видатків на персонал НСВ на 40%

·         Розробка ТЗ на проектування

·         Проведення тендерів на проектні роботи

·         Розробка ТЗ на виконання робіт

·         Проведення тендерів на виконання робіт

·         Проведення робіт

Фахівці підприємства

 

·         2029

·         За необхідності

·         На постійній основі

·         За наявності проектів

·         2029-2033 рр.

Реконструкція та модернізація очисних споруд каналізації (ОСК)

(ІІІ-й етап відповідно до концепції)

Зменшення ризику виникнення техногенних катастроф у місті та покращання екологічного стану басейну річки П. Буг. Повна реконструкція вторинних відстійників та впровадження технології мікрофільтрації.

·         Підготовка ТЗ для проведення тендерів на проектування

·         Проведення тендерів щодо проектування, постачання обладнання та виконання робіт

·         Виконання робіт

 

Фахівці підприємства

 

·         2029 р.

·         2029 р.

 

·         2029-2030 рр.

 

 

 

 

КООРДИНАЦІЯ ТА КОНТРОЛЬ ЗА ХОДОМ ВИКОНАННЯ ПРОГРАМИ

 

Загальну координацію та контроль за виконанням Програми буде виконувати департамент ЖКГ Миколаївської міської ради, якому безпосередньо підпорядковується МКП «Миколаївводоканал».

Управління економіки та інвестицій департаменту економічного розвитку Миколаївської міської ради веде базу даних міських програм та звітів головних виконавців про їх виконання.

Відповідальний виконавець щороку до 30 січня подає департаменту ЖКГ Миколаївської міської ради інформацію про стан виконання заходів Програми.

Департамент ЖКГ Миколаївської міської ради щороку до 28 лютого надає інформацію постійній комісії міської ради з питань житлово-комунального господарства, комунальної власності та благоустрою міста.

 

Додатки до Програми

 

Додаток 1. Паспорт міської цільової програми «Оновлення інфраструктури водопостачання та водовідведення в місті Миколаїв на 2019-2033 рр.»

Додаток 2. Перелік завдань і заходів міської цільової програми «Оновлення інфраструктури водопостачання та водовідведення в місті Миколаїв на 2019-2033 рр.»

Додаток 3. Короткострокова інвестиційна програма (КІП)

Додаток 4. Програма заміни та реконструкції водопровідних мереж

Додаток 5. Програма заміни та реконструкції каналізаційних мереж

Додаток 6. Програма модернізації та реконструкції насосних станцій каналізації

Додаток 7. Програма реконструкції та модернізації насосних станцій водопроводу

Додаток 8. Програма реконструкції та модернізації очисних споруд водопроводу

Додаток 9. Програма реконструкції та модернізації очисних споруд каналізації

 

   ________________________________________________________________________________

 

 

Додаток 1

до Програми

 

Паспорт міської цільової програми «Оновлення інфраструктури водопостачання та водовідведення в місті Миколаїв на 2019-2033 рр.»

 

1. Програму затверджено рішенням міської ради від ________ № _______

2. Ініціатор: департамент ЖКГ Миколаївської міської ради

3. Розробник Програми: МКП «Миколаївводоканал»

4. Співрозробники: технічний консультант ЄІБ

5. Відповідальний виконавець: МКП «Миколаївводоканал»

6. Співвиконавці: підрядні організації

7. Термін виконання:  січень 2019 року – грудень 2033 року

8. Обсяги та джерела фінансування

Джерела фінансування

Обсяг фінансування

(тис. грн.)

У тому числі за роками

І-й етап

 

2019

2020

2021

2022

2023

Міський бюджет

1265777,78

112308,56

300000,00

280143,48

286662,87

286662,87

Власні кошти МКП «Миколаївводоканал»

1001,02

1001,02

 

 

 

 

Кредитні кошти ЄІБ

314087,9

36252,54

251270,29

26565,07

 

 

Грантові кошти Фонду Е5Р

116642,41

12288,34

97410,07

6944,0

 

 

ІІ-й етап

 

2024

2025

2026

2027

2028

Міський бюджет

1397563,22

237140,14

356606,13

356606,13

283338,41

163872,41

Власні кошти МКП «Миколаївводоканал»

(за наявності)

 

 

 

 

 

ДФРР

(за наявності)

 

 

 

 

 

ДЕФ

(за наявності)

 

 

 

 

 

ІІІ-й етап

 

2029

2030

2031

2032

2033

Міський бюджет

1665088,85

336971,90

336971,90

349486,57

349486,57

292171,9

Власні кошти МКП «Миколаївводоканал»

(за наявності)

 

 

 

 

 

ДФРР

(за наявності)

 

 

 

 

 

ДЕФ

(за наявності)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Додаток 2

до Програми

 

Перелік завдань і заходів міської цільової програми

«Оновлення інфраструктури водопостачання та водовідведення в місті Миколаїв на 2019-2033 рр.»

 

І-й етап фінансування

№ з/п

Назва напряму діяльності (пріоритетні завдання) 

Перелік заходів Програми 

Строк виконання заходу 

Виконавець

Орієнтовні обсяги фінансування (тис. грн.)

 

Очікуваний результат

Всього

У тому числі за роками (2019-2023)

2019

2020

2021

2022

2023

1

Оновлення та модернізація системи водо-постачання

Реконструкція критичних ділянок водопровідних мереж та заміна запірної арматури

2019-2023 рр.

МКП «Миколаїв-

водоканал»

Всього: 370394,49

74079,0

37603,5

86237,33

86237,33

86237,33

Підвищення надійності системи водо-постачання та якості послуг

у тому числі кошти

 

74079,0

 

37603,5

 

86237,33

 

86237,33

 

86237,33

міського бюджету

2

Оновлення та модернізація системи водо-постачання

Реконструкція очисних споруд водопроводу (ОСВ)

2019-2021 рр.

МКП «Миколаїв-

водоканал»

Всього: 166400,00

24960,00

133119,92

8320,08

-

-

Покращання технології очищення води, підвищення надійності системи

у тому числі кошти міського бюджету

 

 

 

 

 

10428,75

55619,92

3476,30

-

-

інші джерела фінансування:

- кредит ЄІБ

 

 

14531,25

 

 

77500,00

 

 

4843,78

 

 

-

 

 

-

3

Оновлення та модернізація системи водо-постачання

Реконструкція та модернізація насосних станцій водопроводу (НСВ 1-го та 2-го підйомів)

2019-2020 рр.

МКП «Миколаїв-

водоканал»

Всього: 102403,04

15360,43

87042,61

-

-

-

Підвищення енергоефектив-ності та надійності НСВ, значна економія електроенергії

у тому числі кошти міського бюджету

 

3072,09

 

17408,54

 

-

 

-

 

-

інші джерела фінансування:

- грант Е5Р

 

 

12288,34

 

 

69634,07

 

 

-

 

 

-

 

 

-

4

Оновлення та модернізація системи водо-постачання

Реконструкція системи мікрофільтрації та обертових сіток на водозаборі

2019-2021 рр.

МКП «Миколаїв-

водоканал»

Всього:

65111,03

511,03

32300

32300

-

-

Покращання технології попередньої очистки на водозаборі, підвищення надійності системи

у тому числі кошти міського бюджету

 

-

 

32300,00

 

32300,00

 

-

 

-

інші джерела фінансування: 

- кошти МКП «Миколаїв-

водоканал»

 

 

511,03

 

 

-

 

 

-

 

 

-

 

 

-

5

Оновлення та модернізація системи водо-постачання

Модернізація системи знезараження питної води на НСВ 3-го підйому

2019-2020 рр.

МКП «Миколаїв-

водоканал»

Всього:

8370,00

8370

-

-

-

-

Покращання якості питної води

у тому числі кошти

 

8370,00

 

-

 

-

 

-

 

-

міського бюджету

 

 

 

 

 

6

Оновлення та модернізація системи водовідведення

Реконструкція критичних ділянок самопливних колекторів

(5 км)

2020-2023 рр.

МКП «Миколаїв-

водоканал»

Всього: 77017,36

-

19254,34

19254,34

19254,34

19254,34

Підвищення надійності мережі водо-відведення, запобігання негативному впливу на довкілля та здоров’я людей

у тому числі кошти міського бюджету

 

-

 

19254,34

 

19254,34

 

19254,34

 

19254,34

7

Оновлення та модернізація системи водовідведення

Реконструкція критичних ділянок напірних колекторів та запірної арматури

(40 км)

2021-2023 рр.

МКП «Миколаїв-

водоканал»

Всього:

483123,20

-

-

120780,8

181171,2

181171,2

Підвищення надійності мережі водо-відведення, запобігання негативному впливу на довкілля та здоров’я людей

у тому числі кошти міського бюджету

 

-

-

 

120780,8

 

181171,2

 

181171,2

8

Оновлення та модернізація системи водовідведення

Реконструкція та модернізація каналізаційних насосних станцій

2019-2021 рр.

МКП «Миколаїв-

водоканал»

Всього:

43889,99

489,99

34720,0

8680,0

-

-

Підвищення енерго-ефективності та надійності НСК, значна економія електроенергії, скорочення операційних витрат на персонал

у тому числі кошти міського бюджету

 

-

 

6944,0

 

1736,0

 

-

 

-

інші джерела фінансування:

- грант Е5Р

- кошти МКП

 

 

-

489,99

 

 

27776,0

-

 

 

6944,0

-

 

 

-

-

 

 

-

-

9

Оновлення та модернізація системи водовідведення

Реконструкція та модернізація очисних споруд каналізації (ОСК)

2019-2022 рр.

МКП «Миколаїв-

водоканал»

Всього:

380800,00

38080,01

304639,99

 

38080

-

-

Підвищення надійності ОСК, покращання технології очищення стоків, зменшення негативного впливу на довкілля, підвищення енерго-ефективності системи

у тому числі кошти міського бюджету

16358,72

130869,70

16358,71

-

-

інші джерела фінансування:

- кредит ЕІБ

 

 

21721,29

 

 

173770,29

 

 

21721,29

 

 

-

 

 

-

 

 

 

ІІ-й етап фінансування

№ з/п

Назва напряму діяльності (пріоритетні завдання) 

Перелік заходів Програми 

Строк виконання заходу 

Виконавці 

Орієнтовні обсяги фінансування (тис. грн.)

 

Очікуваний результат

Всього

У тому числі за роками (2024-2028)

2024

2025

2026

2027

2028

10

Оновлення та модернізація системи водопостачання

Реконструкція критичних ділянок водопровідних мереж та заміна запірної арматури

2024-2028 рр.

МКП «Миколаїв-водоканал»

Всього:

338715,95

67743,19

67743,19

67743,19

67743,19

67743,19

Підвищення надійності системи водо-постачання та якості послуг

у тому числі кошти

 

67743,19

 

67743,19

 

67743,19

 

67743,19

 

67743,19

міського бюджету

11

Оновлення та модернізація системи водо-постачання

Реконструкція очисних споруд водопроводу (ОСВ)

2024-2026 рр.

МКП «Миколаїв-

водоканал»

Всього:

219803,20

73267,73

73267,73

73267,73

-

-

Покращання технології очищення води, підвищення надійності системи

у тому числі кошти міського бюджету

 

73267,73

 

73267,73

 

73267,73

 

-

 

-

12

Оновлення та модернізація системи водовідведення

Реконструкція критичних ділянок самопливних колекторів

2024-2028 рр.

МКП «Миколаїв-

водоканал»

Всього:

77017,35

15403,47

15403,47

15403,47

15403,47

15403,47

Підвищення надійності мережі водо-відведення, запобігання негативному впливу на довкілля та здоров’я людей

у тому числі кошти міського бюджету

 

15403,47

 

15403,47

 

15403,47

 

15403,47

 

15403,47

13

Оновлення та модернізація системи водовідведення

Реконструкція критичних ділянок напірних колекторів та запірної арматури

2024-2028 рр.

МКП «Миколаїв-

водоканал»

Всього:

320748,75

64149,75

64149,75

64149,75

64149,75

64149,75

Підвищення надійності мережі водо-відведення, запобігання негативному впливу на довкілля та здоров’я людей

у тому числі кошти міського бюджету

 

64149,75

 

64149,75

 

64149,75

 

64149,75

 

64149,75

14

Оновлення та модернізація системи водовідведення

Реконструкція та модернізація каналізаційних насосних станцій

2024-2028 рр.

МКП «Миколаїв-

водоканал»

Всього:

82880,00

16576,0

16576,0

16576,0

16576,0

16576,0

Підвищення енерго-ефективності та надійності НСК, значна економія електроенергії, скорочення операційних витрат на персонал

 

у тому числі кошти міського бюджету

 

16576,0

 

16576,0

 

16576,0

 

16576,0

 

16576,0

15

Оновлення та модернізація системи водовідведення

Реконструкція та модернізація очисних споруд каналізації (ОСК)

2025-2027 рр.

МКП «Миколаїв-

водоканал»

Всього:

358398,00

 

-

119466,0

119466,0

119466,0

-

Впровадження повного циклу переробки мулу, когенерації електричної та теплової енергії, зменшення негативного впливу на довкілля, підвищення енерго-ефективності системи

у тому числі кошти міського бюджету

 

-

 

119466,0

 

119466,0

 

119466,0

 

-

 

 

 

ІІІ-й етап фінансування

№ з/п

Назва напряму діяльності (пріоритетні завдання) 

Перелік заходів Програми 

Строк виконання заходу 

Виконавці 

Орієнтовні обсяги фінансування (тис. грн.)

 

Очікуваний результат

Всього

У тому числі за роками (2029-2033)

2029

2030

2031

2032

2033

16

Оновлення та модернізація системи водопостачання

Реконструкція критичних ділянок водопровідних мереж та заміна запірної арматури

2029-2033 рр.

МКП «Миколаїв-водоканал»

Всього:

338715,95

67743,19

67743,19

67743,19

67743,19

67743,19

Підвищення надійності системи водо-постачання та якості послуг

у тому числі кошти

 

67743,19

 

67743,19

 

67743,19

 

67743,19

 

67743,19

міського бюджету

17

Оновлення та модернізація системи водопостачання

Реконструкція очисних споруд водопроводу (ОСВ)

2031-2032 рр.

МКП «Миколаїв-

водоканал»

Всього:

114629,34

-

-

57314,67

57314,67

-

Впровадження технології очищення та рециркуляції технологічної води та обробки мулу

у тому числі кошти

 

-

 

-

 

57314,67

 

57314,67

 

-

міського бюджету

 

 

 

 

 

18

Оновлення та модернізація системи водовідведення

Реконструкція критичних ділянок самопливних колекторів

2029-2033 рр.

МКП «Миколаїв-

водоканал»

Всього:

77017,36

15403,47

15403,47

15403,47

15403,47

15403,47

Підвищення надійності мережі водо-відведення, запобігання негативному впливу на довкілля та здоров’я людей

у тому числі кошти міського бюджету

 

15403,47

 

15403,47

 

15403,47

 

15403,47

 

15403,47

19

Оновлення та модернізація системи водовідведення

Реконструкція критичних ділянок напірних колекторів та запорної арматури

2029-2033 рр.

МКП «Миколаїв-

водоканал»

Всього:

962246,2

192449,24

192449,24

192449,24

192449,24

192449,24

Підвищення надійності мережі водо-відведення, запобігання негативному впливу на довкілля та здоров’я людей

у тому числі кошти міського бюджету

 

192449,24

 

192449,24

 

192449,24

 

192449,24

 

192449,24

20

Оновлення та модернізація системи водовідведення

Реконструкція та модернізація каналізаційних насосних станцій

2029-2033 рр.

МКП «Миколаїв-

водоканал»

Всього:

82880,00

16576,0

16576,0

16576,0

16576,0

16576,0

Підвищення енерго-ефективності та надійності НСК, значна економія електроенергії, скорочення операційних витрат на персонал

у тому числі кошти міського бюджету

 

16576,0

 

16576,0

 

16576,0

 

16576,0

 

16576,0

21

Оновлення та модернізація системи водовідведення

Реконструкція та модернізація очисних споруд каналізації (ОСК)

2029-2030 рр.

МКП «Миколаїв-

водоканал»

Всього:

89600,00

44800,0

44800,0

-

-

-

Покращення технології очищення стоків, зменшення негативного впливу на довкілля

у тому числі кошти міського бюджету

 

44800,0

 

44800,0

 

-

 

-

 

-

 

 

Додаток 3

до Програми

Короткострокова інвестиційна програма (КІП)

 

Назва компоненту

Очікувана (або законтрактована*) вартість

(Євро)

(в т. ч. ПДВ)

КІП

Питна вода

 

Реконструкція і покращання роботи і ефективності насосних станцій водопостачання

 

Модернізація НСВ 1-го підйому

1 599 841

Реконструкція та технічне переоснащення НСВ 2-го підйому

1 600 254

Першочергові та термінові роботи на очисних спорудах водопроводу

 

Заміна засувок- малі та середні діаметри, заміна засувок - великі діаметри

254 734*

Реконструкція ОСВ
Ремонт конструкцій, покращання коагуляції.
Покращання дезінфекції та встановлення обладнання з дозування ClO2

5 200 000

Поліпшення роботи та ефективності водопровідної мережі

 

Секторизація, в тому числі заміна труб,  магістральних витратомірів та запірної арматури (впровадження пілотних зон DMA)

1 819 905

Водоміри на вводах до багатоквартирних будинків

54 344*

Каналізація

 

Реконструкція мережі водовідведення

 

Реконструкція пріоритетних самопливних каналізаційних колекторів (по вулицях Малій Морській, Адмірала Макарова, Кузнецька)

4 180 393*

Реконструкція, модернізація та підвищення ефективності насосних станцій каналізації

 

Повна реконструкція наступних НСК:
НСК 1, НСК 2, НСК 11a, НСК 17.
Вентиляція колекторів

1 356 250

Реконструкція існуючих очисних споруд каналізації (ОСК)

 

Реконструкція будівлі решіток

1 931 730*

Реконструкція ОСК
Нові аеротенки на ОСК
Узгоджені інші заходи.
Операційне скорочення показника MLSS; покращена та контрольована денітрифікація; покращання ефективності аерації; поліпшення автоматизації; покращання перекачування зворотного мулу; нові переливні перегородки для вторинного відстійника № 4; будівництво згущувача мулу; зневоднення, видалення та повторне використання мулу; автоматичне регулювання обсягу зони денітрифікації

11 900 000

Обладнання, програмне забезпечення та навчання

 

Спецмашина для промивки каналізаційних колекторів з функцією всмоктування

Обладнання для телеінспекції, акустичний прилад для виявлення протікань, обладнання для виявлення місцезнаходження труб (георадар)

204 585*

Обладнання для лабораторії очисних споруд водопроводу, обладнання для лабораторії ОСК

237 551*

Апаратні засоби (плоттер та ноутбуки для лабораторій)

29 585*

Всього

30 369 172

 

 

*компоненти, які вже виконуються або виконані в рамках укладених контрактів

 

Додаток 4

до Програми

Програма заміни та реконструкції водопровідних мереж

Реєстр аварійних водопровідних мереж

(пріоритет) станом на 2018 рік

№ п/п

Адреса

Діаметр, існуючий, мм

Довжина, м

Матеріал труб, існуючий

Примітка

Вартість за п.м труби ПЕ

Вартість робіт, грн.

Всього, грн.

ЗАВОДСЬКИЙ РАЙОН

 

 

 

 

 

 

1

вул. Курортна, від вул . Г. Карпенка до вул. Київської

300

385

сталь

вулична

1554

730730

1329020

2

вул. Спортивна, від КПП до розвороту трамвая №1

100

1500

чавун

вулична

192,5

1132500

1421250

3

вул. Садова, від дитячої лікарні до вул. Чкалова

100

200

чавун

вулична

192,5

151000

189500

4

вул. М. Морська, від вул. Кузнецької до вул. Чкалова

100

1000

чавун

вулична

192,5

755000

947500

5

Бузький бульвар, від вул. Терасної до річвокзалу

125

300

чавун

вулична

315,7

270900

365610

6

вул. 2 Слобідська, від вул. Пограничної (Чигрина) до вул. Чкалова

150

400

чавун

вулична

399,7

434000

593880

7

Мікрорайон Залізничного селища

300

385

чавун

по домоволодіннях

1154

730730

1175020

 

 

150

400

чавун

 

399,7

434000

593880

 

 

125

300

чавун

 

315,7

270900

365610

 

 

100

2700

чавун

 

192,5

2038500

2558250

8

Ялти

63

500

ПЕ

вулична

101,5

271500

322250

ЦЕНТРАЛЬНИЙ РАЙОН

 

 

 

 

 

 

1

вул. 3 Слобідська (Дзержинського), від пр. Центрального (Леніна), 171 до вул. Чкалова, 110-б

200

250

чавун

внутрішньоквартальні

770

376500

569000

2

пр. Центральний (Леніна), між вул. Декабристів та вул. Соборною (Радянською)

250

250

чавун

вулична

966

421750

663250

3

пр. Центральний (Леніна), між вул. 3 Слобідською (Дзержинського) та вул. Соборною

250

750

чавун

вулична

966

1265250

1989750

4

вул. Спаська, 4

250

120

сталь

внутрішньоквартальні

966

202440

318360

5

вул. Дніпрової Чайки (Шкапіна)

200

1350

чавун

вулична

770

2033100

3072600

6

вул. Чкалова, 118-120, вул. 6 Слобідська (Комсомольська), 49

150

300

чавун, сталь

внутрішньоквартальні

399,7

325500

445410

7

вул. Нікольська, від вул. Московської до вул. Потьомкінської

100

3000

чавун

вулична

192,5

2265000

2842500

8

вул. Громадянська, від пр. Центрального до вул. Шевченка

125

200

чавун

вулична

315,7

180600

243740

9

вул. Лагерне поле, 5

150

300

А/Ц

вулична

399,7

325500

445410

10

пр. Героїв України (Героїв Сталінграда), 81-87, по території Д/С

150

180

сталь

внутрішньоквартальні

399,7

195300

267246

11

ЦТП — 71 мікрорайон

200

130

чавун

внутрішньоквартальні

770

195780

295880

 

 

100

100

сталь

внутрішньоквартальні

192,5

75500

94750

12

пр. Героїв України (Героїв Сталінграда), 99

100

1506

сталь

внутрішньоквартальні

192,5

1137030

1426935

13

пров. Корабельний

100

130

сталь

внутрішньоквартальні

192,5

98150

123175

14

вул.11 Воєнна, між вул. 1 Екіпажною (Урицького) та вул. Дніпрової Чайки (Шкапіна)

100

400

сталь

вулична

192,5

302000

379000

15

вул. Потьомкінська, між вул. 4 Слобідською та вул.Садовою

100

1000

чавун

вулична

192,5

755000

947500

16

Матвіївка

 

2500

чавун, сталь

внутрішньоквартальні

192,5

1887500

2368750

17

вул.Силікатна

150

750

чавун, сталь

вулична

399,7

813750

1113525

18

Варварівка

100

1411

чавун, сталь

вулична

192,5

1065305

1336922,5

19

вул. Потьомкінська, від вул.Нікольської до Садової

150,100

2500

чавун, сталь

 

399,7

2712500

3711750

20

Вводи

 

10000

 

 

192,5

7550000

9475000

ІНГУЛЬСЬКИЙ РАЙОН

 

 

 

 

 

 

1

вул. Молодогвардійська, 34

50

13

 

водопровідний ввід

50,05

4940

5590,65

2

вул. Молодогвардійська, від вул. Передової до вул. Залізничної

150

100

 

вулична

399,7

108500

148470

3

вул. Космонавтів, 142-а, 142-б

100

6

 

транзитка

192,5

4530

5685

 

 

150

38

 

транзитка

399,7

41230

56418,6

4

вул. Космонавтів, 140-в, вул. Першотравнева, 111

100

16

 

вулична

192,5

12080

15160

5

вул. Казарського, 3-а — 5-а

100

30

 

вулична

192,5

22650

28425

6

вул. 5 Лінія — вул. Кругова

100

100

 

вулична

192,5

75500

94750

7

вул. Бойченка (25 років Жовтня), від вул. Традиційної (К. Маркса) до пров. Амвросія Ждахи (Енгельса)

100

200

 

вулична

192,5

151000

189500

8

вул. Легпромівська, від вул. Троїцької (Кірова) до вул. 2 Набережної

100

600

 

вулична

192,5

453000

568500

9

вул. Нагірна, від вул. Горохівської до вул.Троїцької (Кірова)

100

750

 

вулична

192,5

566250

710625

10

Внутрішньоквартальний проїзд

100

100

 

вулична

192,5

75500

94750

11

вул. Листопадова, від вул. Квітневої до вул. Традиційної ( К. Маркса)

100

130

 

вулична

192,5

98150

123175

12

вул. Будівельників, від просп. Богоявленського (Жовтневого) до Ялти

150

500

 

вулична

399,7

542500

742350

13

вул. Космонавтів, 146-в

200

50

 

вулична

770

75300

113800

14

вул. Космонавтів, 144, 146-а, 146-б

200

200

 

вулична

770

301200

455200

15

вул. Космонавтів, 142, 142-в, 140-г

200

180

 

вулична

770

271080

409680

16

вул. Новобузька, 91

150

30

 

вулична

399,7

32550

44541

17

сел. Горького, пров. Сонячний

150

600

 

вулична

399,7

651000

890820

 

 

200

2000

 

вулична

770

3012000

4552000

 

 

250

600

 

вулична

966

1012200

1591800

18

вул. Кінцева — вул. Казарського

200

50

 

вулична

770

75300

113800

19

вул. 5 Лінія, від просп. Миру до вул. 12 Поздовжньої

150

100

 

вулична

399,7

108500

148470

20

вул. Космонавтів, 140-140-а, 140-б, 140-в

150

100

 

вулична

399,7

108500

148470

21

вул. Погранична (Чигрина), 244

50

10

 

водопровідний ввід

50,05

3800

4300,5

22

вул. Енергетиків

100

700

 

вулична

192,5

528500

663250

КОРАБЕЛЬНИЙ РАЙОН

 

 

 

 

 

 

1

просп. Богоявленський (Жовтневий), від вул. Металургів до вул. Новобудівної

300

750

сталь

 

1554

1423500

2589000

2

ІІІ Підйом, від просп. Богоявленського (Жовтневого) через парк

300

3000

сталь

 

1554

5694000

10356000

3

вул. Тернопільська, від вул. Олега Ольжича (Ленінградської) до пров. Багрицького

150

550

А/Ц

 

399,7

596750

816585

4

вул. Леваневського, від вул. Станіславського до вул. Янтарної

50

530

сталь

 

50,05

201400

227926,5

5

вул Некрасова, від вул. Маячної до вул. Лиманської

100

950

сталь

 

192,5

717250

900125

6

вул. Литовченка, від буд. 1 до пров. Сіверсів

50

360

сталь

 

50,05

136800

154818

7

вул. Литовченка, від вул. Фруктової до вул. Ударної

100

270

сталь

 

192,5

203850

255825

8

вул. Прибузька, від вул. Прибузької до пров. Павлова

100

180

 

 

192,5

135900

170550

9

вул. Янтарна, від ВІОС до об’їзної дороги

150

1380

чавун

 

399,7

1497300

2048886

10

вул. Родинна (Коллонтай), від просп. Богоявленського (Жовтневого) до вул. Фруктової

150

1100

сталь

 

399,7

1193500

1633170

11

вул. Фруктова, від вул. Литовченка до вул. Клечова Балка (М.Ульянової)

150

275

сталь

 

399,7

298375

408292,5

12

вул. Янтарна, від вул. Уральської до вул. Рибної

100

220

чавун

 

192,5

166100

208450

13

вул. Єсеніна, від об’їзної дороги  в поле

100

1300

А/Ц

 

192,5

981500

1231750

14

вул. Молодіжна — від вул. 295 Стрілецької Дивізії до пров. Льотчиків

100

170

чавун

 

192,5

128350

161075

15

Водопровідні вводи внутрішньодворові

 

2500

 

 

192,5

1887500

2368750

16

вул. Олега Ольжича (Ленінградська), 3-б, 3-в

100

50

сталь

 

192,5

37750

47375

17

вул. Сонячна, від вул. Океанівської (Артема) №64 до пров. Багрицького

100

200

чавун

 

192,5

151000

189500

18

пров. Космонавта Бєляєва, від вул. Космонавта Бєляєва до вул. Литовченка

25

140

сталь

 

20,44

35000

37861,6

19

вул. Океанівська (Артема), 32/4 н/с від водоводу

300

20

сталь

 

1554

37960

69040

20

вул. Металургів, 96 СШ №40

100

180

сталь

 

192,5

135900

170550

21

вул. Литовченка, від просп. Богоявленського (Жовтневого) до вул. Рибної

100

500

сталь

 

192,5

377500

473750

22

пров. 2 Прибузький, від вул. Прибузької до №9

100

150

А/Ц

 

192,5

113250

142125

23

вул. Торгова, від  вул. Академіка Рильського до вул. Національної гвардії (Радянської Армії)

300

480

 

 

1554

911040

1656960

ВОДОВОДИ

 

 

 

 

 

 

1

по вул. Новобудівній, від вул. Національної гвардії (Радянської Армії) просп. Богоявленського (Жовтневого)

500

800

Ж/Б

 

3987,5

2410400

5600400

2

І Підйом на ІІІ Черзі ВІОС

600

170

сталь

 

11750

645320

2642820

3

По  вул. 2 Воєнній, від вул. Каразіна (Сафронова) до вул. Конопатної

600

120

сталь

 

11750

455520

1865520

4

просп. Героїв України (Героїв Сталінграда), 1 — парк «Перемоги»

500

700

сталь

 

3987,5

2109100

4900350

5

вул. Архітектора. Старова, 2-а

300

100

сталь

 

1554

189800

345200

6

пров. Парусний — вул. Флотська

600

1500

Ж/Б

 

11750

5694000

23319000

7

по вул. Космонавтів, від просп. Миру до Херсонського. шосе

500

800

сталь

 

3987,5

2410400

5600400

8

по вул. Новосільській, від М. Морскої до пров. Корабелів

500

800

Ж/Б

 

3987,5

2410400

5600400

9

по вул. Національної гвардії (Радянської Армії), від вул. Металургів до вул. Балтійської

400

150

сталь

 

2573,75

361500

747562,5

10

по вул. Артилерійській, від вул. Шевченка до вул. Адмірала Макарова

600

100

сталь

 

11750

379600

1554600

11

по вул. Турбінній до вул. Новозаводської

600

400

сталь

 

11750

1518400

6218400

12

по вул. Новозаводській, від вул. Турбінної до просп. Миру

600

300

сталь

 

11750

1138800

4663800

13

вул. Самойловича - «Енергомаш»

600

1000

сталь

 

11750

3796000

15546000

14

від вул./пров. Об’їзної до вул. Торгової

500

600

сталь

 

3987,5

1807800

4200300

15

по вул. Торговій, від вул./пров. Об’їзного до вул. Національної гвардії (Радянської Армії)

500

800

сталь

 

3987,5

2410400

5600400

16

по вул. Чкалова, від зоопарку до вул.Рюміна

1000

4600

Ж/Б

 

26460

 

121716000

17

по просп. Богоявленському (Жовтневому), від вул. Авангардної до вул. Південної

600

300

сталь

 

11750

1138800

4663800

18

вул. Архітектора Старова, 6/8

500

100

сталь

 

3987,5

301300

700050

19

просп. Богоявленський (Жовтневий), 350, ринок «Фенікс»

500

100

сталь

 

3987,5

301300

700050

20

просп. Богоявленський (Жовтневий), вул. Сахарова в бік с. Галицинівка

400

950

сталь

 

2573,75

2289500

4734562,5

21

вул. Фонтанна

400

500

сталь

 

2573,75

1205000

2491875

22

вул. Купорна, від вул. 2 Воєнної по вул. 8 Воєнній до вул. 2 Екіпажної (Володарського)

500

2500

сталь

 

3987,5

7532500

17501250

23

ВІОС через Вітовську балку по вул. Толстого

1400

5000

Ж/Б

 

47040

37500000

272700000

24

ВІОС через Вітовську балку по вул. Молодіжній

1000

5000

Ж/Б

 

26460

30125000

162425000

25

вул. Погранична (Чигрина), від просп. Богоявленського (Жовтневого) до вул. Даля, по вул. Кузнецькій (Скороходова) до вул. Крилова

1000

8000

Ж/Б

 

26460

48200000

259880000

 

ВСЬОГО

 

93045

 

 

 

 

1016147859

 

 

 

 

РЕЄСТР ЗАМІНИ ЗАПІРНОЇ АРМАТУРИ

Цех водоводу "Дніпро-Миколаїв"

 

№ з/п

Найменування

Діа-метр, мм

Кіль-кість

шт.

Місце установки

1

Засувка 30ч 925 бр електропривідна  РN-2,5

1600

1 шт

Павільйон 1Б -

забезпечує поділ напірного колектора НС-"0" підйому

2

Засувка 30ч 930 бр електропривідна  РN-10

1400

1 шт.

Павільйон 2В -

відтинає напірний колектор НС-"1" підйому

3

 Засувка 30ч 930 бр електропривідна  РN-10

1000

2 шт.

Напірні засувки НА №1 і НА №5 у НС-"0" підйому

4

Засувка 30ч  6 бр   чавунна,   дискова   РN-10

500

1 шт.

Водовід

5

Засувка 30ч  6 бр   чавунна,   дискова   РN-10

400

1 шт.

Водовід

6

Засувка 30ч  6 бр   чавунна,   дискова   РN-10

300

1 шт.

Водовід

7

Засувка 30ч  6 бр   чавунна,   дискова   РN-10

200

2 шт.

Водовід

8

Засувка 30ч  6 бр   чавунна,   дискова   РN-10

150

2 шт.

Водовід

9

Засувка 30ч  6 бр   чавунна,   дискова   РN-10

100

5 шт.

Водовід

10

Засувка 30ч  6 бр чавунна з обгумованим  клином   РN-10

400

1 шт.

Водовід

11

Засувка 30ч  6 бр чавунна з обгумованим  клином   РN-10

300

1 шт.

Водовід

12

Засувка 30ч  6 бр чавунна з обгумованим  клином   РN-10

200

2 шт.

Водовід

13

Засувка 30ч  6 бр чавунна з обгумованим  клином   РN-10

150

4 шт.

Водовід

14

Засувка 30ч  6 бр чавунна з обгумованим  клином   РN-10

100

10 шт.

Водовід

15

Засувка фланцева повна-прохідна з обгумованим  клином  РN-10

80

2 шт.

Водовід

16

Засувка фланцева повна-прохідна з обгумованим  клином  РN-10

50

5 шт.

Водовід

17

Зворотній клапан  19 ч 19р    РN-10

1000

2 шт.

НА №2 і НА №5 у

НС-"0" підйому

18

Компенсатор сальниковий      РN-10

1400

1 шт.

Водовід. вантузная камера Б  1

19

Вантуз     аераційний чавунний

100

5 шт.

Водовід

20

Вентиль   латунний     РN-16

15

35 шт.

НС  "0" та "1" підйому

21

Вентиль   латунний     РN-16

25

8 шт.

НС  "0" та "1" підйому

22

Вентиль   латунний     РN-16

32

6 шт.

 

23

Вентиль  15 кч, 19 п  запірний,  прохідний, фланцевий   РN-16

50

2 шт.

НС  "0" та "1" підйому

24

Вентиль  15 кч, 19 п  запірний,  прохідний, фланцевий   РN-16

80

1 шт.

КГГУ №2

 

 

 

 

Очисні споруди водопроводу

№ запірної арматури

Тип запірної арматури

D запірної арматури

Застосування електроприводу

Призначення запірної арматури. Місце встановлення

Кількість,

шт.

Примітка

 

Від водоводу Дніпро-Миколаїв № 2 на камеру сіток

1

26

засувка

800

з редуктором

січна на перемичці між 1 и 2 чергою

1

 

2

27

засувка

800

з редуктором

ввід води з водоводу Д-Н 2-нитки на ОСВ

1

відсутнє бр. кільце

 

Камера сіток

3

29

засувка

800

з електроприводом

подача сирої води на споруду 2 черга

1

відсутнє бр. кільце

 

Камера гасіння

4

35

засувка

600

з редуктором

подання води на камеру гасіння

1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Камера реакції та відстійники № 2, № 3

5

49

засувка (поворотний затвор)

600

з редуктором

подання води на відстійник № 2

1

відсутня частина бр. кільця

6

50

засувка (поворотний затвор)

600

з редуктором

подання води на відстійник № 2

1

відсутня частина бр. кільця

7

51

засувка (поворотний затвор)

600

з редуктором

подання води на відстійник № 3

1

відсутня частина бр. кільця

8

52

засувка (поворотний затвор)

600

з редуктором

подання води на відстійник № 3

1

відсутня частина бр. кільця

9

53,55,56,58,59,61,62,64

засувка - замінити на поворотні затвори Ду400.

400

 

скидання осаду та води з відстійників №№ 2, 3

8

на поворотний затвор

10

54, 57, 60, 63

засувка - замінити на поворотні затвори Ду150

150

 

скидання осаду та води з відстійників камер реакції №№ 2, 3

4

На поворотний затвор. Дефект у кільцях ущільнення.

11

71,72,73,74,75,76,77,78

засувка

500

 

вихід освітленої води з відстійника №№ 2, 3

8

 

12

79

засувка

800

 

подання води на фільтри 2 черги з відстійника № 3

1

дефект у кільцях ущільнення

13

80

засувка

800

 

подання води на фільтри 2 черги з відстійника № 2

1

дефект у кільцях ущільнення

 

 

 

 

 

 

 

 

14

69

засувка

800

 

січна на перемичці між 1 та 2 чергою

1

 

15

70

засувка

800

 

подання сирої води на спорудження 2 черги

1

 

 

РЧВ 1, 2, 4

16

171

засувка (можна поворотний затвор)

800

 

січна на трубопроводі перемички між РЧВ № 1 и № 2

1

 

17

172

засувка (можна поворотний затвор)

800

ручний привід

вхідна у РЧВ № 1

1

 

18

257

засувка

1000

 

на трубопроводі чистої води від фільтрів 2 черги до РЧВ 4, 5

1

відсутнє бр. кільце

19

258

поворотний затвор

800

ручний привід

вхідна у РЧВ № 4

1

дефект в ущільненні

20

скидання з  РЧВ 1, 2, 3, 4, 5

засувка

300

ручна

скидання  води з РЧВ 1, 2, 3, 4, 5

4

 

21

скидання з РЧВ 3

засувка

150

ручна

скидання  води з РЧВ 3

1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ФІЛЬТРУВАЛЬНІ СТАНЦІЇ №№ І ТА ІІ ЧЕРГИ

22

цех фільтрів І та ІІ черги

засувка (поворотний затвор)

500

з електроприводом

подання сирої води на фільтри №№ 1-14, І та ІІ черги

8

 

23

цех фільтрів І та ІІ черги

засувка (поворотний затвор)

500

з електроприводом

подання промивної води на фільтри ІІ черги

5

 

24

цех фільтрів І та ІІ черги

засувка (поворотний затвор)

400

з електроприводом

подання промивної води на фільтри ІІ черги

2

 

25

цех фільтрів І та ІІ черги

засувка (поворотний затвор)

300

з електроприводом

відведення чистої води від фільтрів І та ІІ черги

8

 

 

БЛОК ОСНОВНИХ СПОРУД - III ЧЕРГИ

26

приміщення контактних камер

засувка (поворотний затвор)

400

з електроприводом

скидання осаду з відстійників

12

 

27

приміщення контактних камер

засувка (поворотний затвор)

400

ручний

на трубопроводі виробничої каналізації

1

 

28

цех фільтрів ІІІ черги

засувка

400

з електроприводом

подання сирої води на фільтри ІІІ черги

14

 

29

цех фільтрів ІІІ черги

засувка

400

з електроприводом

подання промивної води на фільтри 3 черги

16

 

30

цех фільтрів ІІІ черги

засувка (поворотний затвор)

400

з електроприводом

відведення чистої води від фільтрів №№ 1-14 ІІІ черги

14

поворотний затвор

31

павільйон башти промивної води

засувка

200

з електроприводом

подання промивної води до башти

1

 

32

приміщення контактних камер

засувка

150

ручна

скидання осаду з камер утворення пластівців

28

 

33

цех фільтрів ІІІ черги

засувка

100

ручна

скидання води із завантаження фільтрів №№ 1-14 ІІІ черги до виробничої каналізації

14

 

34

запірна арматура на трубопроводі власних потреб

засувка (поворотний затвор)

100

ручна

введення чистої води до споруд з трубопроводу власних потреб та пожежних трубопроводів

10

 

 

 

Насосні станції 2 підйому

35

НС 2 К під.

засувка

600

з електроприводом

нагнітальна засувка

1

 

36

НС 2 під.

засувка

800

з електроприводом

нагнітальна засувка

1

 

 

 

ЗАГАЛОМ:

 

1. Засувки з редуктором:                3. Засувки з електроприводом:

Ду 1000 — 1 шт.                            Ду 800 — 1 шт.        Ду 300 — 8шт.

Ду 800 — 10 шт.                            Ду 500 — 13 шт.      Ду 200 — 1 шт.

Ду 600 — 4 шт.                              Ду 600 — 1 шт.

Ду 500 — 8 шт.                              Ду 400 — 58 шт.

 

2. Засувки ручні:                            4. Затвори поворотні типу «батерфляй» ручні:

Ду 400 — 1 шт.                              Ду 400 — 8 шт.

Ду 300 — 5 шт.                              Ду 150 — 4 шт.

Ду 150 — 29 шт.                           

Ду 100 — 24 шт.                           

 

 

 

Водопровідні мережі

ЗАВОДСЬКИЙ РАЙОН

1. вул. Озерна,45 - D100мм;

2. вул. Озерна,47 – D100мм;

3. вул. Озерна,31 – D100мм;

4. вул. Озерна,33 – D100мм;

5. вул. Шосейна – вул. 8 Поперечна – D100мм;

6. вул. Шосейна,15 – D100мм;

7. просп. Центральний (Леніна) – вул. Бузника – D150мм;

8. вул. Дачна – пров. Дачний – D150мм;

9. вул. Г.Петрової – вул. 8 Березня – D150мм;

10. вул. Крилова – вул. Дачна – D200мм;

11. вул. Озерна,15 – D200мм;

12. вул. Озерна ЦТП №15 – D250мм;

13. вул. Лазурна ЦТП №30 – D250мм - 2 шт.;

14. вул. Озерна,35 ЦТП-2 Намив- - D250мм - 2шт.;

15. вул. Погранична (Чигрина) – вул. Декабристів – D250мм;

16. вул. Г.Петрової – вул. 8 Березня – D300мм;

_______________________________________________________________________________

 

ЗАГАЛОМ: D100мм – 6шт.;

D150мм – 3шт.;

D200мм – 2 шт.;

D250мм – 6шт.;

D300мм – 1шт.

ІНГУЛЬСЬКИЙ РАЙОН

 

1. вул. Космонавтів – Дубки – Д300мм – 2шт.;

2. Дубки (лікарня) – Д150мм – 2шт.;

3. вул. Троїцька (Кірова) – вул. Новозаводська на Дубки – Д200мм-1шт.; Д100мм – 1шт.;

4. вул. Космонавтів – вул. Дніпровська - Д150мм;

5. вул. Космонавтів – вул. Електронна - Д200мм;

6. вул. Космонавтів – вул. Вінграновського (Енгельса) – Д150мм - 2шт.;

7. вул. Космонавтів – вул. Вінграновського (Енгельса),56 – Д100мм;

8. вул. Космонавтів,112 – Д150мм – 4шт.;

9. вул. Космонавтів – вул.28 Армії – Д150мм – 1 шт., Д250мм – 1шт.;

10. просп. Миру,25 (нс 115 мікрорайон) – Д250мм – 1шт.;

11. просп. Миру – 5 Лінія – Д150мм;

12. просп. Богоявленський (Жовтневий) – вул. Чкалова – Д200мм;

13. просп. Богоявленський (Жовтневий),25 – Д150мм – 1шт.; від водоводу Д200мм – 1шт.;

14. Херсонське шосе – вул. 1 Лінія – Д150мм – 1шт.; Д100мм -1шт.;

15. вул. 12 Поздовжня – вул. 11 Лінія – Д100мм – 1шт.;

16. вул. 2 Поздовжня – вул. 9 Лінія – Д100мм – 1шт.;

17. вул. 4 Поздовжня – вул. 10 Лінія – Д150мм;

18. вул. Традиційна (К.Маркса) – вул. Горохівська – Д150мм;

19. Миколаївська лікарня у бік вул. 28 Армії – Д200мм;

20. вул. Казарського,1Д – Д150мм;

21. вул. Казарського район овочевої бази – Д200мм – 2шт.;

22. просп. Миру – вул. Південна – Д150мм;

23. просп. Миру,48 – Д250 – 2шт.;

24. просп. Миру,23 – Д250мм;

25. вул. Космонавтів – вул. 3 Поздовжня – Д150мм;

26. вул. Космонавтів – вул. Нагірна (мастильних систем) – Д200мм;

27. вул. Г.Свиридова – вул. 12 Поздовжня – Д200мм – 1шт.; Д150мм – 1шт.;

28. вул. 1 Лінія – вул. 9 Поздовжня– Д300мм – 1шт.;

29. просп. Богоявленський (Жовтневий) – вул. Авангардна – Д150мм;

30. просп. Богоявленський (Жовтневий) – вул. Південна – Д150мм;

31. просп. Богоявленський (Жовтневий) – вул. Старофортечна – Д150;

32. просп. Богоявленський (Жовтневий) – вул. Театральна (Васляєва) – Д150мм – 1шт.; Д250мм – 1шт.;

33. просп. Богоявленський (Жовтневий) – вул. Молодогвардійська – Д150мм – 2шт.;

34. вул. Космонавтів,104 – Д100мм;

35. вул. Космонавтів,67 – Херсонське шосе – Д100мм;

36. Миколаївська дитяча лікарня від водоводу – Д250мм;

37. вул. Зелена – Д100мм;

38. вул. Космонавтів – вул. Миколаївська – Д300мм;

39. вул. Космонавтів, 68А – Д150мм;

40. вул. Логовенка – вул. Погранична (Чигрина) – Д200мм;

41. вул. Чкалова – 9 Слобідська – Д150мм;

42. вул. Передова – вул. Театральна (Васляєва) у бік НСК-2 – Д150мм;

43. вул. Передова – вул. А.Олійника у бік НСК-2 – Д150мм;

44. На території інституту імпульсних процесів та технологій у камері – Д200мм – 2шт.;

45. вул. Волонтерська (Комунарівська) – вул. Горохівська – Д150мм;

46. вул. Молодогвардійська – пров. Полярний – Д80мм-1шт.; Д150мм-1шт.;

47. вул. Молодогвардійська – вул. Чайковського – Д200мм;

48. вул. Театральна (Васляєва) – 28 Армії – Д200мм;

49. вул. Південна – вул. Олеся Бердника (Батурина) – Д150мм;

50. вул. 1 Лінія – вул. Олеся Бердника (Батурина) – Д150мм;

51. вул. Китобоїв,4-6 – Д200мм;

52. вул. Китобоїв, 12 – Д250мм;

53. вул. Троїцька (Кірова) – вул. Нагірна – Д150мм;

54. вул. Миколаївська 34-Б – Д150мм-1шт.; Д200мм від водоводу – 1шт.

 

ЗАГАЛОМ:

Д80мм – 1шт.;

Д100мм – 8шт.;

Д150мм – 35шт.;

Д200мм – 15шт.;

Д250мм – 8 шт.;

Д300мм – 4 шт.

 

 

ЗАСУВКИ НА ВОДОВОДАХ

 

 

1. просп. Миру – вул. Південна – затвор Д-500мм – 1 шт.;

2. просп. Миру – вул. С. Ізмалкова Д-400мм – 1 шт.;

3. просп. Миру – пл. Перемоги Д-500мм – 1шт., Д-600мм – 1 шт.;

4. просп. Миру – вул. Новозаводська Д-500мм – 1 шт.;

5. вул. Новозаводська – вул. Турбінна Д-600мм – 1 шт.;

6. вул. Космонавтів – вул. Миколаївська Д-800мм – 1 шт.;

7. просп. Богоявленський (Жовтневий) – вул. Космонавтів Д-400мм – 1 шт.;

8. просп. Богоявленський (Жовтневий) – вул. А. Олійника Д-500мм – 1шт.;

9. просп. Богоявленський (Жовтневий) – вул. Південна Д-400мм – 1 шт.;

10. просп. Богоявленський (Жовтневий) – вул. Будівельників Д-500мм – 1 шт.;

11. вул. Космонавтів – Херсонське шосе Д-400мм – 1шт.;

12. вул. Космонавтів,102 Д-500мм – 1 шт.;

13. вул. Космонавтів,104-106 Д-400мм – 1 шт.; Д-500мм – 1 шт.;

14. вул. Космонавтів,124 Д-600мм – 1 шт.; Д-400мм – 1 шт.;

15. вул. Космонавтів – вул. Нагірна Д-300мм – 1 шт.;

16. вул. Космонавтів,130 Д-400мм – 1 шт.;

17. вул. Космонавтів – вул. Троїцька (Кірова) Д-500мм – 1шт.;

18. вул. Горохівська – вул. 2 Поздовжня Д-400мм – 2 шт.;

19. вул. С. Ізмалкова – вул. 7 Поздовжня Д-500мм – 1 шт.;

20. вул. Г. Свиридова – вул. 5 Поздовжня Д-500мм – 1 шт.;

21. вул. Г.Свиридова – вул. 7 Поздовжня Д-400мм – 1 шт.;

22. вул. Кругова – вул. 1 Лінія Д-500мм – 1 шт.;

23. вул. 1 Лінія – вул. 8 Поздовжня Д-400мм – 1шт.;

24. просп. Миру – ринок "Колос" Д-1000мм – 1 шт.;

25. просп. Богоявленський (Жовтневий) – вул. Погранична (Чигрина), (автовокзал) Д-1000мм – 1 шт.;

26. вул. Чкалова – вул. 6 Слобідська (Комсомольська) Д-1000мм – 1 шт.; Д-600мм – 1 шт.;

27. просп. Центральний (Леніна) – вул. 6 Слобідська (Комсомольська) Д-400мм – 1 шт.;

28. вул. 6 Слобідська (Комсомольська) – вул. Тернівська Д-600мм – 1 шт.;

29. вул. 2 Воєнна – вул. Каразіна (Сафронова) Д-400мм – 1 шт.;

30. вул. Купорна – вул. 8 Воєнна Д-600мм – 1шт.;

31. вул. 8 Воєнна – вул. 1 Екіпажна Д-400мм – 1шт.;

32. вул. 8 Воєнна – вул. Котельна Д-400мм – 1 шт.;

33. вул. В.Морська – вул. 3 Слобідська (Дзержинського)  Д-400мм – 1 шт.;

34. просп. Центральний (Леніна) – вул. 3 Слобідська (Дзержинського)  Д-400мм – 1шт.;

35. вул. Погранична (Чигрина) – вул.  4 Слобідська Д-500мм – 1 шт.;

36. вул. Погранична (Чигрина) – вул. 3 Слобідська (Дзержинського)  Д-600мм –1 шт.; Д-400мм –1 шт.; Д-600мм-1 шт.;

37. вул. Погранична (Чигрина) – вул. Садова – засувка Д300мм – 2 шт.; Д-400мм – 1 шт.; Д-600мм – 1шт.; затвор Д-600мм – 1 шт.;

38. вул. Погранична (Чигрина) – вул. Громадянська затвор Д-500мм – 1 шт.;

39. вул. Погранична (Чигрина) – вул. Корабелів Д-400мм – 1 шт.;

40. вул. Садова – вул. Чкалова Д-600мм – 2 шт.;

41. вул. Чкалова – вул. Інженерна Д-400мм – 2 шт.;

42. вул. Чкалова – М.Морська Д-1000мм – 1 шт.;

43. вул. М.Морська – вул. Новосільська Д-500мм – 1 шт.;

44. вул. М.Морська – просп. Центральний (Леніна) Д-600мм – 2 шт.;

45. просп. Центральний (Леніна) – вул. Садова засувка Д-400мм – 2 шт.; затвор Д-400мм – 2 шт.;

46. вул. Садова – вул. Потьомкінська Д-400мм – 1 шт.;

47. р. Інгул (дитяча флотилія) затвор Д-500мм – 2 шт.;

48. вул. Спаська – вул. М.Морська Д-600мм – 1 шт.;

49. вул. Спаська – вул. Наваринська Д-500мм – 1 шт.;

50. вул. Спаська – вул. Артилерійська Д-500мм – 1 шт.;

51. вул. Артилерійська – вул. А.Макарова Д-600мм – 1 шт.;

52. вул. Рюміна (4 Підйом) Д-600мм – 1 шт.; Д-400мм – 1 шт.;

53. просп. Центральний  (Леніна) – вул. Рюміна Д-400мм – 1шт.;

54. вул. Рюміна – ринок «Центральний» Д-500мм – 1 шт.;

55. просп. Центральний (Леніна) – вул. Шосейна Д-400мм – 3 шт.;

56. вул. Крилова, 69,  Д-400мм – 1 шт.;

57. вул. Крилова – вул. 5 Парниковий Д-400мм – 3 шт.;

58. вул. Крилова,35 (у парку) Д-1000мм – 1 шт.;

59. вул. Озерна (ринок «Штрассе») Д-600мм – 3 шт.;

60. вул. Лазурна,21 Д600мм – 1 шт.;

61. вул. Лазурна,36Б Д-600мм – 1 шт.;

62. вул. Індустріальна (ЧСЗ) Д-400мм – 1 шт.; Д-500мм – 1 шт.;

63. парк Перемоги затвор Д-500мм – 2 шт., засувка Д-600мм – 2 шт.;

64. просп. Героїв України (Героїв Сталінграда) – 87 Д-400мм – 1 шт.;

65. Територія 3 Підйома Д-600мм – 1 шт.;

66. Широка Балка (міст) засувка Д-400мм – 1шт.; Д-600мм – 1 шт.;

67. Кульбакинський переїзд Д-400мм – 1 шт.;

68. просп. Богоявленський (Жовтневий) – вул. Липова Д-500мм – 1 шт.;

69. просп. Богоявленський (Жовтневий) – вул. Торгова затвор Д-400мм – 1шт.; Д-150мм – 1шт.;

70. вул. Торгова – вул. Національної гвардії (Радянської Армії) – Д-400мм – 1 шт.;

71. вул. Торгова – вул. Ходирєва затвор Д-500мм – 1шт.;

72. ВІОС за пивзаводом «Янтар» Д-600мм – 1 шт.;

73. вул. Самойловича – за котельнею МГЗ Д-600мм – 2 шт.;

74. просп. Богоявленський (Жовтневий) – вул. Феодосія Камінського (Островського) Д-500мм – 1шт.;

75. просп. Богоявленський (Жовтневий) (готель «Металург») Д-400мм – 1 шт.;

76. просп. Богоявленський (Жовтневий) – вул. Океанівська (Артема) Д-400мм – 1 шт.;

77. просп. Богоявленський (Жовтневий) – вул. Самойловича Д-400мм – 1 шт.;

78. вул. Самойловича – вул. Національної гвардії (Радянської Армії) Д-300мм – 1шт.;

79. просп. Богоявленський (Жовтневий) – вул. Новобудівна затвор Д-500мм –1 шт.; засувка Д-400мм-1шт.

 

 

ЗАГАЛОМ:

Д150мм – 1 шт.;

Д300мм – 3 шт.;

Д400мм – 43 шт.;

Д500мм – 26 шт.;

Д600мм – 30 шт.;

Д800мм – 1 шт.;

Д1000мм – 6 шт.

 

 

ЦЕНТРАЛЬНИЙ РАЙОН

 

 

1. вул. Спаська – вул. Лягіна Д-100 – 1 шт.

2. вул. В.Морська – вул. Лягіна Д-100 – 2 шт.

3. вул. Потьомкінська – вул. Лягіна Д-100 – 2 шт.

4. просп. Центральний (Леніна) – вул. Соборна (Радянська) Д-125 – 1шт.

5. просп. Центральний (Леніна) – вул. Соборна (Радянська) Д-250 – 1 шт.

6. вул. Соборна (Радянська) – вул. В.Морська Д-100 – 1 шт.

7. вул. Спаська – вул. Соборна (Радянська) Д-100 – 1шт.

8. вул. Соборна (Радянська),2 Д-100 – 1 шт.

9. вул. Адміральська – Артилерійська Д-250 – 1 шт.

10. вул. Спаська– вул. Інженерна Д-250 – 1 шт.

11. вул. М. Морська – вул. Нікольська Д-100 – 1 шт.

12. вул. В. Морська– вул. Фалєєвська Д-150 – 1 шт.

13. вул. Колодязна ЦТП 70 ІІ – ІІІ Д-200 – 2 шт.

14. вул. В. Морська – вул. Декабристів Д-125 – 2 шт.

15. вул. Лягіна – вул. А. Макарова Д-100 – 2 шт.

16. вул. Лягіна – вул. А. Макарова Д-125 – 1 шт.

17. вул. Адміральська – вул. Громадянська Д-200 – 1 шт.

18. просп. Центральний (Леніна) – вул. Декабристів Д-125 – 1 шт.

19. просп. Центральний (Леніна) – вул. Московська Д-125 – 1 шт.

20. вул. Купорна – вул. Столярна (Петровського) Д-150 – 1 шт.

21. вул. Московська – вул. Потьомкінська  Д-100 – 2 шт.

22. вул. Московська – вул. Спаська Д-100 – 2 шт.

23. вул. Московська – вул. Нікольська Д-100 – 1 шт.

24. вул. Московська – вул. Адміральська Д-100 – 1 шт.

25. вул. Московська – вул. Адміральська Д-250 – 2 шт.

26. вул. Адміральська – вул. Соборна (Радянська) Д-250 – 1 шт.

27. вул. Адміральська – вул. Соборна (Радянська) Д-100 – 1 шт.

28. вул. Лягіна – Адміральська Д-125 – 1 шт.

29. вул. Лягіна – Нікольська Д-100 – 1 шт.

30. вул. Соборна (Радянська) – вул. Нікольська Д-100 – 2 шт;

31. вул. Пушкінська – вул. Адміральська Д-100 – 2 шт.

32. вул. Фалєєвська – вул. Набережна Д-100 – 10 шт.

33. вул. Фалєєвська – вул. Набережна Д-150 – 1 шт.

34. вул. Адміральська – Фалєєвська Д-150 – 1 шт.

35. вул. Фалєєвська – вул. Нікольська Д-100 – 2 шт.

36. вул. Фалєєвська – вул. Спаська Д-100 – 2 шт.

37. вул. Фалєєвська – вул. Потьомкінська Д-100 – 1 шт.

38. вул. Фалєєвська – вул. А. Макарова Д-100 – 2 шт.

39. вул. Фалєєвська – вул. А. Макарова Д-125 – 1 шт.

40. вул. Декабристів – вул. Нікольська Д-100 – 1 шт.

41. вул. В. Морська – вул. Декабристів Д-100 – 2 шт.

42. вул. В. Морська – вул. Декабристів Д-125 – 1 шт.

43. вул. Декабристів, 21 Д-150 – 1 шт.

44. вул. Декабристів, 21 Д-100 – 1 шт.

45. вул. Нікольська – вул. Інженерна Д-250 – 1 шт.

46. вул. Малко-Тирнівська (Ульянових) – переїзд Д-300 – 1 шт.

47. вул. Шевченка – вул. Нікольська від в/в Д-100 – 1 шт.

48. пров. Парусний, 1 Д-100 – 1 шт.

49. вул. Чкалова, 110 Д-250 – 1 шт.

50. вул. 3 Воєнна (Сиваської Дивізії) – вул. Столярна (Петровського) Д-100 – 1 шт.

51. вул. Гречишникова – вул. Котельна Д-100 – 2 шт.

52. вул. 5 Воєнна (Ворошилова) – вул. Конопатна Д-100 – 2 шт.

53. вул. 2 Екіпажна (Володарского) – вул. 5 Воєнна (Ворошилова) Д-100 – 1 шт.

54. вул. 6 Воєнна – вул. Майстерська Д-100 – 1 шт.

55. вул. 6 Воєнна – вул. Майстерська Д-150 – 1 шт.

56. вул. 7 Воєнна – вул. Купорна Д-100 – 1 шт.

57. вул. 7 Воєнна – вул. Купорна Д-150 – 1 шт.

58. вул. 7 Воєнна – вул. Столярна (Петровського) Д-100 – 2 шт.

59. вул. 7 Воєнна – вул. 2 Екіпажна (Володарского) Д-100 – 2 шт.

60. вул. 7 Воєнна – вул. Теслярська Д-100 – 1 шт.

61. вул. 7 Воєнна – вул. Майстерська Д-100 – 2 шт.

62. вул. 9 Воєнна – вул. Майстерська Д-100 – 1 шт.

 

 

ЗАГАЛОМ:

Д-100 мм – 53 шт.;

Д-125 мм – 9 шт.;

Д-150 мм – 7 шт.;

Д-200 мм – 3 шт.;

Д-250 мм – 8 шт.;

Д-300 мм – 1 шт.

 

 

КОРАБЕЛЬНИЙ РАЙОН

 

 

1. просп. Богоявленський (Жовтневий) – пров. 5 Прибузький Д-100 – 1 шт.

2. вул. Оранжерейна – вул. Братська Д-100 – 1 шт.

3. вул. Океанівська (Артема), 40 д/с №144 у бік вул. Океанівської (Артема) 40-а Д-100 – 1 шт.

4. вул. Прибузька – пров. 4 Прибузький Д-100 – 1 шт.

5. вул. 295 Стрілецької Дивізії – вул. Чернишевського Д-150 – 1 шт.

6. вул. Знаменська, 39 Д-100 – 1 шт.

7. пров. 3 Прибузький – вул. Прибузька Д-100 – 1 шт.

8. просп. Богоявленський (Жовтневий) – пров. Шосейний Д-100 – 1 шт.

9. просп. Богоявленський (Жовтневий) – вул. 295 Стрілецької Дивізії (на вул. Г. Шепетова) Д-100 – 1 шт.

10. вул. Братська – пров. 1 Братський Д-100 – 1 шт.

11. вул. Океанівська (Артема), 58-а Д-100 – 1 шт.

12. вул. Океанівська (Артема), 32-а Д-100 – 1 шт.

13. пров. 3 Братський – вул.Чехова Д-100 – 1 шт.

14. вул. О. Вишні – вул. Національної гвардії (Радянської Армії) Д-150 – 1 шт.

15. вул. Металургів – вул. Глинки Д-250-200 – 1 шт.

16. вул. Глинки, 8 біля н/с Д-150 – 1 шт.

17. просп. Богоявленський (Жовтневий) – вул. Ольшанців (у бік річки) Д-100 – 1 шт.

18. вул. Фонтанна – вул. Степова Д-100 – 2 шт.

19. вул. Янтарна – ВІОС Д-150 – 1 шт.

20. вул. Фруктова –Космонавта Волкова Д-100 – 1 шт.

21. вул. Фруктова – вул. Родинна (Коллонтай) Д-100 – 1 шт.

22. вул. Металургів, ЗОШ № 40 Д-100 – 1 шт.

23. просп. Богоявленський (Жовтневий) – вул. Новобудівна Д-100 – 1 шт.

24. вул. Прибузька – вул. Оранжерейна Д-100 – 1 шт.

25. Океанівська (Артема), 28 Д-200 – 1 шт.

26. вул. Океанівська (Артема) – пров. А Д-150 – 1 шт.

27. просп. Корабелів, 12/1 Д-50 – 1 шт.

28. просп. Корабелів – залізничний переїзд (у бік заводу «Океан») Д-250 – 1 шт.

29. вул. Станіславського – вул. Леваневського Д-100 – 1 шт.

30. вул. Родинна (Коллонтай) – вул. Ударна Д-100 – 1 шт.

31. просп. Богоявленський (Жовтневий) – вул. Олега Ольжича (Ленінградська) (у бік річки) Д-150 – 1 шт.

32. просп. Богоявленський (Жовтневий) – вул. Кубинська Д-100 – 1 шт.

33. вул. Січових Стрільців (Латиських Стрільців) – вул. Кобзарська (Командарма Уборевича) Д-100 – 1 шт.

34. просп. Корабелів 4 (на н/с) Д-200 – 1 шт.

35. просп. Богоявленський (Жовтневий) – вул. Приміська Д-200 – 1 шт.

36. просп. Богоявленський (Жовтневий) – вул. Гагаріна Д-100 - 1 шт.

37. вул. Фруктова – вул. Жукова Д-100 – 1 шт.

 

ЗАГАЛОМ:

Д-50 мм – 1 шт.

Д-100 мм – 26 шт.

Д-150 мм – 6 шт.

Д-200 мм – 4 шт.

Д-250 мм – 2 шт.

 

 

Розрахункова максимальна вартість засувок 990 тис. євро (495 засувок) – 28 670,4 тис. грн.

 

Додаток 5

до Програми

Програма заміни та реконструкції каналізаційних мереж

РЕЄСТР АВАРІЙНИХ САМОПЛИВНИХ КОЛЕКТОРІВ

(першочерговий пріоритет)

станом на 2018 рік

 

Самопливні колектори

Існуючий діаметр, мм

Діаметр та матеріал труб, мм

Довжина, м.п.

Вартість за м.п. труби

Вартість робіт, грн.

Всього, грн.

 

ПП Корсис

Склопластик

Сталь

 

вул. Адм. Макарова,4 - вул. М.Морська

З.Б. 400

315

 

 

2000

855

3796000

5506000

 

пров. Транспортний — вул. 9 Поперечна

З.Б. 600

630

 

 

150

3000

569400

1019400

 

стоянка “Евіс-2” - вул. Сидорчука

З.Б. 1400

 

1200

 

680

13440

4916400

14055600

 

вул. Лєскова — ГНСК

З.Б. 1400

 

1000

 

220

11640

1325500

3886300

 

вул. Кузнецька — вул. Погранична

Кер. 250

315

 

 

550

855

1043900

1514150

 

вул. Бузника — вул. Шосейна

Асб./кер. 300

315

 

 

1300

855

2467400

3578900

 

вул. Обсерваторна — вул. Морехідна

З.Б. 400

400

 

 

850

1370

2048500

3213000

 

вул. Морехідна — вул. Богородична

З.Б. 500

500

 

 

2700

2100

8135100

13805100

 

вул. Ген. Карпенка — вул. Біла — вул. Київська

З.Б. 400

400

 

 

1300

1370

3133000

4914000

 

вул. О.Янати №57 — НСК №5

З.Б. 400

400

 

 

800

1370

1928000

3024000

 

вул. Привільна — НСК №15

З.Б. 300

315

 

 

400

855

759200

1101200

 

вул. Котельна — вул. Садова

З.Б. 500

500

 

 

1800

2100

5423400

9203400

 

вул. Новозаводська — НСК №5

З.Б. 500

500

 

 

2800

2100

8436400

14316400

 

вул. Металургів — НСК №17

З.Б. 400

400

 

 

200

1370

482000

756000

 

Айвазовського (від Самойловича) — НСК№17

З.Б. 1000/800

 

800

 

1200

7560

5784000

14856000

 

вул. Лермонтова — НСК №8

З.Б. 400

400

 

 

900

1370

2169000

3402000

 

пр. Богоявленський, 325/4 — НСК№17

З.Б. 600

630

 

 

830

3000

759200

3249200

 

вул. Вокзальна, 46 — НСК-18

Асб. 200

250

 

 

80

460

120480

157280

 

вул. Троїцька — вул. Новозаводська — вул. Космонавтів

З.Б. 600

630

 

 

360

3000

1366560

2446560

 

вул. Спаська (по вул. М.Морській) — пр. Центральний

З.Б. 300

400

 

 

600

1370

1446000

2268000

 

пр. Центральний ( по вул. М. Морській) — вул. Чкалова — вул. Громадянська — вул. Кузнецька

З.Б. 600

630

 

 

2100

3000

7971600

14271600

 
 

вул. Тернопільська ( по вул. Олега Ольжича) пр. Богоявленський

З.Б. 500

500

 

 

1200

2100

3615600

6135600

 
 

пр. Богоявленський (по вул. О.Ольжича) — НСК 17

З.Б. 1000/800

 

1000

 

1100

11640

6627500

19431500

 

вул. Новобудівна (по пр. Богоявленському)- вул. Самойловича — вул. Айвазовського

З.Б. 300/400

400

 

 

1200

1370

2892000

4536000

 
 

вул. Потьомкінська (по вул. Садовій) — вул. Чкалова — вул. Громадянська — вул. Кузнецька — вул. М.Морська — вул. Богородична

З.Б. 1000/800

630

 

 

2400

3000

2391480

9591480

 
 
 

пр. Миру (по вул. Космонавтів) — пр. Богоявленський — НСК 2

З.Б. 1000/1400

 

1000

 

3000

11640

18075000

52995000

 

пр. Миру (по вул. Космонавтів) — пров. Дружний — вул. Молодогвардійська — пров. Полярний — вул. Театральна — вул. Передова — НСК 2

З.Б. 600

630

 

 

2900

3000

11008400

19708400

 
 
 

Всього:

 

 

 

 

32990

 

 

231052070

 

 

 

 

 

 

РЕЄСТР АВАРІЙНИХ НАПІРНИХ КОЛЕКТОРІВ

(першочерговий пріоритет)

станом на 2018 рік

№ Насосної станції каналізації

Існуючий діаметр, мм

Діаметр, матеріал та довжина труб, які необхідно замінити

Діаметр та кількість запірної арматури, яку необхідно замінити

Всього, грн.

ПЕ

Склопластик

Сталь

Довжина, м.п.

Вартість за м.п. труби

Вартість робіт, грн.

Діаметр

Кількість

Вартість, грн.

ГНСК № 1

Ст. / З.Б. 1400

 

1400

 

25000

21900

210875000

 

 

 

758375000

 

Ст. / З.Б. 1200

 

1200

 

25000

16500

180750000

Д-1200

20

9000000

602250000

НСК 2

Ст. 600

 

 

600

600

2577

2733120

Д-600

2

263223,36

4542543,36

НСК 3

Чав. 300

315

 

 

1600

1218

3340480

Д-300

10

240987,6

5530267,6

НСК 3а

Чав. 160

160

 

 

300

316

318450

 

 

 

413250

НСК 4

З.Б. / Сталь 500

 

500

 

5600

4020

1866480

Д-500

4

375036

24753516

НСК 4а

Чов. 600

 

600

 

7400

5100

30899440

Д-600

4

526446,72

69165886,72

НСК 5

ПЕ. Ст. Чав. 600

 

600

 

5200

5100

21713120

Д-500;Д-600

2

225370,68

48458490,68

НСК 6

Чав. 160

160

 

 

1400

316

1486100

 

 

 

1928500

НСК 7

З.Б. 500

 

500

 

2600

4020

8617180

Д-500

5

468795

19537975

НСК 8

Ст. 500

 

500

 

4000

4020

13257200

Д-500

8

750072

30087272

НСК 9

З.Б.400

315

 

 

480

1218

1002144

 

 

 

1586784

НСК 9а

Чав. 300

315

 

 

640

1218

1336192

 

 

 

2115712

НСК 10

Ст. 300 - 400

400

 

 

4000

1960

10604000

Д-400

4

185622,72

18629622,72

НСК11

Чав. 160

160

 

 

7600

316

8067400

Д-160

15

101791,8

10570791,8

НСК 11а

Ст. / З.Б. 500

 

500

 

5000

4020

16571500

Д-500

10

937590

37609090

НСК 12

Чав. 160

160

 

 

2000

316

2123000

Д-160

5

33930,6

2788930,6

НСК 14

Ст. 400

400

 

 

1000

1960

2651000

Д-250

2

36388,56

4647388,56

НСК 15

Чав. 250

250

 

 

4400

770

7289040

Д-250

10

181942,8

10858982,8

НСК 16

Чав. 160

160

 

 

840

316

891660

Д-160

5

33930,6

1191030,6

НСК 16а

Ст. 400 ПВХ 315

400

 

 

1050

1960

2783550

Д-400

4

185622,72

5027172,72

НСК 17

Чав./ Ст. 500

 

500

 

5100

4020

16902930

Д-500

5

468795

37873725

НСК 18

Ст. 250-200

250

 

 

4000

770

6626400

Д-200;250

2

29201,7

9735601,7

НСК 19

ПВХ 110

160

 

 

1800

316

1910700

 

 

 

2479500

НСК 20

ПВХ 130

160

 

 

2000

316

2123000

 

 

 

2755000

НСК 22

ПВХ 300

315

 

 

3200

1218

6680960

Д-300

2

48197,52

10626757,52

НСК 1 (Велика Корениха)

Чав. 160

160

 

 

4000

316

4246000

 

 

 

5510000

НСК 2 (Велика Корениха)

Асб. 160

160

 

 

5000

316

5307500

 

 

 

6887500

НСК 1 (Матвіївка)

Чав. 160

160

 

 

1560

316

1655940

 

 

 

2148900

НСК 2 (Матвіївка)

Чав. 160

160

 

 

1940

316

2059310

 

 

 

2672350

НСК Варварівка

ПВХ 160

160

 

 

5500

316

5838250

Д-100

1

4728,92

7580978,924

НСК Погорілівка

Асб. 300

315

 

 

6500

1218

10767900

Д-300

5

120493,8

18805393,8

Всього:

 

 

 

 

146310

 

 

 

125

 

1767143914,104

 

 

 

 

Додаток 6

до Програми

Програма модернізації та реконструкції насосних станцій каналізації

Назва КНС

№ п/п

Встановлена виробнича потужність КНС,
м3/добу

Діаметр припливної труби, Дy

Орієнтовна вартість обладнання (установка в будинку або бетонній шахті)

 

 

мі/добу

DN

ЕВРО без ПДВ

НСК 3

1

3488

400

220000

НСК 3a

2

375

300

70000

НСК 4a

3

2880

1000

220000

НСК 6

4

1100

200

150000

НСК 7

5

1150

400

150000

НСК 8

6

3450

600

220000

НСК 10

7

225

400

70000

НСК 11

8

864

400

100000

НСК 12

9

450

400

70000

НСК 14

10

792

400

100000

НСК 15

11

2160

400

150000

НСК 16

12

3200

400

220000

НСК 16a

13

800

400

100000

НСК 18

14

1152

400

150000

НСК 19

15

736

200

100000

НСК 20

16

160

200

70000

НСК 22

17

2375

600

150000

№ 1 В. Корениха

18

320

250

70000

№ 2 В. Корениха

19

336

250

70000

№ 1 Матвіївка

20

875

200

100000

№ 2 Матвіївка

21

875

200

100000

ЗАГАЛОМ (без ПДВ)

 

 

 

2,650,000

ЗАГАЛОМ (з ПДВ)

 

 

 

3,180,000

 

 

Вартість робіт по всіх КНС орієнтовно може скласти 2,0 млн. євро.

 

Додаток 7

до Програми

 

Програма реконструкції та модернізації насосної станції водопроводу

Модернізація НСВ 1-го підйому (установка ПЧТ)

Система водопостачання будувалася в 70-80 роки для Херсонської та Миколаївської областей. У даний час ця система не забезпечує водою м. Херсон, а м. Миколаїв бере з неї воду не в повному обсязі, передбаченому технічним проектом «Водопровід технічної води Дніпро-Миколаїв», розробленим проектним інститутом «Укрюжгипрокоммунстрой» у 1974 році. Продуктивність всього комплексу споруд на перспективний період до 2000 року повинна була скласти 11,2 м 3 / с або 40 320 м 3 / год. Фактична продуктивність існуючої схеми водопостачання м. Миколаєва близька до 9000 м 3 / год. Однак іноді, особливо в літній період, витрат води, що подається на потреби м. Миколаєва, недостатньо. Більшу частину часу протягом року середньодобова продуктивність НСВ 1-го підйому знаходиться на рівні 5830 м 3/год. Таким чином, за відсутності можливості регулювання частоти обертів насосних агрегатів виникає ситуація надлишкової продуктивності, що в свою чергу безпосередньо впливає на підвищене енергоспоживання і прискорений знос запірної арматури, оскільки зниження обсягу подачі води регулюється засувками.

У зв'язку з цим проектом передбачено реконструкцію насосної станції 1-го підйому шляхом установки перетворювачів частоти, що дозволить довести економію електроенергії за попередніми розрахунками до 2000 тис. кВт/рік.

На даний час, в умовах подорожчання електроенергії, дана проблема стає особливо актуальною в ракурсі зниження витрат підприємства на водопостачання, що в свою чергу позитивним чином позначиться на формуванні тарифу на водопостачання, тим більше, що впровадження проекту буде фінансуватися переважно за рахунок грантових коштів.

 

РОЗРАХУНОК

об'ємів економії електроенергії в натуральних і грошових показниках щодо проекту
«Технічне переоснащення НСВ 1-го підйому цеху водогону «Дніпро – Миколаїв»
с. Микільське, Херсонська область»

 

№ П/П

 

НСВ 1-го підйому

 

 

Факт 2012 р.

Після здійснення проекту

1

Об'єм подачі води, тис. куб. м на рік

54869,8

54869,8

2

Об'єм споживання
електроенергії, тис.кВт-год. в рік

23356

21356

3

ККД , %

0,86

0,91

4

Фактичні питомі витрати,
кВт / тис. куб. м

425,66

389,21

5

Ціна електроенергії,
грн. за кВт-год (без ПДВ).

1,2562

1,2562

6

Вартість електроенергії, тис. грн.

29339,8

26827,4

7

Економія за рік, тис. грн.

2512,4

 

 

 

Технічне переоснащення НСВ 2-го підйому та НСВ «Корабельний»

 

НСВ другого підйому розташована на ОСІВ. Вона була побудована в 1968 році і складається з двох насосних станцій: НСВ «Місто» та НСВ «Корабельний район».

З НСВ «Місто» вода подається на НСВ 3-го підйому, а також прямо у водопровід у південній частині Корабельного району, в той час як його північна частина живиться від НС «Корабельний». Насосні станції перекачують питну воду з п'яти резервуарів загальним об'ємом 19,000 м 3 (2x 2,000 м і, 1x 3,000 м і, 2x 6,000 м і).

 

Основні проблеми

 

Моральне і фізичне зношування насосного обладнання, інженерних комунікацій і самих будівель НСВ. Підвищені витрати електроенергії через відсутність можливості регулювання частоти обертання насосних агрегатів у відповідності з реальним водоспоживанням.

 

Існуючі проектні пропозиції та коментарі

НСВ 2-го підйому «Місто»

 

Всі п'ять насосів повинні бути замінені на нові насоси: D3200-75, електродвигун потужністю 400 кВт, 730 об / хв (2 основні насоси, 1 періодично використовується і 2 резервні насоси). Всі насоси мають бути обладнані відповідними перетворювачами частоти.

Передбачається використовувати тільки один насос (400 кВт) в зимовий час замість існуючих насосів потужністю 500 кВт. На літній час будуть використовуватися два насоси загальною потужністю 400-600 кВт (в залежності від витрат води) замість нинішніх 900 кВт.

Всі 5 насосів будуть мати такі характеристики: Q = 2500 м і / год, Н = 42 м.

 

Коментарі:

 

2 X 2500 мі/год = 5000 мі/год обладнуються ПЧТ.

1 X 2500 мі/год обладнуються ПЧТ для того, щоб знизити витрати води згідно із споживанням.

Резервні насоси: у відповідності з українським законодавством необхідно мати 2 насоси, які повинні бути включені в разі аварії основних насосів. Для забезпечення гнучкості в роботі, рекомендується їх усіх обладнати частотними перетворювачами, щоб бути в змозі впоратися із будь-якою можливою ситуацією.

 

РОЗРАХУНОК

об'ємів економії електроенергії за проектом
«Технічне переоснащення НСВ 2-го підйому очисних споруд водопостачання
м. Миколаїв, вул.Янтарна, 324 е»

 

№ П/П

 

НСВ 2-го підйому «Місто»

 

 

Факт 2012р.

Після здійснення проекту

1

Об'єм подачі води, тис. куб. м на рік

36682

36682

2

Об'єм споживання
електроенергії, тис.кВт-год. в рік

5223

 

3469

3

ККД , %

0,86

0,91

4

 

Фактичні питомі витрати,
кВт / тис. куб. м

142,39

94,57

 

 

НСВ 2-го підйому «Корабельний район»

Об'єм перекачування в літній час розглядається на рівні 3 500 мі/год (в порівнянні з розрахунковим рівнем 3 000 мі/год).

5 Насосів 1D1250-63 повинні мати наступні параметри:

Потужність електродвигуна - 315 кВт, 1450 об/хв. ККД — не менш 86%,

Q - 1250 мі/год, H — 63 м

та

5 модулів ПЧТ - DK-SM-PCh-202-315 кВт

 

Коментарі:

2 X 1250 мі/год = 2500 мі/год перекриє зимове споживання, яке становить 2 364 мі/год.

1 X 1250 мі/год додатково до об'єму споживання в зимовий час, який становить 2500 мі/год, становитиме 3 750 мі/год., для того щоб перекрити середнє річне споживання 2 974 мі/год (можуть виникати піки споживання).

Всі насоси повинні бути обладнані частотним перетворювачем, щоб мати можливість зменшити витрати згідно із споживанням після того, як мережі будуть реконструйовані.

Резервні насоси: відповідно до українських норм існує необхідність установки 2 насосів (75% продуктивності), щоб бути готовими до аварійної ситуації. Для забезпечення гнучкості в роботі рекомендується оснастити їх частотними перетворювачами, щоб мати можливість замінити насоси, в разі будь-якої можливої аварії.

 

 

РОЗРАХУНОК

об'ємів економії електроенергії за проектом
"Технічне переоснащення НСВ 2-го підйому«Корабельний район» очисних споруд водопостачання
м. Миколаїв, вул.Янтарна, 324 е "

 

№ П/П

 

НСВ 2-го підйому ”Корабельный”

 

 

Факт 2012р.

Після здійснення проекту

1

Об'єм подачі води, тис. куб. м на рік

7804

7804

2

Об'єм споживання
електроенергії, тис.кВт-год. в рік

3402

1348

3

ККД , %

0,86

0,91

4

Фактичні питомі витрати,
кВт / тис. куб. м

435,93

172,73

 

 

 

Загальна розрахункова вартість програми модернізації та реконструкції насосних станцій водопроводу складає біля 3,2 млн. євро (згідно з короткостроковою інвестиційною програмою, яка виконується за рахунок кредитних коштів ЄІБ та грантових коштів фонду «Е5Р»).

 

 

Додаток 8

до Програми

 

Таблиця «Оцінка інвестиційних витрат з реконструкції ОСВ МКП «Миколаївводоканал»

ЕТАП I

НА ВОДОЗАБОРІ

812 500

EURO

1.1

Корекція pH з 44% H  2SO  4

376 500

EURO

1.2

Дозування Na MnO  4

123 000

EURO

1.3

Налагодження конструкцій та поліпшення існуючої будівлі хлораторної 

313 000

EURO

1.4

Ультразвукові витратоміри

60 000

EUR

1.5

Автоматизація та передача даних до ОСВ

40 000

EUR

НА ОСВ ЧЕРГА III

4 331 042

EURO

1.6

D1: Підключення напірних водоводів з водозабору на ОСВ

137 500

EURO

1.7

Новий паралельний трубопровід DN 1000

174 920

EURO

1.8

D2: Нове вимірювання потоку D2 та під’єднання до Черги III

217 472

EURO

1.9

Нові труби та регулювання потоку до контактних камер

116 500

EURO

1.10

Коагуляція з використанням швидких міксерів та хлориду поліалюмінію "POLVAK 68"

336 000

EURO

1.11

Станція підготовки та дозування полімеру

112 500

EURO

1.12

Направлення потоку до резервуарів флокуляції – нові труби

600 900

EURO

1.13

Камери флокуляції з новими міксерами

837 400

EURO

1.14

Відстійники та видалення мулу

1 041 300

EURO

1.15

Трубопровід до Черги II та заміна фільтрувального матеріалу Черги II

366 550

EURO

1.16

Ремонт каркасу будівлі

300 000

EURO

1.17

Обладнання будівлі

90 000

EURO

ВСЬОГО ЕТАП I

5 143 542

EURO

ЕТАП II

2.1

Фільтри Черга III

1 643 350

EURO

2.2

Фільтри Черга II

1 200 000

EURO

2.3

Зворотна промивка фільтрів

390 000

EURO

2.4

Поліпшення хлорування

1 055 500

EURO

2.5

Резервуари чистої води

2 580 000

EURO

ВСЬОГО ЕТАП II

6 868 850

EURO

ЕТАП III

3.1

Станція відновлення води зворотної промивки

1 590 667

EURO

3.2

Напірний трубопровід DN 350 до вхідного потоку

192 500

EURO

3.3

Статичні ущільнювачі мулу

1 291 500

EURO

3.4

Механічне зневоднення мулу

267 500

EURO

3.5

Зал для складування мулу

240 000

EURO

ВСЬОГО ЕТАП III

3 582 167

EURO

ЗАГАЛОМ ЗА ВСІМА ЕТАПАМИ

15 594 558

EURO

 

 

 

 

Додаток 9

до Програми

 

Пофазова реконструкція ГОСК МКП «Миколаївводоканал»

 

Пофазова реконструкції ГОСК МКП «Миколаївводоканал» складається з 3-х фаз.

Фаза І – Реконструкція аеротенків та очищення первинного та вторинного мулу – включає наступні складові:

1.     Нові аеротенки з новими повітродувками, системою аерації та компонентами процесу денітрифікації;

2.     Роботи з під’єднання існуючих вторинних відстійників до нових аеротенків;

3.     Перекачування зворотного мулу до нових аеротенків;

4.     Ущільнення первинного мулу;

5.     Вторинне мулоущільнення та зневоднення;

6.     Стабілізація та тимчасове зберігання мулу;

7.     Електромонтажні роботи та SCADA.

 

Фаза ІІ – Анаеробне мезофільне зброджування мулу та когенерація – включає наступні складові:

1.     Мезофільні зброджувачі;

2.     Збір та когенерація газу;

3.     Ущільнення та зневоднення мулу, що перебродив;

4.     Утилізація мулу;

5.     Управління технологічною водою;

6.     Оптимізація первинних відстійників та каналу між камерою решіток та первинними відстійниками.

 

Фаза ІІІ – Вторинні відстійники та доочищення стічних вод – включає наступні складові:

1.     Удосконалення вторинних відстійників;

2.     Додатковий мікрофільтр для стічних вод.

 

 

 

Опубліковано: 02 вересня 2019р. 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: