Мапа порталу

МИКОЛАЇВСЬКА МІСЬКА РАДА

ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

РІШЕННЯ

 

від 22 серпня 2019                                                              №924

 

 

 

Про затвердження Порядку надання компенсаційних виплат автомобільним перевізникам за пільговий проїзд окремих категорій громадян за рахунок коштів міського бюджету

 

 

З метою надання компенсаційних виплат автомобільним перевізникам за пільговий проїзд окремих категорій громадян, керуючись пп. 2 п. “б” ч. 1 ст. 34 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, виконком міської ради

 

ВИРІШИВ:

 

1. Затвердити Порядок надання компенсаційних виплат автомобільним перевізникам за пільговий проїзд окремих категорій громадян за рахунок коштів міського бюджету (додається).

 

2. Рішення виконавчого комітету міської ради від 25.11.2016 № 1100 “Про затвердження Порядку надання компенсаційних виплат автомобільним перевізникам за пільговий проїзд окремих категорій громадян за рахунок коштів міського бюджету”, від 24.02.2017 № 182 “Про внесення змін до рішення виконкому міської ради від 25.11.2016 № 1100 “Про затвердження Порядку надання компенсаційних виплат автомобільним перевізникам за пільговий проїзд окремих категорій громадян за рахунок коштів міського бюджету” визнати такими, що втратили чинність.

 

3. Контроль за виконанням даного рішення покласти на першого заступника міського голови Криленка В.І.

 

 

 

Міський голова                                                                                     О.Ф. Сєнкевич

 

ЗАТВЕРДЖЕНО

рішення виконкому

міської ради

від 22 серпня 2019

№ 924

 

 

ПОРЯДОК

надання компенсаційних виплат автомобільним перевізникам

за пільговий проїзд окремих категорій громадян за рахунок

коштів міського бюджету

 

1. Загальні положення

 

1.1. Метою впровадження Порядку надання компенсаційних виплат автомобільним перевізникам за пільговий проїзд окремих категорій громадян за рахунок коштів міського бюджету (далі – Порядок) є забезпечення комплексного розв’язання проблеми фінансування компенсаційних виплат за пільгові перевезення пасажирів, забезпечення відповідних компенсацій та створення умов для всебічного розвитку і підвищення якості соціально значущих послуг автомобільного транспорту.

1.2. Законодавчою та нормативною основою Порядку є Бюджетний кодекс України, Закони України “Про Державний бюджет України” на відповідний рік, “Про місцеве самоврядування в Україні”, інші законодавчі і нормативні акти, що регулюють відносини у відповідній сфері.

 

2. Організація компенсації пільгових перевезень

окремих категорій громадян

 

2.1. Компенсаційними виплатами автомобільним перевізникам за пільговий проїзд окремих категорій громадян є кошти міського бюджету.

2.2. Сума коштів включає кошти на компенсацію пільгових перевезень відповідних категорій громадян автомобільним перевізникам, що обслуговують міські автобусні маршрути.

2.3. Компенсаційні виплати автомобільним перевізникам за пільговий проїзд окремих категорій громадян здійснюються на підставі договорів між департаментом праці та соціального захисту населення Миколаївської міської ради (далі – департамент) та автомобільними перевізниками, які, у свою чергу, укладаються на підставі договорів про організацію перевезень пасажирів на міських автобусних маршрутах загального користування в м. Миколаєві, укладених автомобільним перевізником з організатором цих перевезень відповідно до вимог чинного законодавства.

2.4. Облік пільгових пасажирів здійснюється автомобільними перевізниками на міських та приміських автобусних маршрутах на підставі посвідчення пільговиків встановленого зразка.

2.5. До окремих категорій громадян, відшкодування витрат за пільгове перевезення яких здійснюється за рахунок міського бюджету, відносяться:

- учасники бойових дій, постраждалі учасники Революції гідності;

- особи з інвалідністю внаслідок війни;

- ветерани військової служби;

- ветерани органів внутрішніх справ;

- ветерани Національної поліції;

- ветерани Державної пожежної охорони;

- ветерани Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України;

- ветерани служби цивільного захисту;

- ветерани Державної кримінально-виконавчої служби України;

- ветерани податкової міліції;

- особи з інвалідністю внаслідок військової служби;

- батьки військовослужбовця, який загинув чи помер або зник безвісти під час проходження військової служби;

- реабілітовані;

- жертви нацистських переслідувань (ст. 6-1, ст. 6-2 Закону України “Про жертви нацистських переслідувань”);

- особи з інвалідністю;

- особи (ЧАЕС) – 1 категорія;

- особи (ЧАЕС) – 2 А категорія (ліквідатори);

- особи, які супроводжують осіб з інвалідністю I групи або дітей з інвалідністю (не більше однієї особи, яка супроводжує особу з інвалідністю I групи або дитину з інвалідністю);

- діти з багатодітних сімей;

- пенсіонери за віком.

2.6. Автомобільному перевізнику забороняється відмовлятися від пільгового перевезення, крім випадків, передбачених чинним законодавством.

 

3. Визначення розміру компенсації пільгових перевезень

для окремого перевізника

 

3.1. Для отримання компенсації на наступний рік автомобільні перевізники повинні до 1 жовтня поточного року надавати департаменту інформацію про обґрунтовану потребу на наступний рік.

3.2. Автомобільні перевізники при укладанні договору реєструються в департаменті. Для реєстрації перевізник повинен надати наступну інформацію:

- копію діючого договору про організацію перевезень пасажирів на міському автобусному маршруті загального користування з організатором перевезень;

- інформацію про маршрути, які обслуговує (найменування, номер маршруту, довжина оборотного рейсу по кожному маршруту, час виконання оборотного рейсу по кожному маршруту, планову кількість оборотних рейсів по кожному маршруту, задіяні на маршруті марки та кількість автобусів, вартість проїзду (не може бути більше тарифу, встановленого рішенням виконкому міської ради).

3.3. Формування бюджетних призначень по кожному автомобільному перевізнику здійснюється шляхом розподілу загальних обсягів, передбачених на компенсацію пільгових перевезень, пропорційно плановим значенням та з урахуванням якості надання послуг населенню.

 

4. Порядок виділення та використання компенсації

 

4.1. Для отримання компенсації пільгового проїзду окремих категорій громадян автомобільний перевізник, який обслуговує міські автобусні маршрути, надає до департаменту звіт про фактично надані послуги у звітному місяці за попередній місяць до 16 числа на підставі копії податкового звіту про використання книг обліку розрахункових операцій (розрахункових книжок) за формою № ЗВР-1, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 21.01.2016 № 13, та коефіцієнту співвідношення безоплатних пасажирів до платних, затвердженого рішенням виконкому міської ради.

4.2. Автомобільний перевізник несе персональну відповідальність за достовірність складених розрахунків.

4.3. Департамент:

- складає акти звіряння розрахунків за надані пільговикам послуги;

- надає департаменту фінансів Миколаївської міської ради пропозиції на компенсаційні виплати пільгового проїзду;

- проводить розрахунки з автомобільним перевізником в межах затверджених бюджетних асигнувань протягом 5 робочих днів при надходженні їх на зазначені цілі відповідно та в межах асигнувань, затверджених бюджетом.

4.4. У разі скорочення (збільшення) обсягів затверджених асигнувань департамент приводить у відповідність з обсягами асигнувань договір з автомобільним перевізником на компенсаційні виплати пільгового проїзду окремих категорій громадян.

4.5. Виділення коштів на компенсацію припиняється у разі повного виконання умов договору в частині фінансування (у межах доведених лімітних асигнувань на поточний рік), закінчення терміну дії чи розірвання договору про організацію перевезень пасажирів, а також закінчення терміну дії або позбавлення автомобільного перевізника ліцензії на здійснення автомобільних пасажирських перевезень.

 

_____________________________________________________

 

Опубліковано: 02 вересня 2019р. 

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: