Мапа порталу

МИКОЛАЇВСЬКА_МІСЬКА_РАДА


РІШЕННЯ

№ 16/1 від 2012-04-19

Про внесення змін та доповнень до рішення Миколаївської міської ради від 09.12.10 № 1/8 “Про затвердження Регламенту Миколаївської міської ради VІ скликання” (ВТР. ЧИН. №2/5 ВІД 28.01.16)

ВТР. ЧИН.


На виконання протокольного доручення 15 пленарного засідання міської ради щодо внесення змін до Регламенту Миколаївської міської ради VI скликання, враховуючи пропозиції робочої групи щодо розробки проекту Регламенту Миколаївської міської ради VI скликання, керуючись ст.ст. 25, 59 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, міська рада
 
ВИРІШИЛА:
 
1. Внести зміни та доповнення до Регламенту Миколаївської міської ради, затвердженого рішенням Миколаївської міської ради від 09.12.10 № 1/8 “Про затвердження Регламенту Миколаївської міської ради VI скликання”.
 
1.1. Частину першу статті 20 викласти в такій редакції:
“1. Проект порядку денного сесії міської ради, який узгоджується міським головою, включає питання, віднесені до компетенції міської ради згідно із Законом України “Про місцеве самоврядування в Україні”, що були надані до апарату міської ради з додержанням вимог цього Регламенту та не були відкликані ініціаторами внесення.
На пленарному засіданні міської ради головуючий перед голосуванням оголошує рекомендації президії відносно порядку денного, ставить на голосування проекти рішень, пропозиції, доповнення до порядку денного пленарного засідання міської ради, запропоновані зміни до них у порядку їх надходження, запитує раду про наявність пропозицій чи поправок до проекту згідно з діючим законодавством. У випадку наявності пропозицій чи поправок, проект, який ставиться на голосування, береться за основу, після чого розглядаються подані пропозиції чи поправки та проводиться голосування як за окремі пропозиції, так і в цілому.
Включення або виключення питань проекту порядку денного, наданого на розгляд ради, відбувається шляхом прийняття рішення більшістю голосів від загального складу ради”.
 
1.2. Пункт п’ятий частини третьої статті 22 викласти в новій редакції:
“5). Після оголошення кожного пункту порядку денного головуючий проводить запис на виступ депутатів з приводу обговорюваного питання та оголошує списки осіб, які записались на виступ. За результатами розгляду питання порядку денного головуючий оголошує запис на повторний виступ депутатів щодо обговорюваного питання;”.
 
1.3. Частину десяту статті 22 викласти в новій редакції:
“10. На початку пленарного засідання міської ради відводиться час для депутатських запитів, що включаються до порядку денного сесії міської ради, а також час для оголошення заяв, депутатських звернень та відповідей на них”.
 
1.4. Частину п’яту статті 28 доповнити абзацом четвертим такого змісту:
“5. Не пізніш 5 днів після проведення пленарного засідання міської ради результати відкритого та поіменного голосування оприлюднюються протокольною частиною на сайті Миколаївської міської ради після підписання рішень міським головою”.
 
1.5. Частину шосту статті 28 викласти в новій редакції:
“6. Депутати міської ради за письмовим зверненням на ім’я секретаря міської ради можуть отримати завірені печаткою протокольної частини копії рішень міської ради в апараті міської ради, ознайомлюватися в апараті ради з актами органів місцевого самоврядування на офіційному сайті ІАЦ “ЛІГА”, для чого встановлюються години доступу для роботи”.
 
1.6. Частину сьому статті 28 викласти в такій редакції:
“7. На письмову вимогу депутатів, фізичних та юридичних осіб їм може бути видана копія рішення міської ради, витяг із стенограми пленарного засідання міської ради в порядку, визначеному Законами України “Про звернення громадян”, “Про інформацію”, “Про доступ до публічної інформації” та іншим чинним законодавством (аудіозапис виступу на пленарному засіданні надається заявнику при наданні заявником електронного носія до апарату ради)”.
 
2. Контроль за виконанням даного рішення покласти на секретаря міської ради Коренюгіна В.І.


Міський головаВ.Д. Чайка

знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: