Мапа порталу

МИКОЛАЇВСЬКА МІСЬКА РАДА

ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

РІШЕННЯ

 

26 липня 2019                                                                                      №  825

Про попередній розгляд проєкту рішення

міської ради “Про затвердження

Програми поводження з собаками та

котами, регулювання чисельності

безпритульних тварин у м. Миколаєві на

2020-2024 роки”

 

Розглянувши проєкт рішення Миколаївської міської ради “Про затвердження Програми поводження з  собаками та котами, регулювання чисельності безпритульних тварин у м. Миколаєві на 2020-2024 роки”, керуючись пп. 1 п. “а” ст. 27, п. 1 ч. 2 ст. 52 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, виконком міської ради

 

ВИРІШИВ:

 

1. Винести на розгляд Миколаївської міської ради проєкт рішення “Про затвердження Програми поводження з собаками та котами, регулювання чисельності безпритульних тварин у м. Миколаєві на 2020-2024 роки”.

 

2. Рішення виконавчого комітету Миколаївської міської ради від 23.11.2018 № 1139 від “Про попередній розгляд проекту рішення міської ради “Про затвердження Програми поводження з тваринами та регулювання чисельності безпритульних тварин у м. Миколаєві на 2018-2022 роки” визнати таким, що втратило чинність.

 

3. Контроль за виконанням даного рішення покласти на першого заступника міського голови Криленка В.І.

 

Міський голова                                                                                     О.Ф. Сєнкевич

 

 

 

 

s-pr-019

 

МИКОЛАЇВСЬКА МІСЬКА РАДА

РІШЕННЯ

 

Про затвердження Програми поводження з  собаками та котами, регулювання чисельності безпритульних тварин у м. Миколаєві на 2020-2024 роки

 

З метою захисту тварин від страждань і загибелі внаслідок жорстокого поводження з ними, укріплення моральності й гуманності громади міста, відповідно до Закону України “Про захист тварин від жорстокого поводження”, керуючись п. 22 ч. 1 ст. 26, ст. 59 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, міська рада

 

ВИРІШИЛА:

 

1. Затвердити Програму поводження з собаками та котами, регулювання чисельності безпритульних тварин у м. Миколаєві на 2020-2024 роки (далі – Програма, додається).

 

2. Департаменту житлово-комунального господарства Миколаївської міської ради щороку, до 1 березня наступного року за звітним періодом, надавати міській раді інформацію про хід виконання Програми.

 

3. Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійну комісію міської ради з питань житлово-комунального господарства, комунальної власності та благоустрою міста (Лєпішева), заступника міського голови Степанця Ю.Б.

 

Міський голова                                                                                О.Ф. Сєнкевич

                                                                            

 

ЗАТВЕРДЖЕНО

рішення  міської ради

від ______________________

№ _______________________

 

 

 

 

ПРОГРАМА

поводження з собаками та котами, регулювання чисельності

безпритульних тварин у м. Миколаєві

на 2020-2024 роки

 

1.    ВИЗНАЧЕННЯ ПРОБЛЕМИ, НА РОЗВ’ЯЗАННЯ

ЯКОЇ СПРЯМОВАНА ПРОГРАМА

 

Ситуація з великою кількістю безпритульних тварин, яка протягом попередніх років склалася в місті Миколаєві, призводить до значного негативного впливу як на мешканців міста, так і на самих безпритульних тварин.

Безпритульні тварини розповсюджують хвороби, які є небезпечними для життя та здоров’я людей, проявляють агресію, порушують спокій громадян, знижують рівень безпеки та комфорту проживання громадян, погіршують санітарний стан та естетичний вигляд населених пунктів, спричиняють ДТП на дорогах міста. З іншого боку, перебування тварин на вулицях провокує жорстоке поводження з боку людини, тварини зазнають травм при сутичках із собі подібними, на дорогах, страждають від хвороб та недостатнього харчування.

Також не вирішене питання утилізації, захоронення померлих тварин. Залишається проблема несанкціонованих кладовищ і безсистемних захоронень тварин в межах міста.

З метою захисту тварин від страждань і загибелі внаслідок жорстокого поводження з ними, укріплення моральності й гуманності громади міста, відповідно до Закону України «Про захист тварин від жорстокого поводження», керуючись п. 22 ч. 1 ст. 26, ст. 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Миколаївською міською радою було затверджено Програму поводження з собаками та котами на території міста Миколаєва на 2013-2017 роки.

За період дії Програми найбільш проблемними для вирішення виявилися питання щодо поводження з безпритульними собаками у місті.

Програма поводження з собаками і котами у м. Миколаєві на 2013-2017  роки передбачала метод, який має назву «ВСП», тобто вилов, стерилізація, повернення до місця вилову. Виловлені безпритульні собаки підлягали стерилізації, вакцинації проти сказу та поверненню на місце вилову.

Очікувалося, що регулювання чисельності безпритульних собак зазначеним методом буде більш ефективним і економічним, сприятиме гуманному ставленню населення до тварин.

Однак метод, основним елементом якого є масова стерилізація тварин з подальшим поверненням до місця вилову, в умовах нашого міста не виправдав покладених на нього сподівань. Більше 5 тисяч безпритульних собак після вилову були стерилізовані, щеплені проти сказу та повернуті на місце вилову, при цьому було витрачено значні бюджетні кошти.

Вивчивши і проаналізувавши досвід розвинених країн Європи і США, врахувавши рекомендації Міжнародної коаліції з регулювання чисельності тварин-компаньйонів (ІСАМ), до складу якої входять 7 провідних міжнародних зоозахисних організацій, розроблена Програма поводження з собаками та котами,  регулювання чисельності безпритульних тварин у м. Миколаєві на 2020-2024 роки (далі – Програма), яка передбачає комплексний підхід до вирішення проблеми наявності безпритульних тварин у Миколаєві.

У Програмі використовується методика ВСП (відлов-стерилізація-повернення) в комплексі з заходами, направленими на запобігання розмноженню та знаходженню на вулицях міста безпритульних тварин.

У місті достатньо гостро стоїть проблема безпритульності котів. Враховуючи видові особливості котів, вони не становлять такої загрози і створюють набагато менше проблем, ніж безпритульні собаки. Тому, враховуючи міжнародний досвід, регулювання чисельності безпритульних котів  доцільно проводити згідно з методикою  «вилов-стерилізація-повернення на місце вилову», тобто метод «ВСП».

Застосування до регулювання чисельності безпритульних котів методу «ВСП» рекомендовано Всесвітнім товариством захисту тварин (WSPA) і він застосовується в США і багатьох країнах Західної та Східної Європи.

Таким чином, у разі, якщо мешканці не заперечують проти наявності на прибудинкових та інших територіях безпритульних котів та є громадяни, які згодні доглядати за цими тваринами, і якщо повернення тварин не створює загрози для них самих (наявність поруч магістральних автошляхів тощо) або для екологічного благополуччя деяких видів диких тварин, є доцільним здійснення їх вилову для стерилізації, вакцинації та подальшого повернення на місце вилову.

У зв’язку із ситуацією, що склалась через збільшення кількості нападів на мешканців міста з боку безпритульних собак, необхідно активізувати роботу, спрямовану на регулювання чисельності безпритульних собак.

Відносно безпритульних собак доцільно використовувати методику ВСП (відлов-стерилізація-повернення) в комплексі з заходами, направленими на запобігання розмноженню та знаходженню на вулицях міста агресивних, небезпечних для мешканців та гостей міста тварин.

З метою забезпечення безпеки мешканців Миколаєва та впровадження гуманних методів регулювання кількості безпритульних тварин на території міста, керуючись Законом України «Про захист тварин від жорстокого поводження», враховуючи досвід міста з регулювання чисельності безпритульних тварин у 2013 - 2018 роках, розроблено дану Програму.

 

2. МЕТА ПРОГРАМИ

 

Сприяння забезпеченню безпеки та комфорту мешканців та гостей міста Миколаєва шляхом регулювання чисельності та зменшення до мінімально можливої чисельності безпритульних тварин на території м. Миколаєва гуманними методами відповідно до умов чинного законодавства та, як наслідок, покращання санітарно-екологічної та епізоотичної ситуації у місті. Формування умов для повноцінного та комфортного співіснування людей і тварин.

 

 

 

3. ОБҐРУНТУВАННЯ ШЛЯХІВ І ЗАСОБІВ РОЗВ’ЯЗАННЯ

ПРОБЛЕМИ, ОБСЯГІВ ТА ДЖЕРЕЛ ФІНАНСУВАННЯ.

СТРОКИ ТА ЕТАПИ ВИКОНАННЯ ПРОГРАМИ

 

Для всебічного вирішення проблеми безпритульних тварин необхідно орієнтуватися не тільки на прояви проблеми, а також на усунення причин збільшення популяції безпритульних тварин на вулицях міста. Відокремлене виконання заходів щодо поводження з домашніми та безпритульними тваринами, в т.ч. відлов з поверненням тварини до ареалу колишнього перебування, не може дати ефективного позитивного результату у досягненні мети Програми.

Шляхи та засоби розв’язання проблеми.

3.1. Удосконалення системи поводження з домашніми тваринами.

3.1.1. Контроль за дотриманням Правил утримання домашніх тварин у м. Миколаєві.

3.1.2. Сприяння розвитку культури утримання тварин мешканцями міста.

 

3.2. Удосконалення системи поводження з безпритульними тваринами гуманними методами.

3.2.1. Зменшення масштабів такого явища, як безпритульність тварин.

3.2.2. Регулювання чисельності безпритульних тварин в Миколаєві.

3.2.3. Адопція безпритульних тварин.

 

3.3. Впровадження стандартів відповідального та гуманного ставлення до тварин.

3.3.1. Моніторинг ситуації стосовно відповідального та гуманного ставлення до тварин.

3.3.2. Роз’яснювальна робота серед населення.

3.3.3. Впровадження програм, тематичних заходів, навчальних курсів тощо.

 

3.4. Фінансове забезпечення Програми.

Фінансування заходів, передбачених Програмою, здійснюється за рахунок коштів бюджету м. Миколаєва та інших коштів, не заборонених законодавством України.

 

4. ПЕРЕЛІК ЗАВДАНЬ І ЗАХОДІВ ПРОГРАМИ

ТА  РЕЗУЛЬТАТИВНІ   ПОКАЗНИКИ

 

4.1. Перелік завдань і заходів наведений в Додатку 2 до Програми.

4.2. Результативні показники виконання Програми.

Перелік результативних показників виконання Програми:

 

1

Назва показника

Одиниця виміру

2020

2021

2022

2023

2024

 

1

2

3

7

8

9

10

11

 

Удосконалення системи поводження з домашніми тваринами

 

1.

Пільгова стерилізація тварин, що мають власників, для соціально незахищених верств населення (з низьким рівнем доходу – пенсіонери, інваліди тощо).

 

 

 

 

 

од.

 

 

 

 

 

500

 

 

 

 

 

300

 

 

 

 

 

100

 

 

 

 

 

100

 

 

 

 

 

100

 

Показник продукту – кількість стерилізованих тварин

 

 

1.1

 

Показники ефективності – середні видатки на стерилізацію однієї тварини

 

тис. грн.

0,75

0,75

0,75

0,75

0,75

 

1.2

Показники якості – динаміка зміни кількості стерилізованих тварин до попереднього року

 

%

-

60,0

33,3

100,0

100,0

 

2.

Проведення безкоштовної ідентифікації неплемінних тварин (шляхом чипування або татуювання) для соціально незахищених верств населення (з низьким рівнем доходу – пенсіонери, інваліди тощо).

Показник продукту – кількість ідентифікованих тварин

 

од.

250

250

250

250

250

 

2.1

Показники ефективності – середні видатки на ідентифікацію однієї тварини

 

тис. грн.

0,16

0,16

0,16

0,16

0,16

 

2.2

 

Показники якості – динаміка  кількості проведених ідентифікацій

 

%

-

100,0

100,0

100,0

100,0

 

3.

 

Показники продукту - створення та експлуатація колумбарію

од.

-

1

-

-

-

 

3.1

 

Показники ефективності – середні видатки на один колумбарій (облаштування

та утримання)

 

тис.

грн.

200,0

200,0

0,0

0,0

0,0

 

3.2

Показник якості – будівельна готовність колумбарію

 

%

50

100

-

-

-

 

4.

 

Створення, обладнання та утримання майданчиків для  дресирування тварин, що мають власників

од.

4

3

1

1

1

 

Показники продукту –

кількість майданчиків

 

 

4.1

 

Показники ефективності – середні видатки на один майданчик

 

тис.

грн.

55

55

55

55

55

 

4.2

 

Показники якості – відсоток облаштованих майданчиків

від запланованих Програмою

 

%

40

70

80

90

100

 

Удосконалення системи поводження з безпритульними тваринами гуманними методами

 

5.

 

Регулювання чисельності безпритульних тварин гуманними методами на території міста

 

од.

4500

4000

3000

1500

1500

 

Показник продукту – кількість тварин, стосовно яких проведено процедуру регулювання чисельності

 

 

5.1

 

Показники ефективності – середні видатки на один захід

 

тис.

грн.

1,585

1,585

1,585

1,585

1,585

 

5.2

 

Показники якості – динаміка кількості тварин, стосовно яких проведено процедуру регулювання чисельності

 

%

-

88,9

75,0

50,0

100,0

 

6.

Облаштування вуличного вольєра для забезпечення адопції котів.

Показники продукту – кількість вуличних вольєрів для котів

 

 

од.

 

1

 

0

 

0

 

0

 

0

 

6.1

Показники ефективності – середні видатки на облаштування одного вуличного вольєра для котів

 

тис.

грн.

150

0

0

0

0

 

6.2

Показники якості –  відсоток облаштованих вуличних  вольєрів для котів

 

%

100,0

0,0

0,0

0,0

0,0

 

Впровадження стандартів відповідального та гуманного ставлення до тварин

7.

Інформаційно-просвітницька робота з населенням з питань утримання домашніх тварин та поводження з безпритульними тваринами

 

од.

6

6

6

6

6

Показник продукту – кількість проведених заходів

 

7.1

Показники ефективності – середні видатки на проведення одного заходу

 

тис.

грн.

5,0

5,0

5,0

5,0

5,0

7.2

Показники якості – відсоток проведених заходів до запланованих Програмою

 

%

20,0

40,0

60,0

80,0

100,0

8.

Моніторинг кількості безпритульних тварин

у місті Миколаєві

 

од.

1,0

-

1,0

-

1,0

Показник продукту – кількість проведених заходів

 

8.1

Показники ефективності – середні видатки на проведення одного заходу

 

тис.

грн.

70

0

70

0

70

8.2

Показники ефективності – відсоток проведених заходів до запланованих Програмою

 

%

33,3

-

66,6

-

100,0

 

 

Очікувані результати виконання Програми:

- зменшення кількості нападів на людей з боку безпритульних тварин;

- зменшення до мінімально можливої чисельності безпритульних тварин на території м. Миколаєва протягом терміну дії Програми;

- зменшення забруднення території міста відходами життєдіяльності тварин;

- поліпшення епізоотичного, санітарно-епідемічного, екологічного стану міста;

- зменшення рівня захворювання населення хворобами, спільними для людей і тварин;

- формування сучасного гуманного та відповідального ставлення до тварин, що знаходяться поруч з людиною;

- свідоме ставлення громадян до існуючих проблем у сфері утримання і поводження з домашніми та безпритульними домашніми тваринами в місті;

- впровадження міжнародного позитивного досвіду у вирішенні питань поводження з домашніми та іншими тваринами;

- формування у молоді етичного ставлення до тварин.

 

5. НАПРЯМИ ДІЯЛЬНОСТІ ТА ЗАХОДИ ПРОГРАМИ

 

5.1. Заходи Програми за напрямом - удосконалення системи поводження з домашніми тваринами.

5.1.1. Попередження такого явища, як «самовигул» домашніх тварин.

5.1.2. Активна стерилізація домашніх тварин, що не є племінними. Укладання договорів з ветеринарними клініками різних форм власності щодо проведення безкоштовної стерилізації (при необхідності з подальшою післяопераційною перетримкою) тварин, що мають власників, для соціально незахищених верств населення (з низьким рівнем доходу – пенсіонери, інваліди тощо) з подальшою компенсацією коштів та/або встановлення квот на стерилізацію безпритульних та домашніх тварин для зазначених категорій населення. КП ММР «Центр захисту тварин» (далі - КП ММР «ЦЗТ»)  розробляє та реалізує механізм пільгової стерилізації тварин, що мають власника, для соціально незахищених верств населення.

5.1.3. Проведення безкоштовної ідентифікації (шляхом чипування або татуювання) для соціально незахищених верств населення (з низьким рівнем доходу – пенсіонери, інваліди тощо).

5.1.4. Впровадження та удосконалення системи обліку домашніх тварин. Реєстрація тварин у загальній електронній базі даних домашніх тварин у м. Миколаєві, видача реєстраційних посвідчень, ідентифікація зареєстрованих тварин шляхом татуювання або чипування. Ініціювання внесення змін до Правил утримання домашніх собак та котів у м. Миколаєві стосовно способів ідентифікації домашніх тварин.

5.1.5. Облаштування майданчиків для дресирування домашніх собак.

5.1.6. Визначення зон вигулу домашніх тварин.

5.1.7. У межах повноважень контроль з боку виконавців Програми за дотриманням Правил утримання домашніх тварин у м. Миколаєві. Надання пропозицій та участь у розробці змін до Правил утримання домашніх тварин у м. Миколаєві виконавцями Програми.

5.2. Заходи Програми за напрямом – удосконалення системи поводження з безпритульними тваринами.

5.2.1. Вилов безпритульних тварин.

5.2.2. Щеплення та лікування безпритульних тварин.

5.2.3. Стерилізація безпритульних тварин з подальшим випуском в місце відлову (згідно з методикою ВСВ).

5.2.4. Сприяння створенню притулків для тварин різних форм власності.

5.2.5. Адопція безпритульних тварин.

5.2.6. За необхідності соціальна та паліативна евтаназія тварин згідно з діючим законодавством.

5.2.7 Регулюванню чисельності підлягають, зокрема, тварини, які:

- заподіюють шкоду компонентам природного середовища, життю, здоров’ю та майну громадян, майну юридичних осіб;

- завдають клопоту мешканцям населених пунктів;

- створюють загрозу чи перешкоджають транспортному руху, функціонуванню ліній електромережі, промислових і військових об’єктів;

- народилися з відхиленнями у фізичному розвитку, хворі або є носіями збудників хвороб, небезпечних для життя і здоров’я інших тварин чи людей;

- чисельність яких загрожує санітарно-епідеміологічному благополуччю населення;

- створюють загрозу виникнення епізоотій.

5.2.8. Моніторинг кількості безпритульних тварин.

5.2.9. Сприяння реалізації заходів для обмеження доступу безпритульних тварин до харчових ресурсів.

5.3. Заходи Програми за напрямом – впровадження стандартів відповідального та гуманного ставлення до тварин.

5.3.1. Ведення моніторингу ситуації у сфері поводження з домашніми та безпритульними тваринами.

5.3.2. Активізація роботи по застосуванню заходів впливу на порушників законодавства про жорстоке поводження з тваринами.

5.3.3. Протидія незаконному бізнесу з використанням тварин.

5.3.4. Здійснення інформаційно-просвітницької роботи щодо необхідності дотримання вимог Правил утримання домашніх собак та котів в м. Миколаєві.

5.3.5. Проведення роз’яснювальної роботи серед власників про необхідність стерилізації домашніх тварин.

5.3.6. Інформаційно-просвітницька робота з населенням з питань утримання домашніх тварин та поводження з безпритульними тваринами.

 

6. КООРДИНАЦІЯ ТА КОНТРОЛЬ ЗА ХОДОМ

ВИКОНАННЯ ПРОГРАМИ

 

Координацію дій між виконавцями Програми та контроль за її виконанням здійснює департамент житлово-комунального господарства Миколаївської міської ради.

Співвиконавці щороку до 20 лютого надають відповідальному виконавцю інформацію про хід виконання заходів Програми.

Департамент житлово-комунального господарства Миколаївської міської ради щороку до 01 березня  надає узагальнену інформацію про виконання цієї Програми міському голові та постійній комісії Миколаївської міської ради з питань житлово-комунального господарства, комунальної власності та благоустрою міста.

Затвердження і реалізація передбачених заходів сприятиме безпеці та комфорту мешканців Миколаєва та гостей міста, а також забезпечить ефективний контроль за кількістю безпритульних тварин у місті та виконанням правил поводження з домашніми тваринами.

 

_________________________________________________________

 

                                                                                                      Додаток 1

до Програми

 

 

ПАСПОРТ

Програми поводження з собаками та котами, регулювання чисельності

безпритульних тварин у м. Миколаєві

на 2020-2024 роки

 

1. Програму затверджено рішенням міської ради від ________ № _______.

2. Ініціатор: департамент житлово-комунального господарства Миколаївської міської ради.

3. Розробник Програми: департамент житлово-комунального господарства Миколаївської міської ради.

4. Співрозробник: КП ММР «Центр захисту тварин».

5. Відповідальний виконавець: департамент житлово-комунального господарства Миколаївської міської ради.

6. Співвиконавці:

- КП ММР «Центр захисту тварин»;

- адміністрації районів Миколаївської міської ради;

- ГУНП в Миколаївській області;

- управління патрульної поліції у м. Миколаєві Департаменту патрульної поліції;

- Миколаївське міське управління ГУ Держпродспоживслужби в Миколаївській області.

7. Термін дії Програми: 2020-2024 рр.

8. Обсяги та джерела фінансування

 

№ з/п

Джерело фінансування 

Обсяги фінансування (тис. грн.)

Всього

2020

2021

2022

2023

2024

1.

Міський бюджет

25107,5

8087,5

6945,0

4960,0

2532,5

2582,5

2.

Власні кошти

КП ММР «ЦЗТ»

410,0

90,0

70,0

90,0

70,0

90,0

3.

Інші джерела

 

 

200,0

500,0

 

 

4.

Всього:

26217,5

8177,5

7215,0

5550,0

2602,5

2672,5

 

 

Примітка: остаточний обсяг фінансування визначається рішенням міської ради під час затвердження та виконання міського бюджету м. Миколаєва на відповідний бюджетний рік, без внесення змін до обсягів видатків, передбачених даним додатком

 

Додаток 2

до Програми

Перелік  

завдань та заходів Програми поводження з собаками та котами, регулювання чисельності 
безпритульних тварин у м. Миколаєві на 2020-2024 роки

№ з/п

Перелік заходів Програми 

Строки виконання заходу 

Виконавці 

Джерело фінансування 

Обсяги фінансування (тис. грн.)

Очікуваний результат

 

Всього

2020

2021

2022

2023

2024

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

 12

 

 

 

 

Міський бюджет

25107,5

8087,5

6945,0

4960,0

2532,5

2582,5

 

 

 

 

 

Власні кошти

КП ММР «ЦЗТ»

410,0

90,0

70,0

90,0

70,0

90,0

 

 

 

 

 

Інші джерела

 

 

200,0

500,0

 

 

 

 

 

 

 

Всього: 

26217,5

8177,5

7215,0

5550,0

2602,5

2672,5

 

 

1. Удосконалення системи поводження з домашніми тваринами

 

1.1

Пільгова стерилізація тварин, що мають власників, для соціально незахищених верств населення (з низьким рівнем доходу - пенсіонери, інваліди тощо)

 

2020-2024 рр.

Департамент ЖКГ ММР,

 КП ММР «ЦЗТ»

 

Міський бюджет

825,0

375,0

225,0

75,0

75,0

75,0

Ліквідація одного із джерел безпритульних тварин

 

Інші джерела

550,0

 

200,0

350,0

 

 

1.2

Проведення безкоштовної ідентифікації неплемінних тварин (шляхом чипування або татуювання) для соціально незахищених верств населення (з низьким рівнем доходу - пенсіонери, інваліди тощо)

 

2020-2024 рр.

Департамент ЖКГ ММР,

КП ММР «ЦЗТ»

Міський бюджет

100,0

20,0

20,0

20,0

20,0

20,0

Контроль кількості неплемінних тварин, контроль «самовигулу» та безконтрольного розмноження

Інші джерела

50,0

-

-

50,0

-

-

Власні кошти

КП ММР «ЦЗТ»

100,0

20,0

20,0

20,0

20,0

20,0

1.3

Створення та експлуатація колумбарія

2020-2024 рр.

Департамент ЖКГ ММР,

КП ММР «ЦЗТ»

 

Міський бюджет

400,0

200,0

200,0

0,0

0,0

0,0

Забезпечення потреб населення щодо поховання тварин

Інші джерела

75,0

-

-

75,0

-

-

1.4

Контроль за дотриманням Правил утримання домашніх тварин у м. Миколаєві

2020-2024 рр.

КП ММР «ЦЗТ»,  ГУНП в Миколаївській області (за погодженням), управління патрульної поліції у м. Миколаєві Департаменту патрульної поліції (за погодженням)

 

Не потребує фінансування

Зменшення нападів на людей з боку домашніх тварин, запобігання безконтрольному розмноженню тварин

1.5

Створення, обладнання

та утримання майданчиків

для дресирування тварин, що мають власників

2020-2024 рр.

Департамент ЖКГ ММР, КП ММР «ЦЗТ», адміністрації районів ММР

Міський бюджет

500,0

200,0

150,0

50,0

50,0

50,0

Сприяння виконанню Правил утримання домашніх собак

та котів в

м. Миколаєві

Власні кошти

КП ММР «ЦЗТ»

 

100,0

20,0

20,0

20,0

20,0

20,0

2. Удосконалення системи поводження з безпритульними тваринами гуманними методами

 

2.1

 

Облаштування вольєрів для забезпечення адопції  котів

2020-2024 рр.

 

Департамент ЖКГ ММР,

КП ММР «ЦЗТ»

Міський бюджет

100,0

100,0

0,0

0,0

0,0

0,0

 

Забезпечення заходів по регулюванню чисельності котів

Власні кошти

КП ММР «ЦЗТ»

50,0

10,0

10,0

10,0

10,0

10,0

2.2

Регулювання чисельності безпритульних тварин гуманними методами на території міста

2020-2024 рр.

Департамент ЖКГ ММР,

КП ММР «ЦЗТ»

Міський бюджет

22982,5

7132,5

6340,0

4755,0

2377,5

2377,5

Зменшення кількості безпритульних тварин на вулицях міста до мінімальної кількості

2.3

Моніторинг кількості безпритульних тварин в місті Миколаєві

2020-2024 рр.

Департамент ЖКГ ММР,

КП ММР «ЦЗТ»

Міський бюджет

150,0

50,0

0,0

50,0

0,0

50,0

Отримання об’єктивної інформації

про кількість безпритульних тварин в місті Миколаєві

Інші джерела

25,0

-

-

25,0

-

-

Власні кошти

КП ММР «ЦЗТ»

60,0

20,0

0,0

20,0

0,0

20,0

2.4

Сприяння реалізації заходів для обмеження доступу безпритульних тварин до харчових ресурсів

 

2020-2024 рр.

Департамент ЖКГ ММР, КП ММР «ЦЗТ»,  адміністрації районів  ММР

Не потребує фінансування

Зменшення кількості безпритульних тварин на вулицях міста

3. Впровадження стандартів відповідального та гуманного ставлення до тварин.

 

3.1

Робота по застосуванню заходів впливу

на порушників законодавства

про жорстоке поводження з тваринами

2020-2024 рр.

КП ММР «ЦЗТ», ГУНП в Миколаївській області (за погодженням),

управління патрульної поліції у м.Миколаєві Департаменту патрульної поліції (за погодженням)

 

Не потребує фінансування

Впровадження стандартів відповідального та гуманного ставлення

до тварин

3.2

Протидія незаконному бізнесу з використанням тварин

2020-2024 рр.

 КП ММР «ЦЗТ», ГУНП в Миколаївській області (за погодженням),

управління патрульної поліції у м.Миколаєві Департаменту патрульної поліції (за погодженням)

 

Не потребує фінансування

Припинення незаконної торгівлі та шахрайства з використанням тварин

3.3

Інформаційно-просвітницька робота з населенням з питань утримання домашніх тварин та поводження з безпритульними тваринами

2020-2024 рр.

КП ММР «ЦЗТ», Миколаївське міське управління ГУ Держпрод-споживслужби в Миколаївській області (за погодженням)

 

Міський бюджет

50,0

10,0

10,0

10,0

10,0

10,0

Впровадження стандартів відповідального та гуманного ставлення

до тварин

Власні кошти

КП ММР «ЦЗТ»   

100,0

20,0

20,0

20,0

20,0

20,0

 

·       Обсяги фінансування можуть коригуватися в межах бюджетного періоду без внесення змін до даної таблиці.

 

 Опубліковано: 05 серпня 2019р.


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: