Мапа порталу

МИКОЛАЇВСЬКА_МІСЬКА_РАДА


РІШЕННЯ

№ 12/23 від 2011-12-23

Про розгляд протесту прокуратури Центрального району м. Миколаєва від 09.12.11 № 22-9426 вих-11 на пункт 22 розділу 1 рішення Миколаївської міської ради від 25.08.11 № 8/30


Пунктом 22 розділу 1 рішення Миколаївської міської ради від 25.08.11 № 8/30 “Про вилучення, надання, передачу за фактичним землекористуванням, продовження строку користування земельними ділянками юридичним особам, громадянам, зміну цільового призначення земельної ділянки та внесення змін до рішень міської ради та виконкому міської ради по Центральному району м. Миколаєва” затверджено технічну документацію із землеустрою Харламенко О.М. щодо складання документа (договору оренди) на земельну ділянку загальною площею 357 кв.м, за рахунок земельної ділянки, відведеної рішенням міської ради від 19.09.09 № 35/50, у тому числі 357 кв.м під проходами, проїздами та площадками, зарахувавши її до земель (код 03.03.14 – для будівництва та обслуговування інших будівель громадської забудови), у тому числі 174 кв.м – під будівельний майданчик, для будівництва бізнес-центру з торговим приміщенням магазину промтоварів по вул. Фалєєвській, 10-а та 184 кв.м для розміщення сходин та благоустрою території. Земельна ділянка площею 357 кв.м має обмеження у використанні згідно з КООВЗД: 01.01.08 – “водопровід, кабелі зв’язку”.
Прокурор Центрального району м. Миколаєва протестом від 09.12.11 № 22-9426 вих-11 вимагає пункт 22 розділу 1 вищезазначеного рішення скасувати.
В обґрунтування своєї вимоги прокурор посилається на статті 12, 93, 124 Земельного кодексу України, абзац шостий частини першої статті 1 Закону України “Про державний контроль за використанням та охороною земель”.
Згідно з пунктом “а” частини першої статей 91, 96 Земельного кодексу України, власник, користувач земельної ділянки зобов’язаний забезпечувати використання її за цільовим призначенням. Обов’язок використання земельної ділянки за цільовим призначенням, встановленим при передачі земельної ділянки у власність чи наданні в користування, є обов’язком власника або користувача земельної ділянки.
Статтею 9 Закону України “Про врегулювання містобудівної діяльності” передбачено, що нормативне регулювання планування та забудови територій здійснюється шляхом прийняття нормативно-правових актів, державних та галузевих будівельних норм, стандартів і правил, імплементації міжнародних кодів та стандартів. Державні будівельні норми, стандарти і правила розробляються і затверджуються центральним органом виконавчої влади з питань будівництва, містобудування та архітектури.
Пунктом 8.56 ДБН “Містобудування. Планування і забудова міських і сільських поселень” встановлені нормативи відстані від найближчих підземних інженерних мереж (водопровід і напірна каналізація, кабелі силові всіх напруг і кабелі зв’язку та інші). Так, будівництво фундаментів будинків і споруд повинно провадитись на відстані 5 метрів від мереж водопроводу та напірної каналізації та 0,6 метрів від кабелів зв’язку.
Пунктом 22 рішення Миколаївської міської ради від 25.08.11 № 8/30 Харламенко О.М. надано земельну ділянку по вул. Фалєєвській, 10-а, загальною площею 357 кв.м, під будівельний майданчик для будівництва бізнес-центру з торговим приміщенням магазину промтоварів та для розміщення сходин та благоустрою території. Разом з тим зазначеним пунктом встановлено, що вказана земельна ділянка має обмеження у використанні згідно з КООВЗД: 01.01.08 – “водопровід, кабелі зв’язку”.
Проведеною прокуратурою району перевіркою встановлено, що в порушення вказаних вимог законодавства Харламенко О.М. зазначена земельна ділянка не використовується, тобто порушено її цільове призначення.
Крім того, вказану земельну ділянку виділено під будівництво бізнес-центру з торговим приміщенням магазину промтоварів та для розміщення сходин та благоустрою території, чим грубо порушено норми ДБН “Містобудування. Планування і забудова міських і сільських поселень”.
Міська рада погоджується з вимогою прокурора Центрального району м. Миколаєва.
З огляду на вищевикладене, керуючись ст.ст. 26, 59 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, міська рада
 
ВИРІШИЛА:
 
1. Протест прокурора Центрального району міста Миколаєва від 09.12.11 № 22-9426 вих-11 задовольнити.
2. Скасувати пункт 22 розділу 1 рішення Миколаївської міської ради від 25.08.11 № 8/30.
3. Копію рішення направити до прокуратури Центрального району м. Миколаєва.
4. Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійну комісію міської ради з питань архітектури, будівництва та регулювання земельних відносин (Дробота), заступника міського голови Гуллєра В.І.


Міський головаВ.Д. Чайка

знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: