Мапа порталу

МИКОЛАЇВСЬКА_МІСЬКА_РАДА


РІШЕННЯ

№ 12/3 від 2011-12-23

Про внесення змін та доповнень до рішення Миколаївської міської ради від 09.12.10 № 1/8 “Про затвердження Регламенту Миколаївської міської ради VI скликання” (ВТР. ЧИН. №2/5 ВІД 28.01.16)

ВТР. ЧИН.


У зв’язку із введенням в дію електронної системи голосування ПТК (програмно – технічний комплекс) “Віче”, враховуючи пропозиції робочої групи щодо розробки проекту Регламенту Миколаївської міської ради VI скликання, керуючись ст.ст. 25, 59 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, міська рада
 
ВИРІШИЛА:
 
1. Внести зміни та доповнення до Регламенту Миколаївської міської ради, затвердженого рішенням Миколаївської міської ради від 09.12.10 № 1/8 “Про затвердження Регламенту Миколаївської міської ради VI скликання”.
1.1. Доповнити абзацом шостим частину четверту статті 2 у такій редакції:
“Для проведення пленарного засідання використовується електронна система голосування ПТК (програмно-технічний комплекс) “Віче”, який за допомогою відповідних функцій програмного забезпечення:
- проводить реєстрацію депутатів, що прибули на пленарне засідання міської ради, перед його початком та після кожної перерви;
- за результатами голосування формує порядок денний пленарного засідання;
- фіксує запис на виступ з поточних питань порядку денного, контролює списки виступаючих і регламент виступів;
- виконує фіксацію початку і закінчення виступів доповідачів і виступаючих по кожному пункту порядку денного;
- у напівавтоматичному режимі керує підключенням мікрофонів виступаючих, при цьому система автоматично записує виступи учасників пленарного засідання;
- забезпечує проведення і фіксацію результатів голосувань;
- відслідковує наявність персональних електронних карток у пультах депутатів у реальному часі ходу сесії;
- виконує формування звітів щодо сесії;
- виконує формування звітів щодо бази даних депутатів”.
1.2. Абзац третій частини першої статті 9 після слів “від якої їх було обрано” доповнити словами “та персональна електронна картка депутата”.
1.3. Абзаци другий, третій частини шостої статті 14 викласти в такій редакції:
“- розглядає і рекомендує питання порядку денного сесій міської ради і порядку розгляду питань;
- президія міської ради розглядає висновки і рекомендації постійних комісій міської ради стосовно проектів рішень, визначає ступінь їх готовності для розгляду на пленарному засіданні міської ради, рекомендує проект порядку денного пленарного засідання  міської ради та проекти рішень”.
1.4. Абзац п’ятий частини восьмої статті 17 викласти в новій редакції:
“Технічну допомогу в забезпеченні роботи секретаріату міської ради надає апарат міської ради та технічний персонал, що забезпечує експлуатацію електронної системи ПТК “Віче”.
1.5. Доповнити абзацом другим частину сьому статті 19 у такій редакції:
“- пояснювальна записка до проекту рішення міської ради, що готується проектантом даного рішення, з обґрунтуванням необхідності його розгляду і зазначенням терміну та способу оприлюднення проекту рішення”.
1.6. Абзац третій частини сьомої статті 19 викласти в такій редакції:
“- витяг з протоколу профільної постійної комісії з рекомендацією або висновками обговорюваного питання. У разі наявності зауважень, пропозицій або негативних рекомендацій щодо обговорюваного питання витяг з протоколу іншої постійної комісії міської ради (надається після надання проекту рішення міської ради до апарату міської ради)”.
1.7. Абзаци восьмий, дев’ятий частини восьмої статті 19 викласти в новій редакції:
“- начальник юридичного управління Миколаївської міської ради або юрист виконавчого органу міської ради, до компетенції якого належить дане питання;
- заступник начальника – завідувач сектору з протокольної роботи та архівної справи загального відділу департаменту забезпечення діяльності виконавчих органів Миколаївської міської ради”.
1.8. Доповнити абзацом десятим частину восьму статті 19 у такій редакції:
“- головний спеціаліст – прес-секретар консультативно-методичного відділу апарату Миколаївської міської ради”.
1.9. Частину першу статті 23 доповнити абзацами четвертим, п’ятим в такій редакції:
“При використанні електронної системи “Віче” головуючий надає слово депутатам для виступу в послідовності відповідно до списку, сформованого за допомогою електронної системи голосування до 4 хвилин, але не більше 2-х разів під час вирішення певного питання пленарного засідання міської ради.
При виступі з певного питання депутат має право надати наданий йому час для виступу керівнику постійної комісії міської ради та керівнику депутатської фракції”.
1.10. Частину першу статті 25 викласти в новій редакції:
“1. Голосування на пленарних засіданнях міської ради проводяться:
- за допомогою ПТК “Віче” та в режимах, передбачених програмою, за рішенням міської ради – з певних питань, без використання електронної системи “Віче”;
- відкрите – шляхом підняття (непідняття) депутатом міської ради мандата;
- поіменне – шляхом опитування, при введенні електронної системи “Віче” поіменне голосування проводиться за рішенням міської ради;
- за результатами голосування керівнику депутатської фракції та голові постійної комісії міської ради за його письмовим зверненням надається інформація щодо поіменного голосування;
- таємне – шляхом подачі бюлетенів”.
1.11. Частину другу статті 29 викласти в новій редакції:
“2. Засідання міської ради заноситься до протоколу. Ведення протоколу здійснює департамент забезпечення діяльності виконавчих органів Миколаївської міської ради, з використанням електронної системи ПТК “Віче”. Протоколи сесій міської ради підписує міський голова, а у разі його відсутності – секретар міської ради, у випадку, передбаченому пунктами 7, 8 статті 46 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, – депутат ради, який за дорученням депутатів головував на засіданні.
Копія протоколу пленарного засідання міської ради видається на запит депутата міської ради”.
 
2. Контроль за виконанням даного рішення покласти на секретаря міської ради Коренюгіна В.І.


Міський головаВ.Д. Чайка

знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: