Мапа порталу

МИКОЛАЇВСЬКА_МІСЬКА_РАДА


РІШЕННЯ

№ 10/32 від 2011-10-20

Про вилучення, надання, передачу за фактичним  землекористуванням, продовження строку користування земельними ділянками юридичним особам, громадянам, зміну цільового призначення земельної ділянки та  внесення змін до рішень міської ради та виконкому міської ради по Корабельному району м. Миколаєва (П.5 РОЗД. І ІНШ. РЕД.; П.3.1 РОЗД. 1 ВН. ЗМІН. №11/47 ВІД 24.11.11) (П.3.1 ВН. ЗМІН. №12/50 ВІД 23.12.11) (П.4 РОЗД. 1 ВТР. ЧИН. №16/41 ВІД 19.04.12)


П.5 РОЗД. І ІНШ. РЕД.; П.3.1 РОЗД. 1 ВН. ЗМІН.
П.3.1 ВН. ЗМІН.
П.4 РОЗД. 1 ВТР. ЧИН.
Розглянувши звернення юридичних осіб та громадян, проекти відведення земельних ділянок, матеріали інвентаризації, погодження з постійними комісіями міської ради, керуючись Земельним кодексом України, Законами України “Про оренду землі”, “Про місцеве самоврядування в Україні”, рішенням міської ради від 31.10.03 №16/7,   міська рада
 
ВИРІШИЛА:
 
1.Затвердити документацію із землеустрою з метою вилучення, припинення права користування, надання земельних ділянок для будівництва, обслуговування капітальних будівель, продовжити строк користування раніше наданими земельними ділянками, внести зміни до рішень міської ради та виконкому міської ради:
 
1. Продовжити товариству з обмеженою відповідальністю “Кватро” на 5 років термін оренди земельної ділянки площею 1040 кв. м, яка була надана рішенням міської ради від 24.02.06 № 43/31, залишивши земельну ділянку в землях комерційного використання, для розміщення та обслуговування торговельного комплексу  по вул. Самойловича, 1-а.
 Пункт 1 розглянуто на засіданні постійної комісії міської ради з питань архітектури, будівництва та регулювання земельних відносин від 07.09.11, протокол № 29, на якому рекомендовано винести це питання на розгляд  міської ради.
 
2. Продовжити товариству з обмеженою відповідальністю “Кватро” на 5 років термін оренди земельної ділянки площею 1706 кв. м, яка була надана рішенням міської ради від 24.02.06 № 43/31, залишивши земельну ділянку в землях комерційного використання, для подальшого обслуговування автостоянки по вул. Самойловича, 1-а.
        Пункт 2 розглянуто на засіданні постійної комісії міської ради з питань архітектури, будівництва та регулювання земельних відносин від 07.09.11, протокол № 29, на якому рекомендовано винести це питання на розгляд  міської ради.
 
3. Припинити ТОВ «Планета Інвестментс» право користування земельною ділянкою площею 25000 кв. м по пр. Жовтневому ріг вул.Фонтанної. 
      3.1. Пункт 5.1 розділу ІІІ рішення міської ради від 19.12.08 №31/41: “11.1.Передати товариству з обмеженою відповідальністю «Планета Інвестментс» в оренду строком на 5 років земельну ділянку загальною площею 25000 кв. м для будівництва торговельно-розважального центру з розвиненою інфраструктурою,торговельними установами та установами побутового обслуговування населення по пр.Жовтневому ріг вул.Фонтанної.” визнати таким, що втратив чинність.
Пункт 3 розглянуто на засіданні постійної комісії міської ради з питань архітектури, будівництва та регулювання земельних відносин від 28.09.11, протокол №32, на якому рекомендовано погодити та винести це питання на розгляд міської ради.
4. Продовжити товариству з обмеженою відповідальністю компанії “Миколаївбудінвест” на 1 рік термін оренди земельної ділянки площею 5301 кв. м, яка була надана рішенням міської ради від 19.12.08 № 31/43, залишивши земельну ділянку в землях іншого призначення, для закінчення будівництва 16-поверхового житлового будинку корпус 106 у 6 мікрорайоні Корабельного району.
 Пункт 4 розглянуто на засіданні постійної комісії міської ради з питань архітектури, будівництва та регулювання земельних відносин від 21.09.11, протокол № 31, на якому рекомендовано винести це питання на розгляд  міської ради.
          (Пункт 4 включено на пленарному засіданні міської ради від 20.10.11)
 
5. Затвердити проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки в оренду загальною площею 190 кв.м, у тому числі: 18 кв.м. – під капітальною 1-2 поверховою забудовою, 115 кв.м – під тимчасовою забудовою, 52 кв.м. – під проїздами, проходами та площадками, за рахунок земель ФОП Мельника М.К. та ФОП Салманова В.А., переданих їм рішенням Миколаївської міської ради від 09.11.07 № 17/45, зарахувавши її до земель іншого призначення для реконструкції торговельного павільйону під магазин промислових товарів по просп. Жовтневому, 338/1, 338/2.
На частину земельної ділянки діють обмеження на використання земельної ділянки згідно з КООВЗД : типу 01.01.05- охоронна зона навколо (вздовж) об’єкта енергетичної системи на площі 12 кв.м.
5.1. Дозвіл на складання проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки   наданий   рішеннями  міської ради від 09.06.11 № 6/21.
5.2. Передати фізичній особі - підприємцю Мельнику Миколі Кириловичу та фізичній особі - підприємцю Салмановій Валентині Миколаївні в оренду терміном на 1 рік земельну ділянку площею 190 кв.м для реконструкції торговельного павільйону під магазин промислових товарів по просп. Жовтневому, 338/1, 338/2.
Пункт 5 розглянуто на засіданні постійної комісії міської ради з питань архітектури, будівництва та регулювання земельних відносин від 12.10.11, протокол № 34, на якому рекомендовано винести це питання на розгляд  міської ради.
        (Пункт 5 включено на пленарному засіданні міської ради від 20.10.11)
 
Зобов’язати землекористувачів:
- замовити виготовлення технічної документації по винесенню меж на місцевість та здати її до управління земельних ресурсів Миколаївської міської ради;
- укласти договір оренди земельної ділянки в управлінні земельних ресурсів Миколаївської міської ради;
- укласти угоду до договору оренди землі в управлінні земельних ресурсів Миколаївської міської ради;
- у місячний термін здати в управління земельних ресурсів Миколаївської міської ради розірваний договір оренди землі;
- у місячний термін здати державний акт на право постійного користування землею в управління земельних ресурсів Миколаївської міської ради для внесення змін;
- у місячний термін здати погашений державний акт на право постійного користування землею в управління земельних ресурсів Миколаївської міської ради;
- отримати містобудівні умови та обмеження на проектування в управлінні містобудування та архітектури  Миколаївської міської ради;
- звернутися до інспекції Державного архітектурно-будівельного контролю у Миколаївській області для одержання дозволу на будівництво, монтаж, установлення будівель та споруд, а після закінчення будівельно-монтажних робіт звернутися до виконкому міської ради з проханням про створення державної комісії для прийняття об’єкта до експлуатації;
- після закінчення будівництва або реконструкції та введення об’єкта в експлуатацію виконати інвентаризацію земельної ділянки згідно з генпланом та звернутися до міської ради з клопотанням про  надання земельної ділянки в користування для обслуговування об’єкта;
- звернутися до комунального підприємства “Миколаївське міжміське бюро технічної інвентаризації” для внесення змін до адресної документації на споруди;
- забезпечити вільний доступ для прокладання нових, ремонту та експлуатації існуючих інженерних мереж і споруд, розміщених у межах земельної ділянки;
- виконувати обов’язки землекористувача відповідно до вимог ст. 96 Земельного кодексу України;
- у разі необхідності проведення реконструкції чи будівництва нового об’єкта, який відповідає цільовому використанню земельної ділянки, питання оформлення дозвільної та проектно-кошторисної документації вирішувати в порядку, визначеному законом. Після завершення реконструкції або будівництва, введення об’єкта до експлуатації та реєстрації прав власності у комунальному підприємстві “Миколаївське міжміське бюро технічної інвентаризації ” виготовити та здати до управління земельних ресурсів Миколаївської міської ради технічну документацію по земельно-кадастровій інвентаризації земельної ділянки;
- у разі передачі частини приміщень в оренду за іншим цільовим призначенням подати до державної податкової інспекції витяг із технічної документації по визначенню нормативної грошової оцінки землі з урахуванням функціонального використання – комерція та розрахунок частки земельної ділянки, яка необхідна для обслуговування орендованих приміщень, погоджений з управлінням земельних ресурсів Миколаївської міської ради.
 
2. Затвердити документацію із землеустрою з метою вилучення, припинення права користування, передачі в короткострокову оренду земельних ділянок для тимчасового розміщення споруд та малих архітектурних форм без права оформлення свідоцтва про право власності на нерухоме майно, продовжити строк оренди землі, внести зміни до рішень міської ради та виконкому  міської ради:
 
1. Продовжити приватному підприємству “Вест-СВ” на 5 років термін оренди земельної ділянки площею 40 кв. м, яка була надана рішенням міської ради від 24.02.06 № 43/31, для тимчасового розміщення та обслуговування зупиночного комплексу з вбудованим торговельним кіоском поблизу житлового будинку № 322 по просп. Жовтневому, зупинка “Будинок культури” в напрямку руху до центру міста.
 Пункт 1 розглянуто на засіданні постійної комісії міської ради з питань архітектури, будівництва та регулювання земельних відносин від 07.09.11, протокол № 29, на якому рекомендовано винести це питання на розгляд  міської ради.
 
2. Продовжити приватному підприємству “Вест-СВ” на 5 років термін оренди земельної ділянки площею 40 кв. м, яка була надана рішенням міської ради від 24.02.06 № 43/31, для тимчасового розміщення та обслуговування торговельного кіоску та критого майданчика для очікування громадського транспорту поблизу житлового будинку № 303 по просп. Жовтневому.
 Пункт 2 розглянуто на засіданні постійної комісії міської ради з питань архітектури, будівництва та регулювання земельних відносин від 07.09.11, протокол № 29, на якому рекомендовано винести це питання на розгляд  міської ради.
3. Продовжити фізичній особі – підприємцю Топчому Олександру Костянтиновичу на 1 рік  термін оренди земельної ділянки площею 15 кв. м, яка була надана рішенням міської ради від 30.06.06 № 2/28, для тимчасового розміщення та обслуговування кіоску з ремонту взуття по просп. Жовтневому, поблизу житлового будинку № 299.
 Пункт 3 розглянуто на засіданні постійної комісії міської ради з питань архітектури, будівництва та регулювання земельних відносин від 14.09.11, протокол № 30, на якому рекомендовано винести це питання на розгляд  міської ради. 
     
Зобов’язати землекористувачів:
- замовити виготовлення документації по винесенню земельних ділянок на місцевість і здати її до управління земельних ресурсів Миколаївської міської ради;
- укласти договір оренди земельної ділянки в управлінні земельних ресурсів Миколаївської міської ради, невиконання цього підпункту тягне за собою втрату права надання земельної ділянки;
          -  укласти угоду до договору оренди землі;
- у місячний термін здати в управління земельних ресурсів Миколаївської міської ради розірваний договір оренди землі;
звернутися до інспекції Державного архітектурно-будівельного контролю у Миколаївській області для одержання дозволу на будівництво, монтаж, установлення будівель та споруд, а після закінчення будівельно-монтажних робіт звернутися до виконкому міської ради з проханням про створення державної комісії для прийняття об’єкта до експлуатації;
- отримати дозвіл на експлуатацію об’єктів у відділі торгівлі Миколаївської міської ради;
виконувати обов’язки землекористувача відповідно до вимог ст. 96 Земельного кодексу України;
виконувати обмеження в користуванні земельною ділянкою згідно з проектом відведення земельної ділянки або технічною документацією по земельно-кадастровій інвентаризації;
- у разі необхідності проведення реконструкції чи встановлення нового об’єкта, який відповідає цільовому використанню земельної ділянки, питання оформлення дозвільної та проектно-кошторисної документації вирішувати в порядку, визначеному законом. Після завершення
реконструкції або монтажних робіт, введення об’єкта до експлуатації виготовити та здати до управління земельних ресурсів Миколаївської міської ради технічну документацію по земельно-кадастровій інвентаризації земельної ділянки.
 
    3. Внести зміни  до рішень міської ради:
   1. Пункт 2 розділу ІІ рішення міської ради від 25.08.11 №8/33                                                              «2.Продовжити фізичній особі – підприємцю Валецькій Оксані Валеріївні на 3 роки термін оренди земельної ділянки площею 13 кв. м, яка була надана рішенням міської ради від 20.05.05 № 33/36, залишивши земельну ділянку в землях комерційного використання,  для обслуговування торгового кіоску в складі торгового комплексу по вул. Самойловича, поблизу “Вечірнього ринку” викласти в такій редакції: «2.Продовжити громадянці Валецькій Оксані Валеріївні   на 3 роки термін оренди земельної ділянки площею 13 кв. м, яка була надана рішенням міської ради від 20.05.05 № 33/36, залишивши земельну ділянку в землях комерційного використання,  для обслуговування торгового кіоску в складі торгового комплексу по вул. Самойловича, поблизу “Вечірнього ринку”.»
        Підстава: припинення підприємницької діяльності.                                  
Пункт 1 розглянуто на засіданні постійної комісії міської ради з питань архітектури, будівництва та регулювання земельних відносин від 05.10.11, протокол № 33, на якому рекомендовано винести це питання на розгляд  міської ради.
4. Контроль за виконанням даного рішення покласти на заступника міського голови Гуллєра В. І.


Міський головаВ.Д. Чайка


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: