Мапа порталу

МИКОЛАЇВСЬКА_МІСЬКА_РАДА


РІШЕННЯ

№ 8/1 від 2011-08-25

Про  внесення  змін   та  доповнень  до рішення  Миколаївської  міської  ради від 09.12.10 №1/8 «Про затвердження Регламенту    Миколаївської    міської    ради VІ скликання» (ВТР. ЧИН. №2/5 ВІД 28.01.16)

ВТР. ЧИН.


З метою впорядкування проходження розробниками регуляторних актів регуляторної процедури та прийняття міською радою регуляторних актів, приведення у відповідність  Регламенту Миколаївської міської ради VI скликання до вимог Закону України «Про доступ до публічної інформації», згідно із Законом України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності», керуючись ст. ст. 25, 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», міська рада
 
ВИРІШИЛА:
 
1. Внести зміни та доповнення до рішення Миколаївської міської ради від 09.12.10 №1/8 «Про затвердження Регламенту  Миколаївської   міської    ради VІ скликання».
 
1.1. Частину 4 статті 19   викласти в наступній редакції:
 
« 3 метою надання інформації та внесення можливих пропозицій, проекти рішень міської   ради підлягають оприлюдненню не пізніш як за 20 робочих днів до дати їх розгляду на черговій сесії міської ради.
Вказані проекти рішень підлягають обов’язковому розміщенню на офіційному веб-порталі Миколаївської міської ради, а також можуть публікуватися в газеті «Вечерний Николаев»,   оприлюднюватися   на міському телебаченні. 
Проект рішення міської ради та інші матеріали, що планується винести на розгляд міської ради, подаються до апарату міської ради в друкованій та електронній формі не пізніше як за 14 робочих днів до їх розгляду на пленарному засіданні міської ради,  крім випадків  термінового  розгляду питань».
 
1.2. Абзац 11 частини 8 статті 19 після слів «проекту рішення міської ради» доповнити словами та цифрами: «,окрім випадків, передбачених частиною 10 статті 19 цього Регламенту».
 
1.3. Частину 10 статті 19 викласти в наступній редакції:
«10. Розробка та розгляд міською радою проектів регуляторних актів у сфері господарської діяльності здійснюється в установленому цим Регламентом порядку з обов’язковим дотриманням процедури, визначеної Законом України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності».
Висновок щодо дотримання розробником регуляторного акта процедури, визначеної Законом України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності», надається виконавчим органом міської ради, до повноважень якого входить здійснення контролю за реалізацією органами місцевого самоврядування Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності» за встановленою формою з відповідним відображенням в аркуші ознайомлення з проектом регуляторного акта.
Строк, протягом якого виконавчий орган міської ради, до повноважень якого входить здійснення контролю за реалізацією органами місцевого самоврядування Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності», розглядає проект регуляторного акта на відповідність дотримання вимог Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності», становить п’ять календарних днів.
У разі непогодження проекту регуляторного акта виконавчим органом міської ради, до повноважень якого входить здійснення контролю за реалізацією органами місцевого самоврядування Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності», у зв’язку із порушенням розробником регуляторного акта регуляторної процедури, визначеної чинним законодавством України, аркуш ознайомлення з проектом регуляторного акта вищевказаним виконавчим органом міської ради підписується із зауваженнями, про що додається відповідний висновок у письмовій формі. Проект регуляторного акта повертається розробнику на доопрацювання.
У разі погодження проекту регуляторного акта виконавчим органом міської ради, до повноважень якого входить здійснення контролю за реалізацією органами місцевого самоврядування Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності», надається відповідний висновок у письмовій формі.
Забороняється винесення на розгляд міської ради проекту регуляторного акта, якщо наявна хоча б одна з таких обставин:
відсутній аналіз регуляторного впливу;
проект регуляторного акта не був оприлюднений або оприлюднений з порушеннями ст.ст. 9, 13 Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності»;
відсутній позитивний висновок виконавчого органу міської ради, до повноважень якого входить здійснення контролю за реалізацією органами місцевого самоврядування Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності» .
 
2. Контроль за виконанням даного рішення покласти на міського голову Чайку В.Д.
 


Міський головаВ.Д. Чайка

знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: