Мапа порталу

МИКОЛАЇВСЬКА МІСЬКА РАДА

РІШЕННЯ

 

14 червня 2018                                                                                    № 39/25

Про надання дозволу на виготовлення проекту землеустрою

щодо відведення земельної ділянки громадянину по

Центральному району  м. Миколаєва

 

         Розглянувши звернення громадянина, наявну земельно-кадастрову інформацію, погодження та рекомендації постійних комісій міської ради, керуючись Конституцією України, Земельним кодексом України, Законами України “Про оренду землі”, “Про землеустрій”, “Про місцеве самоврядування в Україні”,  міська рада

 

ВИРІШИЛА:

 

1. Надати громадянину Мудриченку Володимиру Володимировичу дозвіл на виготовлення проекту землеустрою щодо відведення  земельної ділянки орієнтовною загальною площею 816 кв.м, за рахунок земель комунальної власності, за умови отримання погодження всіх співвласників домоволодіння по вул.Великій Морській, 102, для будівництва та обслуговування жилого будинку, господарських будівель і споруд по вул.Великій Морській, 102/4, відповідно до висновку управління містобудування та архітектури Миколаївської міської ради від 17.07.2017 №15-995/2.

Площу земельної ділянки уточнити проектом землеустрою щодо відведення земельної ділянки.

Пункт 1 розглянуто на засіданні постійної комісії міської ради з питань містобудування, архітектури і будівництва, регулювання земельних відносин та екології від 28.08.2017, протокол №56, на якому  рекомендовано погодити дане питання.

Відповідно до звернень фізичних осіб питання відведення земельної ділянки гр.Мудриченку В.В. по вул.Великій Морській, 102/4 розглянуто на засіданні постійної комісії міської ради з питань прав людини, законності, гласності, антикорупційної політики, місцевого самоврядування, депутатської діяльності та етики від 04.10.2017, протокол №39, на якому  рекомендовано управлінню земельних ресурсів Миколаївської міської ради призупинити розгляд звернення гр.Мудриченка В.В. стосовно надання дозволу на складання проекту землеустрою щодо передачі земельної ділянки у власність, на період надання висновків Робочої групи, створеної для вирішення даного питання.

Згідно з підсумковим протоколом (від 27.02.2018) Робочої групи по розгляду звернення гр.Лушпая С.А. щодо неправомірних дій гр.Мудриченка В.В. при відведенні земельної ділянки по вул.Великій Морській, 102/4 та нанесення шкоди його особистому майну вирішено:

- рекомендувати  гр.Мудриченку В.В. відшкодувати гр.Лушпаю С.О. дах (фронтон), виконати роботи по заміні пошкодженого шиферу та 2 вікон зусиллями гр.Мудриченка В.В.;

- рекомендувати гр.Лушпаю С.О. звернутися до суду в частині вирішення майнових спорів.

На підставі вищезазначеного протоколу на засіданні постійної комісії міської ради з питань прав людини, законності, гласності, антикорупційної політики, місцевого самоврядування, депутатської діяльності та етики від 06.03.2018, протокол №54, вирішено:

- рекомендувати  гр.Мудриченку В.В. відшкодувати гр.Лушпаю С.О. дах (фронтон), виконати роботи по заміні пошкодженого шиферу та 2 вікон зусиллями гр.Мудриченка В.В.;

- рекомендувати гр.Лушпаю С.О. звернутися до суду в частині вирішення майнових спорів;

- в подальшому всім керуватися діючим законодавством.

 

2. Виготовлення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки є комерційним ризиком замовника, оскільки відповідно до п. 3 ст. 24 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності», у разі відсутності плану зонування або детального плану територій, передача (надання) земельних ділянок із земель державної або комунальної власності у власність чи користування фізичним та юридичним особам для містобудівних потреб забороняється.

3.  Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійну комісію міської ради з питань містобудування, архітектури і будівництва, регулювання земельних відносин та екології (Концевого), заступника міського голови Андрієнка Ю.Г.

 

Міський голова                                                                                О.Ф. Сєнкевич

Опубліковано: 6 липня 2018р.


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: