Мапа порталу

МИКОЛАЇВСЬКА МІСЬКА РАДА

ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

РІШЕННЯ

 

22 червня 2018                                                                                            №  584

Про забезпечення виконання постанови

Кабінету Міністрів України від

13.09.2017 № 684 «Про затвердження

Порядку ведення обліку дітей шкільного

віку та учнів»

 

         З метою забезпечення своєчасного, повного, якісного обліку дітей шкільного віку для здобуття обов’язкової загальної середньої освіти, здійснення контролю за охопленням учнівської молоді навчанням, відповідно до ч. 2 ст. 66 Закону України «Про освіту», постанови Кабінету Міністрів України від 13.09.2017 № 684 «Про затвердження Порядку ведення обліку дітей шкільного віку та учнів», Закону України «Про інформацію», Закону України «Про захист персональних даних», керуючись пп. 4 п. «б» ст. 32, ст. 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», виконком міської ради

 

ВИРІШИВ:

 

1. Визначити управління освіти Миколаївської міської ради уповноваженим органом, відповідальним за організацію ведення обліку дітей шкільного віку та учнів, які проживають на території міста Миколаєва.

2. Управлінню освіти Миколаївської міської ради (Личко):

2.1. Здійснити організаційні заходи щодо ведення обліку дітей шкільного віку та учнів, які проживають на території міста Миколаєва.

2.2. Підготувати рішення про закріплення територій обслуговування за закладами загальної середньої освіти (крім закладів освіти, зарахування до яких здійснюється виключно за результатами конкурсного відбору або за направленням в установленому порядку).

2.3. Визначити структурний підрозділ (посадову особу), відповідальний за створення і постійне оновлення реєстру даних про дітей шкільного віку.

3. Структурному підрозділу (посадовій особі):

3.1. Створювати, постійно оновлювати реєстр дітей шкільного віку та учнів.

3.2. Надавати протягом п’яти робочих днів з дня встановлення відповідного факту наявні в реєстрі дані про дітей шкільного віку, місце навчання яких не встановлено, до територіальних відділів Національної поліції та районних служб у справах дітей для провадження відповідної діяльності згідно з чинним законодавством, пов’язаної із захистом права дитини на здобуття загальної середньої освіти.

3.3. Видаляти з реєстру дані дитини у разі досягнення нею повноліття, здобуття нею повної загальної середньої освіти, наявності письмово підтвердженої інформації про взяття її на облік (включення до реєстру) на території іншої адміністративно-територіальної одиниці, її вибуття на постійне місце проживання за межі України (з припиненням здобуття загальної середньої освіти в Україні).

3.4. Складати та надавати на підставі даних реєстру статистичний звіт про кількість дітей шкільного віку за формою та у порядку, затвердженому МОН України.

3.5. Залучити для первинного формування, наповнення та оновлення у подальшому реєстру даних про дітей шкільного віку адміністрації Центрального, Заводського, Інгульського, Корабельного (Березу, Дмитрука, Гладун, Цуканова) районів Миколаївської міської ради, департамент з надання адміністративних послуг Миколаївської міської ради (Лазарєва), дитячі лікувально-профілактичні заклади, підпорядковані управлінню охорони здоров’я Миколаївської міської ради (Шамрай), департамент житлово-комунального господарства Миколаївської міської ради (Осецьку), департамент праці та соціального захисту населення Миколаївської міської ради (Василенка), комунальні установи «Інклюзивно-ресурсні центри» Миколаївської міської ради, міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді (Гончарук), службу у справах дітей Миколаївської міської ради (Кравченко), заклади освіти міста.

4. Суб’єктам, зазначеним у п. 3.5:

4.1. Призначити особу, відповідальну за узагальнення інформації про дітей віком від 6 до 18 років, які проживають на території міста.

4.2. Надавати (відповідно до своїх повноважень) зазначену інформацію до структурного підрозділу для подальшого внесення змін і доповнень у реєстр даних про дітей шкільного віку, які проживають чи перебувають на території міста Миколаєва, за формою, що додається.

5. Управлінню охорони здоров’я Миколаївської міської ради (Шамрай), комунальним установам «Інклюзивно-ресурсний центр № 1» та «Інклюзивно-ресурсний центр № 2» Миколаївської міської ради надавати інформацію про дітей віком від 6 до 18 років, які не можуть навчатися в закладах загальної середньої освіти за станом здоров’я, за формою, що додається.

6. Виявлення незареєстрованих дітей, дітей, які не здобувають загальну середню освіту (окрім тих, хто з неповажних причин не відвідує школу, облік яких ведуть заклади освіти), здійснюють відповідні територіальні органи Національної поліції та районні служби у справах дітей.

7. Управлінню містобудування та архітектури Миколаївської міської ради (Цимбалу) надавати інформацію до управління освіти Миколаївської міської ради щодо отримання актів введення в експлуатацію будівель для внесення нових будинків до територій обслуговування закладів освіти.

8. Визнати такими, що втратили чинність, рішення виконкому Миколаївської міської ради від 24.04.2009 № 1108 «Про забезпечення виконання Постанови Кабінету Міністрів України від 12.04.2000 № 646 «Про затвердження Інструкції з обліку дітей і підлітків шкільного віку», від 22.06.2012 № 645 «Про внесення змін до рішення виконкому Миколаївської міської ради від 24.04.2009 № 1108 «Про забезпечення виконання Постанови Кабінету Міністрів України від 12.04.2000 № 646 «Про затвердження Інструкції з обліку дітей і підлітків шкільного віку», від 25.03.2014 № 279 «Про внесення змін до рішення виконкому Миколаївської міської ради від 24.04.2009 № 1108 «Про забезпечення виконання Постанови Кабінету Міністрів України від 12.04.2000 № 646 «Про затвердження Інструкції з обліку дітей і підлітків шкільного віку», від 26.08.2016 № 801 «Про внесення змін до рішення виконкому Миколаївської міської ради від 24.04.2009 № 1108 «Про забезпечення виконання Постанови Кабінету Міністрів України від 12.04.2000 № 646 «Про затвердження Інструкції з обліку дітей і підлітків шкільного віку».

9. Контроль за виконанням даного рішення покласти на першого заступника міського голови Криленка В.І.

 

Міський голова                                                                                     О.Ф. Сєнкевич

 

 

ЗАТВЕРДЖЕНО

рішення виконкому

міської ради

від 22 червня 2018

№ 584

 

РЕЄСТР

даних про дітей шкільного віку, які проживають чи перебувають

на території міста Миколаєва*

 

Суб’єкт, який надає дані про дітей

№ з/п

Прізвище, ім’я, по батькові дитини

Дата народження

Місце проживання (реєстрація)чи перебування

Місце навчання (навчальний заклад)

Форма навчання

Належність до категорії осіб з особливими освітніми потребами

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

*Заповнюється відповідно до повноважень суб’єктів подання

Опубліковано: 2 липня 2018р.


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: