Мапа порталу

МИКОЛАЇВСЬКА МІСЬКА РАДА

ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

РІШЕННЯ

 

10 листопада 2017                                                                                     № 908

Про підсумки організації

відпочинку та оздоровлення

дітей у 2017 році

 

З метою контролю за організацією відпочинку та оздоровлення дітей у 2017 році, відповідно до рішення Миколаївської міської ради від 31.05.2017 № 21/7 «Про внесення змін до рішення Миколаївської міської ради від  05.04.2016 № 4/11 «Про затвердження Програми оздоровлення та відпочинку дітей на 2016-2018 роки», рішення виконавчого комітету Миколаївської міської ради від 28.04.2017 № 337 «Про організацію відпочинку та оздоровлення дітей у 2017 році», керуючись ст. 40, ч. 6 ст. 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», виконком міської ради

 

ВИРІШИВ:

 

1. Взяти до відома інформацію служби у справах дітей Миколаївської міської ради про підсумки організації відпочинку та оздоровлення дітей у 2017 році (Додаток).

 

2. Контроль за виконанням даного рішення покласти на заступника міського голови Шевченка Є.В.

 

Секретар міської ради                                                                            Т.В. Казакова

 

 

Додаток

до рішення виконкому

міської ради

від 10 листопада 2017

№ 908

 

Про підсумки

організації відпочинку та оздоровлення дітей

у 2017 році

 

Основним показником ставлення держави та органів місцевого самоврядування до проблем підростаючого покоління є турбота про оздоровлення та відпочинок дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки.

Відповідно до рішення Миколаївської міської ради від 23.02.2017 № 16/32 «Про затвердження Положень про виконавчі органи Миколаївської міської ради» затверджено Положення про службу у справах дітей Миколаївської міської ради, яким визначено повноваження служби щодо координації та контролю за оздоровленням, відпочинком дітей пільгових категорій м. Миколаєва.

У зв’язку із вищезазначеним внесено зміни до рішення Миколаївської міської ради від 31.05.2017 № 21/7 «Про внесення змін до рішення Миколаївської міської ради від 05.04.2016 № 4/11 «Про затвердження Програми оздоровлення та відпочинку дітей на 2016-2018 роки».

Організація оздоровлення та відпочинку дітей у 2017 році здійснювалася службою у справах дітей Миколаївської міської ради.

З метою контролю за організацією відпочинку та оздоровлення дітей у 2017 році розроблено рішення виконавчого комітету Миколаївської міської ради від 28.04.2017 № 337 «Про організацію відпочинку та оздоровлення дітей у 2017 році», яке забезпечує здійснення заходів, спрямованих на розвиток дитячого оздоровлення та відпочинку, стимулювання діяльності дитячих закладів оздоровлення та відпочинку.

У 2017 році виділено 6 млн. 088 тис. 700 грн. із місцевого бюджету відповідно до рішення Миколаївської міської ради від 23.12.2016 № 13/26 «Про міський бюджет міста Миколаєва  на 2017 рік» та придбано у 2017 році 1400  путівок для дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки. За рахунок додаткового фінансування у сумі 2 млн. 851 тис. 800 грн. отримали відпочинкові послуги ще 679 дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки.

Відбулася економія бюджетних коштів при закупівлі послуг з оздоровлення та відпочинку для дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки, у сумі 360790 грн. Кошти скеровано до комунального підприємства Миколаївської міської ради «Позаміський дитячий заклад оздоровлення та відпочинку «Дельфін» у сумі 312145 грн. на поповнення Статутного фонду.

До дитячих закладів оздоровлення та відпочинку, відповідно до чинного законодавства, направляються діти віком від 7 до 18 років. Відпочинкові послуги (14 днів) за рахунок коштів місцевого бюджету надаються дітям, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки, відповідно до категорій дітей, визначених Законом України № 375-VI від 04.09.2008 «Про оздоровлення та відпочинок дітей» (зі змінами від 06.06.2017, № 2081-VIII).

Загалом охоплено відпочинковими послугами 2079 дітей пільгових категорій м. Миколаєва, а саме:

діти-сироти та діти, які позбавлені батьківського піклування – 200;

діти з малозабезпечених сімей – 68;

діти з багатодітних сімей – 566;

діти талановиті та обдаровані – 759;

діти постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи – 38;

діти-інваліди – 34;

діти на диспансерному обліку – 108;

діти, учасників бойових дій, які брали або беруть безпосередню участь в антитерористичній операції – 160;

діти з числа вимушених переселенців – 88;

діти-відмінники навчання – 27;

діти, які перебувають у складних життєвих обставинах – 31.

Забезпечено відпочинковими послугами дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які виховуються у комунальному закладі «Миколаївський центр соціально-психологічної реабілітації дітей» Миколаївської обласної ради, у кількості 22 осіб на базі дитячого оздоровчого закладу «Маяк» (с. Рибаківка, Миколаївська область).

У 2017 році відбувається збільшення кількості послуг з оздоровлення та відпочинку дітям, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки. Так у 2017 році надано на 350 відпочинкових послуг більш ніж у 2016 році (1729 відпочинкових послуг).

Послуги з оздоровлення та відпочинку у 2017 році надавали:

комунальне підприємство Миколаївської міської ради «Позаміський дитячий заклад оздоровлення та відпочинку «Дельфін»;

Миколаївська обласна організація фізкультурно-спортивного товариства «Динамо» України (м. Очаків, Миколаївська область);

дитячий оздоровчий заклад «Маяк» (с. Рибаківка, Миколаївська область).

Дитячий оздоровчий табір «Дельфін» забезпечив відпочинковими послугами 250 дітей пільгових категорій.

Протягом І відпочинкової зміни на базі комунального підприємства Миколаївської міської ради «Позаміський дитячий заклад оздоровлення та відпочинку «Дельфін» реалізувався перший в Україні пілотний проект «Інклюзивний табір» («Inclusive camp”).

Чотири дитини з особливими фізичними потребами, які не можуть перебувати в закладах оздоровлення та відпочинку самостійно та  потребують індивідуального догляду, вперше отримали відпочинкові послуги.

Благодійна організація «Право на щастя» забезпечила відбір кращих спеціалістів серед випускників «Школи вожатих», які забезпечили супроводження дітей з інвалідністю.

Чотири дитини з особливими фізичними потребами отримали відпочинкові послуги за рахунок місцевого бюджету. Перебування разом з дітьми з особливими фізичними потребами супроводжуючих працівників здійснювалося за рахунок коштів Благодійної організації «Право на щастя».

Дитячий оздоровчий табір «Маяк» забезпечив відпочинковими послугами 1579 дітей пільгових категорій.

Миколаївська обласна організація фізкультурно-спортивного товариства «Динамо» України забезпечила відпочинковими послугами 250 дітей пільгових категорій.

Проводилася робота щодо підбору і направлення дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки для направлення у дитячі заклади оздоровлення та відпочинку службою у справах дітей Миколаївської міської ради, відповідальними відділами адміністрацій Інгульського, Заводського, Корабельного, Центрального районів Миколаївської міської ради.

Здійснювалася перевірка якості надання відпочинкових послуг дитячими закладами оздоровлення та відпочинку:

- 05.06.2017 перевірка дитячого закладу оздоровлення та відпочинку «Дельфін», начальником служби та головним спеціалістом служби у справах дітей Миколаївської міської ради, щодо організації харчування, створення відповідних умов проживання та забезпечення безпечного цілодобового перебування дитини на території дитячого закладу;

- 07.06.2017 перевірка дитячого закладу оздоровлення та відпочинку «Дельфін», якості надання послуг з оздоровлення та відпочинком заступником міського голови Шевченком Є.В., службою у справах дітей Миколаївської міської ради, керівниками структурних підрозділів ММР, головою адміністрації Заводського району Миколаївської міської ради, головою постійної комісії міської ради з питань охорони здоров’я, соціального захисту, освіти, культури, туризму, молоді та спорту, представниками депутатського корпусу;

- 21.06.2017 перевірка дитячого оздоровчого табору «Маяк» приватного підприємства «Миколаїв – контраст» (с. Рибаківка, Миколаївська область) на відповідність та якість надання відпочинкових послуг.

Проведено перевірку відповідності технічним вимогам, заявленим у тендерній документації.

07.07.2017 відбулася перевірка дитячого оздоровчого табору «Маяк» приватного підприємства «Миколаїв – контраст» (с. Рибаківка, Миколаївська область) на відповідність та якість надання відпочинкових послуг.

Проведено перевірку санітарно-гігієнічних вимог, умов проживання, організації харчування, медичного супроводу, охорони дітей та організації дозвілля.

13.07.2017 відбулася перевірка Миколаївської обласної організації фізкультурно-спортивного товариства «Динамо» України (Очаківський район, Миколаївська область).

Проведено перевірку умов проживання, харчування дітей та  відповідність технічним вимогам, заявленим у тендерній документації.

19.06.2017 відбулася перевірка Миколаївської обласної організації фізкультурно-спортивного товариства «Динамо» України (Очаківський район, Миколаївська область).

Проведено перевірку умов проживання, харчування, медичного супроводу, охорони дітей та організації дозвілля.

Інформаційне-методичне забезпечення літнього сезону 2017 року забезпечено шляхом проведення:

- круглого столу на тему: «Організація відпочинку та оздоровлення дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки у 2017 році» із представниками військових частин м. Миколаєва, які відповідають за соціальний захист військовослужбовців та членів їх сімей, учасників АТО, підрозділів Національної поліції в Миколаївській області, які відповідають за соціальний захист учасників АТО та членів їх сімей, Головного управління ДСНС України в Миколаївській області та керівного складу структурних підрозділів Миколаївської міської ради (травень 2017 року);

- робочої наради щодо координації спільних дій по наданню послуг з відпочинку та оздоровлення дітям, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки у 2017 році, із начальниками відділів з гуманітарних питань адміністрацій Інгульського, Заводського, Корабельного, Центрального районів Миколаївської міської ради (травень 2017 року);

- участь у робочих зустрічах із завучами з виховної роботи загальноосвітніх навчальних закладах в адміністраціях Інгульського, Центрального районів Миколаївської міської ради (травень 2017 року);

- інформаційно-профілактичного заходу: «Безпечне літо» управлінням ДСНС України у Миколаївській області, службою у справах дітей Миколаївської міської ради для дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки і отримують відпочинкові послуги на базі дитячого табору «Маяк» (07.06.2017).

 

Загальна кількість за договором

ДОТ «Маяк»

КП ММР «ПДЗОВ «Дельфін»

МОО ФСТ

«Динамо»

1579

250

250

 

 

Служба у справах дітей Миколаївської міської ради

 

Категорія учасників

ДОТ «Маяк»

КП ММР «ПДЗОВ «Дельфін»

МОО ФСТ

«Динамо»

 

1 зм.

2 зм.

3 зм.

4 зм.

5 зм.

6 зм.

1 зм.

2 зм.

3 зм.

1 зм.

2 зм.

3 зм.

4 зм.

Багатодітна сім’я

-

1

-

-

1

-

-

-

3

-

-

-

-

5

Діти-сироти або позбавлені батьківського піклування

3

-

1

3

3

10

2

-

8

-

-

-

-

30

Учасник АТО

-

4

3

-

-

-

-

-

2

-

-

-

-

9

Переселенці

-

-

-

-

--

-

-

-

-

-

-

-

-

-

Діти-інваліди

-

-

-

-

-

-

4

-

-

-

-

-

-

4

ЧАЕС

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

СЖО

-

-

-

-

1

12

-

-

-

-

-

-

-

13

Відмінник навчання

-

-

-

-

-

-

1

-

-

-

-

-

-

1

Талановиті діти

-

1

4

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

5

Диспансерний облік

-

1

1

1

-

-

2

2

5

-

-

-

-

12

Загальна кількість

3

7

9

4

5

22

9

4

18

-

-

-

-

79

 

 

Інгульський район

 

Категорія учасників

ДОТ «Маяк»

КП ММР «ПДЗОВ «Дельфін»

МОО ФСТ

«Динамо»

 

1 зм.

2 зм.

3 зм.

4 зм.

5 зм.

6 зм.

1 зм.

2 зм.

3 зм.

1 зм.

2 зм.

3 зм.

4 зм.

Діти-сироти або позбавлені батьківського піклування

11

15

4

-

5

7

2

1

1

1

-

-

-

47

Багатодітна сім’я

42

10

14

5

15

15

5

-

7

-

-

-

-

113

Учасник АТО

10

4

4

-

4

1

3

1

3

2

-

-

-

32

Малозабезпечена сім`я

2

1

1

-

1

2

-

-

-

-

-

-

-

7

Діти-інваліди

3

2

-

-

1

-

2

-

3

-

-

-

-

11

Переселенці

7

1

7

-

2

-

1

-

-

3

-

-

-

21

ЧАЕС

1

5

2

-

 

-

 

-

-

-

-

-

-

8

Відмінник навчання

4

6

3

-

-

3

-

-

1

-

-

-

-

17

СЖО

-

-

-

-

-

1

-

-

-

-

-

-

-

1

Талановиті діти

38

48

27

-

46

43

11

2

9

9

29

-

12

274

Диспансерний облік

1

-

-

-

-

-

1

-

3

-

-

-

-

5

Загальна кількість

119

92

62

5

74

72

25

4

27

15

29

-

12

536

 

 

 

Центральний район

 

Категорія учасників

ДОТ «Маяк»

КП ММР «ПДЗОВ «Дельфін»

МОО ФСТ

«Динамо»

 

1

зм

2

зм

3 зм

4 зм

5 зм

6 зм

1

зм

2

зм

3

зм

1 зм

2 зм

3 зм

4 зм

Багатодітна сім`я

26

39

24

-

44

31

6

-

1

3

-

-

-

174

Діти-сироти або позбавлені батьківського піклування

9

15

11

-

9

3

1

-

--

-

-

-

-

48

Малозабезпечена сім`я

8

4

2

-

1

3

1

-

1

-

-

-

-

20

Загиблий в АТО

1

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

1

Учасник АТО

32

13

6

-

3

4

3

2

11

2

-

-

-

76

Діти-інваліди

3

2

-

-

4

1

-

-

-

-

-

-

-

10

ЧАЕС

2

-

-

-

-

1

1

-

-

-

-

-

-

4

Переселенці

3

7

5

-

5

4

1

-

-

-

-

-

 

25

СЖО

1

3

-

-

 

4

-

-

-

-

-

-

-

8

Відмінник навчання

-

3

2

-

1

1

-

-

-

-

-

-

-

7

Талановиті діти

36

13

11

15

12

19

14

7

4

9

-

-

11

151

Диспансерний облік

4

9

16

-

11

10

9

1

14

-

-

-

-

74

Загальна кількість

125

108

77

15

90

81

36

10

31

14

-

-

11

598

 

 

Заводський район

 

Категорія учасників

ДОТ «Маяк»

КП ММР «ПДЗОВ «Дельфін»

МОО ФСТ

«Динамо»

 

1

зм

2   зм

3 зм

4 зм

5 зм

6  зм

1

зм

2

зм

3 зм

1   зм

2   зм

3

зм

4 зм

Багатодітна сім`я

51

29

26

3

24

23

8

-

8

1

-

-

-

172

Діти-сироти або позбавлені батьківського піклування

11

16

6

8

4

1

4

-

7

-

-

-

-

56

Малозабезпечена сім`я

4

1

5

-

1

1

3

-

2

2

-

-

-

19

Учасник АТО

7

4

4

-

2

7

3

2

3

1

-

-

 

33

Діти-інваліди

1

2

1

-

1

-

-

1

-

-

-

-

-

6

ЧАЕС

6

4

3

-

3

-

3

-

2

-

--

-

-

21

Переселенці

4

12

8

-

2

1

1

-

-

-

-

-

-

28

СЖО

2

5

1

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

9

Відмінник навчання

-

-

-

-

-

2

-

-

-

-

-

-

-

2

Талановиті діти

24

24

11

-

36

32

1

-

1

14

-

90

36

269

Диспансерний облік

3

3

-

-

2

3

1

-

4

-

-

-

-

16

Загальна кількість

113

100

65

11

75

70

24

3

26

18

-

90

36

631

 

 

 

Корабельний район

 

Категорія учасників

ДОТ «Маяк»

КП ММР «ПДЗОВ «Дельфін»

МОО ФСТ

«Динамо»

 

1   зм

2 зм

3   зм

4 зм

5 зм

6 зм

1  зм

2 зм

3 зм

1   зм

2 зм

3 зм

4 зм

Багатодітна сім`я

37

15

18

6

13

1

9

-

3

-

-

-

-

102

Діти-сироти або позбавлені батьківського піклування

 

3

4

2

3

1

3

2

-

1

-

-

-

-

19

Малозабезпечена сім`я

3

6

6

1

2

4

-

-

-

-

-

-

-

22

Учасник АТО

-

-

2

-

-

1

3

-

2

1

-

-

-

9

Діти-інваліди

1

-

-

-

-

-

1

-

1

-

-

-

-

3

ЧАЕС

1

-

1

2

1

-

-

-

-

-

-

-

-

5

Переселенці

3

6

1

1

1

2

-

-

-

-

-

-

-

14

СЖО

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

Відмінник навчання

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

Талановиті діти

2

2

7

2

2

9

-

1

11

2

21

-

1

60

Диспансерний облік

-

-

-

-

-

-

1

-

-

-

-

-

-

1

Загальна кількість

50

33

37

15

20

20

16

1

18

3

21

-

1

235

 

 

 

 

За підсумками оздоровчої кампанії 2017 року

пройшли оздоровлення та відпочинок діти,

які потребують особливої соціальної уваги та підтримки

 

Категорії

Надано послуг

з оздоровлення

та відпочинку

Діти-сироти та діти, які позбавлені батьківського піклування

200

Діти з малозабезпечених сімей

68

Діти з багатодітних сімей

566

Діти-інваліди, здатні до самообслуговування

30

Діти-інваліди, не здатні до самообслуговування

4

Діти постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи

38

Діти, які опинились в складних життєвих обставинах

31

Талановиті та обдаровані діти

759

Діти-відмінники навчання

27

Діти, зареєстровані як внутрішньо переміщені особи

88

Діти осіб, визнаних учасниками бойових дій, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України і брали безпосередню участь в антитерористичної операції, забезпеченні її проведення, перебуваючи безпосередньо в районах антитерористичній операції 

160

Діти, які перебувають на диспансерному обліку

108

Загальна кількість

2079

 

 

Заступник міського голови                                                                 Є.В. Шевченко


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: