Мапа порталу

МИКОЛАЇВСЬКА МІСЬКА РАДА

РІШЕННЯ

 

13 вересня 2017                                                                             № 24/4

Про Звернення депутатів Миколаївської

міської ради  до Кабінету Міністрів України

щодо неприйняття проекту постанови

« Про затвердження Порядку погашення

заборгованості за середньостроковими

позиками та безвідсотковими позичками,

наданими місцевим бюджетам за рахунок

коштів єдиного казначейського рахунку

у 2009 – 2014 роках»

 

            Керуючись  статтями 25 та 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»,  міська рада

 

ВИРІШИЛА:

 

         1. Звернутися до Кабінету Міністрів України щодо неприйняття проекту постанови «Про затвердження Порядку погашення заборгованості за середньостроковими позиками та безвідсотковими позичками, наданими місцевим бюджетам за рахунок коштів єдиного казначейського рахунку у 2009 – 2014 роках»  (далі – Звернення, додається).

 2.Управлінню апарату Миколаївської міської ради направити Звернення до Кабінету Міністрів України.

        3. Контроль за виконанням цього рішення покласти  на міського голову

Сєнкевича О.Ф.

 

 

Міський голова                                                                             О.Ф.Сєнкевич

 

ЗВЕРНЕННЯ

депутатів Миколаївської міської ради до

Кабінету Міністрів України  щодо неприйняття

проекту постанови  « Про затвердження Порядку

погашення заборгованості за середньостроковими

позиками та безвідсотковими позичками, наданими

місцевим бюджетам за рахунок коштів єдиного казначейського

рахунку  у 2009- 2014 роках»

 

            На сьогодні у міському бюджеті міста Миколаєва обліковується заборгованість за середньостроковими позиками перед державним бюджетом у сумі 81,6 млн.грн.

            Вказана заборгованість виникла у 2012-2013 роках, коли при невиконанні розрахованих Міністерством фінансів України показників закріплених доходів, для забезпечення фінансування делегованих державою повноважень (закладів освіти, охорони здоров’я, соціального захисту населення  та інших) та недопущення заборгованості з виплати заробітної плати, закупівлі медикаментів, забезпечення харчування, оплати комунальних послуг, міський бюджет був змушений отримувати зазначені кошти. Законодавчо визначеним джерелом погашення заборгованості за середньостроковими позиками були додаткові кошти, отримані місцевими бюджетами за рахунок перевиконання розрахункового обсягу закріплених доходів наступних бюджетних періодів.

         Однак, починаючи з 2015 року розпочато реформу бюджетної децентралізації в Україні, прийняті зміни до бюджетного та податкового законодавства, повністю змінилися підходи до формування доходів місцевих бюджетів, відбулася зміна структури видатків та механізму міжбюджетних відносин. Тому Прикінцевими та перехідними положеннями Бюджетного кодексу України передбачено, що погашення заборгованості за середньостроковими позиками не здійснюється до законодавчого врегулювання цього питання.

     Ми, депутати Миколаївської міської ради,  вважаємо, що  прийняття  проекту постанови « Про затвердження Порядку  погашення заборгованості за середньостроковими позиками та безвідсотковими позичками, наданими  місцевим бюджетам за рахунок коштів єдиного казначейського рахунку у 2009- 2014 роках»  є прямим порушенням прав органів місцевого самоврядування  щодо вільного розпорядження фінансовим ресурсом в межах своїх повноважень та обмежить використання коштів загального фонду.

       Враховуючи вищевикладене, пропонуємо   не приймати проект зазначеної постанови Кабінету Міністрів України  та розробити законопроект про списання  заборгованості місцевих бюджетів перед державним бюджетом за середньостроковими позиками.

 

Депутати Миколаївської міської ради VII скликання


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: