Мапа порталу

МИКОЛАЇВСЬКА МІСЬКА РАДА

РІШЕННЯ

 

18 травня 2017                                                                                № 20/11

Про Звернення депутатів Миколаївської

міської ради до Міністра освіти і науки

України щодо передачі нерухомого

майна до комунальної власності

територіальної громади міста Миколаєва

 

         Керуючись статтями 25, 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», міська рада

 

ВИРІШИЛА:

 

1. Звернутися до Міністра освіти і науки України щодо передачі нерухомого майна до комунальної власності територіальної громади міста Миколаєва (далі – Звернення, додається).

 

2. Управлінню апарату Миколаївської міської ради направити Звернення до Міністерства освіти і науки України.

 

3. Відділу інформаційного забезпечення управління інформаційної політики та зовнішніх відносин департаменту міського голови Миколаївської міської ради (Олійник) опублікувати рішення в засобах масової інформації та розмістити його на офіційному сайті Миколаївської міської ради.

 

4. Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійну комісію міської ради з питань охорони здоров’я, соціального захисту населення, освіти, культури, туризму, молоді та спорту (Мотуза).

 

 

 

Міський голова                                                                                  О.Ф. Сєнкевич

 

 

Звернення

депутатів Миколаївської міської ради до

Міністра освіти і науки України щодо передачі нерухомого майна

до комунальної власності територіальної громади міста Миколаєва

 

Ми, депутати Миколаївської міської ради VII скликання, звертаємося з проханням допомогти у вирішенні найбільш вагомих питань, які мають суттєве значення для міста Миколаєва.

Так, Міністерством освіти і науки України у травні 2016 року було підтримано клопотання Відокремленого підрозділу Київської державної академії водного транспорту «Миколаївське професійне - технічне училище «Морехідна школа» щодо ліквідації зазначеного закладу.

Проте, в місті працює багато підприємств водного транспорту, які вже зараз відчувають труднощі в пошуку та залученні працівників відповідних морських професій, підготовка яких здійснювалась вищезазначеною освітньою установою. На деяких підприємствах, таких як: АСК «Укррічфлот», ДП «Адміністрація морських портів України» Миколаївська філія ДП «Адміністрація морських портів України», ТОВ «Марконі» – і зараз є вакансії для кадрів морських робітничих спеціальностей, вакансії рядового плавскладу для роботи на плавучих кранах, буксирах тощо. Територіальна громада міста, депутатський корпус, керівники підприємств вбачають за необхідне створення у місті навчального закладу по підготовці рядового плавскладу, що сприятиме подальшій тісній співпраці та патріотичному вихованню молоді, яка в подальшому зможе представити «місто – корабелів» на широтах Світового океану.

Статтею 27 Закону України «Про Державний бюджет України на 2016 рік» передбачено передачу з державної власності у комунальну власність професійно-технічних та інших навчальних закладів, їх фінансування з місцевих бюджетів.

З метою збереження навчальних закладів морського спрямування у м. Миколаєві, а також розвитку морегосподарської галузі у місті, просимо розглянути можливість передачі будівлі, в якій був розташований відокремлений підрозділ Київської державної академії водного транспорту імені гетьмана Петра Конашевича-Сагайдачного «Миколаївське професійно-технічне училище «Морехідна школа», та водної станції, розташованої за адресою: м. Миколаїв, вул. Спортивна, 17/2, у комунальну власність територіальної громади м. Миколаєва, що може стати матеріально-технічною базою для створення нового навчального закладу з підготовки моряків рядового плавскладу.

Крім того, просимо сприяти вирішенню питання стосовно спортивного містечка м. Миколаєва за адресою: пр. Героїв України, 4, розміщеного на земельній ділянці площею 12,82 га, відповідно до рішення Миколаївської міської ради від 19.04.2012 № 16/38 про передачу у постійне користування Миколаївському національному університету імені В.О. Сухомлинського. На даній земельній ділянці збудовано спортивний корпус спеціалізованої дитячо-юнацької спортивної школи олімпійського резерву з фехтування з адміністративно-побутовою будівлею та спортивне містечко, а саме: стадіон з футбольним полем зі штучним покриттям, сучасними біговими доріжками, адміністративна будівля.

Враховуючи те, що Миколаївською міською радою у 2013-2017 роках виділено субвенцію з міського бюджету м. Миколаєва обласному бюджету Миколаївської області на співфінансування вказаного вище об’єкта в сумі 52917,170 тис. грн., просимо розглянути питання щодо надання згоди на повернення земельної ділянки, наданої у користування Миколаївському національному університету імені В.О. Сухомлинського, до комунальної власності територіальної громади міста Миколаєва з метою введення в експлуатацію спортивного містечка в цілому.

Місто Миколаїв має єдиний Центральний міський стадіон для занять фізичною культурою та спортом, занять МСДЮСШОР з легкої атлетики, СДЮСШОР «Миколаїв» з футболу, на якому тренується та бере участь у календарних іграх чемпіонату України з футболу, серед команд І ліги команда МФК «Миколаїв». Це надасть можливість мешканцям та спортсменам міста раціонально використовувати сучасні спортивні об’єкти, яких так потребує місто та міська громада.

 

 

Депутати Миколаївської міської ради VII скликання


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: