Мапа порталу

МИКОЛАЇВСЬКА МІСЬКА РАДА

РІШЕННЯ

 

22 грудня 2016                                                                                         № 13/4

Про створення комунальної установи

Миколаївської міської ради «Центр

енергоефективності м. Миколаєва»

 

         З метою забезпечення комфортних умов для жителів міста Миколаєва, необхідності проведення в місті Миколаєві комплексних заходів з енергоефективності, залучення  інвестиційних та грантових коштів на зазначені заходи, відповідно до ст. 87 Цивільного кодексу України, ст. 135 Господарського кодексу України, керуючись п. 30 ч. 1 ст. 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», міська рада

 

ВИРІШИЛА:

 

1. Створити комунальну установу Миколаївської міської ради «Центр енергоефективності м. Миколаєва».

 

2. Затвердити Статут комунальної установи Миколаївської міської ради «Центр енергоефективності м. Миколаєва» (додається).

 

3. Доручити заступнику міського голови Омельчуку О.А. здійснити організаційно-правові заходи згідно з п. 1 даного рішення.

 

4. Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійну комісію міської ради з питань житлово-комунального господарства, комунальної власності та благоустрою міста (Рєпіна), заступника міського голови Омельчука О.А.

 

Міський голова                                                                    О.Ф. Сєнкевич

 

 

ЗАТВЕРДЖЕНО

рішення міської ради

від 22 грудня 2016

№ 13/4

 

СТАТУТ

КОМУНАЛЬНОЇ УСТАНОВИ

МИКОЛАЇВСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

«ЦЕНТР ЕНЕРГОЕФЕКТИВНОСТІ М. МИКОЛАЄВА»

 

 

1. Загальні положення

 

1.1. Комунальна установа Миколаївської міської ради «Центр енергоефективності м. Миколаєва» (далі – Центр енергоефективності м. Миколаєва) створена Миколаївською міською радою (далі – Власник) як неприбуткова установа, заснована на комунальній власності і підпорядкована виконавчому комітету Миколаївської міської ради (далі – Уповноважений орган).

1.2. У своїй діяльності Центр енергоефективності м. Миколаєва керується Конституцією України, законами України, іншими нормативно-правовими актами, рішеннями Миколаївської міської ради, розпорядженнями міського голови, рішеннями виконавчого комітету Миколаївської міської ради та цим Статутом.

 

2. Найменування та місцезнаходження

Центру енергоефективності м. Миколаєва

 

Повне найменування: комунальна установа Миколаївської міської ради «Центр енергоефективності м. Миколаєва».

Скорочене найменування: КУ ММР «Центр енергоефективності м. Миколаєва».

Юридична адреса: м. Миколаїв, вул. Адміральська, 20.

 

3. Мета і завдання Центру енергоефективності м. Миколаєва

 

3.1. Центр енергоефективності м. Миколаєва створено з метою сприяння сталому розвитку міста шляхом залучення додаткових фінансових ресурсів для проведення заходів з енергоефективності, а також налагодження партнерських відносин з вітчизняними та іноземними партнерами міста.

3.2. Завдання Центру енергоефективності м. Миколаєва.

3.2.1. Сприяння створенню соціально-економічних, організаційно-правових умов для забезпечення впровадження сучасних заходів енергоефективності в м. Миколаєві.

3.2.2. Надання організаційної підтримки і координація зусиль, спрямованих на затвердження і реалізацію перспективних планів, програм, стратегій з питань енергоефективності.

3.2.3. Підвищення інвестиційної привабливості міста, створення та просування інвестиційних продуктів.

3.2.4. Розробка та реалізація міських інвестиційних проектів і програм з питань енергоефективності.

3.2.5. Сприяння залученню позабюджетних коштів для реалізації проектів, програм енергоефективності в м. Миколаєві.

3.2.6. Налагодження відносин з вітчизняними та іноземними партнерами міста щодо реалізації заходів енергоефективності.

3.2.7. Проведення досліджень, у тому числі маркетингових, соціологічних, щодо наявності сучасних заходів енергоефективності, вивчення громадської думки щодо необхідності їх впровадження.

3.2.8. Представлення міста на симпозіумах, конференціях, виставках, семінарах з питань енергоефективності в Україні та за кордоном.

3.2.9. Розробка та впровадження методичних рекомендацій для Миколаївської міської ради, її виконавчих органів, установ, підприємств та організацій комунальної форми власності з питань енергоефективності.

3.2.10. Організація проведення конкурсів та відбору проектів з енергоефективності в м. Миколаєві.

3.2.11. Проведення навчання посадових осіб місцевого самоврядування, державних службовців, керівників підприємств, установ, організацій комунальної форми власності  з питань енергоефективності.

3.3. Відповідно до покладених завдань Центр енергоефективності м. Миколаєва:

3.3.1. Проводить обстеження та дослідження потенційних об’єктів інвестиційної привабливості, виконує завдання щодо інформаційного забезпечення учасників інвестиційних проектів і програм.

3.3.2. Бере участь у підготовці проектів нормативно-правових актів з питань енергоефективності.

3.3.3. Готує висновки та пропозиції щодо доцільності залучення кредитів та інвестицій, у тому числі іноземних.

3.3.4. Забезпечує пошук потенційних інвесторів та кредиторів для реалізації заходів з енергоефективності.

3.3.5. Організовує і проводить виставки, семінари, конференції з питань енергоефективності.

3.3.6. Забезпечує поширення інформації та популяризацію заходів з енергоефективності.

3.4. Відповідно до мети і завдань, визначених у статуті Центру енергоефективності м. Миколаєва (далі – Статут), Центр енергоефективності м. Миколаєва провадить інші види діяльності, що не суперечать законодавству України, взаємодіє з органами виконавчої влади, підприємствами, установами і організаціями України та іноземних держав.

 

4. Правовий статус Центру енергоефективності м. Миколаєва

 

4.1. У своїй діяльності Центр енергоефективності м. Миколаєва є неприбутковою установою, керується чинним законодавством України, нормативними актами Миколаївської міської ради, виконавчого комітету та цим Статутом, здійснює некомерційну діяльність.

4.2. Центр енергоефективності м. Миколаєва є юридичною особою відповідно до законодавства України, має самостійний баланс, поточні та інші рахунки в національній та іноземній валюті в установах Державного казначейства України, банківських установах, круглу печатку зі своїм найменуванням, а також штампи, бланки, інші реквізити.

4.3. Центр енергоефективності м. Миколаєва набуває права юридичної особи з дня її державної реєстрації у порядку, передбаченому законодавством України.

4.4. Центр енергоефективності м. Миколаєва не є бюджетною установою.

4.5. Центр енергоефективності м. Миколаєва може набувати майнові та особисті немайнові права, укладати у встановленому порядку договори з підприємствами, установами, організаціями та громадянами як на території України, так і за її межами, від свого імені виступати у місцевому, господарському, адміністративному судах, а також у судах інших держав.

4.6. Витрати на утримання Центру енергоефективності м. Миколаєва здійснюються за рахунок коштів, передбачених у підпунктах 6.6.1-6.6.6 цього Статуту.

 

5. Права Центру енергоефективності м. Миколаєва

 

5.1. Для вирішення завдань та реалізації мети своєї діяльності Центр енергоефективності м. Миколаєва має право:

5.1.1. Взаємодіяти з органами виконавчої влади, їх консультативно-дорадчими органами, органами місцевого самоврядування, підприємствами, установами і організаціями, юридичними та фізичними особами.

5.1.2. Отримувати в установленому порядку від органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій інформацію, документи та матеріали, необхідні для провадження своєї діяльності.

5.1.3. Здійснювати зовнішньоекономічну діяльність відповідно до законодавства України, мети і завдань своєї діяльності.

5.1.4. Планувати діяльність і основні напрямки розвитку відповідно до програм, затверджених Миколаївською міською радою, фінансових, економічних, науково-технічних прогнозів та пріоритетів і економічної ситуації.

5.1.5. Брати участь у міжнародних організаціях.

5.1.6. Виступати засновником та учасником спілок, асоціацій та інших об’єднань відповідно до їх статутних завдань.

5.1.7. Розробляти штатний розпис з подальшим затвердженням виконавчим комітетом Миколаївської міської ради, встановлювати умови та розмір оплати праці працівників Центру енергоефективності м. Миколаєва.

5.1.8. У разі необхідності створювати комісії, координаційні, експертні, дорадчі та інші групи, проводити науково-практичні конференції та інші наукові зустрічі.

5.1.9. Здійснювати обробку баз персональних даних фізичних осіб з метою забезпечення реалізації господарських, цивільно-правових, податкових та трудових відносин у сфері бухгалтерського обліку, статистики, управління персоналом.

5.1.10. Вчиняти інші дії, що не суперечать законодавству України.

5.2. Повноваження, зазначені у підпункті 5.1.6. цього Статуту, Центр енергоефективності м. Миколаєва може здійснювати за окремим рішенням Власника.

 

6. Майно і кошти Центру енергоефективності м. Миколаєва

 

6.1. Для здійснення діяльності Центром енергоефективності м. Миколаєва Власник створює статутний фонд у розмірі 250000,00 (двісті п’ятдесят тисяч грн. 00 коп.) грн.

6.2. Майно, надане Центру енергоефективності м. Миколаєва, є комунальною власністю і закріплено за Центром енергоефективності м. Миколаєва на праві оперативного управління.

6.3. Центр енергоефективності м. Миколаєва володіє, користується і розпоряджається будь-якими коштами, рухомим і нерухомим майном, включаючи приміщення, транспортні засоби, кошти в національній та іноземній валюті, цінні папери, нематеріальні активи, земельні ділянки та інше майно, що передані Власником та одержані як безповоротна фінансова допомога, добровільні внески юридичних та фізичних осіб – резидентів України та юридичних та фізичних осіб – нерезидентів, міжнародна технічна і гуманітарна допомога, відповідно до законодавства.

6.4. Майно і кошти Центру енергоефективності м. Миколаєва використовуються виключно для досягнення мети її створення та здійснення функцій, визначених Статутом.

6.5. Отримані Центром енергоефективності м. Миколаєва доходи або їх частини не підлягають розподілу серед власників, органів управління, їх членів та працівників (крім оплати їх праці, нарахування єдиного соціального внеску), інших пов’язаних з Центром енергоефективності м. Миколаєва осіб.

6.6. Джерелами формування коштів та майна Центру енергоефективності м. Миколаєва є:

6.6.1. Кошти міського бюджету м. Миколаєва, передбачені на реалізацію цільових програм і проектів згідно з чинним законодавством України.

6.6.2. Кошти та майно, які надходять безоплатно або у вигляді безповоротної фінансової допомоги чи добровільних пожертвувань.

6.6.3. Кошти та майно, отримані з державних або міжнародних фондів, у тому числі технічна та гуманітарна допомога.

6.6.4. Пасивні доходи у вигляді відсотків від депозитного вкладу, доходів від володіння нерухомістю, цінними паперами, роялті тощо, отримані відповідно до законодавства.

6.6.5. Інші джерела, не заборонені законодавством України.

 

7. Органи та порядок управління Центром енергоефективності

м. Миколаєва

 

7.1. Керівництво Центром енергоефективності м. Миколаєва здійснює директор Центру енергоефективності м. Миколаєва (далі – директор).

7.2. Директор відповідає за виконання покладених на Центр енергоефективності м. Миколаєва завдань, результати фінансово-господарської діяльності, стан і збереження майна, переданого в оперативне управління Центру енергоефективності м. Миколаєва.

7.3. Директор самостійно вирішує питання діяльності Центру енергоефективності м. Миколаєва за винятком тих, що віднесені до компетенції Власника чи Уповноваженого органу.

7.4. Директор призначається на посаду міським головою. З директором укладається контракт відповідно до чинного законодавства.

7.5. Директор:

7.5.1. Здійснює керівництво Центром енергоефективності м. Миколаєва.

7.5.2. Організує ведення бухгалтерського обліку, забезпечує своєчасне подання статистичної, бухгалтерської звітності, а також інших необхідних відомостей про роботу та стан Центру енергоефективності м. Миколаєва.

7.5.3. Забезпечує захист відомостей, що становлять державну, службову та комерційну таємницю.

7.5.4. Забезпечує контроль виконання планів, програм, організаційно-масової та організаційно-методичної роботи установи, її структурних підрозділів, створює необхідні умови для розвитку діяльності.

7.5.5. Затверджує посадові інструкції співробітників Центру енергоефективності м. Миколаєва.

7.5.6. Забезпечує охорону праці, протипожежну безпеку, дотримання законності та порядку в межах Центру енергоефективності м. Миколаєва.

7.5.7. Приймає на роботу та звільняє з роботи співробітників Центру енергоефективності м. Миколаєва, створює належні умови для підвищення їх фахового рівня, розробляє структуру і штатний розпис установи.

7.6. Для виконання покладених на нього обов’язків директор має право:

7.6.1. Без доручення діяти від імені Центру енергоефективності м. Миколаєва, репрезентувати його у всіх установах, підприємствах та організаціях незалежно від їх форм власності, підпорядкування та галузевої приналежності як в Україні, так і за кордоном.

7.6.2. Укладати угоди з юридичними та фізичними особами.

7.6.3. В установленому порядку відкривати рахунки в органах Державного казначейства України та установах банків.

7.6.4. Відповідно до чинного законодавства розпоряджатися майном і коштами Центру енергоефективності м. Миколаєва.

7.6.5. У межах своїх повноважень видавати накази, обов’язкові для виконання всіма працівниками Центру енергоефективності м. Миколаєва.

7.6.6. Застосовувати заходи дисциплінарного та матеріального заохочення, а також дисциплінарної відповідальності до працівників Центру енергоефективності м. Миколаєва згідно з чинним законодавством.

7.6.7. Установлювати надбавки, доплати, премії та надавати матеріальну допомогу працівникам Центру енергоефективності м. Миколаєва відповідно до законодавства України.

7.7. Директор може доручити вирішення окремих питань, що належать до його компетенції, керівникам структурних підрозділів Центру енергоефективності м. Миколаєва.

 

8. Облік і звітність

 

8.1. Центр енергоефективності м. Миколаєва веде бухгалтерський облік результатів своєї діяльності відповідно до законодавства України.

8.2. Фінансові результати діяльності Центру енергоефективності м. Миколаєва визначаються на підставі річного бухгалтерського балансу.

8.3. Центр енергоефективності м. Миколаєва подає до контролюючих органів звітність в обсягах та терміни, передбачені законодавством України.

8.4. Директор несе персональну відповідальність за додержання порядку ведення та достовірність обліку і статистичної звітності.

8.5. Центр енергоефективності м. Миколаєва зобов’язаний приймати та виконувати доведені до нього у встановленому законодавством порядку завдання і враховувати їх при формуванні завдань, визначенні перспектив свого економічного і соціального розвитку.

 

9. Ліквідація та реорганізація Центру енергоефективності м. Миколаєва

 

9.1. Припинення діяльності Центру енергоефективності м. Миколаєва здійснюється через її реорганізацію (злиття, приєднання, поділ, виділення, перетворення) або ліквідацію за рішенням Власника чи рішенням суду.

9.2. Ліквідацію Центру енергоефективності м. Миколаєва здійснює ліквідаційна комісія, яку утворює Власник. Порядок і терміни проведення ліквідації, а також термін заяви претензій кредиторами визначаються відповідно до вимог чинного законодавства.

9.3. З часу призначення ліквідаційної комісії до неї переходять повноваження щодо управління Центром енергоефективності м. Миколаєва. Ліквідаційна комісія складає ліквідаційний баланс і подає його на затвердження органу, який прийняв рішення про ліквідацію.

9.4. У разі ліквідації Центру енергоефективності м. Миколаєва його активи, що залишились після задоволення претензій кредиторів, повинні бути передані Власнику.

9.5. У разі реорганізації Центру енергоефективності м. Миколаєва його права та обов’язки переходять до правонаступника.

9.6. Центр енергоефективності м. Миколаєва вважається реорганізованим або ліквідованим з часу внесення відповідного запису до державного реєстру.

 

10. Зміни і доповнення до Статуту Центру енергоефективності

м. Миколаєва

 

10.1. Зміни і доповнення до цього Статуту вносяться у тому ж порядку, яким затверджено цей Статут, і є його невід’ємною частиною.

10.2. Центр енергоефективності м. Миколаєва у п’ятиденний термін повідомляє орган, що провів реєстрацію, про зміни, які сталися в установчих документах, для внесення необхідних змін до державного реєстру.

 

______________________________________________________


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: