Мапа порталу

МИКОЛАЇВСЬКА МІСЬКА РАДА

ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

РІШЕННЯ

 

16 січня 2017                                                                                              № 26

Про встановлення побудинкових

тарифів на послуги з утримання

будинків і споруд та прибудинкових

територій у м. Миколаєві

 

Розглянувши звернення керівників житлово-експлуатаційних підприємств, на виконання вимог п.п. 1-2 рішення Адміністративної колегії Миколаївського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України від 29.12.2015 № 2015, відповідно до Порядку формування тарифів на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 01.06.2011 № 869, керуючись ч.ч. 2, 3, 10 ст. 31 Закону України «Про житлово-комунальні послуги», пп. 2 п. «а» ст. 28 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», виконком міської ради

 

ВИРІШИВ:

 

1. Встановити планово-нормативні побудинкові тарифи на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій для будинків житлового фонду комунальної власності Миколаївської міської ради з урахуванням поверховості та технічного оснащення (будинки з ліфтами, будинки 3-5 поверхові, будинки 1-2-поверхові) (додаються).

2. Тарифи встановити на затверджений рішенням виконавчого комітету Миколаївської міської ради від 30.07.2010 № 1028 мінімальний перелік послуг, з урахуванням 5% рентабельності та ПДВ.

3. Житлово-експлуатаційні підприємства провадять щомісячні нарахування споживачам на фактичний перелік послуг, що надається з урахуванням діючої на підприємстві системи оподаткування та передають дані до Міського інформаційно-розрахункового центру.

4. Орендарі, що займають нежитлові приміщення в житловому будинку, компенсують житлово-експлуатаційним підприємствам експлуатаційні витрати відповідно до встановленого для будинку тарифу з урахуванням фактичного переліку послуг і рентабельності не більше 50% собівартості.

5. КП «Миколаївліфт» та ТОВ «Центрліфт» розпочати роботу по укладанню договорів та проведенню розрахунків із споживачами відповідно до встановлених тарифів.

6. Послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій надаються відповідно до встановленого Порядку умов надання та обліку послуг з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій, з урахуванням їх структури, періодичності та строків надання та вимог до якості послуг з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій.

7. Тарифи можуть змінюватись в разі зміни протягом строку дії цін тарифів обсягу окремих складових економічно обґрунтованих витрат з причин, які не залежать від виконавця, зокрема збільшення або зменшення податків і зборів, мінімальної заробітної плати, орендної плати та амортизаційних відрахувань, підвищення або зниження цін на паливно-енергетичні та інші матеріальні ресурси, виконавці проводять коригування встановлених тарифів. При цьому перерахунок тарифів проводиться шляхом коригування лише тих складових структури тарифів, за якими відбулися цінові зміни в бік збільшення або зменшення.

8. Встановлені тарифи враховують індивідуальні технологічні нормативи використання питної води житлово-експлуатаційними підприємствами (крім необлічених витрат) в розмірі місячних витрат на воду 0,018 куб.м/кв.м, на водовідведення – 0,004 куб.м/кв.м.

9. Визнати такими, що втратили чинність, рішення виконкому міської ради від 26.10.2016 № 866 «Про коригування тарифів на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій», від 25.07.2008 № 1406 «Про тарифи на послуги з технічного обслуговування ліфтів для КП «Миколаївліфт».

10. Дане рішення вводиться в дію з 01.02.2017.

11. Департаменту житлово-комунального господарства Миколаївської міської ради (Пальку) опублікувати рішення в засобах масової інформації та розмістити на Інтернет-порталі «Миколаївська міська рада».

12. Контроль за виконанням цього рішення покласти на заступника міського голови Гайдаржи В.В.

 

Міський голова                                                                                     О.Ф. Сєнкевич

 

Додаток 1. Будинки з ліфтами

Додаток 2. Будинки 3-5 поверхові

Додаток 3. Будинки 1-2 поверхові


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: