Мапа порталу

МИКОЛАЇВСЬКА МІСЬКА РАДА

РІШЕННЯ

 

15 грудня 2016                                                                                № 12/4

Про Звернення депутатів Миколаївської міської ради

до Президента України - Головнокомандувача

Збройних Сил України, Міністра оборони України

щодо забезпечення житлом військовослужбовців

кадрового складу та військовослужбовців, звільнених

з лав Збройних Сил України

 

         Керуючись статтями 25, 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», міська рада

 

ВИРІШИЛА:

 

1. Звернутися до Президента України - Головнокомандувача Збройних Сил України, Міністра оборони України щодо забезпечення житлом військовослужбовців кадрового складу та військовослужбовців, звільнених з лав Збройних Сил України (далі – Звернення, додається).

 

2. Апарату Миколаївської міської ради направити Звернення до Президента України - Головнокомандувача Збройних Сил України, Міністра оборони України.

 

3. Відділу інформаційного забезпечення Миколаївської міської ради (Рубан) опублікувати рішення в засобах масової інформації та розмістити його на офіційному сайті Миколаївської міської ради.

 

4. Контроль за виконанням даного рішення покласти на міського голову Сєнкевича О.Ф.

 

 

Міський голова                                                                           О.Ф. Сєнкевич

 

Звернення

депутатів Миколаївської міської ради до Президента України -Головнокомандувача Збройних Сил України, Міністра оборони України щодо забезпечення житлом військовослужбовців кадрового складу та військовослужбовців, звільнених з лав Збройних Сил України

 

Ми, депутати Миколаївської міської ради, стурбовані ситуацією, що склалася у місті Миколаєві із забезпеченням житлом військовослужбовців та ветеранів Збройних Сил України.

На цей час у Миколаївському гарнізоні проходять службу і проживають у місті Миколаєві тисячі військовослужбовців кадрового складу, звільнених з лав Збройних Сил та пенсіонерів Міністерства оборони України, значна частина з яких не забезпечена власним житлом відповідно до чинного законодавства.

У 2014 році в результаті передислокації з Автономної Республіки Крим до міста Миколаєва військових частин та підрозділів Миколаївський гарнізон став одним з багаточисельних у державі і налічує близько 40 військових частин і установ.

Збільшення особового складу військових частин і установ Миколаївського гарнізону різко ускладнило і без того непросту ситуацію із забезпеченням житлом військовослужбовців і ветеранів Збройних Сил України. Якщо у 2015 році у загальній черзі військовослужбовців Миколаївського гарнізону на поліпшення умов житла перебувало 1586 осіб вказаної категорії, то на цей час їх кількість складає 2200 осіб, з них більш 900 - учасники АТО, 288 - інваліди, які отримали інвалідність під час проходження військової служби.

Взагалі з 2009 року по цей час військовослужбовцям гарнізону не було виділено жодної квартири, за винятком 11-ти квартир від Міністерства оборони України у 2015 році сім'ям загиблих в АТО військовослужбовців.

У 2016 році Міністерством оборони України було прийняте рішення щодо фінансування закупівлі у місті Миколаєві на вторинному ринку 39 квартир для військовослужбовців.

З метою реалізації даного рішення у листопаді 2016 року було проведено відповідний тендер та інші юридичні процедури, але договорів куплі-продажу між власниками квартир та Головним квартирно-експлуатаційним управлінням Збройних Сил України з невідомих причин до цього часу не укладено.

Ми, депутати Миколаївської міської ради, на підставі колективного звернення ветеранів Збройних Сил, а також учасників бойових дій та антитерористичної операції, усвідомлюючи важливість порушеного ними питання, намага­ючись попередити соціальний вибух численної категорії мешканців міста у разі зриву процедури закупівлі квартир для військовослужбовців, з метою використан­ня до кінця 2016 року коштів Міністерства оборони України за цільовим призна­ченням, а саме на закупівлю запланованих 39 квартир військовослужбовцям, звертаємось з пропозицією уважно і терміново розглянути визначену проблему та надати максимальну допомогу в позитивному її вирішенні.

Сподіваємось на Ваше порозуміння і небайдужість у забезпеченні належних умов проходження служби військовослужбовцями гарнізону, виконання ними священного обов'язку по захисту суверенітету і недоторканості нашої держави, а також надійного соціального захисту ветеранів Збройних Сил.

 

Депутати Миколаївської міської ради VII скликання


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: