Мапа порталу

МИКОЛАЇВСЬКА МІСЬКА РАДА

ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

РІШЕННЯ

 

25 березня  2016                                                                              № 285

Про Порядок надання адресної

грошової допомоги громадянам

(ВН. ЗМІН ТА ДОП. №623 ВІД 08.07.16)

 

ВН. ЗМІН ТА ДОП.

 

          З метою поліпшення матеріально-побутових умов проживання громадян міста, керуючись пп. 1 п. «а» ч. 1 ст. 34 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», виконком міської ради

 

ВИРІШИВ:

 

1. Затвердити Порядок надання адресної грошової допомоги громадянам (додається).

 

2. Затвердити склад міської комісії по розгляду заяв громадян для надання їм адресної грошової допомоги (додається).

 

3. Департаменту фінансів Миколаївської міської ради (Бондаренко) проводити фінансування в межах виділених бюджетних асигнувань.

 

4. Рішення виконавчого комітету Миколаївської міської ради від 25.03.2011 № 328 «Про Порядок надання адресної грошової допомоги громадянам», від 23.09.2011 № 1008 «Про внесення доповнень до рішення виконавчого комітету міської ради від 25.03.2011 № 328 «Про Порядок надання адресної грошової допомоги громадянам», від 27.05.2011 № 552 «Про внесення змін та доповнень до рішення виконкому міської ради від 25.03.2011 № 328 «Про Порядок надання адресної грошової допомоги громадянам», від 28.09.2012 № 985 «Про внесення доповнень до рішення виконкому міської ради від 25.03.2011 № 328 «Про Порядок надання адресної грошової допомоги громадянам», від 28.02.2014 № 200 «Про внесення змін до рішення виконкому міської ради від 25.03.2011 № 328 «Про порядок надання адресної грошової допомоги громадянам», від 25.10.2013 № 1031 «Про внесення змін до рішення виконкому Миколаївської міської ради від 25.03.2011 № 328 «Про Порядок надання адресної грошової допомоги громадянам», від 13.02.2015 № 87 «Про внесення зміни до рішення виконкому міської ради від 25.03.2011 № 328 «Про Порядок надання адресної грошової допомоги громадянам», від 13.05.2015 № 365 «Про внесення доповнень до рішення виконкому міської ради від 25.03.2011 № 328 «Про Порядок надання адресної грошової допомоги громадянам» визнати такими, що втратили чинність.

 

5. Контроль за виконанням даного рішення покласти на заступника міського голови Шевченка Є.В.

 

Міський голова                                                                                     О.Ф. Сєнкевич

 

ЗАТВЕРДЖЕНО

рішення виконкому

міської ради

від 25 березня 2016

№ 285

 

ПОРЯДОК

надання адресної грошової допомоги громадянам

 

1. Загальні положення

1.1. Адресна грошова допомога громадянам надається за рахунок коштів бюджету міста.

1.2. Адресна грошова допомога надається громадянам, які зареєстровані і проживають у місті Миколаєві.

 

2. Види адресної грошової допомоги

2.1. Одноразова матеріальна допомога громадянам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи (І категорії), та дітям-інвалідам, інвалідність яких пов’язана з наслідками Чорнобильської катастрофи.

2.1.1. Одноразова матеріальна допомога громадянам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи (І категорії), та дітям-інвалідам, інвалідність яких пов’язана з наслідками Чорнобильської катастрофи, виплачується департаментом праці та соціального захисту населення Миколаївської міської ради до Міжнародного дня пам’яті жертв радіаційних аварій та катастроф через банківські установи шляхом перерахування коштів на особові рахунки громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи (І категорії), та батькам дітей-інвалідів, інвалідність яких пов’язана з наслідками Чорнобильської катастрофи.

2.1.2. Одноразова матеріальна допомога громадянам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи (І категорії), та дітям-інвалідам, інвалідність яких пов’язана з наслідками Чорнобильської катастрофи, виплачується відповідно до кошторису, затвердженого на поточний рік.

2.2. Одноразова матеріальна допомога учасникам бойових дій у роки Великої Вітчизняної війни та у роки війни з Японією до річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні та до річниці визволення України від фашистських загарбників.

2.2.1. Одноразова матеріальна допомога виплачується через банківські установи шляхом перерахування коштів на особові рахунки учасникам бойових дій у роки Великої Вітчизняної війни та у роки війни з Японією, які безпосередньо брали участь у бойових діях у роки Великої Вітчизняної війни.

2.2.2. Учасникам бойових дій одноразова матеріальна допомога надається на підставі довідки військкомату про безпосередню участь у бойових діях у роки Великої Вітчизняної війни та у роки війни з Японією, копії посвідчення учасника бойових дій або інваліда війни.

2.2.3. Одноразова матеріальна допомога учасникам бойових дій у роки Великої Вітчизняної війни та у роки війни з Японією виплачується відповідно до кошторису, затвердженого в бюджеті міста на поточний рік.

2.3. Адресна грошова допомога інвалідам війни в Афганістані.

2.3.1. Адресна грошова допомога інвалідам війни в Афганістані надається одноразово до Дня виводу військ з Афганістану через банківські установи шляхом перерахування коштів на особові рахунки інвалідів війни.

2.3.2. Адресна грошова допомога інвалідам війни в Афганістані надається на підставі довідки військкомату про участь у бойових діях в Афганістані, копії посвідчення інваліда війни та копії довідки МСЕК про встановлення групи інвалідності із зазначенням причини інвалідності, пов’язаної з виконанням інтернаціонального обов’язку (виконанням обов’язків військової служби).

2.3.3. Адресна грошова допомога інвалідам війни в Афганістані виплачується відповідно до кошторису, затвердженого в бюджеті міста на поточний рік.

2.4. Адресна грошова допомога сім’ям загиблих та померлих учасників бойових дій в Афганістані та членам сімей військовослужбовців, які загинули під час виконання обов’язків військової служби на території інших держав, де велися бойові дії, сім’ям загиблих учасників АТО.

2.4.1. Адресна грошова допомога сім’ям загиблих та померлих учасників бойових дій в Афганістані та членам сімей військовослужбовців, які загинули під час виконання обов’язків військової служби на території інших держав, де велися бойові дії, сім’ям загиблих учасників АТО виплачується щоквартально через банківські установи шляхом перерахування коштів на особові рахунки одного з членів сім’ї загиблого чи померлого, а саме дружині або батькам, якщо загиблий не перебував у шлюбі.

2.4.2. Адресна грошова допомога надається на підставі посвідчення члена сім’ї загиблого (померлого) ветерана війни, довідки, яка підтверджує участь загиблого (померлого) члена сім’ї у бойових діях в Афганістані, у безпосередній участі в АТО та документів, що підтверджують родинний зв’язок із загиблим (померлим) учасником бойових дій в Афганістані, військовослужбовцем, який загинув під час виконання обов’язків військової служби на території інших держав, де велися бойові дії, учасником АТО.

2.4.3. Адресна грошова допомога сім’ям загиблих та померлих учасників бойових дій в Афганістані та членам сімей військовослужбовців, які загинули під час виконання обов’язків військової служби на території інших держав, де велися бойові дії, учасників АТО виплачується відповідно до кошторису, затвердженого в бюджеті міста на поточний рік.

2.5. Адресна грошова допомога на встановлення 100% знижки плати за користування житлом та комунальними послугами учасникам бойових дій в Афганістані, які стали інвалідами внаслідок загального захворювання.

2.5.1. Адресна грошова допомога на встановлення 100% знижки плати за користування житлом та комунальними послугами учасникам бойових дій в Афганістані, які стали інвалідами внаслідок загального захворювання, призначається щоквартально в межах соціальних нормативів, затверджених законодавством, окремим рішенням виконкому міської ради згідно зі списками районних управлінь соціальних виплат та компенсацій.

2.5.2. Сума допомоги встановлюється відповідно до кошторису, затвердженого в бюджеті міста на поточний рік.

2.6. Адресна грошова допомога визволителям міста Миколаєва.

2.6.1. Адресна грошова допомога визволителям міста Миколаєва надається щомісячно через банківські установи шляхом перерахування коштів на особові рахунки учасників визволення міста.

2.6.2. Адресна грошова допомога визволителям міста Миколаєва надається відповідно до кошторису, затвердженого в бюджеті міста на поточний рік.

2.7. Одноразова грошова допомога громадянам міста.

2.7.1. Грошова допомога надається, як правило, один раз на рік у встановлених розмірах:

а) дітям-сиротам як компенсація заборгованості за житлово-комунальні послуги – до 1000,0 грн.;

б) громадянам міста на лікування дітей (за наявності медичного підтвердження) – до 1000,0 грн.;

в) громадянам міста на проведення операції дитині (за наявності медичного підтвердження проведеної операції) – до 2000,0 грн.;

г) громадянам у випадку стихійного лиха, пожежі, що викликало псування майна, домівки тощо – до 2000,0 грн.;

ґ) особам без визначеного місця проживання у зв’язку з життєвими обставинами та на поновлення документів – до 200,0 грн.;

е) громадянам міста у зв’язку з тяжкою хворобою, необхідністю хірургічної операції та продовження лікування (за наявності медичного підтвердження про проведену операцію) – до 2000,0 грн.;

є) громадянам міста, які потребують лікування (за наявності медичних довідок) – до 500 грн.;

ж) громадянам міста, які знаходилися на стаціонарному лікуванні (за наявності медичного підтвердження) – до 1000 грн.;

з) громадянам міста у зв’язку з матеріальними труднощами, які склалися внаслідок тривалої хвороби та смерті члена сім’ї – до 500,0 грн.

У виключних випадках сума допомоги може бути збільшена відповідно до рішення виконкому Миколаївської міської ради.

2.7.2. Грошова допомога надається за особистою заявою громадян до виконавчого комітету Миколаївської міської ради або адміністрацій районів Миколаївської міської ради.

2.7.3. Заяви громадян про надання адресної грошової допомоги виносяться на розгляд комісії виконкому міської ради по розгляду заяв громадян для надання їм адресної грошової допомоги та комісій адміністрації районів Миколаївської міської ради.

Засідання комісії виконкому Миколаївської міської ради по наданню адресної грошової допомоги проводяться кожен третій понеділок місяця.

2.7.4. На комісію надається комплект документів:

- заява про надання матеріальної допомоги;

- акт обстеження матеріально-побутових умов проживання заявників;

- документ, що підтверджує необхідність надання матеріальної допомоги (медичні довідки, довідки про нещасний випадок, стихійне лихо, пожежу тощо);

- ксерокопія паспорта;

- ксерокопія ідентифікаційного коду;

- особовий рахунок, відкритий заявником у банку (за наявності);

- довідка районного управління соціальних виплат і компенсацій про отримання державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям.

2.7.5. Міська комісія розглядає матеріали про надання адресної грошової допомоги, визначає доцільність її призначення та встановлює розмір допомоги, відповідно до кошторису, затвердженого в бюджеті міста на поточний рік, та вносить пропозиції до проекту рішення виконкому Миколаївської міської ради.

2.7.6. Підготовка проекту рішення виконкому Миколаївської міської ради про надання адресної грошової допомоги проводиться департаментом праці та соціального захисту населення  Миколаївської міської ради.

2.7.7. Комісії адміністрацій районів розглядають матеріали про надання адресної грошової адресної допомоги, визначають доцільність призначення та встановлюють її розміри. Протоколи засідання комісій передаються департаменту праці та соціального захисту населення Миколаївської міської ради для підготовки проекту рішення виконавчого комітету.

2.8. Адресна грошова допомога для часткової компенсації вартості житлово-комунальних послуг інвалідам по зору І та II груп.

2.8.1. Адресна грошова допомога для часткової компенсації вартості житлово-комунальних послуг інвалідам по зору І та II груп призначається окремим рішенням виконкому міської ради згідно зі списками, наданими УТОС, районними управліннями соціальних виплат і компенсацій, та виплачується щоквартально через банківські установи шляхом перерахування коштів на особові рахунки інвалідів.

2.8.2. Сума адресної грошової допомоги для часткової компенсації вартості житлово-комунальних послуг інвалідам по зору І та II груп встановлюється відповідно до кошторису, затвердженого в бюджеті міста на поточний рік.

2.9. Адресна стипендія особам похилого віку, яким виповнилось 100 і більше років.

2.9.1. Адресна стипендія особам похилого віку, яким виповнилось 100 і більше років, виплачується щомісячно, відповідно до рішення виконкому міської ради.

Адресна стипендія особам похилого віку, яким виповнилось 100 і більше років, надається щомісячно в розмірі 500 грн., відповідно до кошторису, затвердженого в бюджеті міста на поточний рік.

2.10. Адресна стипендія міської ради членам сімей Героїв Радянського Союзу, які брали участь у визволенні міста Миколаєва від німецько-фашистських загарбників у складі загону 68 десантників під командуванням К. Ольшанського та пенсіонеру МВС за виявлений героїзм під час затримання особливо небезпечного злочинця.

2.10.1. Адресна стипендія міської ради членам сімей Героїв Радянського Союзу, які брали участь у визволенні міста Миколаєва від німецько-фашистських загарбників у складі загону 68 десантників під командуванням К. Ольшанського та пенсіонеру МВС за виявлений героїзм під час затримання особливо небезпечного злочинця перераховується щомісячно відповідно до рішення виконкому.

2.10.2. Адресна стипендія міської ради членам сімей Героїв Радянського Союзу, які брали участь у визволенні міста Миколаєва від німецько-фашистських загарбників у складі загону 68 десантників під командуванням К. Ольшанського та пенсіонеру МВС за виявлений героїзм під час затримання особливо небезпечного злочинця надається у розмірі 50% від мінімального прожиткового мінімуму для непрацездатних осіб.

2.11. Адресна грошова допомога до державних свят та знаменних дат.

2.11.1. Адресна грошова допомога до державних свят та знаменних дат надається згідно з рішенням виконкому Миколаївської міської ради, прийнятим за списками, наданими департаментом праці та соціального захисту населення Миколаївської міської ради та іншими установами і організаціями міста.

2.11.2. Розміри допомоги встановлюються відповідно до кошторису, затвердженого в бюджеті міста на поточний рік.

2.12. Адресна грошова допомога вдовам осіб з особливими заслугами перед Батьківщиною, вдовам осіб з особливими трудовими заслугами перед Батьківщиною.

2.12.1. Адресна грошова допомога вдовам осіб з особливими заслугами перед Батьківщиною, вдовам осіб з особливими трудовими заслугами перед Батьківщиною виплачується щоквартально через банківські установи шляхом перерахування коштів на особові рахунки вдів.

2.12.2. Адресна грошова допомога вдовам осіб з особливими заслугами перед Батьківщиною, вдовам осіб з особливими трудовими заслугами перед Батьківщиною виплачується відповідно до кошторису, затвердженого в бюджеті міста на поточний рік.

2.13. Адресна грошова допомога на виготовлення проекту відведення земельних ділянок для індивідуального будівництва учасникам АТО та сім’ям, члени яких загинули під час проведення АТО.

2.13.1. Адресна грошова допомога на виготовлення проекту відведення земельних ділянок для індивідуального будівництва учасникам АТО та сім’ям, члени яких загинули під час проведення АТО надається за особистою заявою до районних управлінь соціальних виплат і компенсацій.

2.13.2. Адресна грошова допомога на виготовлення проекту відведення земельних ділянок для індивідуального будівництва учасникам АТО та сім’ям, члени яких загинули під час проведення АТО виплачується шляхом перерахування коштів на особові рахунки громадян вищезазначеної категорії, яким згідно з рішенням міської ради надано у власність земельні ділянки.

2.13.3. Адресна грошова допомога на виготовлення проекту відведення земельних ділянок для індивідуального будівництва учасникам АТО та сім’ям, члени яких загинули під час проведення АТО, надається одноразово в розмірі 1000,00 грн. відповідно до кошторису, затвердженого в бюджеті міста на поточний рік.

 

3. Фінансування виплат адресної грошової допомоги

3.1. Фінансування виплат, передбачених п.п. 2.1-2.4, 2.6, 2.12, 2.13, проводиться департаментом праці та соціального захисту населення Миколаївської міської ради відповідно до кошторису, затвердженого в бюджеті міста на поточний рік.

3.2. Фінансування виплат адресної грошової допомоги, передбаченої п.п. 2.5, 2.7-2.11, проводиться департаментом праці та соціального захисту населення Миколаївської міської ради на особовий рахунок міського територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) з подальшою виплатою заявникам на особові рахунки, відкриті заявниками в банках. У виключних випадках передбачається виплата матеріальної допомоги готівкою.

______________________________________________________

 

 

ЗАТВЕРДЖЕНО

рішення виконкому

міської ради

від 25 березня 2016

№ 285

 

СКЛАД

міської комісії по розгляду заяв громадян

для надання їм адресної грошової допомоги

 

Голова комісії

 

Бондаренко

Сергій Миколайович

-

директор департаменту праці та соціального захисту населення Миколаївської міської ради

 

Заступники голови комісії

 

Самерханова

Любов Іванівна

-

директор міського територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг)

 

Подаєнко

Тетяна Іллівна

-

перший заступник директора міського територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг)

 

Секретар комісії

 

Гаркуша

Людмила Анатоліївна

-

начальник відділу з соціальних питань міського територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг)

 

Члени комісії

 

Веселовська

Лариса Ігорівна

-

депутат міської ради (за узгодженням)

 

 

Гайжевська

Світлана Володимирівна

-

юрисконсульт провідний відділу з питань кадрової, правової, методичної роботи та контролю міського територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг)

 

Громов

Георгій Михайлович

-

заступник директора міського територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг)

 

Іваненко

Віктор Володимирович

-

заступник директора міського територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг)

 

Казакуца

Ольга Вільямівна

-

начальник відділу контролю та розгляду звернень департаменту праці та соціального захисту населення Миколаївської міської ради

 

Копиченко

Олена Сергіївна

-

заступник директора міського територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг)

 

Коренда

Володимир Олександрович

-

заступник голови Миколаївської міської ради ветеранів (за узгодженням)

 

Петровський

Павло Петрович

-

член Миколаївської обласної спілки воїнів-інтернаціоналістів та запасу (за узгодженням)

 

Редька

Валентина Іванівна

-

голова Миколаївської обласної громадської організації волонтерів (за узгодженням)

 

Руденко

Галина Миколаївна

-

голова Миколаївської обласної організації Союзу організацій інвалідів України (за узгодженням)

 

Садова

Наталя Анатоліївна

-

заступник директора міського територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг)

 

____________________________________________

 

  

знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: