Мапа порталу

МИКОЛАЇВСЬКА МІСЬКА РАДА

РІШЕННЯ

 

17 березня 2015                                                                                   № 3/43

Про Звернення депутатів Миколаївської

міської ради до Кабінету Міністрів України,

Міністерства фінансів України щодо

забезпечення фінансування професійно-

технічних закладів м. Миколаєва у 2016 році

 

         Керуючись статтями 25, 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», міська рада

 

ВИРІШИЛА:

 

1. Звернутися до Кабінету Міністрів України, Міністерства фінансів України щодо забезпечення фінансування професійно-технічних закладів 
м. Миколаєва у 2016 році (далі – Звернення, додається).

 

2. Апарату Миколаївської міської ради направити Звернення до Кабінету Міністрів України та Міністерства фінансів України.

 

3. Відділу інформаційного забезпечення Миколаївської міської ради (Рубан) опублікувати рішення в засобах масової інформації та розмістити його на Інтернет-порталі «Миколаївська міська рада».

 

4. Контроль за виконанням даного рішення покласти на міського голову Сєнкевича О.Ф.

 

 

Міський голова                                                                           О.Ф. Сєнкевич

 

Звернення

депутатів Миколаївської міської ради

до Кабінету Міністрів України, Міністерства фінансів України щодо забезпечення фінансування професійно-технічних закладів м. Миколаєва у 2016 році

 

Ми депутати Миколаївської міської ради VII скликання звертаємося до Вас з проханням надати допомогу у вирішенні питання щодо забезпечення фінансування 13 професійно-технічних закладів міста у 2016 році, видатки на утримання яких, згідно з внесеними змінами до Закону України «Про Державний бюджет України на 2016 рік», передано на місцевий рівень; у поточному році загальна потреба в коштах складає 91,3 млн. грн.

Рішенням Миколаївської міської ради від 28.01.2016 №2/26 «Про міський бюджет міста Миколаєва на 2016 рік» на утримання професійно-технічних закладів було виділено з міського бюджету лише 49 відсотків від річної потреби.

Разом з тим на сесії Верховної Ради України, яка відбулася 04.02.2016, було розглянуто законопроект «Про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2016 рік», що передбачає фінансування професійно-технічної освіти в частині виділення освітньої субвенції та субвенції на підтримку підготовки робітничих кадрів у професійно-технічних та інших навчальних закладах. Однак станом на 15.03.2016 його не затверджено.

У той же час, навіть у разі набрання чинності зазначеного документа з урахуванням вказаних надходжень, недостатність у коштах буде становити 18,1 млн.грн.

На жаль, міська громада не має достатнього фінансового ресурсу для забезпечення покриття недостатності коштів, оскільки в місті та галузі освіти в цілому є інші нагальні потреби, які потребують невідкладного вирішення.

З метою попередження негативних наслідків та виникнення соціальної напруженості серед міської громадськості, для забезпечення в повному обсязі фінансування захищених статей видатків, відповідно до статті 55 Бюджетного кодексу України, просимо дієвого сприяння у виділенні додаткових коштів на збільшення видатків з Державного бюджету України для повноцінного утримання професійно-технічних закладів міста.

Розраховуємо на порозуміння та позитивне вирішення порушеного питання.

 

З повагою

депутати Миколаївської міської ради VII скликання

  

знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: