Мапа порталу

МИКОЛАЇВСЬКА МІСЬКА РАДА

ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

РІШЕННЯ

 

26 лютого 2016                                                                                  №  173

Про Порядок створення та

використання матеріального

резерву м. Миколаєва для

запобігання і ліквідації наслідків

надзвичайних ситуацій

 

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 30.09.2015 № 775 “Про затвердження Порядку створення та використання матеріальних резервів для запобігання і ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій”, керуючись підпунктом 6 пункту “б” частини першої статті 33 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, виконком міської ради

 

ВИРІШИВ:

 

1. Затвердити Порядок створення та використання матеріального резерву м. Миколаєва для запобігання і ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій (додається).

2. Затвердити номенклатуру та обсяги матеріального резерву м. Миколаєва для запобігання і ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій.

3. Затвердити річний графік накопичення матеріального резерву м. Миколаєва.

4. Управлінню з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Миколаївської міської ради (Герасімені) розмістити матеріальний резерв м. Миколаєва у складських приміщеннях за адресою: вул. Гмирьова, 4/3.

5. Департаменту фінансів Миколаївської міської ради (Бондаренко) під час формування проектів бюджету на наступні роки, на підставі пропозицій головного розпорядника, передбачати кошти для поповнення матеріального резерву м. Миколаєва відповідно до чинного законодавства.

6. Для поповнення, утримання та використання міського матеріального резерву покласти виконання функцій головного розпорядника коштів, підготовку бюджетних запитів, проведення необхідних процедур закупівлі, балансоутримувача матеріального резерву м. Миколаєва, охорону, складське обслуговування і зберігання цінностей, призначених для проведення аварійно-рятувальних та відновлювальних робіт, а також для життєзабезпечення населення – на управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Миколаївської міської ради.

7. Визнати такими, що втратили чинність, рішення виконкому Миколаївської міської ради:

- від 27.11.2007 № 2411 “Про внесення змін до рішення виконкому міської ради від 31.08.2001 № 719 “Про порядок створення і використання матеріальних резервів для запобігання, ліквідації надзвичайних ситуацій техногенного і природного характеру та їх наслідків”;

- від 25.03.2008 № 811 “Про внесення доповнень до рішення виконкому міської ради від 31.08.2001 № 719 “Про порядок створення і використання матеріальних резервів для запобігання, ліквідації надзвичайних ситуацій техногенного і природного характеру та їх наслідків”;

- від 27.11.2009 № 2107 “Про внесення змін до рішення виконкому міської ради від 31.08.2001 № 719 “Про порядок створення і використання матеріальних резервів для запобігання, ліквідації надзвичайних ситуацій техногенного і природного характеру та їх наслідків”;

- від 21.04.2010 № 507 “Про внесення змін та доповнень до рішення виконкому міської ради від 31.08.2001 № 719 “Про порядок створення і використання матеріальних резервів для запобігання, ліквідації надзвичайних ситуацій техногенного і природного характеру та їх наслідків”;

- від 26.01.2011 № 74 “Про внесення доповнень до рішення виконкому міської ради від 31.08.2001 № 719 “Про порядок створення і використання матеріальних резервів для запобігання, ліквідації надзвичайних ситуацій техногенного і природного характеру та їх наслідків”;

- від 29.03.2013 № 312 “Про внесення змін та доповнень до рішення виконкому міської ради від 31.08.2001 № 719 “Про порядок створення і використання матеріальних резервів для запобігання, ліквідації надзвичайних ситуацій техногенного і природного характеру та їх наслідків”;

- від 08.08.2014 № 756 “Про внесення змін та доповнень до рішення виконкому міської ради від 31.08.2001 № 719 “Про порядок створення і використання матеріальних резервів для запобігання, ліквідації надзвичайних ситуацій техногенного і природного характеру та їх наслідків”;

- від 24.07.2015 № 645 “Про внесення змін та доповнень до рішення виконкому міської ради від 31.08.2001 № 719 “Про порядок створення і використання матеріальних резервів для запобігання, ліквідації надзвичайних ситуацій техногенного і природного характеру та їх наслідків”.

8. Контроль за виконанням даного рішення покласти на заступника міського голови Гайдаржи В.В.

 

Міський голова                                                                             О.Ф. Сєнкевич

 

ЗАТВЕРДЖЕНО

рішення виконкому

міської ради

від 26 лютого2016

№ 173

 

ПОРЯДОК

створення та використання матеріального резерву м. Миколаєва для запобігання і ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій

 

1. Порядок створення та використання матеріального резерву м. Миколаєва для запобігання і ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій (далі  – Порядок) визначає механізм створення та використання матеріального резерву м. Миколаєва для запобігання і ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій.

2. У цьому Порядку терміни вживаються у такому значенні:

- матеріальний резерв – запас будівельних і пально-мастильних матеріалів, лікарських засобів та виробів медичного призначення, продовольства, техніки, технічних засобів та інших матеріальних цінностей (далі – матеріальні цінності), призначених для запобігання і ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, надання допомоги постраждалому населенню, проведення невідкладних відновлювальних робіт і заходів;

- номенклатура матеріального резерву (далі – номенклатура) – обґрунтований і затверджений у встановленому порядку перелік матеріальних цінностей.

Інші терміни вживаються у значенні, наведеному в Кодексі цивільного захисту України.

3. Матеріальний резерв м. Миколаєва створюється виконавчим комітетом Миколаївської міської ради (далі — виконавчим комітетом ММР) для здійснення заходів, спрямованих на запобігання і ліквідацію наслідків надзвичайних ситуацій та надання термінової допомоги постраждалому населенню.

4. Номенклатура та обсяги матеріального резерву м. Миколаєва визначаються та затверджуються виконавчим комітетом ММР. Номенклатура та обсяги матеріального резерву визначаються з урахуванням прогнозованих для конкретної території, галузі, об’єкта підприємства видів та рівня надзвичайних ситуацій, обсягів робіт з ліквідації їх наслідків, розмірів заподіяних збитків, обсягів забезпечення життєдіяльності постраждалого населення.

5. Створення, утримання та поповнення матеріального резерву м. Миколаєва здійснюється — за рахунок коштів місцевого бюджету.

Створення, утримання та поповнення матеріального резерву м. Миколаєва може здійснюватися також за рахунок добровільних пожертвувань фізичних і юридичних осіб, благодійних організацій та об’єднань громадян, інших не заборонених законодавством джерел.

6. Місце розміщення матеріального резерву м. Миколаєва визначається і затверджуються рішенням виконавчого комітету ММР.

Матеріальний резерв м. Миколаєва розміщуються на об’єктах, призначених або пристосованих для їх зберігання, за рішенням виконавчого комітету ММР з урахуванням оперативної доставки таких резервів до можливих зон надзвичайних ситуацій.

7. Матеріальні цінності, що поставляються до матеріального резерву м. Миколаєва, повинні мати сертифікати відповідності на весь нормативний строк їх зберігання.

8. Керівники установ, на балансі яких перебувають матеріальні резерви, повинні щороку проводити перевірку наявності, якості, умов зберігання, готовності до використання матеріальних цінностей.

9. Придбання матеріальних цінностей, що поставляються до матеріального резерву м. Миколаєва, здійснюється відповідно до вимог Закону України “Про здійснення державних закупівель”.

10. Зберігання та облік матеріального резерву м. Миколаєва здійснюється в установленому законодавством порядку.

11. Накопичення матеріального резерву м. Миколаєва здійснюється відповідно до річних графіків, затверджених виконавчим комітетом ММР.

12. Матеріальний резерв м. Миколаєва   використовується виключно для:

- здійснення запобіжних заходів у разі загрози виникнення надзвичайних ситуацій;

- ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій;

- проведення невідкладних відновлювальних робіт і заходів;

- надання постраждалому населенню необхідної допомоги для забезпечення його життєдіяльності;

- розгортання та утримання тимчасових пунктів проживання і харчування постраждалого населення;

- забезпечення пально-мастильними та іншими витратними матеріалами транспортних засобів підприємств та громадян, залучених для евакуації постраждалого населення із зони надзвичайної ситуації та можливого ураження.

13. Матеріальний резерв м. Миколаєва використовується відповідно до рівня надзвичайної ситуації для запобігання і ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій на відповідних територіях та об’єктах м. Миколаєва.

У разі недостатності матеріального резерву м. Миколаєва чи його використання у повному обсязі залучається матеріальний резерв вищого рівня.

Залучення матеріальних резервів вищого рівня здійснюється за рішенням відповідних органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування та керівників підприємств.

14. Відпуск матеріальних цінностей з матеріального резерву м. Миколаєва для запобігання і ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій здійснюється за рішенням виконавчого комітету ММР.

Відпуск матеріальних цінностей з матеріального резерву м. Миколаєва, що підлягають освіженню (поновленню), здійснюється за рішенням виконавчого комітету ММР на конкурсних засадах. Кошти, отримані внаслідок реалізації матеріальних цінностей, спрямовуються на придбання і закладення до матеріальних резервів аналогічних матеріальних цінностей.

15. Відповідальність за створення та використання матеріального резерву м. Миколаєва, здійснення контролю за його наявністю несуть посадові особи виконавчого комітету ММР відповідно до закону.

___________________________________________________

 

ЗАТВЕРДЖЕНО

рішення виконкому

міської ради

від 26 лютого 2016

№ 173

 

НОМЕНКЛАТУРА ТА ОБСЯГИ

матеріального резерву м. Миколаєва для запобігання і ліквідації

наслідків надзвичайних ситуацій

 

з/п

Найменування матеріальних засобів

Одиниця

виміру

Кількість

І. Будівельні матеріали

1.

Шифер будівельний

лист

1000

2.

Рубемаст

рулон

300

3.

Скло віконне

кв. м

600

4.

Пиломатеріали

куб. м

10

5.

Цвяхи будівельні

кг

500

6.

Кільце залізобетонне

шт.

12

7.

Металопрокат

т

9

ІІ. Засоби енергозабезпечення та водопостачання

1.

Кабель 0,4 кВт

п. м

600

2.

Муфта кабельна

комплект

45

3.

Провід АПВ-35

п. м

400

4.

Кабель СИП-4

п. м

4000

5.

Труба ПП d=500

п. м

48

6.

Труба ПЕ-100 d=110

п. м

100

ІІІ. Паливно-мастильні матеріали

1.

Бензин

л

25000

2.

Дизельне пальне

л

40000

3

Газ

л

3000

ІV. Засоби захисту

1.

Шланговий протигаз

комплект

14

2.

Захисний костюм Л-1

комплект

24

V. Матеріально-технічні засоби для життєзабезпечення

1.

Кухня польова

комплект

1

2.

Пересувна станція для викачування води

комплект

1

3.

Мішок поліпропіленовий

шт.

10000

4.

Шанцевий інструмент

шт.

1000

VІ. Засоби локалізації та збору нафтопродуктів на водній поверхні

1.

Сорбуючі бонові загородження

м

200

2.

Сорбуючий біопрепарат

л

3000

 

 

 

ЗАТВЕРДЖЕНО

рішення виконкому

міської ради

від 26 лютого 2016

№ 173

 

ГРАФІК

накопичення матеріального резерву м. Миколаєва для запобігання

і ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій у 2016 році

 

з/п

Найменування матеріальних засобів

Одиниця

виміру

Кількість

1.

Шифер будівельний

лист

155

2.

Пиломатеріали

куб. м

0,78

3.

Бензин

л

21 565

4.

Дизельне пальне

л

37 070

5.

Газ

л

800

6.

Металопрокат

т

0,55

7.

Шанцевий інструмент

шт

1000

8.

Сорбуючий біопрепарат

л

720

 

 

  

знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: