Мапа порталу

 

image

МИКОЛАЇВСЬКИЙ МІСЬКИЙ ГОЛОВА

РОЗПОРЯДЖЕННЯ

 

12 листопада 2015                                                                           № 263р

Про затвердження Статуту комунального

підприємства Миколаївської міської ради

 "Аеропорт Миколаїв"

 

            У зв'язку із створенням  комунального підприємства Миколаївської міської ради  "Аеропорт Миколаїв", згідно з рішенням Миколаївської міської ради від 15.09.2015 № 49/22 "Про створення комунального підприємства Миколаївської міської ради "Аеропорт Миколаїв", керуючись ч.5 ст. 57 Господарського кодексу України, ст. 42  Закону  України "Про  місцеве самоврядування в Україні" :

 

              1.Затвердити Статут комунального підприємства Миколаївської міської ради  "Аеропорт Миколаїв"  (додається).

 

2. Контроль   за   виконанням   даного   розпорядження   покласти на заступника міського голови  Степанця Ю.Б.

 

Перший заступник

міського голови                                                                       Ю.Г. Андрієнко

 

                                                         ЗАТВЕРДЖЕНО

розпорядження

міського голови

від 12 листопада 2015

№ 263р

 

С Т А Т У Т

комунального підприємства Миколаївської міської ради «Аеропорт Миколаїв»

 

 

 

м.Миколаїв

2015

 

Розділ 1. Загальні положення

 

1.1. Комунальне підприємство Миколаївської міської ради «Аеропорт Миколаїв» (далі –Підприємство) є комунальним унітарним комерційним підприємством, заснованим на комунальній власності територіальної громади м.Миколаєва, інтереси якої у межах повноважень, визначених законодавством України, представляє Миколаївська міська рада (далі – Власник).

Орган управління Підприємством: управління транспортного комплексу, зв'язку та телекомунікацій Миколаївської міської ради (далі – Орган управління).

1.2. Підприємство здійснює свою діяльність на основі та відповідно до Конституції України, Цивільного, Господарського та Повітряного кодексів України, інших законів, постанов Кабінету Міністрів України, інших нормативно-правових актів, рішень Миколаївської міської ради, розпоряджень міського голови та цього Статуту.

 

Розділ 2. Найменування та місцезнаходження

 

2.1. Найменування Підприємства:

повне: комунальне підприємство Миколаївської міської ради  «Аеропорт Миколаїв»; скорочене: КП ММР «Аеропорт Миколаїв».

2.2. Місцезнаходження Підприємства:

вул.Адміральська,20, м.Миколаїв, Миколаївська область, Україна, 54001.

 

Розділ 3. Мета і напрями діяльності

 

3.1.Комунальне підприємство "Аеропорт Миколаїв" створене з метою:

3.1.1.Одержання прибутку від прийому-випуску повітряних суден            (далі - ПС), надання комплексу аеропортових послуг повітряним суднам авіакомпаній України та іноземних держав, а також від виконання інших робіт і послуг згідно з цим Статутом.

3.2.Основними напрямками діяльності підприємства є:

3.2.1.Забезпечення прийому, випуску повітряних суден, їх аеропортове, технічне, комерційне і аеронавігаційне обслуговування, заправка авіаційними паливно-мастильними матеріалами; забезпечення технологічними та автоматичними засобами обслуговування: пасажирів; обробка багажу та вантажів.

3.2.2.Забезпечення експлуатаційної готовності аеродрому, приміщень, споруд, інженерних мереж   та   інших техніко - технологічних об'єктів, а також засобів механізації і спецавтотранспорту.

3.2.3.Організація в районі своєї діяльності радіотехнічного забезпечення польотів, функціонування засобів радіозв'язку та інших приладів спеціального зв'язку, контролю за їх технічним станом і дотриманням встановлених правил експлуатації.

3.2.4.Агентські послуги з авіаперевезень.

          3.2.5.Організація та проведення робіт, пов'язаних з комплексом заходів по забезпеченню авіаційної безпеки:   захисту від актів незаконного    втручання   в

 

 

діяльність авіапідприємства на його території (захоплень або викрадень повітряних суден, блокування комунікацій та інше); контролю на безпеку ручної поклажі, багажу, вантажів, пошти, бортприпасів, особистого контролю на безпеку пасажирів, членів екіпажів ПС ; озброєному її супроводженню, охороні ПС та інших об'єктів з використанням табельної нарізної вогнепальної зброї; забезпеченню перепусткового та внутрішнього об'єктового режиму; здійсненню діяльності з виконання вимог пожежної безпеки в межах контрольованої зони згідно з чинним законодавством.

3.2.6.Організація медико-санітарного та побутового обслуговування працівників, санітарно-епідеміологічних заходів, охорона праці працівників, здійснення природоохоронних та екологічних заходів.

3.2.7.Забезпечення виконання техногенно-екологічних заходів, забезпечення готовності та спроможності штатних та позаштатних аварійно-рятувальних команд до проведення робіт при авіаційних пригодах, стихійних лихах.

3.2.8.Здійснення обов'язків з мобілізаційної підготовки та мобілізаційних завдань відповідно до вимог чинного законодавства.

3.2.9.Створення залів "VІР" і організація обслуговування високопоставлених делегацій і пасажирів через них.

3.2.10.Виконання реконструкції, капітального та поточного ремонту аеродрому, об'єктів зв'язку, електроустаткування та інших виробничих будівель і споруд, а також засобів культурно-побутового призначення.

3.2.11.Забезпечення і надання можливості оренди і концесії об'єктів, споруд і обладнання авіакомпаніям та іншим підприємствам для виробничої, комерційної та міжнародної діяльності.

 

3.2.12.Складське зберігання і обробка вантажів та надання транспортних послуг. Створення і організація діяльності роботи ліцензійних складів.

3.2.13.Завезення, транспортування (доставка), зберігання та торгівля нафтопродуктами,    у тому    числі    заправка    транспортних  засобів паливно-мастильними матеріалами.

3.2.14.Виконання  неосновної господарської діяльності як з надання різноманітних послуг населенню, так і за договорами, угодами з підприємствами промисловості та народного господарства.

3.2.15.Торговельна діяльність у сфері громадського харчування, оптової, роздрібної торгівлі з реалізації продуктів харчування та харчових добавок, предметів гігієни та санітарії, парфумерно-косметичних виробів, алкогольних напоїв, тютюнових виробів, товарів побутової хімії.

3.2.16.Оптова, роздрібна та комісійна торгівля (у тому числі виїзна та виносна) промисловими   непродовольчими   та   продовольчими  товарами, а також товарами народного споживання як за готівковий, так і за безготівковий розрахунок.

3.2.17. Оптова та роздрібна торгівля засобами радіозв'язку, їх монтаж та технічне обслуговування.

 

 

3.2.18.Організація та експлуатація підприємств громадського харчування, кафе, барів, ресторанів, магазинів, кіосків, склопунктів тощо.

3.2.19.Організація ринків, виставок-продажів, аукціонів, ярмарків, торгів, презентацій, конференцій тощо.

3.2.20.Виробництво, заготівля, переробка та реалізація швейних, шкіряних, взуттєвих виробів, квітів, промислової та вторинної сировини, деревини та її відходів, виготовлення та реалізація пиломатеріалів, виробів із деревини, у т.ч. меблів, тари, товарів народного споживання, продукції виробничо-технічного призначення та іншої продукції.

3.2.21.Діяльність, пов'язана з реалізацією транспортних засобів, які підлягають реєстрації та обліку в органах внутрішніх справ, придбання та реалізація автозапчастин, прокат, ремонт та сервісне обслуговування .

3.2.22.Організація та експлуатація власних автогосподарств та автостоянок, станцій технічного обслуговування, АЗС (стаціонарних та пересувних); організація і обслуговування місць платних стоянок та тимчасового припаркування автотранспорту.

3.2.23.Транспортно-експедиторське обслуговування зовнішньоторгових та транзитних вантажів; надання транспортно-експедиційних послуг під час перевезень зовнішньоторговельних і транзитних вантажів по території України.

3.2.24.Внутрішні та міжнародні перевезення вантажів та пасажирів повітряним, морським, річковим, залізничним та автомобільним транспортом.

3.2.25.Агентування та фрахтування річкового та морського торгового флоту.

 

3.2.26.Митно-брокерська діяльність, декларування зовнішньоторго-вельних вантажів (товарів, робіт, послуг), відкриття ліцензійних митних (консигнаційних) складів.

3.2.27.Вилов, розведення різних видів риб, виготовлення, переробка та реалізація рибних виробів.

3.2.28.Виготовлення, монтаж, налагодження, прокат, сервісне обслуговування засобів зв'язку, телебачення, електронно-механічного та іншого устаткування та обладнання, у т.ч. побутового.

3.2.29.Організація спортивних, культурно-масових, видовищних, кіноконцертних заходів, організація гастрольної діяльності, проведення грошово-речових лотерей, відкриття залів гральних автоматів, спортивно-масажних салонів.

3.2.30.Створення та експлуатація систем кабельного телебачення та іншого телебачення, випуск редакційних телевізійних програм, художніх, документальних, науково-популярних та інших фільмів, радіомовлення.

3.2.31.Інформаційно-консультаційні, маркетингові та рекламні послуги в Україні та за кордоном.

3.2.32.Виробництво та сервісне обслуговування систем і засобів, виконання робіт, надання послуг, що забезпечують технічний захист інформації.

3.2.33.Розробка, виготовлення та реалізація спеціальних пристроїв (у тому числі іноземного виробництва) для зняття інформації з каналів зв'язку, інших технічних засобів негласного отримання інформації.

3.2.34.Виробництво пожежної техніки, протипожежного устаткування, надання послуг і виконання робіт протипожежного призначення.

3.2.35.Надання послуг стороннім організаціям, підприємствам та установам щодо дрібного та середнього ремонту апаратури, обладнання, спецавтотранспорту, устаткування, а також виконання доробок апаратури по бюлетенях промисловості.

3.2.36.Створення, придбання та використання комутаційних систем, функціонування яких здійснюється в межах єдиної національної системи зв'язку ( за винятком відомчих та інших систем, які не мають виходу на мережу загального користування).

3.2.37.Монтаж, ремонт і профілактичне обслуговування засобів охоронної сигналізації.

3.2.38.Створення та розповсюдження наукових, конструкторських розробок, технологій, винаходів та торгівля ними.

3.2.39.Промислове і цивільне будівництво, капітальний ремонт будинків та споруд, виробництво будівельних матеріалів, здійснення оздоблювальних, реставраційних, опоряджувальних та дизайнерських робіт,

3.2.40.Виробництво, переробка, ремонт і реалізація промислової сировини, будівельних та інших матеріалів, сільськогосподарської та тваринницької продукції.

3.2.41.Виготовлення та монтаж металоконструкцій, ремонт та монтаж інженерних комунікацій.

3.2.42.Організація та експлуатація готельного господарства, комунальні та побутові послуги населенню, ритуальні послуги та послуги з поховання.

3.2.43.Проектно-технологічні роботи, проектно-кошторисні, інженерно-вишукувальні, будівельно-монтажні та пуско-налагоджувальні роботи, надання інженерних та інших послуг.

3.2.44.Розробка, виробництво, реалізація та технічне обслуговування розмножувальної, поліграфічної, побутової техніки, включаючи комп'ютери та засоби програмного забезпечення комп'ютерів.

3.2.45.Реалізація медикаментів, медичної техніки та обладнання, хімічних речовин.

3.2.46.Організація навчального процесу з підготовки та підвищення кваліфікації кадрів, у т.ч. за кордоном, створення шкіл бізнесу та інформаційних центрів, навчання іноземним мовам, надання перекладацьких послуг.

3.2.47.Виготовлення та реалізація продукції народних промислів та ремесел.

3.2.48.Посередницькі послуги фізичним та юридичним особам.

3.2.49.Брокерська, дилерська діяльність, робота на біржах.

3.2.50.Діяльність, пов'язана з наданням туристичних послуг. Організація туризму як в середині країни, так і за кордоном.

 

3.2.51.Надання     послуг консультативно-економічного і юридичного характеру громадянам і юридичним особам.

3.2.52.Надання окремих консультативних та викладацьких послуг підприємствам, установам, організаціям, навчальним закладам тощо силами фахівців підприємства.

3.2.53.Медична та ветеринарна практика.

3.2.54.Організація пунктів з обміну та продажу іноземних валют.

3.2.55.Надання послуг, пов'язаних з охороною державної ( крім особливо важливих об'єктів, перелік яких визначається в установленому Кабінетом Міністрів України порядку), колективної та приватної власності, а також охороною громадян.

3.2.56.Створення та утримання штемпельно-граверних майстерень, виготовлення печаток та штампів.

3.2.57.Діяльність, пов'язана з наданням послуг у здобутті громадянами загальної середньої та професійної освіти, підготовка спеціалістів різноманітних рівнів кваліфікації.

3.2.58.Розвідка та експлуатація покладів корисних копалин, виконання проектних, інженерно-винахідницьких робіт.

3.2.59.Заготівля, транспортування, утилізація, реалізація, металургійна переробка металобрухту кольорових та чорних металів.

3.2.60.Виробництво, передача та постачання електроенергії.

3.2.61.Будівництво та технічне обслуговування загальнодержавних мереж передачі даних та документального зв'язку.

3.2.62.Будівництво та технічне обслуговування передавальних станцій супутникового зв' язку.

3.2.63.Використання радіочастот.

3.2.64.Виробництво та ремонт засобів вимірювання і контролю.

3.2.65.Фізкультурно-оздоровча та спортивна діяльність.

3.2.66.Вирощування, переробка та реалізація сільськогосподарської продукції (рослинництво, тваринництво, садівництво та інше).

3.2.67.Усі види зовнішньоекономічної діяльності згідно зі статтею 4 Закону України "Про зовнішньоекономічну діяльність".

3.2.68.Здійснення інших видів діяльності, якщо вони не суперечать чинному законодавству та міжнародним нормам.

3.3.Якщо для зайняття вищеназваними видами діяльності чинне законодавство України потребує одержання ліцензії або патенту, то підприємство може здійснювати цю діяльність тільки після одержання ліцензій або патенту у встановленому законом порядку.

3.4.Захист державної таємниці здійснюється відповідно до вимог Закону України "Про державну таємницю" та інших законодавчих актів з цього питання.

 

Розділ 4. Юридичний статус Підприємства

 

4.1. Підприємство є юридичною особою. Прав та обов'язків юридичної особи Підприємство набуває з дня його державної реєстрації.

4.2. Підприємство має відокремлене майно, самостійний баланс, рахунки в установах банків, печатку зі своїм найменуванням та ідентифікаційним кодом.

4.3. Підприємство має право укладати угоди, набувати майнових та немайнових прав, бути позивачем і відповідачем у судах відповідно до вимог чинного законодавства та цього Статуту.

4.4. Підприємство здійснює будь-які операції на засадах господарського розрахунку у межах предмета своєї діяльності відповідно до чинного законодавства України та цього Статуту.

4.5. Підприємство не несе відповідальності за зобов’язаннями держави, територіальної громади м. Миколаєва та Органу управління.

 

Розділ 5. Майно Підприємства

 

5.1. Майно Підприємства становлять основні фонди та оборотні кошти, а також інші майнові цінності, вартість яких відображається у балансі підприємства (далі – майно).

Майно Підприємства є комунальною власністю територіальної громади м. Миколаєва і закріплюється за ним на праві господарського відання. До статутного капіталу Підприємства відноситься майно, яке воно отримало за рішенням Засновника, або розпорядження управління з використання та розвитку комунальної власності Миколаївської міської ради, придбане і виготовлене Підприємством. Статутний капітал Підприємства становить _________ (___________) гривень.

Здійснюючи право господарського відання, Підприємство володіє, користується та розпоряджається майном, закріпленим за ним Засновником, з обмеженням правомочності розпорядження щодо окремих видів майна за згодою Власника у випадках, передбачених чинним законодавством України.

5.2. Джерелами формування майна Підприємства є:

майно, передане йому Власником ;

майно, придбане у інших суб’єктів;

майно, що надходить безоплатно або у вигляді незворотної допомоги чи добровільних благодійних внесків, пожертвувань юридичних і фізичних осіб;

доходи, одержані від реалізації продукції (робіт, послуг), а також від інших видів господарської діяльності;

кредити банків та інших кредиторів;

капітальні вкладення, субсидії і дотації з бюджетів;

майно, отримане з інших джерел, не заборонених чинним законодавством України.

5.3. Підприємство не має права безоплатно передавати належне йому майно іншим юридичним особам чи громадянам, крім випадків, передбачених законом.

5.4. Відчужувати (продавати) майнові об’єкти, що належать до основних фондів, Підприємство має право лише у порядку, визначеному чинним законодавством України.

Кошти, одержані в результаті відчуження зазначеного майна, спрямовуються Підприємством в напрямках, встановлених у порядку, визначеному чинним законодавством України.

5.5. Передача Підприємством в оренду майна, що належить йому на праві господарського відання, здійснюється у порядку, визначеному чинним законодавством України.

5.6. Списання з балансу  основних засобів та іншого майна здійснюється у порядку, визначеному чинним законодавством України.

5.7. Підприємство здійснює володіння, користування землею та іншими природними ресурсами відповідно до мети своєї діяльності та чинного законодавства. Вирішення питання щодо оформлення земельних правовідносин, у тому числі вилучення або відмови від земель, наданих у постійне користування або іншим чином закріплених за Підприємством, здійснюється за погодженням з управлінням земельних ресурсів Миколаївської міської ради.

5.8. Збитки, завдані Підприємству в результаті порушення його майнових прав громадянами, юридичними особами, державними органами та органами місцевими самоврядування, відшкодовуються Підприємству в установленому чинним законодавством порядку.

 

Розділ 6. Права та обов'язки Підприємства

 

6.1. Підприємство має право:

планувати свою діяльність, визначати стратегію та основні напрями свого розвитку відповідно до галузевих науково-технічних прогнозів і пріоритетів, кон'юнктури ринку продукції, товарів, робіт, послуг та економічної ситуації з урахуванням вимог чинного законодавства та цього Статуту;

реалізувати свої послуги за цінами, що формуються відповідно до умов економічної діяльності, а у випадках, передбачених чинним законодавством України, - за цінами, що підлягають державному регулюванню;

готувати та розповсюджувати інформацію щодо своєї діяльності; займатися рекламою; організовувати та брати участь у виставках, семінарах, симпозіумах і торгових ярмарках;

укладати та виконувати усі передбачені чинним законодавством види договорів, угод, контрактів та інших юридичних актів з юридичними і фізичними особами з урахуванням особливостей, визначених чинним законодавством та цим Статутом;

створювати філії, представництва, відділення та інші відокремлені підрозділи з правом відкриття поточних рахунків та припиняти їх   діяльність в

 

установленому чинним законодавством порядку. Функції, права та обов’язки відокремлених структурних підрозділів Підприємства визначаються затвердженими Підприємством положеннями про них.

6.2. Підприємство зобов’язано:

складати і виконувати річний і з поквартальною розбивкою фінансовий план на кожен наступний рік. Фінансовий план Підприємства підлягає затвердженню виконкомом Миколаївської міської ради в установлений чинним законодавством строк;

звітувати перед виконкомом Миколаївської міської ради  про виконання фінансового плану, показників ефективності використання майна територіальної громади м. Миколаєва  і прибутку та надавати статистичну та іншу звітність у строки, передбачені чинним законодавством.

6.3. Підприємство:

забезпечує своєчасну сплату податків, зборів (обов'язкових платежів) та інших відрахувань до бюджету та державних цільових фондів згідно з чинним законодавством України;

забезпечує ефективне використання і збереження майна територіальної громади м. Миколаєва, виконання показників ефективності його використання і прибутку;

несе відповідальність за дотримання вимог чинного законодавства України при користуванні земельною ділянкою;

здійснює будівництво, реконструкцію та капітальний ремонт основних засобів;

забезпечує своєчасне освоєння нових виробничих потужностей та якнайшвидше введення в дію придбаного обладнання, несе відповідальність за незадовільне використання виробничих потужностей;

здійснює заходи з удосконалення організації роботи Підприємства, оперативну діяльність з матеріально-технічного забезпечення виробництва;

придбаває необхідні матеріальні ресурси у підприємств, установ та організацій незалежно від форм власності, а також у фізичних осіб;

відповідно до укладених договорів забезпечує поставку продукції, товарів та надання послуг;

створює належні умови для високопродуктивної праці, забезпечує додержання законодавства про працю, правил та норм охорони праці, техніки безпеки, соціального страхування;

здійснює заходи з підвищення матеріальної зацікавленості працівників у результатах роботи як своєї, так і роботи Підприємства, забезпечує економне і раціональне використання фонду споживання і своєчасні розрахунки з працівниками Підприємства;

розробляє і впроваджує заходи щодо забезпечення завдань, передбачених планами мобілізаційної підготовки та техногенно-екологічних заходів;

виконує норми і вимоги щодо охорони навколишнього природного середовища, раціонального використання і відтворення природних ресурсів та забезпечення екологічної безпеки.

У разі порушення Підприємством законодавства про охорону навколишнього природного середовища його діяльність може бути обмежена, тимчасово заборонена або припинена відповідно до чинного законодавства України.

Розділ 7.Управління Підприємством

 

7.1. Управління Підприємством здійснюється відповідно до цього Статуту на підставі поєднання прав Власника або уповноваженого ним органу щодо господарського використання свого майна, участі в управлінні трудового колективу, колегіальності та єдиноначальності.

7.2. Підприємство очолює  директор, який призначається на посаду та звільняється з посади Миколаївським міським головою, на умовах контракту.

7.3. Директор самостійно вирішує питання діяльності Підприємства, за винятком питань, віднесених чинним законодавством та цим Статутом до компетенції Власника або Органу управління майном.

Директор:

несе повну відповідальність за стан та діяльність Підприємства;

діє без доручення від імені Підприємства;

розпоряджається коштами та майном Підприємства відповідно до чинного законодавства та цього Статуту;

укладає договори, видає доручення, відкриває в установах банків поточні рахунки;

визначає структуру управління, встановлює штати з урахуванням умов і фонду оплати праці Підприємства та цього Статуту, призначає та звільняє свої заступників та головного бухгалтера;

затверджує положення про філії та представництва Підприємства, його структурні підрозділи;

створює та припиняє діяльність філій та представництв Підприємства, його структурних підрозділів;

несе відповідальність за формування і виконання фінансового плану і плану розвитку Підприємства, результати господарської діяльності Підприємства, виконання показників ефективності діяльності Підприємства, використання майна і прибутку згідно з контрактом;

несе відповідальність за несвоєчасну виплату заробітної плати та стан нормування праці;

своєчасно вживає заходів до запобігання банкрутству Підприємства у разі його неплатоспроможності;

у межах своєї компетенції видає накази, дає доручення, вказівки, які є обов'язковими для усіх підрозділів та працівників Підприємства;

вирішує інші питання, віднесені чинним законодавством, Органом управління майном, Статутом Підприємства та контрактом до компетенції  директора.

7.4. Управління з використання та розвитку комунальної власності Миколаївської міської ради  здійснює контроль за використанням та збереженням належного Підприємству майна.

7.5. Виробничі, трудові та соціально-економічні відносини Підприємства з працівниками регулюються законодавством України про працю.

7.6. Повноваження трудового колективу Підприємства реалізовуються загальними зборами (конференцією) та через його виборні органи. Для представництва інтересів трудового колективу на загальних зборах (конференції) трудовий колектив може обирати будь-які органи, до складу яких не може входити  директор Підприємства.

Члени виборного органу не можуть бути звільнені з роботи або переведені на інші посади з ініціативи адміністрації Підприємства без згоди виборного органу колективу та урахуванням вимог чинного законодавства.

7.7. З метою врегулювання виробничих, трудових, соціально-економічних відносин, узгодження інтересів трудового колективу та адміністрації Підприємства, а також питань охорони праці, соціального розвитку відповідно до чинного законодавства України укладається колективний договір.

Право укладання колективного договору від імені Власника надається  директору Підприємства, а від імені трудового колективу - уповноваженому ним органу (профспілковому комітету).

 

Розділ 8. Фінансово-господарська, соціальна    

діяльність. Облік і звітність Підприємства

 

8.1. Основним узагальнюючим показником фінансових результатів господарської діяльності Підприємства є прибуток.

8.2. Фонд оплати праці створюється у розмірах, що визначається згідно з чинним законодавством.

Джерелом коштів на оплату праці працівників Підприємства є частина доходу, одержаного в результаті його господарської діяльності.

Директор Підприємства обирає форми і системи оплати праці, встановлює працівникам конкретні розміри тарифних ставок, відрядних розцінок, посадових окладів, премій, винагород, надбавок і доплат згідно з умовами, передбаченими колективним договором та чинним законодавством України.

Підприємство здійснює оплату праці у межах фонду оплати праці з урахуванням колективного договору, умов, передбачених галузевою угодою.

Мінімальна заробітна плата працівників не може бути нижчою від установленого законодавством мінімального розміру заробітної плати.

Права та обов’язки  директора, умови його матеріального забезпечення та організації праці, відповідальність встановлюються контрактом.

8.4. Джерелом формування фінансових ресурсів Підприємства є прибуток, амортизаційні відрахування, кошти, одержані від підприємств, організацій, громадян, кредити та інші надходження.

8.5. Підприємство здійснює зовнішньоекономічну діяльність згідно з чинним законодавством України.

8.6. Питання соціального розвитку, включаючи поліпшення умов праці, життя та здоров'я, гарантії обов'язкового медичного страхування та соціального забезпечення членів трудового колективу Підприємства вирішуються відповідно до вимог чинного законодавства України.

8.7. Підприємство здійснює оперативний та бухгалтерський облік результатів своєї діяльності, складає статистичну інформацію, а також надає згідно з вимогами чинного законодавства України до відповідних органів фінансову звітність та статистичну інформацію щодо своєї господарської діяльності.

Контроль за фінансовою, а також за окремими сторонами діяльності Підприємства здійснюється відповідними органами у межах їхньої компетенції згідно з чинним законодавством України.

Директор та головний бухгалтер Підприємства несуть персональну відповідальність за додержання порядку ведення і достовірності бухгалтерського обліку, статистичної та фінансової звітності.

8.8. Аудит фінансової діяльності Підприємства здійснюється згідно з чинним законодавством України.

 

Розділ 9. Взаємовідносини з іншими підприємствами, установами та організаціями

 

9.1. Взаємовідносини Підприємства з Державною авіаційною службою України здійснюються на підставі чинного законодавства України.

9.2. Відносини Підприємства з іншими підприємствами, установами та організаціями незалежно від форм власності і громадянами в усіх сферах господарської діяльності здійснюються на підставі договорів в установленому чинним законодавством порядку.

 

Розділ 10. Припинення діяльності Підприємства

 

10.1. Припинення діяльності  Підприємства здійснюється за рішенням Власника в установленому чинним законодавством порядку.

10.2. Порядок і строки проведення ліквідації підприємства визначаються згідно з чинним законодавством України.

10.3. З моменту призначення ліквідаційної комісії до неї переходять повноваження з управління справами Підприємства. Ліквідаційна комісія складає ліквідаційний баланс підприємства.

10.4. У разі реорганізації і ліквідації Підприємства працівникам, які звільняються, гарантується додержання їх соціальних прав та інтересів, передбачених чинним законодавством України.

10.5. Підприємство вважається реорганізованим або ліквідованим з моменту внесення відповідного запису до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців.

 

Розділ 11. Заключні положення

 

Цей Статут набирає чинності з моменту його державної реєстрації відповідно до вимог чинного законодавства України. Зміни та доповнення до Статуту вносяться в установленому чинним законодавством порядку та набувають юридичної сили з моменту їх державної реєстрації.

________________________________________________________

 

image

 

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: