Мапа порталу

image

УКРАЇНА
 МИКОЛАЇВСЬКА МІСЬКА РАДА
ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ
РІШЕННЯ
   
від 23 жовтня 2015м. Миколаїв № 910
   

Про стан виробничого травматизму

на підприємствах міста та

проведення атестації робочих місць

зі шкідливими умовами праці

   
      
Заслухавши та обговоривши інформацію директора департаменту праці та соціального захисту населення Миколаївської міської ради Бондаренка С.М. про стан виробничого травматизму на підприємствах міста та проведення атестації робочих місць зі шкідливими умовами праці, виконком міської ради зазначає наступне.

Протягом 9 місяців 2015 року в місті під час виконання трудових обов’язків внаслідок допущених порушень вимог безпеки праці трапилося 34 нещасних випадки, з них 1 випадок зі смертельним наслідком. Аналіз свідчить, що загальновиробничий травматизм у місті за 9 місяців 2015 року, у порівнянні з аналогічним періодом минулого року, збільшився на 2 випадки (34 проти 32). Травматизм зі смертельним наслідком зменшився на 4 випадки (1 проти 5). Групових травм в поточному році не відбулося.

Аналіз причин виробничого травматизму свідчить, що більшість випадків сталися з організаційних причин (порушення трудової і виробничої дисципліни, порушення правил безпеки руху, а також неналежного контролю з боку посадових осіб), психофізіологічних факторів (протиправна дія інших осіб, особиста необережність).

На підприємствах комунальної власності протягом 9 місяців поточного року зареєстровано 5 випадків травмування на виробництві, що на 2 випадки більш ніж за аналогічний період минулого року.

За станом на 01.10.2015 у місті виявлено 290 підприємств, на яких існує 12 006 робочих місць зі шкідливими та важкими умовами праці, які підлягають атестації, з них атестовано 11355 робочих місць, що складає 94,6%. Для контролю за станом виробничого травматизму, наданням працівникам пільг та компенсацій, за станом виконання графіків атестації робочих місць проводиться інформаційно-роз’яснювальна робота на підприємствах, в установах та організаціях міста. Протягом звітного періоду проведено 109 обстежень підприємств з питань охорони праці, проведено інформаційно- роз’яснювальну роботу на 130 підприємствах міста з питань умов праці, надання пільг та компенсацій за роботу у шкідливих умовах праці та виконання графіків проведення атестації робочих місць за умовами праці. За результатами цієї роботи складено 109 довідок з охорони праці та 130 довідок з умов праці з рекомендаціями щодо усунення виявлених недоліків.

На більшості комунальних підприємств міста атестація робочих місць за умовами праці проведена.

Враховуючи вищезазначене, керуючись ст. 35 Закону України “Про охорону праці” та пп. 8 п. “б” ч. 1 ст. 34 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, виконком міської ради

 

ВИРІШИВ:

 

1. Інформацію директора департаменту праці та соціального захисту населення Миколаївської міської ради Бондаренка С.М. про стан виробничого травматизму на підприємствах міста та проведення атестації робочих місць зі шкідливими умовами праці взяти до відома.

 

2. Рекомендувати керівникам ТОВ “Стивідорна компанія Нікмет-Термінал” Плічку С.А., МД УДППЗ “Укрпошта” Ганіченку Д.В., КУ “Миколаївський центральний стадіон” Клименку В.Г., ЖКП ММР “Південь” Танцюрі В.А., МКП “Миколаївводоканал” Кулажкіну С.В., КСМЕП Яновському Ю.Є. розробити заходи щодо поліпшення профілактичної роботи по запобіганню виробничому травматизму (термін: І квартал 2016 р.).

 

3. Директору департаменту житлово-комунального господарства Миколаївської міської ради Коваленку О.В. здійснювати контроль за станом охорони та умов праці в підвідомчих закладах (термін: постійно).

 

4. Директору департаменту праці та соціального захисту населення Миколаївської міської ради Бондаренку С.М.:

 

4.1. Ініціювати заслуховування керівників підприємств, установ і організацій, які ухиляються від проведення атестації робочих місць зі шкідливими умовами праці, на засіданнях міського координаційного комітету з безпечної життєдіяльності населення (термін: щокварталу).

 

4.2. Шляхом проведення інформаційно–роз’яснювальної роботи, надання методичної та практичної допомоги підприємствам, установам та організаціям міста проводити роботу щодо профілактики виробничого травматизму, недопущення порушень та недоліків з питань охорони праці, атестації робочих місць зі шкідливими умовами праці та надання працівникам відповідно до законодавства пільг та компенсацій за роботу в шкідливих умовах праці (термін: постійно).

4.3. Забезпечити контроль за виконанням підприємствами графіків проведення атестації робочих місць зі шкідливими та важкими умовами праці (термін: постійно).

 

4.4. При повідомній реєстрації колективних договорів звертати увагу на включення до розділу “Охорона праці” пункту щодо термінів проведення атестації робочих місць за умовами праці та додатка “Комплексні заходи щодо досягнення встановлених нормативів безпеки, гігієни праці та виробничого середовища, підвищення існуючого рівня охорони праці, запобігання випадкам виробничого травматизму, професійного захворювання, аваріям і пожежам” (термін: постійно).

 

4.5. Проводити семінари та наради з фахівцями підприємств, установ та організації з питань охорони та умов праці з метою запобігання травматизму на виробництві. Особливу увагу приділяти підприємствам малого та середнього бізнесу (термін: щокварталу).

 

4.6. Надавати методичну допомогу підприємствам, установам та організаціям міста щодо проведення атестації робочих місць за умовами праці (термін: постійно).

 

5. Рішення Миколаївської міської ради від 24.10.2014 № 975 “Про стан виробничого травматизму на підприємствах міста та проведення атестації робочих місць зі шкідливими умовами праці” визнати таким, що втратило чинність.

 

6. Контроль за виконанням даного рішення покласти на заступника міського голови Шевченка Є.В.

      

 Перший заступник

міського голови 

    Ю.Г. Андрієнко
      

image

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: