Мапа порталу

МИКОЛАЇВСЬКА_МІСЬКА_РАДА


РІШЕННЯ

№ 43/24 від 2010-01-22

Про     вилучення,    надання,    передачу   за  фактичнимземлекористуванням, продовження строку користування   земельними ділянками юридичним особам, громадянам, зміну   цільового   призначення     земельної  ділянки  тавнесення змін до  рішень  міської   ради   та   виконкому  міської ради по Ленінському району м. Миколаєва (П.8,8.1,19.1,24,24.1,25,25.1,21,21.1 Р.1 ІНШ. РЕД. №44/38 ВІД 04.03.10) (П.1 Р.2 ІНШ. РЕД. №45/40 ВІД 22.04.10) (П.3 Р.2 ВТР. ЧИН. №44/45 ВІД 19.11.14)


П.8,8.1,19.1,24,24.1,25,25.1,21,21.1 Р.1 ІНШ. РЕД.
П.1 Р.2 ІНШ. РЕД.

П.3 Р.2 ВТР. ЧИН.
Розглянувши звернення юридичних осіб та громадян, проекти відведення земельних ділянок, матеріали інвентаризації, погодження з постійними комісіями міської ради, керуючись Законом України   "Про місцеве самоврядування в Україні", Земельним кодексом України, Законом України "Про  оренду  землі"  та  рішенням  міської ради  від 31.10.03 № 16/7, міська рада
 
ВИРІШИЛА:
 
1.Затвердити документацію із землеустрою з метою вилучення, припинення права користування, надання земельних ділянок для будівництва, обслуговування капітальних будівель, продовжити строк користування раніше наданими земельними ділянками, внести зміни до рішень міської ради та виконкому міської ради:
1. Затвердити проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки загальною площею 264 кв. м, за рахунок земель міста, не наданих у власність або користування, зарахувавши її до земель громадського призначення, у тому числі 182 кв.м під капітальною забудовою, 71 кв.м під проїздами, проходами та площадками, 11кв.м під зеленими насадженнями, для обслуговування приміщень дитячої музичної школи №6 по пров. Південному,16-а.
Земельна ділянка має обмеження у використанні, згідно з КООВЗД: на частину земельної ділянки  площею 6 кв.м діють обмеження типу 01.01.05 -"охо ронна зона навколо (вздовж) об’єкта енергетичної системи".
1.2. Передати дитячій музичній школі №6 в постійне користування земельну ділянку загальною площею 264 кв. м для обслуговування приміщень дитячої музичної школи №6 по пров. Південному,16-а.
Пункт 1 розглянуто на засіданні постійної комісії міської ради з питань архітектури, будівництва та регулювання земельних відносин від 11.01.10, протокол №52, на якому рекомендовано виключити дане питання з порядку денного сесії міської ради.
 
Пункт 2. "Затвердити проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки загальною площею 3816 кв. м, за рахунок земель міста, не наданих у власність або користування, зарахувавши її до земель іншого призначення (землі поточного будівництва), для будівництва центру соціального дозвілля по вул. Будівельників ріг пр. Жовтневого.
Земельна ділянка має обмеження у використанні, згідно з КОПВНЗТВЗД: правові, типу 1.1 - “зміна цільового використання, ”, на частку земельної ділянки площею 2475 кв. м діють обмеження спеціальні, типу 4.3.1.- “в санітарно-захисних зонах інженерно- технічних споруд і комунікацій”.
2.1. Передати фізичній особі - підприємцю Погребняку Олегу Олександровичу в оренду строком на 2 роки земельну ділянку загальною площею 3816 кв. м для будівництва центру соціального дозвілля по вул. Будівельників ріг пр. Жовтневого.
(Підстава – рішення господарського суду Миколаївської області від 24.06.05, справа №6/198: "спонукати Миколаївську міську раду за проектом відведення передати земельну ділянку в оренду на 25 років.")
По пункту 2 проект рішення виносився на пленарні засідання міської ради 28.04.09, 19.06.09, 04.09.09,  18.12.09,  22.01.10,  на яких  рішення не прийнято.
Пункт 2 розглянуто на засіданні постійної комісії міської ради з питань архітектури, будівництва та регулювання земельних відносин від 31.08.09, протокол №38, на якому рекомендовано виключити дане питання з порядку денного сесії міської ради.
Пункт 2 включено за пропозицією управління юридичного забезпечення виконавчих органів Миколаївської міської ради" перенесено на чергове засідання міської ради за пропозицією депутата міської ради Зіброва П.В.
3.Фізичній особі-підприємцю Пашкевичу Вадиму Миколайовичу продовжити на 3 роки термін оренди на земельну ділянку площею 975 кв.м, яка надана рішенням міської ради від 20.12.07 № 20/50, залишивши її в землях поточного будівництва, для будівництва двоповерхового виставково-офісного центру поблизу житлових будинків №№ 98-100 по вул. Космонавтів.
Пункт 3 розглянуто на засіданні постійної комісії міської ради з питань архітектури, будівництва та регулювання земельних відносин від 11.01.10, протокол №52, на якому рекомендовано виключити дане питання з порядку денного сесії міської ради.
 
Зобов'язати землекористувачів:
- замовити виготовлення документації по винесенню земельних ділянок на місцевість і здати її до управління земельних ресурсів;
- замовити виготовлення та здати в управління земельних ресурсів технічну документацію на  складання  державного  акта  на  право  користування землею  відповідно до видів землекористування;
            - укласти  договір оренди  земельної ділянки в управлінні земельних  ресурсів;
- укласти угоду до договору оренди землі, невиконання цього підпункту тягне за собою втрату права надання земельної ділянки;
- у місячний термін здати розірваний договір оренди в управління земельних ресурсів;
- у місячний термін здати державний акт на право постійного користування землею в управління земельних ресурсів для внесення змін;
-у місячний термін здати погашений державний акт на право постійного користування землею в управління земельних ресурсів;
- звернутися до інспекції Державного архітектурно-будівельного контролю у Миколаївській області для одержання дозволу на будівництво та реконструкцію, монтаж, установлення будівель та споруд;
- після закінчення будівництва або реконструкції та введення об'єкта в експлуатацію виконати інвентаризацію земельної ділянки згідно з генпланом та звернутися до міської ради з клопотанням про надання земельної ділянки в користування для обслуговування об'єкта;
- забезпечити вільний доступ для прокладання нових, ремонту та експлуатації існуючих інженерних мереж і споруд, розміщених у межах земельної ділянки;
- виконувати обов'язки землекористувача відповідно до вимог ст. 96 Земельного кодексу України;
- у разі необхідності проведення реконструкції чи будівництва нового об'єкта, який відповідає цільовому використанню земельної ділянки, питання оформлення дозвільної та проектно-кошторисної документації вирішувати в порядку, визначеному законом. Після завершення реконструкції або будівництва, введення об'єкта до експлуатації та реєстрації прав власності у комунальному підприємстві "Миколаївське міжміське бюро технічної інвентаризації" виготовити та здати до управління земельних ресурсів технічну документацію по земельно-кадастровій інвентаризації земельної ділянки.
 
 
2. Затвердити документацію із землеустрою, з метою вилучення, припинення права користування, передачі в короткострокову оренду земельних ділянок для тимчасового розміщення споруд та малих архітектурних форм без права оформлення свідоцтва про право власності на нерухоме майно, продовжити строк оренди землі,  внести зміни до рішень міської ради та виконкому міської ради:
                       
1.Фізичній особі-підприємцю Котовичу Володимиру Євгеновичу продовжити на 3 роки термін оренди на земельну ділянку площею 250 кв.м, залишивши її в землях комерційного використання, яка надана в оренду рішенням міської ради від 20.05.05 № 33/34, для подальшого обслуговування торгового павільйону поблизу житлового будинку  № 13-б по пров. Кобера.
Пункт 1  розглянуто на засіданні   постійної комісії міської ради з питань архітектури, будівництва та регулювання земельних відносин від 11.01.10, протокол №52, на якому рекомендовано погодити та  винести це питання на розгляд сесії міської ради.
 
2.Фізичній особі-підприємцю Ткачуку Максиму Вікторовичу продовжити на 3 роки термін оренди на земельну ділянку площею 76 кв.м, залишивши її в землях комерційного використання, яка надана в оренду рішенням міської ради від 01.04.05 № 32/20, для подальшого обслуговування торгового павільйону по пр. Жовтневому ріг вул. Олейника.
Пункт 2  1  розглянуто на засіданні   постійної комісії міської ради з питань архітектури, будівництва та регулювання земельних відносин від 11.01.10, протокол №52, на якому рекомендовано погодити та  винести це питання на розгляд сесії міської ради.
 
3. Фізичній особі-підприємцю Кутателадзе Нодару Олександровичу продовжити на 3 роки термін оренди на земельну ділянку площею 172 кв.м, залишивши її в землях комерційного використання, яка надана в оренду рішенням міської ради від 18.11.05 № 37/44, для подальшого обслуговування павільйону "Шашлична" по пр. Миру поблизу ринку "Колос"
Пункт 3    розглянуто на засіданні   постійної комісії міської ради з питань архітектури, будівництва та регулювання земельних відносин від 11.01.10, протокол №52, на якому рекомендовано погодити та  винести це питання на розгляд сесії міської ради.
 
Зобов'язати землекористувачів:
- замовити виготовлення документації по винесенню земельних ділянок на місцевість і здати її до управління земельних ресурсів;
- укласти договір оренди на земельну ділянку, невиконання цього підпункту тягне за собою втрату права надання земельної ділянки ;
укласти угоду до договору оренди земельних ділянок, невиконання цього підпункту тягне за собою втрату права надання земельної ділянки;
            - у місячний термін здати  в управління земельних ресурсів розірваний договір оренди землі;
- звернутися до інспекції Державного архітектурно-будівельного контролю у Миколаївській області для одержання дозволу на будівництво та реконструкцію, монтаж, установлення будівель та споруд;
- після закінчення будівельно-монтажних робіт звернутися до виконкому міської ради з проханням про створення державної комісії для прийняття об'єкта до експлуатації;
- отримати дозвіл на експлуатацію об'єктів у відділі організації торгівлі, громадського харчування, роботи ринків та комплексів торговельних павільйонів;
- виконувати обов'язки землекористувача відповідно до вимог ст. 96 Земельного кодексу України;
- виконувати обмеження в користуванні земельною ділянкою згідно з вимогами Миколаївського міського управління земельних ресурсів Держкомзему та проектом відведення земельної ділянки або технічною документацією по земельно-кадастровій інвентаризації;
- у разі необхідності проведення реконструкції чи встановлення нового обўєкта, який відповідає цільовому використанню земельної ділянки, питання оформлення дозвільної та проектно-кошторисної документації вирішувати в порядку, визначеному законом. Після завершення реконструкції або монтажних робіт, введення об'єкта до експлуатації виготовити та здати до управління земельних ресурсів технічну документацію по земельно-кадастровій  інвентаризації земельної ділянки.
3. Затвердити документацію для укладання договорів оренди земельних ділянок та надати в оренду строком на 1 рік з правом поновлення договорів оренди на той же термін протягом 5 років земельні ділянки для обслуговування вбудованих та вбудовано-прибудованих приміщень:
 
1.3атвердити технічну документацію для укладання договору оренди земельної ділянки загальною площею 64 кв.м для обслуговування вбудованих у житловий будинок приміщень магазину, які розташовані на 1-му поверсі багатоквартирного  житлового будинку по вул. 1 Лінії,27.
1.1. Передати фізичній особі-підприємцю Бойко Наталі Володимирівні в оренду на 1 рік земельну ділянку площею 64 кв.м, зарахувавши її до земель комерційного використання, для обслуговування  вбудованих у житловий будинок приміщень магазину, які розташовані на 1-му поверсі багатоквартирного  житлового будинку по вул. 1 Лінії,27.
Пункт 1 розглянуто на засіданні   постійної комісії міської ради з питань архітектури, будівництва та регулювання земельних відносин від11.01.10, протокол №52, на якому рекомендовано погодити та  винести це питання на розгляд сесії міської ради.
           
Зобов’язати землекористувачів:
укласти договір оренди земельної ділянки в управлінні земельних ресурсів;
укласти угоду до договору оренди землі в управлінні земельних ресурсів;
у місячний термін здати в управління земельних ресурсів розірваний договір оренди землі;
забезпечити вільний доступ для прокладання нових, ремонту та експлуатації існуючих інженерних мереж і споруд, розміщених у межах земельної ділянки;
 виконувати обов’язки землекористувача відповідно до  вимог ст. 96 Земельного кодексу України.
 
 
4. Внести зміни до рішень міської ради та виконкому міської ради:
1.Пункт 3 розділу 1 рішення міської ради від 18.12.09 № 42/60: "3.Затвердити проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки загальною площею 3469 кв. м, за рахунок земель ТОВ "Слов’янка-Південь", та не наданих у власність або користування, зарахувавши її до земель комерційного використання, у тому числі 1432 кв.м під капітальною забудовою, 61 кв.м під спорудами, 1976 кв.м під проїздами, проходами та площадками, для обслуговування викупленого майнового комплексу (цеху по виробництву борошна, складу-магазину, офісу та службових приміщень) по вул. Старофортечній, 1в" викласти в редакції:
"1. Затвердити проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки загальною площею 3469 кв. м, за рахунок земель ТОВ "Слов’янка-Південь", та не наданих у власність або користування, зарахувавши її до земель змішаного використання (3133кв.м - землі промисловості, 336 кв.м - землі комерційного використання), у тому числі 1432 кв.м під капітальною забудовою, 61 кв.м під спорудами, 1976 кв.м під проїздами, проходами та площадками, для обслуговування викупленого майнового комплексу (цеху по виробництву борошна, складу-магазину, офісу та службових приміщень) по вул. Старофортечній, 1в."
(Підстава: уточнення виду користування земельною ділянкою.)
Пункт 1 розглянуто на засіданні   постійної комісії міської ради з питань архітектури, будівництва та регулювання земельних відносин від 02.12.09, протокол №48, на якому рекомендовано погодити та  винести це питання на розгляд сесії міської ради.
 
2. Пункт 8 розділу 2 рішення міської ради від 12.11.09 № 40/27: "8.Фізичній особі-підприємцю Білому Дмитру Михайловичу продовжити на 3 роки термін оренди земельної ділянки площею 166 кв.м, яка надана рішенням міської ради від 27.12.04 №28/25, для подальшого обслуговування торгового павільйону з літнім майданчиком поблизу житлового будинку №87-а" викласти в редакції:
"8.Фізичній особі-підприємцю Білому Дмитру Михайловичу продовжити на 3 роки термін оренди земельної ділянки площею 166 кв.м, яка надана рішенням міської ради від 27.12.04 №28/25, для подальшого обслуговування торгового павільйону з літнім майданчиком поблизу житлового будинку №87-а  по вул. Нагірній."
(Підстава: пропущена назва вулиці.)
 Пункт 2 розглянуто на засіданні   постійної комісії міської ради з питань архітектури, будівництва та регулювання земельних відносин від 02.11.09 протокол №45, на якому рекомендовано погодити та  винести це питання на розгляд сесії міської ради.
 
5. Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійну комісію міської ради з питань архітектури, будівництва та регулювання земельних відносин (Мерікова).
 


Міський головаВ.Д. Чайка

знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: