Мапа порталу

МИКОЛАЇВСЬКА_МІСЬКА_РАДА


РІШЕННЯ

№ 43/23 від 2010-01-22

Про вилучення, надання, передачу за фактичним землекорис­туванням, продовження строку користування земельними ділянками юридичним особам, громадянам, зміну цільового призначення земельної ділянки та внесення змін до рішень міської ради та виконкому міської ради по  Заводському району м. Миколаєва (П.5.2 Р.1 ВТР. ЧИН., П.5.3 ІНШ. РЕД. №47/45 ВІД 25.06.10) (П. 6.2 РОЗД. ІІІ ВТР. ЧИН. №10/30 ВІД 20.10.11) (П.1.1 Р.2 ВТР.ЧИН. №44/44 ВІД 19.11.14)


П.5.2 Р.1 ВТР. ЧИН., П.5.3 ІНШ. РЕД.
П. 6.2 РОЗД. ІІІ ВТР. ЧИН.

П.1.1 Р.2 ВТР.ЧИН.
Розглянувши звернення підприємств, установ, організацій, фізичних осіб, проекти відведення земельних ділянок, матеріали інвентаризації, погодження з постійними комісіями міської ради, керуючись Законом України "Про місцеве самоврядування в Україні", Земельним кодексом України, Законом України "Про оренду землі",   рішенням   міської  ради  від 31.10.03  № 16/7, міська рада
 
ВИРІШИЛА:
 
1.Затвердити документацію із землеустрою з метою вилучення, припинення права користування, надання земельних ділянок для будівництва, обслуговування капітальних будівель, продовжити строк користування раніше наданими земельними ділянками, внести зміни до рішень міської ради та виконкому міської ради :
 
          Пункт 1 «1.Затвердити проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки загальною площею 3316 кв.м, у тому числі ділянка № 1 площею 1395 кв.м, ділянка № 2 площею 56 кв.м, ділянка № 3 площею 1524 кв.м, ділянка № 4 площею 341 кв.м під проходами та проїздами, за рахунок земель міста, не наданих у власність або користування , з віднесенням її до земель іншої комерційної діяльності, для розміщення та обслуговування  об’єктів торгівлі  по вул.Рюміна, вул.Будьонного, пров.Радіо та пр.Леніна.
   Земельна ділянка має обмеження  у використанні згідно з КООВЗД:
- охоронні зони типу 01.01.08- «охоронна зона навколо інженерних комунікацій» на частину земельної ділянки  площею 1110 кв.м  (газопровід, водопровід, каналізація, кабель).
    
1.1.Дозвіл на складання проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки наданий рішенням  міської ради від 19.12.08 № 31/54.
     
1.2.Передати Миколаївській обласній спілці споживчих товариств в оренду строком на 5 років  земельну ділянку загальною площею 3316 кв.м для розміщення та обслуговування об’єктів торгівлі по вул.Рюміна, вул.Будьонного, пров.Радіо та пр.Леніна.
        
  По пункту 1. Проект рішення виносився на пленарні засідання міської ради 04.09.09, 01.10.09, 12.11.09. На пленарному засіданні 18.12.09 це питання було перенесено на розгляд чергової сесії міської ради за пропозицією депутата міської ради Зіброва П.В.
         Пункт 1 включено на пленарному засіданні міської ради 19.06.09» перенесено на розгляд чергової сесії міської ради за пропозицією депутата міської ради Зіброва П.В.
 
Пункт 2 «2.Затвердити проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки площею 4500 кв.м, за рахунок земель міста, не наданих у власність або користування, з віднесенням її до земель іншого призначення, для будівництва житлово-експлуатаційної бази з гуртожитком та комунально-ремонтною ділянкою для обслуговуванняч мікрорайону «Ліски». 
 
        Обмеження на використання земельної ділянки  згідно  з КООВЗД відсутні. 
 
2.1.Дозвіл на складання проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки наданий рішенням  міської ради від 18.09.08 № 27/65.
 
2.2.Передати дочірньому підприємству «Миколаївкомундорпроект» відкритого акціонерного  товариства «Проектно-вишукувальний інститут «Укркомундорпроект» в оренду строком на 2 роки земельну ділянку площею 4500 кв.м, для будівництва житлово-експлуатаційної бази з гуртожитком та комунально-ремонтною ділянкою для обслуговуванняч мікрорайону «Ліски». 
 
    По пункту 2. Проект рішення виносився на пленарне засідання міської ради 18.12.09, на якому це питання було перенесено на розгляд чергової сесії міської ради за пропозицією депутата міської ради Полянцева С.В.
 
  Пункт 2 розглянуто на засіданні постійної комісії міської ради з питань архітектури, будівництва та регулювання земельних відносин від 02.12.09, протокол №48, на якому рекомендовано погодити дане питання та винести його на розгляд сесії міської ради» перенесено на розгляд чергової сесії міської ради за пропозицією депутата міської ради Зіброва П.В.
 
        3.Затвердити технічну документацію із землеустрою щодо укладання договору оренди  земельної ділянки площею 1294 кв.м, у тому числі 976 кв.м під капітальною забудовою, 318 кв.м під проходами та проїздами, проект відведення якої затверджено рішенням міської ради від 02.07.1999 № 10/32, з віднесенням її до земель змішаного використання по вул.Декабристів, 35. 
   
На земельну ділянку встановлені та діють обмеження у використанні згідно з КООВЗД: типу 01.06.23-  інші обмеження (водопровід, каналізація) на площі 143 кв.м.
       
3.1.Передати «Східна будівельна компанія» в формі товариства з обмеженою відповідальністю в оренду строком на 10 років із співвласниками будівель земельну ділянку загальною площею 1294 кв.м по вул.Декабристів, 35, для обслуговування приміщень магазину, якому надано адресу: вул.Декабристів, 35/1. 
3.2.З метою визначення розміру орендної плати затвердити розмір ідеальної частки «Східна будівельна компанія» в формі ТОВ 3,18/100 від земельної ділянки загальною площею 1294 кв.м, що складе 41 кв.м (землі  комерційного використання), для обслуговування приміщень магазину по вул.Декабристів, 35/1.
           3.3.Ідеальна частка землекористування не підлягає окремому відчуженню та виділенню в натурі.
   
          Пункт 3 розглянуто на засіданні постійної комісії міської ради з питань архітектури, будівництва  та регулювання земельних відносин від 11.01.10, протокол № 52, на якому рекомендовано погодити та винести це питання на розгляд сесії міської ради.
 
4.Продовжити закритому акціонерному товариству «Київміськбуд-1» на 1 рік термін оренди земельної ділянки площею 56200 кв.м, яка була надана рішенням міської ради від 15.09.05 №36/34, залишивши її в землях іншого призначення, для закінчення будівництва та введення в експлуатацію 1 черги житлової забудови мікрорайону «Ліски-2»  на намивній території.
           
         Пункт 4  розглянуто на засіданні постійної комісії міської ради з питань архітектури, будівництва  та регулювання земельних відносин від 11.01.10, протокол № 52, на якому рекомендовано погодити та винести це питання на розгляд сесії міської ради.
 
5.Затвердити проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки площею 877 кв.м, у тому числі 126 кв.м під капітальною забудовою, 177 кв.м під спорудами, 549 кв.м під проходами та проїздами, 25 кв.м під зеленими насадженнями, за рахунок земель міста, не наданих у власність або користування, з віднесенням  її   до земель  історико-культурного призначення
( за функціональним використанням – іншої комерційної діяльності) для обслуговування бару-ресторану «Ольвія»  та споруд по Варварівському спуску, 5-б. 
 
        Обмеження на використання земельної ділянки  згідно  з КООВЗД відсутні.
 
5.1.Дозвіл на складання проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки наданий рішенням  міської ради від 12.11.09 № 40/22.
 
5.2.Передати товариству з обмеженою відповідальністю «Універс» ЛТД в оренду строком на 10 років  земельну ділянку площею 877 кв.м для обслуговування бару-ресторану «Ольвія» та споруд по Варварівському спуску, 5-б. 
(Пункт 5 включено на пленарному засіданні міської ради 22.01.10 за пропозицією депутата міської ради Копійки І.М.)
   
 
           Зобов’язати  землекористувачів:
замовити виготовлення технічної документації по винесенню меж
на місцевість та здати її до управління земельних ресурсів;
замовити   виготовлення   та   здати   в   управління   земельних
ресурсів технічну документацію на складання державного акта на право постійного користування землею;
замовити  виготовлення  та здати  в управління земельних
ресурсів погоджену технічну документацію з кадастрового землеустрою;
укласти   договір   оренди   земельної   ділянки   в   управлінні
земельних ресурсів;
-          у     місячний  термін     здати  державний     акт     на  право
постійного користування землею в управління земельних ресурсів для внесення змін;
-          у місячний термін здати погашений державний акт на право
постійного користування землею в управління земельних ресурсів;
отримати містобудівні умови та обмеження на проектування в управлінні містобудування та архітектури виконкому Миколаївської міської ради;
       -звернутися   до   інспекції  Державного   архітектурно-будівельного
контролю у Миколаївській області для одержання дозволу на будівництво, монтаж,установлення будівель та споруд;
-після закінчення будівництва або реконструкції та введення об'єкта в експлуатацію виконати інвентаризацію земельної ділянки згідно з генпланом та звернутися до міської ради з клопотанням про вилучення земельної ділянки, яка була надана на термін будівництва, та надання земельної ділянки в користування для обслуговування об'єкта;
- виконувати обов'язки землекористувача відповідно до вимог ст.ст. 96, 103 Земельного кодексу України;
-у разі необхідності проведення реконструкції чи будівництва нового об'єкта, який відповідає цільовому використанню земельної ділянки, питання оформлення дозвільної та проектно-кошторисної документації вирішувати в порядку, визначеному законом. Після завершення реконструкції або будівництва, введення об'єкта до експлуатації та реєстрації права власності у комунальному підприємстві "Миколаївське міжміське бюро технічної інвентаризації" виготовити та здати до управління земельних ресурсів технічну документацію по земельно-кадастровій інвентаризації.
 
 
2.Затвердити документацію для укладання договорів оренди земельних ділянок та надати в оренду строком на 1 рік з правом поновлення договорів оренди на той же термін протягом 5 років земельні ділянки для обслуговування вбудованих та вбудовано-прибудованих приміщень:
 
     1.Затвердити технічну документацію із землеустрою для укладання договору оренди земельної ділянки площею 155 кв.м, за рахунок земель міста, не наданих у власність або користування, зарахувавши її до земель комерційного використання, для обслуговування вбудованих приміщень стоматологічного кабінету  по вул.Червоних Майовщиків, 29.
 
1.1.Передати громадянину Кучеру Андрію Альбертовичу в оренду строком на 1 рік земельну ділянку площею 155 кв.м для обслуговування вбудованих приміщень стоматологічного кабінету по вул.Червоних Майовщиків, 29.
 
          Пункт 1 розглянуто на засіданні постійної комісії міської ради з питань архітектури, будівництва та регулювання земельних відносин від 11.01.10, протокол №52, на якому рекомендовано погодити та винести це питання на розгляд сесії міської ради.                                                                                               
 
 
     2.Затвердити технічну документацію із землеустрою для укладання договору оренди земельної ділянки площею 73 кв.м, за рахунок земель ТОВ «Укрюгмедіа», зарахувавши її до земель комерційного використання,  для обслуговування    вбудовано-прибудованих    приміщень     офісу  по вул.Фрунзе,
14-а/1.
 
2.1.Передати громадянці Яворській Ользі Володимирівні в оренду строком на 1 рік земельну ділянку площею 73 кв.м , для обслуговування вбудовано-прибудованих приміщень офісу по вул.Фрунзе, 14-а/1.
 
          Пункт 2 розглянуто на засіданні постійної комісії міської ради з питань архітектури, будівництва та регулювання земельних відносин від 11.01.10, протокол №52, на якому рекомендовано погодити та винести це питання на розгляд сесії міської ради.                                                                                               
 
 
     3.Затвердити технічну документацію із землеустрою для укладання договору оренди земельної ділянки площею 74 кв.м, за рахунок земель ТОВ «Укрюгмедіа», зарахувавши її до земель комерційного використання,  для обслуговування    вбудовано-прибудованих     приміщень   офісу   по вул.Фрунзе,
14-а/1.
 
3.1.Передати громадянину Арахамії Давиду Георгійовичу в оренду строком на 1 рік земельну ділянку площею 74 кв.м, для обслуговування вбудовано-прибудованих приміщень офісу по вул.Фрунзе, 14-а/1.
 
          Пункт 3 розглянуто на засіданні постійної комісії міської ради з питань архітектури, будівництва та регулювання земельних відносин від 11.01.10, протокол №52, на якому рекомендовано погодити та винести це питання на розгляд сесії міської ради.                                                                                               
 
 
     4.Затвердити технічну документацію із землеустрою для укладання договору оренди земельної ділянки площею 145 кв.м, за рахунок земель ТОВ «Укрюгмедіа», зарахувавши її до земель комерційного використання,  для обслуговування    вбудовано-прибудованих    приміщень      офісу по вул.Фрунзе,
14-а/1.
 
4.1.Передати громадянці Бовкунній Тетяні Володимирівні в оренду строком на 1 рік земельну ділянку площею 145 кв.м , для обслуговування вбудовано-прибудованих приміщень офісу по вул.Фрунзе, 14-а/1.
 
          Пункт 4 розглянуто на засіданні постійної комісії міської ради з питань архітектури, будівництва та регулювання земельних відносин від 11.01.10, протокол №52, на якому рекомендовано погодити та винести це питання на розгляд сесії міської ради.                                                                                               
 
     5.Затвердити технічну документацію із землеустрою для укладання договору оренди земельної ділянки площею 146 кв.м, за рахунок земель ТОВ «Укрюгмедіа», зарахувавши її до земель комерційного використання,  для обслуговування     вбудовано-прибудованих     приміщень   офісу  по вул.Фрунзе,
14-а/1.
 
5.1.Передати громадянину Золотарьову Святославу Дмитровичу в оренду строком на 1 рік земельну ділянку площею 146 кв.м , для обслуговування вбудовано-прибудованих приміщень офісу по вул.Фрунзе, 14-а/1.
 
          Пункт 5 розглянуто на засіданні постійної комісії міської ради з питань архітектури, будівництва та регулювання земельних відносин від 11.01.10, протокол №52, на якому рекомендовано погодити та винести це питання на розгляд сесії міської ради.                                                                                               
 
     6.Затвердити технічну документацію із землеустрою для укладання договору оренди земельної ділянки площею 1155 кв.м, за рахунок земель ТОВ «Укрюгмедіа», зарахувавши її до земель комерційного використання,  для обслуговування      вбудовано-прибудованих     приміщень   офісу по вул.Фрунзе,
14-а/1.
6.1.Пункт 10.1 розділу 3 рішення міської ради від 13.06.08 № 24/32: «10.1.Товариству з обмеженою відповідальністю «УКРЮГМЕДІА» в оренду строком на 1 рік земельну ділянку площею 1593 кв.м для обслуговування вбудовано-прибудованих приміщень по вул.Фрунзе, 14-а» вважати таким, що втратив чинність.
           Договір оренди землі від 03.07.08 № 5760 розірвати.
           (Підстава: продаж частини вбудовано-прибудованих приміщень по вул.Фрунзе, 14-а.).
 
6.2.Передати товариству з обмеженою відповідальністю «Укрюгмедіа» в оренду строком на 1 рік земельну ділянку площею 1155кв.м, для обслуговування вбудовано-прибудованих приміщень офісу по вул.Фрунзе, 14-а/1.
 
          Пункт 6 розглянуто на засіданні постійної комісії міської ради з питань архітектури, будівництва та регулювання земельних відносин від 11.01.10, протокол №52, на якому рекомендовано погодити та винести це питання на розгляд сесії міської ради.                                                                                               
 
     7.Затвердити технічну документацію із землеустрою для укладання договору оренди земельної ділянки площею 60 кв.м, за рахунок земель міста, не наданих у власність або користування, зарахувавши її до земель комерційного використання, для обслуговування вбудованих приміщень стоматологічного кабінету  по вул.Генерала Карпенка, 32.
 
7.1.Передати громадянину Філону Віктору Володимировичу в оренду строком на 1 рік земельну ділянку площею 60 кв.м для обслуговування вбудованих приміщень стоматологічного кабінету по вул.Генерала Карпенка, 32.
 
          Пункт 7 розглянуто на засіданні постійної комісії міської ради з питань архітектури, будівництва та регулювання земельних відносин від 11.01.10, протокол №52, на якому рекомендовано погодити та винести це питання на розгляд сесії міської ради.                                                                                               
 
         Зобов’язати землекористувачів:
      -  укласти договір оренди земельної ділянки в управлінні земельних ресурсів;
 -  укласти угоду до договору оренди землі в управлінні земельних ресурсів;
      - у місячний   термін   здати   в управління земельних ресурсів розірваний договір оренди землі;
- забезпечити вільний доступ для прокладання нових, ремонту та експлуатації існуючих інженерних мереж і споруд, розміщених у межах земельної ділянки;
       -  виконувати обов’язки землекористувача відповідно до  вимог ст. 96 Земельного кодексу України.
      
3.Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійну комісію міської ради з питань архітектури, будівництва та  регулювання земельних відносин (Мерікова).
 


Міський головаВ.Д. Чайка

знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: