Мапа порталу

МИКОЛАЇВСЬКА_МІСЬКА_РАДА


РІШЕННЯ

№ 40/4 від 2009-11-12

Про внесення змін до рішень міської ради від 01.06.06 № 1/18 «Про затвердження структури Миколаївської міської ради та її виконавчих органів» та від 23.06.06 № 2/4 «Про затвердження положень про департаменти, управління, відділи та інші виконавчі органи Миколаївської міської ради» (ПОЛОЖ. ПРО ВІДДІЛ ДОЗВІЛЬНИХ ПРОЦ. - ВТР. ЧИН. №47/19 ВІД 24.06.10) (ВТР. ЧИН. №5/3 ВІД 21.04.11)


ПОЛОЖ. ПРО ВІДДІЛ ДОЗВІЛЬНИХ ПРОЦ. - ВТР. ЧИН.
ВТР. ЧИН.
Керуючись п. 5 ч. 1 ст. 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», міська рада
 
ВИРІШИЛА:
 
1. Внести зміни до рішення міської ради від 01.06.06 № 1/18 «Про затвердження структури Миколаївської міської ради та її виконавчих органів».
1.1.У межах затвердженої структури внести зміни до п.1 та п. 3.18 р. 3, р. 5, а саме:
- ліквідувати відділ сфери послуг, легкої, переробної промисловості та підтримки підприємницької діяльності та відділ адміністраторів з 16.11.09.
 
За рахунок чисельності ліквідованих відділів створити:
відділ сфери послуг, легкої та переробної промисловості – 3 особи;
відділ дозвільних процедур та розвитку підприємництва – 7 осіб.
 
3.Виконкому міської ради провести організаційні заходи щодо ліквідованих відділів згідно з діючим законодавством.
 
4.Внести зміни до рішення міської ради від 23.06.06 № 2/4 «Про затвердження положень про департаменти, управління відділи та інші виконавчі органи Миколаївської міської ради».
 
4.1.Затвердити Положення про відділ сфери послуг, легкої та переробної промисловості (додається).
4.2.Затвердити Положення про відділ дозвільних процедур та розвитку підприємництва (додається).
 
5.Контроль за виконанням даного рішення покласти на міського голову Чайку В. Д.  
 


Міський головаВ.Д. Чайка


Затверджено
рішенням міської ради
від 12 листопада 2009
№40/4




ПОЛОЖЕННЯ
про відділ  сфери послуг, легкої та переробної промисловості



1. Загальні положення
1.1. Відділ сфери послуг, легкої та переробної промисловості (далі – відділ) створюється міською радою та є її виконавчим органом.
1.2. Відділ є підзвітним і підконтрольним міській раді, підпорядкованим виконкому міської ради, міському голові та заступнику міського голови.
1.3. Відділ утримується за рахунок коштів міського бюджету.
1.4. Відділ очолює начальник відділу, який призначається на посаду і звільняється з посади міським головою.
1.5. Відділ керується у своїй роботі Конституцією України, Законами України “ Про місцеве самоврядування в Україні”, “Про державну службу”, “Про службу в органах місцевого самоврядування”, іншими законами України, постановами та розпорядженнями Кабінету Міністрів України, Указами та Розпорядженнями Президента України, наказами Міністерства економіки України й іншими актами законодавчої та виконавчої влади, Положенням про відділ сфери послуг, легкої та переробної промисловості.
                                                   2. Мета діяльності
Основною метою  діяльності відділу  є:
2.1. Реалізація міської політики розвитку легкої та переробної промисловості, надання послуг населенню.
4
2.2. Координація розвитку підприємств легкої та переробної промисловості в інтересах вирішення питань економічного та соціального розвитку міста, ефективного використання природних, трудових і фінансових ресурсів.
2.3. Координація роботи та здійснення контролю за діяльністю підприємств побутового обслуговування та з надання послуг  населенню.
2.4. Підтримка підприємницької й громадської господарчої ініціативи.
                                              
3. Основні функції та завдання
3.1. Забезпечення організації управління об’єктами побутового обслуговування, надання послуг населенню підприємствами різних форм власності та тих, що перебувають у міській комунальній власності, забезпечення їх належного утримання та ефективної експлуатації, необхідного рівня та якості послуг населенню.
3.2. Забезпечення ефективного використання підприємствами легкої та переробної промисловості міста природних, трудових і фінансових ресурсів, збалансованого економічного розвитку території міста.
3.3. Залучення на договірних засадах підприємств, установ та організацій, незалежно від форм власності, до участі в забезпеченні життєдіяльності міста та його комплексного соціально-економічного розвитку.
3.4. Координація діяльності підприємств, що належать до комунальної власності міської громади.
3.5. Попередній розгляд пропозицій щодо розміщення, спеціалізації та розвитку на території міста підприємств і організацій побутового обслуговування населення, незалежно від форм власності, внесення, у разі потреби, до відповідних органів місцевого самоврядування пропозицій з цих питань.
3.6. Видача дозволів на розміщення об’єктів побуту та сфери послуг населенню за видами економічної діяльності, виробничих цехів.
3.7. Видача дозволів на розміщення стаціонарних АЗС. 
 
5
3.8. Сприяння створенню на основі законодавства спільних з іноземними партнерами підприємств легкої, переробної промисловості та послуг населенню.
3.9. Здійснення заходів щодо розширення та вдосконалення мережі підприємств легкої та переробної промисловості, послуг населенню.
3.10. Здійснення, відповідно до законодавства, контролю за належною експлуатацією об’єктів та організацією обслуговування населення підприємствами побутового обслуговування, з надання послуг населенню за видами економічної діяльності, стаціонарними АЗС.
3.11. Підготовка пропозицій, проектів рішень   щодо організації місцевих виставок.
3.12. Залучення промислових підприємств міста та суб’єктів підприємницької діяльності до участі у регіональних, міжрегіональних, республіканських, міжнародних виставках – ярмарках.
3.13. Надання методичної та організаційної допомоги підприємствам у формуванні експозицій на виставках – ярмарках, підготовці та проведенні виставок-ярмарків.
3.14. Організація професійних свят та громадських акцій.
3.15. Розроблення та подання на розгляд міської ради та її виконавчого комітету пропозицій по встановленню зручного для населення режиму роботи підприємств комунального господарства, побутового обслуговування, що належать до комунальної власності відповідних територіальних громад.
3.16. Підготовка проектів рішень про скасування дозволу на надання побутових та інших видів послуг у разі порушення екологічних, санітарних правил, інших вимог законодавства зазначеними підприємствами.
3.17. Підготовка пропозицій, проектів рішень щодо організації паркінгів, автомобільних стоянок, парковок, АЗС, станцій технічного обслуговування на території міста та здійснення відповідно до законодавства контролю за їх експлуатацією.
3.18. Видача дозволів на організацію паркінгів, парковок та автостоянок на території міста. 
 
6
3.19. Взаємодія з управлінням захисту прав споживачів у Миколаївській області у здійсненні контролю за дотриманням законодавства щодо захисту прав споживачів.
3.20. Співпраця з фахівцями Державної податкової інспекції, фінансовими органами з правових та організаційно-економічних питань.
3.21. Взаємодія з Миколаївським обласним територіальним відділенням Антимонопольного комітету України щодо розвитку в місті добросовісної конкуренції, обмеження монополізму.
3.22. Вивчення вітчизняного та закордонного досвіду, збирання, систематизація та аналіз пропозицій щодо удосконалення державного регулювання у сфері надання послуг населенню, розвитку легкої та переробної промисловості.
3.23. Сприяння інвестиційній діяльності на території міста в межах покладених на відділ повноважень, згідно зі ст.35 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”.
3.24. Підготовка пропозицій міській раді з питань удосконалення нормативно - правової бази підприємництва, реалізації на місцевому рівні державної регуляторної політики, дозвільних процедур та регулювання підприємницької діяльності.
  
4. Права
Начальник відділу має право:
4.1. Одержувати від інших виконавчих органів ради матеріали (дані), необхідні для здійснення завдань  відділу, разових завдань керівництва.
4.2. Проводити наради з керівниками розташованих або зареєстрованих на території міста підприємств, незалежно від форм власності, для вирішення питань, віднесених до відання відділу.
4.3. Заслуховувати звіти про роботу керівників підприємств комунальної власності міської громади.
4.4. Погоджувати в установленому порядку кандидатури для призначення на посаду керівників підприємств, розташованих на відповідній території, які перебувають у комунальній власності.
7
4.5. Затверджувати посадові інструкції підлеглих йому працівників.
4.6. Давати вказівки працівникам відділу, що стосуються діяльності відділу.
4.7. Подавати пропозиції по заохоченню працівників відділу та притягненню їх до дисциплінарної відповідальності в установленому порядку, згідно з Кодексом законів про працю України.
 
5. Відповідальність начальника відділу
Начальник відділу несе відповідальність за:
5.1. Своєчасне та якісне виконання поставлених перед відділом завдань, а також оперативних завдань керівництва.
5.2. Стан трудової, виконавчої дисципліни й роботу з кадрами у відділі.
        
6. Критерії оцінки роботи відділу
Критеріями оцінки роботи відділу є:
6.1. Створення за участю відділу нових робочих місць на підприємствах міста.
6.2. Наявність структурних зрушень в економіці міста в бік розвитку місцевого товаровиробництва, надання якісних послуг населенню.
6.3. Підвищення надходжень до міського бюджету.
6.4. Реалізація Концепції розвитку побутового обслуговування населення.
________________________________________________________

Затверджено
рішенням міської ради
від 12 листопада 2009
№40/4




ПОЛОЖЕННЯ
про відділ дозвільних процедур та розвитку підприємництва



1. Загальні положення
1.1 Відділ дозвільних процедур та розвитку підприємництва (далі – відділ) створюється міською радою і є її виконавчим органом.
1.2. Відділ є підзвітним і підконтрольним міській раді, підпорядкованим виконкому міської ради, міському голові, заступнику міського голови.
1.3. Відділ очолює начальник, який призначається на посаду і звільняється з посади міським головою. 
1.4. На посаду начальника відділу дозвільних процедур та розвитку підприємництва, його заступника та спеціалістів відділу призначаються особи з вищою освітою та стажем роботи на державній службі або в органах місцевого самоврядування не менше одного року чи стажу роботи в інших сферах управління не менше трьох років.
1.5. Відділ керується у своїй роботі Конституцією України, Законами України “Про місцеве самоврядування в Україні”, “Про службу в органах місцевого самоврядування”, “Про державну службу”, „Про дозвільну систему у сфері господарської діяльності”, іншими законодавчими актами, актами органів і посадових осіб місцевого самоврядування, Положенням про відділ дозвільних процедур та розвитку підприємництва та іншими нормативно-правовими актами.
 
2. Мета
2.1. Організація видачі суб’єктам господарювання документів дозвільного характеру та забезпечення взаємодії місцевих дозвільних органів щодо видачі документів дозвільного характеру.
2.2. Реалізація Державної та міської політики підтримки та розвитку підприємництва.
2.3. Реалізація Державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності відповідно до Закону України “Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності”. 
 
3.Завдання і функції відділу
3.1. Надання суб'єкту господарювання вичерпної інформації щодо вимог та порядку одержання документа дозвільного характеру.
3.2. Прийняття від суб'єкта господарювання документів, необхідних для одержання документів дозвільного характеру, їхня реєстрація та подання документів (їхніх копій) відповідним місцевим дозвільним органам.
3.3. Видача суб'єкту господарювання документів дозвільного характеру.
3.4. Забезпечення взаємодії місцевих дозвільних органів та документообігу.
3.5. Організаційне та інформаційне забезпечення проведення представниками місцевих дозвільних органів спільного обстеження об'єкта, на який видається документ дозвільного характеру.
3.6. Контроль за додержанням посадовими особами місцевих дозвільних органів термінів розгляду та видачі документів дозвільного характеру.
3.7. Формування та ведення реєстру документів дозвільного характеру.
3.8. Інформування посадової особи, якій він підпорядковується, а також територіального органу уповноваженого органу про порушення вимог законодавства з питань видачі документів дозвільного характеру посадовою особою місцевого дозвільного органу.
3.9. Підготовка пропозицій щодо удосконалення процедури видачі документів дозвільного характеру.
3.10. Підготовка пропозицій міській раді з питань удосконалення нормативно - правової бази підприємництва, реалізації на місцевому рівні державної регуляторної політики, дозвільних процедур та регулювання підприємницької діяльності.
3.11. Реалізація та організаційне забезпечення здійснення державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності відповідно до Закону України “Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності”.
3.12. Координація діяльності структурних підрозділів виконкому міської ради з питань, пов’язаних з розробленням та реалізацією заходів щодо проведення державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності, дозвільних процедур та регулювання підприємництва в місті. 
3.13. Організація регулярного розгляду питань щодо ставок фіксованого податку і вартості патентів, орендної плати за використання приміщень і земельних ділянок, адекватних рівню ринкових відносин.
3.14. Організація проведення семінарів, нарад, конференцій з підприємцями.
3.15. Сприяння розвитку малого бізнесу та підприємництва.
3.16. Розгляд та погодження в установленому порядку проектів регуляторних актів виконкому міської ради та міської ради, аналізів регуляторного впливу, аналіз звітів про відстеження результативності регуляторних актів.
3.17. Розроблення та реалізація міської Програми розвитку підприємництва, аналіз її виконання.
3.18. Підготовка пропозицій щодо ефективного використання бюджетних коштів для фінансування заходів з підтримки та розвитку підприємництва.
 
4. Права
Відділ має право:
4.1. У триденний строк з моменту запиту від місцевих дозвільних органів безоплатно одержувати інформацію, пов'язану з видачею документів дозвільного характеру, за винятком інформації, що становить державну таємницю.
4.2. Одержувати у встановленому порядку від виконавчих органів міської ради повну інформацію щодо порядку видачі документів дозвільного характеру місцевими дозвільними органами, зокрема, переліку документів, необхідних для одержання документів дозвільного характеру, зразків заяв та необхідних бланків, термінів видачі документів дозвільного характеру, розміру плати за їхню видачу (у разі її встановлення).
4.3. Координувати у межах своєї компетенції діяльність місцевих дозвільних органів щодо видачі документів дозвільного характеру.
4.4. Вносити міському голові пропозиції з питань удосконалення роботи відділу.
4.5. Відділ у процесі виконання покладених на нього завдань взаємодіє з іншими структурними підрозділами виконавчих органів міської ради.
4.6. Проводити наради з керівниками розташованих або зареєстрованих на території міста підприємств, незалежно від форм власності, для вирішення питань, віднесених до відання відділу.
 
5. Відповідальність начальника відділу
5.1. Начальник відділу керує діяльністю відділу й несе відповідальність за своєчасне і якісне виконання поставлених  перед  відділом завдань і здійснення ним своїх функцій.
5.2. Розподіляє обов'язки між працівниками відділу,  розробляє посадові інструкції.
 
6. Критерій оцінки роботи відділу
Критерієм оцінки роботи відділу є якісне та своєчасне виконання покладених на відділ завдань і функціональних обов'язків.
_______________________________________________________________
 
 

знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: