Мапа порталу

МИКОЛАЇВСЬКА_МІСЬКА_РАДА


РІШЕННЯ

№ 32/41 від 2005-04-01

Про вилучення, надання, передачу за фактичним землекористуванням,  продовження  строку користування земельними ділянками юридичним особам, громадянам, зміну цільового призначення земельної ділянки та  внесення змін до рішень  міської ради та   виконкому  міської ради по Корабельному району м.Миколаєва (П.6 РОЗД.2 ВТР.ЧИН. №23/48 ВІД 20.12.12)(П.2.1 РОЗД.3 ВТР. ЧИН. №31/43 ВІД 19.12.08)


П.6 РОЗД.2 ВТР.ЧИН.
П.2.1 РОЗД.3 ВТР. ЧИН.
Розглянувши звернення підприємств, установ, організацій, фізичних осіб, проекти відведення земельних ділянок, матеріали інвентаризації, погодження з постійними комісіями міської ради та виконкомом міської ради, керуючись Законом України “Про місцеве самоврядування в Україні”, Земельним кодексом України, Законом України “Про оренду землі” та рішенням  міської ради від 31.10.03   № 16/7, міська рада
 
ВИРІШИЛА:
 
I.Затвердити проекти відведення, технічну документацію по земельно - кадастровій інвентаризації земельних ділянок з метою вилучення, надання земельних ділянок для будівництва, обслуговування капітальних будівель, продовжити строк оренди землі,  внести зміни до рішень міської ради та виконкому міської ради:
 
1.Припинити кооперативному підприємству „Харчокомбінат” оренду земельної ділянки площею 462 кв. м по вул.Рибній,95/1.
1.1.Пункт 10.1 розділу 1 рішення міської ради від  13.06.03 №12/16 :
„10.1.Надати кооперативному підприємству “Харчокомбінат” в оренду строком на 10 років земельну ділянку площею 462 кв. м для обслуговування магазину №7 по вул. Рибній,95/1.” вважати таким, що втратив чинність.
 1.2. Договір оренди земельної ділянки №1942 від 04.08.03 розірвати.
(Підстава: клопотання КП „Харчокомбінат” від 10.01.05 № 1 про відмову від земельної ділянки.)
Протокол профільної постійної комісії міської ради  від 02.02.05 №105.
 
2.Затвердити технічну документацію для укладання договору оренди земельної ділянки загальною площею 215 кв. м, у тому числі 131 кв. м під забудовою, залишивши її в землях комерційного використання, для обслуговування  магазину  по пр.Жовтневому,305/1.
На земельній ділянці діють обмеження: заборона встановлення огорожі та прибудови.
2.1. Надати приватному підприємству «Агідель-Юг» в оренду строком на 5 років земельну ділянку площею 215 кв. м для обслуговування магазину  по пр.Жовтневому,305/1.
Протокол профільної постійної комісії міської ради від 24.11.04 №98.                                                                     
 
3.Затвердити проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки загальною площею 3103 кв. м із земель міста, не наданих у власність чи користування, зарахувавши її до земель іншої промисловості(на період будівництва),після введення обєкта в експлуатацію - до земель автомобільного транспорту, для будівництва та обслуговування автостоянки відомчого та іншого транспорту поблизу житлового будинку № 18 по пр. Корабелів.
Земельна ділянка площею 921 кв. м має обмеження у використанні.
3.1.Надати приватному підприємству „ Галич” в оренду строком на 1 рік земельну ділянку площею 3103 кв. м для будівництва та обслуговування автостоянки відомчого та іншого транспорту поблизу житлового будинку № 18 по пр. Корабелів, при виконанні умови сплати  10% вартості грошової оцінки земельної ділянки, вільної від забудови, запропонованої профільною постійною комісією міської ради.
Протокол профільної постійної комісії міської ради від 02.03.05 №109.                                                                
Пункти 3. та 3.1 включені на засіданні виконкому міської ради.
 
4.Продовжити товариству з обмеженою відповідальністю “Знання” з 26.09.04 на 2 роки строк оренди земельної ділянки площею 2030 кв. м для завершення будівництва АЗС , залишивши її в землях поточного будівництва, наданої згідно з рішенням міської ради від 26.09.02 №5/15, по пр. Жовтневому ріг вул. Липової.
Протокол профільної постійної комісії міської ради від 01.12.04 №99.  
За пропозицією депутата міської ради Делі О.О. й за результатами голосування пункт 4  перенести на розгляд чергової сесії .
 
5.Затвердити проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки загальною площею 4173 кв. м із земель міста, не наданих у власність чи користування, зарахувавши її до земель іншого призначення (землі поточного будівництва), для будівництва сервісного центру поблизу виробничої бази кооперативу „Каскад” по пр.Корабелів.
5.1.Надати приватному підприємству „Тітанхім” в оренду строком на 2 роки земельну ділянку площею 4173 кв. м для будівництва сервісного центру поблизу виробничої бази кооперативу „Каскад” по пр.Корабелів.
Протокол профільної постійної комісії міської ради від 08.12.04 №100.                                                                
 
Пункти 5-5.1 включено за пропозицією профільної постійної комісії міської ради від 23.03.05 №112.  
 
Зобов’язати землекористувачів:
 
- замовити виготовлення технічної документації по винесенню меж на місцевість та здати її до  управління земельних ресурсів ;
- замовити виготовлення та здати в управління земельних ресурсів технічну документацію на складання державного акта на право постійного користування землею;
- замовити виготовлення та здати в управління земельних ресурсів погоджену технічну документацію з кадастрового землеустрою;
- укласти договір оренди земельної ділянки в  управлінні земельних ресурсів;
- у місячний термін здати державний акт на право постійного користування землею в управління земельних ресурсів для внесення змін;
- у місячний термін здати погашений державний акт на право постійного користування землею в  управління земельних ресурсів ;
- отримати архітектурно-планувальне завдання на проектування в головному управлінні містобудування та архітектури за  наявності необхідних вихідних даних;
- звернутися до інспекції Державного архітектурно-будівельного контролю для одержання дозволу на будівництво, монтаж, установлення будівель та споруд;
- після закінчення будівельно -монтажних робіт звернутися до інспекції Державного архітектурно-будівельного контролю з проханням про створення державної комісії для прийняття об’єкта до експлуатації;
-після закінчення будівництва або реконструкції та введення об’єкта в експлуатацію виконати інвентаризацію земельної ділянки згідно з генпланом та звернутися до міської ради з клопотанням про вилучення земельної ділянки, яка була надана на термін будівництва, та  надання земельної ділянки в користування для обслуговування об’єкта;
- подати документацію до комунального підприємства “Миколаївське міжміське бюро технічної інвентаризації ” для реєстрації земельної  ділянки;
- виконувати обов’язки землекористувача відповідно до вимог ст. 96 Земельного кодексу України;
- у разі необхідності проведення реконструкції чи будівництва нового об’єкта, який відповідає цільовому використанню земельної ділянки, питання оформлення дозвільної та проектно-кошторисної документації вирішувати в порядку, визначеному законом. Після затвердження реконструкції або будівництва, введення об’єкта до експлуатації та реєстрації прав власності в КП “ Миколаївське міжміське бюро технічної інвентаризації” виготовити та здати до управління земельних ресурсів технічну документацію по земельно-кадастровій інвентаризації земельної ділянки.  
 
II. Затвердити проекти відведення, технічну документацію по земельно-кадастровій інвентаризації земельних ділянок з метою вилучення, надання земельних ділянок для тимчасового розміщення споруд та малих архітектурних форм, продовжити строк оренди землі, внести зміни до рішень міської ради та виконкому міської ради:
 
1.Продовжити товариству з обмеженою відповідальністю „Миколаївпреса” на 1 рік строк оренди земельної ділянки загальною площею 14 кв. м для обслуговування торговельного кіоску, залишивши її в землях комерційного використання, наданої згідно з рішенням міської ради від 23.05.01 №30/15, поблизу відділення зв язку № 33 по вул. Айвазовського.
Протокол профільної постійної комісії міської ради від 26.01.05 № 104.
 
2.Продовжити товариству з обмеженою відповідальністю „Миколаївпреса” на 1 рік строк оренди земельної ділянки загальною площею 14 кв. м для обслуговування торговельного кіоску, залишивши її в землях комерційного використання, наданої згідно з рішенням міської ради від 23.05.01 №30/15, поблизу житлового будинку № 12 по пр.Корабелів.
Протокол профільної постійної комісії міської ради від 26.01.05 № 104.  
 
3.Продовжити товариству з обмеженою відповідальністю „Миколаївпреса” на 1 рік строк оренди земельної ділянки загальною площею 14 кв. м для обслуговування торговельного кіоску, залишивши її в землях комерційного використання, наданої згідно з рішенням міської ради від 23.05.01 №30/15, по вул. Знамянській.
Протокол профільної постійної комісії міської ради від 26.01.05 № 104.  
 
4.Продовжити товариству з обмеженою відповідальністю „Миколаївпреса” на 1 рік строк оренди земельної ділянки загальною площею 14 кв. м для обслуговування торговельного кіоску, залишивши її в землях комерційного використання, наданої згідно з рішенням міської ради від 21.03.02 № 41/9, поблизу житлового будинку №340 по пр.Жовтневому.
Протокол профільної постійної комісії міської ради від 26.01.05 № 104.  
 
5.Продовжити приватному підприємцю Яновській Риммі Григорівні з 21.03.05 на 5 років строк оренди земельної ділянки загальною площею 150 кв. м для обслуговування   торговельного павільйону, залишивши її в землях комерційного використання, наданої згідно з рішенням  міської ради від 21.03.02 № 41/9, поблизу житлового будинку №18-а по пр. Корабелів.
Протокол профільної постійної комісії міської ради від 26.01.05 № 104.  
 
6.Продовжити приватному підприємцю Ігнатьєвій Аллі Федорівні з 21.03.05 на 5 років строк оренди земельної ділянки загальною площею 64 кв. м
для обслуговування торговельного павільйону, залишивши її в землях комерційного використання, наданої згідно з рішенням міської ради від 21.03.02 № 41/9, поблизу житлового будинку № 2-а по пр. Корабелів.
Протокол профільної постійної комісії міської ради від 26.01.05 № 104.  
 
7.Продовжити товариству з обмеженою відповідальністю фірмі „Пріоритет –Юг” на 1 рік строк оренди земельної ділянки загальною площею 212 кв. м для встановлення та обслуговування торговельного павільйону, залишивши її в землях комерційного використання,  наданої згідно з рішенням міської ради від 26.07.01 № 33/14, поблизу житлового будинку №311 по пр. Жовтневому.
Протокол профільної постійної комісії міської ради від 01.12.04 № 99.  
За результатами роботи комісії від 06.04.05 під головуванням депутата Матіюка М.Г. встановлено строк оренди земельної ділянки.
 
8.Вилучити у приватного підприємця Сороки Миколи Миколайовича з 23.12.04 земельну ділянку площею 39 кв. м по вул. Металургів ріг вул. Глинки .
8.1.Пункт 2.34 розділу ІІ рішення міської ради від 26.09.02 № 5/18 : „2.34.Приватному підприємцю Сороці Миколі Миколайовичу на 5 років загальною площею 39 кв. м, у тому числі 24 кв. м для обслуговування торговельного павільйону, 15 кв. м під проїздами й проходами, із земель населеного пункту, не наданих у власність або користування, зарахувавши її до земель комерційного використання, по вул. Металургів ріг вул. Глинки (Корабельний район)” скасувати.
8.2. Договір оренди землі від 27.11.02 № 1415 розірвати.
(Підстава: згода ПП Сороки М.М. про вилучення земельної ділянки.)
 
9.Припинити приватному підприємцю Беркань Галині Володимирівні оренду земельної ділянки площею 6,5 кв. м по пр.Корабелів ріг пр.Жовтневого за її згодою.
9.1.Пункт  7 розділу  2  рішення  міської ради від 16.10.03 № 15/12:
“Надати приватному підприємцю Беркань Галині Володимирівні на 5 років площею 6,5 кв. м для розміщення та обслуговування торговельного кіоску в комплексі торговельних кіосків по пр.Корабелів ріг пр.Жовтневого ” вважати таким, що втратив чинність.
9.2.Договір оренди землі, який зареєстровано в книзі записів державної реєстрації договорів оренди землі  16.01.04 за  № 2198, розірвати.
 (Підстава: заява ПП Беркань Г.В. про відмову від земельної ділянки )
9.3.Припинити приватному підприємству „Сокіл-Регіон” оренду земельної ділянки площею 7,5 кв. м по пр.Корабелів ріг пр.Жовтневого за його згодою.
9.4. Пункт 8 розділу 2 рішення міської ради від 16.10.03 № 15/12: “8.Надати приватному підприємству „Сокіл-Регіон” на 5 років площею 7,5 кв. м для розміщення та обслуговування торговельного кіоску в комплексі торговельних кіосків по пр.Корабелів ріг пр.Жовтневого” вважати таким, що втратив чинність.
9.5.Затвердити проект землеустрою щодо договору оренди земельної ділянки загальною площею 14 кв. м за рахунок земель ПП Беркань Г.В. та земель ПП „Сокіл-Регіон” для реконструкції двох кіосків в один у комплексі торговельних кіосків по пр.Корабелів ріг пр.Жовтневого.
9.6. Надати приватному підприємцю Олєйниковій Любові Іванівні в оренду строком на 5 років земельну ділянку загальною площею 14 кв. м, залишивши її в землях комерційного використання, для реконструкції двох кіосків в один у комплексі торговельних кіосків по пр.Корабелів ріг пр.Жовтневого.
Протокол профільної постійної комісії міської ради від 15.12.04 №100.
 
Зобов’язати    землекористувачів:
 
- замовити виготовлення документації по винесенню земельних ділянок на місцевість і здати її до  управління земельних ресурсів ;
- укласти договори оренди на земельні ділянки, невиконання цього підпункту тягне за собою втрату права надання земельної ділянки ;
- укласти додаткові угоди до договорів оренди земельних ділянок у місячний термін, невиконання цього підпункту тягне за собою втрату права надання земельної ділянки ;
- звернутися до інспекції Державного архітектурно-будівельного контролю для одержання дозволу на будівництво, монтаж, установлення будівель та споруд;
- після закінчення будівельно-монтажних робіт звернутися до інспекції Державного архітектурно-будівельного контролю з проханням про створення державної комісії для прийняття об’єкта до експлуатації;
- отримати дозвіл на експлуатацію об’єктів у відділі організації торговельної діяльності та послуг населенню;
- виконувати обов’язки землекористувача відповідно до вимог ст. 96 Земельного кодексу України;
-виконувати обмеження в користуванні земельною ділянкою згідно з вимогами Миколаївського міського управління земельних ресурсів та проектом відведення земельної ділянки;
- у разі необхідності проведення реконструкції чи будівництва нового об’єкта, який відповідає цільовому використанню земельної ділянки, питання оформлення дозвільної та проектно-кошторисної документації вирішувати в порядку, визначеному законом. Після затвердження реконструкції або монтажних робіт, введення об’єкта до експлуатації виготовити та здати до управління земельних ресурсів технічну документацію по земельно-кадастровій інвентаризації земельної ділянки.
 
ІІІ. Внести зміни до рішень міської ради та виконкому міської ради:
 
1.Пункти 1 та 1.1  розділу ІІ рішення міської ради від  27.12.04 №28/26 :
„1.Затвердити проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки загальною площею 342 кв. м, зарахувавши її до земель змішаного використання, у тому числі 152 кв. м зарахувати до земель комерційного використання, з них 94 кв. м під спорудою,58 кв. м під проходами, проїздами, майданчиками; 190 кв. м зарахувати до земель громадського призначення, за рахунок земель міста, не наданих у власність або користування, та земель, раніше наданих ПП Уткіній Т.С., для реконструкції та обслуговування зупиночного комплексу з вбудованим торговельним павільйоном та літнім майданчиком по пр. Жовтневому, на зупинці „Біла Акація” у напрямку руху з центру міста .
1.1. Надати приватному підприємцю Уткіній Тетяні Сергіївні в оренду строком на 5 років земельну ділянку загальною площею 342 кв.м для реконструкції та обслуговування зупиночного комплексу з вбудованим торговельним павільйоном та літнім майданчиком по пр. Жовтневому, на зупинці “ Біла Акація” у напрямку руху з центру міста ” доповнити пунктом:
„1.2.  Договір оренди землі від 18.10.01 № 766 розірвати”.
(Підстава: збільшення площі земельної ділянки.) 
 
2.Пункти 9 та 9.1  розділу І рішення міської ради від  20.07.04  №22/11:
„9.Затвердити технічну документацію для укладання договору оренди земельної ділянки загальною площею 1434 кв. м, із земель, наданих ТОВ “Торговельний дім “Генікс-Південь” рішенням міської ради від 07.06.02 № 2/18 для закінчення будівництва торговельного центру,   зарахувавши її до земель комерційного використання, для обслуговування торговельного центру по  пр.Жовтневому,311-б.
Пункт 9.1. за пропозицією депутата Мазура А.В. та заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради - головного архітектора міста Старушка О.В. викласти в такій редакції: “Надати товариству з обмеженою відповідальністю “Торговельний дім “Генікс-Південь” в оренду строком на 25 років земельну ділянку площею 1434 кв. м для обслуговування торговельного центру по пр.Жовтневому,311-б за умови вилучення її частини у разі виникнення містобудівної потреби для будівництва транспортної розв’язки” читати в такій редакції:                                                                                
„9.Затвердити технічну документацію для укладання договору оренди земельної ділянки загальною площею 1434 кв. м, із земель, наданих ТОВ “Торговий дом “Геникс- ЮГ” рішенням міської ради від 07.06.02 № 2/18 для закінчення будівництва торговельного центру,   зарахувавши її до земель комерційного використання, для обслуговування торговельного центру по  пр.Жовтневому,311-б.
Пункт 9.1. за пропозицією депутата Мазура А.В. та заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради - головного архітектора міста Старушка О.В. викласти в такій редакції: “Надати товариству з обмеженою відповідальністю “Торговий дом “Геникс- Юг”  в оренду строком на 25 років земельну ділянку площею 1434 кв. м для обслуговування торговельного центру по пр.Жовтневому,311-б за умови вилучення її частини у разі виникнення містобудівної потреби для будівництва транспортної розв’язки”
(Підстава: внесення змін до установчих документів підприємства.) 
 
3.Пункт 16  розділу І рішення міської ради від  27.10.04  №24/16:
 
„16.Продовжити приватному підприємцю Тонконогову Михайлу Олександровичу з 28.02.04 на 10 років оренду земельної ділянки загальною площею 284 кв. м для обслуговування магазину №416, залишивши її в землях комерційного використання, наданої згідно з рішенням  міської ради від 28.02.01 №28/7,  по пр.Жовтневому,257” читати в такій редакції:
„16.Продовжити приватному підприємцю Тонконогову Михайлу Олександровичу з 01.10.04 на 10 років оренду земельної ділянки загальною площею 284 кв. м для обслуговування магазину №416, залишивши її в землях комерційного використання, наданої згідно з рішенням  міської ради від 28.02.01 №28/7,  по пр.Жовтневому,257.”
(Підстава: клопотання  ПП Тонконогова М.О.) 
                                                                                                                       
4. Пункт 2.1  розділу ІІ рішення міської ради від  27.12.04 №28/26 :
„ 2.1. Надати приватному підприємцю в оренду строком на 5 років земельну ділянку загальною площею 50 кв. м, у тому числі 30 кв. м під спорудою, для встановлення та  обслуговування торговельного павільйону „Дитяче харчування” між житловими будинками № 313-315 по пр. Жовтневому.
Протокол профільної постійної комісії міської ради від 24.11.04 №98” читати в такій редакції:
„2.1. Надати приватному підприємцю Тимощук Галині Володимирівні в оренду строком на 5 років земельну ділянку загальною площею 50 кв. м, у тому числі 30 кв. м під спорудою, для встановлення та обслуговування торговельного павільйону „Дитяче харчування” між житловими будинками № 313-315 по пр. Жовтневому.
Протокол профільної постійної комісії міської ради від 24.11.04 №98.”
(Підстава: доповнення прізвища приватного підприємця Тимощук Г.В.)         
 
ІY. Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійну комісію міської ради з питань регулювання земельних відносин, архітектури та будівництва .  
 
Міський голова                                                                                       В.Д.Чайка


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: