Мапа порталу

МИКОЛАЇВСЬКА_МІСЬКА_РАДА


РІШЕННЯ

№ 40/34 від 2005-12-23

Про затвердження Програмистворення страхового фондудокументації м. Миколаєвана   2006 – 2007  роки (ВТР. ЧИННІСТЬ №18/6 ВІД 29.11.07)


ВТР. ЧИННІСТЬ
З метою забезпечення органів місцевого самоврядування, установ, підприємств та організацій документами міського страхового фонду документації для проведення відбудовчих та аварійно-відновлювальних робіт під час ліквідації надзвичайних ситуацій, а також для збереження об’єктів культурної спадщини на випадок втрати або псування архівної документації та документації для їх реставрації, відповідно до рішення Миколаївської обласної ради від 11 листопада 2005 року № 3 “Про затвердження Регіональної програми створення страхового фонду документації Миколаївської області на 2006-2007 роки”, керуючись ст. 59 Закону України  “Про місцеве самоврядування в Україні”, міська рада
ВИРІШИЛА :
1. Затвердити Програму створення страхового фонду документації м. Миколаєва на 2006 –2007 роки /далі – Програма/ (додається).
2. Затвердити перелік постачальників документації на продукцію, об’єкти і споруди систем життєзабезпечення населення, транспортних зв’язків, об’єктів культурної спадщини м. Миколаєва, які підлягають закладанню до регіонального СФД в 2006-2007 роках (додається).
                3. Виконавчому комітету Миколаївської міської ради:
- при формуванні міського бюджету на 2006 та 2007 роки передбачати видатки на фінансування заходів Програми;
- щороку надавати міській раді інформацію про результати виконання заходів Програми.
4. Головам районних адміністрацій виконкому Миколаївської міської ради, керівникам  житлово-комунальних підприємств, що перебувають у комунальній власності міста, забезпечити безумовне виконання Програми.
5. Керівникам організацій та підприємств (незалежно від форм власності), які є відповідальними за виконання заходів Програми, забезпечити своєчасне надання документів Південному регіональному центру страхового фонду документації.
6. Визнати таким, що втратило чинність, рішення міської ради від 17 грудня 2003 року №17/39 “Про затвердження Програми створення страхового фонду документації м. Миколаєва на 2004-2005 роки”. 
7. Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійну комісію міської ради з питань планування, бюджету та фінансів (Лапшина).
Міський голова                                                                                                    В.Д. Чайка
Затверджено
рішенням міської  ради
від 23 грудня 2005
№_  40/34_
Програма
створення страхового фонду документації  
м. Миколаєва на 2006-2007 роки
 
Загальні положення
 
Програма створення страхового фонду документації м. Миколаєва на 2006 - 2007 роки (далі - Програма) розроблена відповідно до Закону України "Про страховий фонд документації України", Постанови Кабінету Міністрів України від 13 березня 2002 року № 320 "Про затвердження Положення про формування, ведення та використання обласного (регіонального) страхового фонду документації".
Створення страхового фонду документації (далі - СФД) має важливе значення для забезпечення сталого функціонування економіки і підвищення її надійності при виникненні надзвичайних ситуацій на території міста.
До складу СФД входять документи страхового фонду на об’єкти оздоровлення, культурної спадщини, систем життєзабезпечення населення, транспортних зв’язків, техногенно та екологічно небезпчні об’єкти та об’єкти будівництва, розташовані на території обласного центру.
Роботи щодо створення СФД здійснюється з додержанням вимог чинного законодавства про державну таємницю та технічний захист інформації.
 
Мета Програми
 
Головною метою Програми є забезпечення органів місцевого самоврядування, комунальних підприємств житлово-комунального господарства та інших підприємств документами СФД для проведення відбудовчих та аварійно-рятувальних робіт під час ліквідації надзвичайних ситуацій, а також для збереження об'єктів культурної спадщини, змісту рідкісних книг на випадок втрати або псування документації.
Досягнення мети здійснюється шляхом створення СФД, який передбачає підготовку та постачання документації для виготовлення мікрофільмів у Південному регіональному центрі СФД (м. Одеса) в обсязі, необхідному та достатньому для відбудови об'єктів і споруд, у тому числі об’єктів життєзабезпечення, культурної спадщини, збереження змісту рідкісних книг, які зберігаються в бібліотеках м. Миколаєва, і проводиться планово методом реалізації  Програми створення страхового фонду документації м. Миколаєва на 2006-2007 роки.
Охорона і збереження пам'яток, їх реставрація, у відповідних випадках повне відновлення та відбудова змушують вдаватися до використання різноманітних заходів, серед яких пріоритетним є створення СФД на пам'ятки культури, історії, архітектури та містобудування.
З метою відновлення та відтворення пам'яток, оригіналів обліково-фондової, архівної та фондової документації у випадку їх втрати або пошкодження під час надзвичайних ситуацій, аварій, стихійного лиха чи втрати інформації від згасання тексту (зображення) на них, або внаслідок їх старіння передбачається довгочасне захищене зберігання мікрофільмів.
Основні завдання Програми
 
Основними завданнями Програми є:
 
- забезпечення документацією для проведення відбудовчих робіт під час ліквідації надзвичайних ситуацій та відбудовчих робіт на об'єктах і спорудах систем життєзабезпечення в разі втрати або неможливості отримання проектної документації будівництва на них;
- проведення відбудовчих робіт (реставрації та ремонту) на об'єктах культурної спадщини, зруйнованих в умовах надзвичайних ситуацій, а також внаслідок природного старіння конструкцій;
- відтворення об'єктів культурної спадщини і документації на них у разі втрати оригіналів, а також їх реставрація в разі пошкодження оригіналів;
- відновлення рідкісних книг у разі втрати оригіналів, а також їх реставрація внаслідок пошкодження оригіналів.
 
Фінансове забезпечення Програми
 
Згідно зі статтею 18 Постанови Кабінету Міністрів України від 13 березня 2002 року № 320 "Про затвердження Положення про формування, ведення та використання обласного (регіонального) страхового фонду документації" джерелами фінансування робіт з формування, ведення та використання обласного (регіонального) СФД є місцеві бюджети, власні кошти підприємств, установ, організацій незалежно від форм власності (за узгодженням).
Згідно зі статтею 23 Закону України “Про страховий фонд документації України” місцеві органи виконавчої влади, органи влади Автономної Республіки Крим, органи місцевого самоврядування:
- планують, координують і забезпечують фінансування робіт, пов’язаних з постачанням документів на розташовані на території регіону (області) техногенно та екологічно небезпечні об’єкти, об’єкти і споруди систем життєзабезпечення, транспортних зв’язків , пам’ятки історії та культури для формування страхового фонду документації України;
- контролюють виконання обласних (регіональних) програм створення страхового фонду документації.
Виконавчий комітет міської ради щорічно передбачає у проектах відповідного місцевого бюджету витрати на формування, ведення та використання страхового фонду документації , згідно з пунктом 15 статті 91 Бюджетного кодексу України.
Обсяг фінансування Програми створення страхового фонду документації м. Миколаєва в 2006 році становить 57821грн. (у тому рахунку борг комунального підприємства “ЕЛУ автодоріг” 29442грн. для розрахунку з Південним РЦ СФД за виконані роботи в 2004 році з мікрофільмування комплекту проектної документації Інгульського мосту), в 2007 році - 60009  грн.
 
Механізм реалізації Програми
 
Реалізація Програми створення СФД здійснюється шляхом укладання договору на створення мікрофільмів СФД між замовниками – управліннями, відділами, іншими виконавчими органами міської ради, комунальними підприємствами житлово-комунального господарства , установами ,підприємствами,  організаціями (незалежно від форми власності) та виконавцями.
Створення мікрофільму СФД включає: реставрацію, підготовку до зйомки, мікрофільмування документації та закладання виготовлених мікрофільмів до СФД України. Мікрофільми, відправлені на базу зберігання СФД України, заносяться в установленому порядку до Державного реєстру документів СФД України. Статтями 15, 17, 18, 19 Закону України "Про страховий фонд документації України" визначено, що постачальник документації має право на гарантію охорони прав інтелектуальної власності та державної таємниці. Користувачем документації СФД є її постачальник.
Комплект документації на об'єкти і споруди систем життєзабезпечення, будівлі і споруди об’єктів культури, історичних пам’яток для виготовлення документів СФД за складом та технічними вимогами повинен відповідати реальному стану об'єкта на момент укладання договору та забезпечувати можливість проведення будівельних, відбудовних або ремонтних робіт на об'єкті у випадку його пошкодження, руйнування або знищення.
Власники документації несуть відповідальність за повноту цього
комплекту при постачанні на мікрофільмування і своєчасне внесення до нього змін.         
Для формування Регіональної програми СФД на історичні книги постачальники документів визначають архівну документацію та перелік рідкісних книг.
Вартість мікрофільмування визначається відповідно до фізичного стану цієї документації (калька, синька, ксерокопії тощо) та її кількості, перерахованій в аркушах формату А4, і становить за один аркуш:
- проектна робоча документація для будівництва - 6 грн;
- конструкторська та технологічна документація - 4 грн.;
- документальні пам’ятки бібліотек та обліково-фондова документація музеїв -3 грн.
 
Етапи виконання Програми
 
Реалізацію Програми створення  СФД    передбачено здійснювати поетапно.
На першому етапі (2006 рік) планується замікрофільмувати 7515 аркушів формату А4, у тому числі:
- за кошти обласного бюджету 3312 аркуші формату А4 вартістю 9948 грн;
- за кошти міського бюджету 886 аркушів формату А4 вартістю всього 1100 грн.;
- за рахунок власних коштів підприємств, установ , організацій 3837 аркушів формату А4 вартістю 46773 грн.;
На другому етапі (2007 рік) планується замікрофільмувати 15522 аркуші формату А4, у тому числі:
- за кошти обласного бюджету 4988 аркушів формату А4 вартістю 15264 грн;
- за кошти міського бюджету 340 аркушів формату А4 вартістю 1020 грн;
- за рахунок власних коштів підприємств, установ, організацій 10194 аркуші формату А4 вартістю 43721 грн.
Протягом року мікрофільмування виконується планово та у строки, узгоджені з підприємствами, установами та організаціями відповідно до затвердженої Програми.
 
Очікувані результати виконання Програми
 
Реалізація Програми дасть змогу:
- забезпечити проведення реставраційних, відбудовчих або ремонтних робіт об’єктів життєзабезпечення міста та  об’єктів культурної спадщини;
- зберегти зміст рідкісних книг, які накопичувалися протягом багатьох років існування міських бібліотек;
- забезпечити комунальні підприємства житлово-комунального господарства та інші  документацією для проведення аварійно-рятувальних та аварійно-відбудовчих робіт у разі втрати або неможливості отримання проектної документації будівництва на об'єкти і споруди систем життєзабезпечення та культурної спадщини.
                   ________________________________________
 
                                                               Затверджено                                                                                                              
рішенням міської ради
від_23 грудня 2005
№ 40/34
Перелік постачальників документації на продукцію, об’єкти і споруди систем
  життєзабезпечення населення, транспортних зв’язків, об’єктів культурної спадщини
 м Миколаєва, які підлягають закладанню до регіонального СФД в 2006-2007 роках
№ з/п
Назва
управління, підприємства
Назва
будови, споруди, інженерних мереж об’єкта
Базове позначення або назва основних комплектів робочої докумен-тації
Вид
докумен-
тації
Обсяг мікрофільмування документації,
арк. ф.А4
Джерела фінансування,
грн.
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
Промисловість
1.
ВАТ
“Миколаївський комбінат хлібопродуктів”
Млинзавод № 1 та №2, елеватор, комбікормовий завод
Схеми технологічного процесу,
генеральний план
конструктор- сько – технологічна
304
144
160
 
 
 
-
 
 
 
-
-
-
576
640
Теплопостачання
 
 
2.
 
ОКП
“Миколаїв - облтеплоенерго”
 
Мережі теплопостачання м. Миколаїв
Проектна документація теплових мереж, будівель, котелень, бойлерних та інших споруд
 
проектна документація для
будівництва
 
500
 
250
 
250
 
-
 
-
 
-
 
-
 
1500
 
1500
3.
ВАТ
“Миколаївська ТЕЦ”
 
Водогрійні котли, теплові мережі, хімводоочищення, газорозподільчий пункт та системи газопостачання
 
Плани зовнішніх мереж,
плани, схеми теплопоста-чання
технічна документація
1200
550
650
-
-
-
-
2200
2600
Газозабезпечення
4.
 Миколаївське лінійне виробниче управління магістральних газопроводів
ДК “Укртрансгаз”
Котельня,
АЗС,
гаражі,
інше
Комплекти документації
проектна документація для
 будівництва
 
847
462
385
 
 
 
_
 
 
 
 
-
-
-
2772
2310
Мостобудування
5.
Управління житлово-комунального господарства (КП  “ЕЛУ автодоріг”)
Південно-
Бузький міст
Комплекти документації
конструктор- сько – технологічна
5232
 
5232
 
 
 
 
 
20928
6.
Управління житлово-комунального господарства (КП  “ЕЛУ автодоріг”
Погашення заборгованості за 2004 рік)
Інгульський міст
Комплекти документації
конструктор- сько – технологічна
6746
 
 
 
 
 
 
29442
 
Транспортне сполучення
7.
ДП
 Миколаївський морський торговельний порт
Причал №14
Інженерні мережі (тепло-електро-водо-постачання та каналізації)
техноло-гічна докумен-тація
35
 
 
100
35
 
 
 
 
 
 
100
 
 
 
 
210
 
 
 
 
 
 
400
8.
ДП
“Дніпро–Бузький торговельний порт”
Причал № 1, №2, №3, №4, №5,
акваторія порту,
підхідний канал порту
Паспорти
 
 
 
 
 
329
174
155
-
-
-
-
873
775
9.
Державне підприємство спеціалізований морський порт “Октябрьск”
 
Блок службово-технічних будин-ків, причал № 56,
допоміжний при-чал, трансформа- торна підстанція, будинок управ-ління порту з вузлом зв’яку
Робочі креслення
проектна документація для
 будівництва
762
-
762
-
-
-
-
-
4572
10.
ДП
“Миколаївський річковий порт АСК “Укррічпорт”
Мережі теплопостачання, водопостачання, електропостачання
Генплан
проектна документація для
 будівництва
40
40
-
-
-
-
-
200
-
11.
КП ММР  “Миколаївелект-ротранс ”
Інженерні мережі
Схеми, креслення
проектна документація для
будівництва
 
2250
750
1500
 
 
 
 
3000
6000
Водопостачання
12.
МКП
“Миколаїв- водоканал”
Водогін     “Дніпро-Миколаїв”
Проектна документа-ція, технологічна документація
проектна документація для
 будівництва
2000
1000
1000
-
-
-
-
4000
4000
Суднобудування
13.
ВАТ “Дамен Шіпярдс  Океан”
Сухий док , Набережна 1,2
Генплан, паспорти, схеми.
проектна документація для
 будівництва
400
400
 
 
 
 
 
1600
 
14.
ДП “Суднобудівний завод ім. 61 комунара”
 
Генплан цехів
Схеми креслення
проектна документація для
 будівництва
32
32
 
 
 
 
 
400
 
Лікувальні заклади
15.
Міська лікарня №3
Інженерні мережі
Генплан, план інженерних мереж
проектна документація для будівництва
400
200
200
 
 
600
600
 
 
16.
Міська лікарня №1
Споруди
Інженерна справа, схеми креслення
проектна документація для будівництва
166
166
 
 
 
500
 
 
 
Пам’ятки містобудування та архітектури
17.
 
Управління   культури     облдержадміні-страції,
 
 
 
Миколаївський обласний краєзнавчий музей
 
Будинок
 музею підпільного партизанського руху
м. Миколаїв
Технічний паспорт
 
12
12          
-
48
-
-
-
-
-
Наукова музейна бібліотека,
м. Миколаїв
 
Рідкісні видання
 
1000
1000
-
3000
-
-
-
-
-
18.
Управління   культури     облдержадміні-страції
Миколаївська обласна універсальна бібліотека
ім. О. Гмирьова,
м. Миколаїв
 
Рідкісні та цінні видання
 
 
2388
 
1500
888
4500
2664
-
-
-
-
19.
Управління   культури     облдержадміні-страції
Державна інспекція з охорони пам’яток історії та культури в Миколаївській області,
м. Миколаїв
 
Наукові паспорти
 
4800
800
4000
2400
12000
-
-
-
-
20.
Управління   культури     облдержадміні-страції
 
 
Будівля
 Морського офіцерського зібрання,
м. Миколаїв
Генплан, документація на реставрацію
проектна документація для
будівництва
100
-
100
-
600
-
-
-
-
21.
Житловий будинок
сер. Х1Х ст.
вул. Адміральська, 14
 
Споруда
Генплан, документація на реставрацію
проектна документація для
будівництва
10
 
10
 
 
 
30
 
 
22.
Адміністративна будівля 1954р.
вул. Адміральська, 20
Споруда
Генплан, документація на реставрацію
проектна документація для
будівництва
10
 
10
 
 
 
30
 
 
 23.
Комерційне училище ім. Статс-секретаря
С.Ю. Вітте
ІІ пол. ХІХ ст.
вул. Артилерійська, 19
Споруда
Генплан, документація на реставрацію
проектна документація для
будівництва
10
 
10
 
 
 
30
 
 
24.
Житловий  будинок прибуткового типу
 І чв. ХІХ ст.
вул. Нікольська, 27
Споруда
Генплан, документація на реставрацію
проектна документація для
будівництва
10
 
10
 
 
 
30
 
 
25.
Італійське консульство
ІІ пол. ХІХ ст.
вул. Нікольська, 52
Споруда
Генплан, документація на реставрацію
проектна документація для
будівництва
10
 
10
 
 
 
30
 
 
26.
Житловий будинок прибуткового типу
ІІ пол. ХІХ ст.
вул. Потьомкінська, 59
Споруда
Генплан, документація на реставрацію
проектна документація для
будівництва
10
 
10
 
 
 
30
 
 
27.
Житловий будинок сер. ХІХ ст.
вул. Потьомкінська, 67
Споруда
Генплан, документація на реставрацію
проектна документація для
будівництва
10
 
10
 
 
 
30
 
 
28.
Крамниця
поч. ХІХ ст.
вул. Потьомкінська, 67-а
Споруда
Генплан, документація на реставрацію
проектна документація для
будівництва
10
 
10
 
 
 
30
 
 
29.
Житловий будинок
кінця ХІХ ст.
вул. Пушкінська, 35
Споруда
Генплан, документація на реставрацію
проектна документація для
будівництва
10
 
10
 
 
 
30
 
 
30.
Трамвайна підстанція
1913-1916 рр.
вул. Радянська, 8-а
 
Споруда
Генплан, документація на реставрацію
проектна документація для
будівництва
10
 
10
 
 
 
30
 
 
31.
Житловий будинок-
особняк  ост.чв. ХІХ ст.
вул. Спаська, 20
Споруда
Генплан, документація на реставрацію
проектна документація для
будівництва
10
 
10
 
 
 
30
 
 
32.
Житловий будинок-особняк 80-х років
ХІХ ст.
вул. Спаська,22
Споруда
Генплан, документація на реставрацію
проектна документація для
будівництва
10
 
10
 
 
 
30
 
 
33.
Громадська бібліотека 1894 р. вул. Спаська, 44
Споруда
Генплан, документація на реставрацію
проектна документація для
будівництва
10
 
10
 
 
 
30
 
 
34.
Житловий будинок
1840р.
вул. Шевченка, 58
Споруда
Генплан, документація на реставрацію
проектна документація для
будівництва
10
 
10
 
 
 
30
 
 
 
 

знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: