Мапа порталу

МИКОЛАЇВСЬКА_МІСЬКА_РАДА


РІШЕННЯ

№ 24/8 від 2004-10-26

Про затвердження Програмиборотьби з туберкульозом у місті Миколаєві на 2004 –2006 роки (ВТР. ЧИННІСТЬ №14/7 ВІД 29.08.07)


ВТР. ЧИННІСТЬ
З метою виконання п. 3 рішення Миколаївської обласної ради від 28 листопада 2003 року № 6 “Про хід виконання рішення обласної ради від 7 вересня 2000 року № 18 “Про затвердження обласної Програми боротьби з туберкульозом на 2001 – 2003 роки” та затвердження обласної Програми боротьби з туберкульозом на 2004 – 2006 роки”, керуючись ст. 26 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, міська рада
ВИРІШИЛА:
1. Затвердити Програму боротьби з туберкульозом у місті Миколаєві на 2004 – 2006 роки (додається).
2.Контроль за виконанням даного рішення покласти на заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Бугаєнко Т.І., постійну комісію міської ради з питань охорони здоров’я, материнства та дитинства (Ярового).


Міський головаВ.Д. Чайка


Затверджено
рішенням міської ради
від 26 жовтня 2004
№24/8



ПРОГРАМА
БОРОТЬБИ З ТУБЕРКУЛЬОЗОМ
У МІСТІ МИКОЛАЄВІ
НА 2004-2006 РОКИ
1. ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ
В Україні та в Миколаївській області з 1995 року реєструється епідемія туберкульозу, яка має тенденцію до прогресування і є однією з основних медико-соціальних проблем. Туберкульоз - одна із найнебезпечніших інфекційних хвороб, призводить до інвалідності та смертності населення.
2. МЕТА І ОСНОВНІ ЗАВДАННЯ ПРОГРАМИ
Метою Програми боротьби з туберкульозом у місті Миколаєві на 2004-2006 роки (далі – Програма) є координація проведення протитуберкульозних заходів та контроль за поширенням туберкульозу на території м. Миколаєва, раннє виявлення та лікування хворих на туберкульоз, зниження кількості летальних випадків та інвалідності, створення умов для поліпшення умов життя туберкульозних хворих. Боротьба із захворюванням на туберкульоз визначається як одне із першочергових завдань, що полягає у забезпеченні цільового фінансування на весь період епідеміологічного неблагополуччя за рахунок різних джерел, передбачених законодавством України.
3. ОРГАНІЗАЦІЙНІ ЗАХОДИ
3.1. Інформувати міські органи влади та громадськість міста про розвиток епідемічної ситуації з туберкульозу в місті, надавати пропозиції щодо вирішення питань її поліпшення.
Управління охорони здоров’я виконкому міської ради, міська санітарно-епідеміологічна станція
(за узгодженням)
Щокварталу
3.2. Удосконалити систему взаємодії закладів охорони здоров’я та внутрішніх справ, інформувати заклади охорони здоров’я про осіб, у тому числі хворих на туберкульоз, які звільняються з місць позбавлення волі.
Управління охорони здоров’я виконкому міської ради, Миколаївське міське управління УМВС України в Миколаївській області (за узгодженням)
Постійно
3.3. Забезпечувати регулярне надання організаційно-методичної допомоги закладам охорони здоров’я, освіти та соціального захисту міста в проведенні ними протитуберкульозних заходів.
Управління охорони здоров’я виконкому міської ради, міська санітарно-епідеміологічна станція (за узгодженням)
Постійно
4. ВИЯВЛЕННЯ ТУБЕРКУЛЬОЗУ
4.1. Забезпечувати заклади охорони здоров’я міста достатньою кількістю туберкуліну та шприців для своєчасного проведення діагностики туберкульозу у дітей та підлітків.
Управління охорони здоров’я виконкому міської ради
Щорічно
4.2. Проводити навчання бригад, які здійснюють туберкулінодіагностику, вакцинацію та ревакцинацію вакциною БЦЖ, техніку постановки туберкулінових проб та проведення щеплень, а також методику оцінки та обліку їх результатів.
Управління охорони здоров’я виконкому міської ради
Щорічно
4.3. Забезпечити обстеження населення з груп ризику і декретованих контингентів у закладах охорони здоров’я міста з щорічним охопленням їх флюорографічними оглядами в обсязі не менш як на 95%.
Управління охорони здоров’я виконкому міської ради, міська санітарно-епідеміологічна станція, Миколаївське міське управління УМВС України в Миколаївській області (за узгодженням)
Постійно
4.4. Згідно із затвердженими графіками організувати проведення масових профілактичних флюорооглядів населення, забезпечивши при цьому флюорографічні та рентгенівські кабінети необхідною кількістю рентгенівської та флюорографічної плівки.
Управління охорони здоров’я виконкому міської
ради
Постійно
4.5. Продовжувати поповнення в закладах охорони здоров’я міста поіменних картотек всього населення, що підлягає флюорографічному обстеженню, туберкулінодіагностиці, щепленню вакциною БЦЖ.
Управління охорони здоров’я виконкому міської ради, міська санітарно-епідеміологічна станція
До 01.06.04
4.6. Передбачити виділення коштів для закладів охорони здоров’я міста на придбання комп’ютерів та комп’ютерних програм для забезпечення обліку флюорообстеження населення, туберкулінодіагностики дітей та підлітків.
Управління охорони здоров’я виконкому міської ради
2004-2005 роки
4.7. Забезпечити активне впровадження бактеріоскопічного, а за необхідності -мікробіологічного методів дослідження харкотиння на наявність мікобактерій туберкульозу для своєчасного виявлення заразних хворих.
Управління охорони здоров’я виконкому міської ради, заклади охорони здоров’я міста
Постійно
5. ЛІКУВАННЯ ТУБЕРКУЛЬОЗУ
5.1. Забезпечити ефективне використання централізовано закуплених протитуберкульозних ліків для проведення стаціонарного та амбулаторного лікування хворих, а також для проведення хіміопрофілактики та протирецидивного лікування.
Управління охорони здоров’я виконкому міської ради, заклади охорони здоров’я міста
Постійно
5.2. Укомплектувати протитуберкульозну службу міста лікарями-фтизіатрами та кваліфікованим середнім медперсоналом у відповідності з потребами.
Управління охорони здоров’я виконкому міської ради, міський протитуберкульозний диспансер
Постійно
6. ПРОФІЛАКТИКА ТУБЕРКУЛЬОЗУ
6.1. Забезпечити проведення ревакцинації вакциною БЦЖ дітей віком від 7 до 14 років у відповідності з медичними показаннями з охопленням не менш як 95-98% від тих, що їй підлягають.
Управління охорони здоров’я, освіти виконкому міської ради
Щорічно
6.2. Забезпечити закупівлю необхідної кількості вакцини БЦЖ та одноразових шприців для проведення вакцинації та ревакцинації проти туберкульозу.
Управління охорони здоров’я виконкому міської ради
Постійно
6.3. Проводити постійний нагляд за якістю вакцинації та ревакцинації дітей вакциною БЦЖ згідно із стандартами якості.
Управління охорони здоров’я виконкому міської ради, міська санітарно-епідеміологічна станція
(за узгодженням)
Постійно
6.4. Проводити формування у повному обсязі груп ризику дітей, підлітків та дорослих, яким показано хіміопрофілактичне лікування. Охоплювати повноцінним контрольованим хіміопрофілактичним лікуванням не менш як 90-95% осіб з груп ризику.
Управління охорони здоров’я виконкому міської ради
Постійно
6.5. Забезпечити безкоштовне та повноцінне харчування тубінфікованих дітей з багатодітних, малозабезпечених та соціально дезадаптованих сімей.
Управління освіти виконкому міської ради, голови адміністрацій районів міста
Постійно
6.6. Забезпечити розгляд кожного випадку захворювання або рецидиву туберкульозу серед підопічних притулку для громадян похилого віку та притулку для осіб без визначеного місця проживання з прийняттям відповідних організаційних заходів.
Управління праці та соціального захисту населення, охорони здоров’я виконкому міської ради, міська санітарно-епідеміологічна станція (за узгодженням)
Постійно
6.7. Підвищити якість санітарно-профілактичних заходів в осередках туберкульозної інфекції. Забезпечити направлення дітей і підлітків, які контактують з бактеріовиділювачами туберкульозного збудника, в дитячий протитуберкульозний санаторій “Дубки” та в Мішково-Погорілівську санаторну школу-інтернат, спецгрупи дитячих садків.
Управління охорони здоров’я, освіти виконкому міської ради, міська санітарно-епідеміологічна станція (за узгодженням)
2004-2006 роки
6.8. Вжити заходів щодо відселення всіх хворих на активні форми туберкульозу в ізольовані квартири.
Адміністрації районів міста
Постійно
6.9. Забезпечити профілактичним обстеженням на туберкульоз осіб без визначеного місця проживання та осіб, які повернулись з місць позбавлення волі, жебраків, мігрантів, осіб без постійного місця проживання тощо.
Управління охорони здоров’я виконкому міської ради, голови адміністрацій районів міста, Миколаївське міське управління УМВС України в Миколаївській області (за узгодженням)
Постійно
7. ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ АПАРАТУРОЮ ТА ОБЛАДНАННЯМ
7.1. Забезпечити придбання медичної апаратури та лабораторного обладнання для міського протитуберкульозного диспансеру: пересувного флюорографа, стаціонарного цифрового флюорографа, двох бінокулярних мікроскопів, апарату для гематокріту, автоклаву, центрифуги, спірографу, лабораторного ФЕКу.
Управління охорони здоров’я виконкому міської ради
Протягом 2004-2006 років
8. ПОЛІПШЕННЯ МАТЕРІАЛЬНО-ТЕХНІЧНОЇ БАЗИ
8.1.Забезпечити проведення капітального ремонту міського протитуберкульозного диспансеру .
Управління охорони здоров’я виконкому міської ради, міський протитуберкульозний диспансер
До 1 листопада 2004 року
8.2. Провести поточні ремонти всіх відділень міського протитуберкульозного диспансеру.
Управління охорони здоров’я виконкому міської ради, міський протитуберкульозний диспансер
Постійно
9. ФІНАНСУВАННЯ ПРОГРАМИ
9.1. Фінансування цієї Програми здійснюється за рахунок коштів місцевого бюджету, інших джерел, не заборонених чинним законодавством.
__________________________________________________

знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: