Мапа порталу

МИКОЛАЇВСЬКА_МІСЬКА_РАДА


РІШЕННЯ

№ 36/20 від 2009-09-03

Про затвердження Тимчасового порядку видачі дозволів на розміщення та прийняття в експлуатацію малих архітектурних форм для здійснення підприємницької діяльності в м.Миколаєві (ВТР. ЧИН. №5/29 ВІД 21.04.11)


ВТР. ЧИН.
Розглянувши звернення приватних підприємців та депутатів Миколаївської міської ради, у зв’язку з набранням чинності Постанови Кабінету Міністрів України від 08.10.08 № 923 «Про Порядок прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом об’єктів», керуючись п.9 Регіональних правил забудови населених пунктів Миколаївської області, затверджених рішенням Миколаївської обласної ради від 06.06.08 № 9, Правилами використання та забудови території м. Миколаєва, затвердженими рішенням Миколаївської міської ради від 17.10.03 № 15/41, ст. 125 Земельного кодексу України, ч.1 ст. 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», міська рада
 
ВИРІШИЛА:
 
1. Затвердити Тимчасовий порядок видачі дозволів на розміщення та прийняття в експлуатацію малих архітектурних форм для здійснення підприємницької діяльності в м. Миколаєві (додається).
 
2. Доручити управлінню містобудування та архітектури виконкому Миколаївської міської ради видавати дозволи на розміщення малих архітектурних форм та призначати комісії про прийняття в експлуатацію  малих архітектурних форм.
 
3.Тимчасовий порядок видачі дозволів на розміщення та прийняття в експлуатацію малих архітектурних форм для здійснення підприємницької діяльності в м. Миколаєві діє до законодавчого врегулювання та внесення відповідних змін до законодавства України.
 
3. Вважати таким, що втратило чинність, рішення міської ради від 24.04.08 № 23/33 «Про затвердження порядку прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом об’єктів м. Миколаєва».
 
4. Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійну комісію міської ради з питань архітектури, будівництва та регулювання земельних відносин (Мерікова).
 


Міський головаВ.Д. Чайка


Затверджено
рішенням міської ради
від 3 вересня 2009
№36/20



Тимчасовий порядок
видачі дозволів на розміщення та прийняття в експлуатацію
малих архітектурних форм для здійснення підприємницької діяльності
в м. Миколаєві
 
1. Загальні положення
 
1.1. Тимчасовий порядок видачі дозволів на розміщення та прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом об’єктів малих архітектурних форм для здійснення підприємницької діяльності в м. Миколаєві (далі - Порядок) визначає основні вимоги, умови та порядок розміщення та введення в експлуатацію малих архітектурних форм незалежно від форми власності для здійснення підприємницької діяльності на території м. Миколаєва.
 
              1.2.  У Порядку наведені нижче терміни вживаються у такому значенні:
 
- мала архітектурна форма для здійснення підприємницької діяльності (далі - мала архітектурна форма) - невелика споруда, площею до 30 кв.м, яка виконується із полегшених збірних конструкцій і встановлюється тимчасово;
 
 
- дозвіл на розміщення малої архітектурної форми (далі - дозвіл), складений за формою згідно з додатком 2 - документ, що дає право суб'єкту підприємницької діяльності на розміщення малої архітектурної форми, який видається органом містобудування та архітектури за умови виникнення права на земельну ділянку (форма дозволу додається);
 
 
- паспорт прив’язки малої архітектурної форми (далі – паспорт) включає план прив’язки малої архітектурної форми на топографо-геодезичній основі, текстові та графічні матеріали щодо естетичного, кольорового вирішення та інженерного забезпечення об’єкта;
 
 
- пересувна мала архітектурна форма - споруда, яка не має закритого приміщення для тимчасового перебування людей - торговельне обладнання, низькотемпературний прилавок, лоток, ємність, торговельний автомат, інші пристрої для сезонної роздрібної торгівлі та іншої підприємницької діяльності. Дозвіл на її розміщення надається за окремим положенням відповідними відділами виконкому міської ради та адміністраціями районів міста;
 
 
- стаціонарна мала архітектурна форма - одноповерхова споруда площею до 30 кв. м, яка має закрите приміщення для тимчасового перебування людей - кіоск, одноповерховий павільйон тощо;
 
- місце розміщення малої архітектурної форми (далі - місце розміщення) - земельна ділянка несільськогосподарського призначення, право на яку набувається суб'єктами підприємницької діяльності відповідно до земельного законодавства.
 
2. Порядок надання дозволу на розміщення
малих архітектурних форм
 
2.1. Суб'єкт підприємницької діяльності отримує дозвіл на підставі документа, що посвідчує право на земельну ділянку, а також інших документів, зазначених у пункті 2.2 Порядку.
 
 
2.2. Для отримання дозволу на розміщення малої архітектурної форми суб'єкту підприємницької діяльності необхідно подати до управління містобудування та архітетури  виконкому Миколаївської міської ради такі документи:
 
 
- письмову заяву за формою згідно з додатком 1, у якій зазначаються бажане місце та термін розміщення, функціональне призначення і характеристика об'єкта;
 
 
- нотаріально засвідчену копію свідоцтва про державну реєстрацію суб'єкта підприємницької діяльності в Україні;
 
             - копію свідоцтва реєстрації платника ПДВ (при потребі);
 
             - документ, що посвідчує право на земельну ділянку;
 
- проект малої архітектурної форми, узгоджений у встановленному законом порядку.
 
Не повинні вимагатися додаткові документи та отримання заявником будь-яких погоджень щодо розміщення малої архітектурної форми (за винятком розміщення малих архітектурних форм на територіях з особливим режимом використання (заповідники, охоронні зони об'єктів культурної спадщини тощо). У цьому випадку надання дозволу відбувається за погодженням з відповідними органами державного нагляду.
 
2.3. Відсутність або невідповідність законодавству одного з документів для отримання дозволу на розміщення малої архітектурної форми, зазначених у пункті 2.2 Порядку, є підставою для відмови в наданні такого дозволу. У разі відмови в наданні дозволу управління містобудування та архітектури виконкому Миколаївської міської ради надсилає суб'єкту підприємницької діяльності мотивоване повідомлення за підписом керівника управління з посиланням на конкретні підстави.
 
 
2.4. Загальний термін надання дозволу на розміщення малої архітектурної форми не повинен перевищувати одного місяця з часу надходження заяви і документів (за винятком терміну, необхідного для виготовлення проекта прив'язки, який визначається угодою між суб'єктом підприємницької діяльності та виконавцем).
 
 
2.5. Термін дії дозволу на розміщення малої архітектурної форми визначається терміном дії документа, що посвідчує право на земельну ділянку.
 
 
3. Вимоги до розміщення малих архітектурних форм
 
 
3.1. Малі архітектурні форми повинні розміщуватися з дотриманням вимог актів законодавства, державних стандартів і норм, регіональних та місцевих правил забудови.
 
 
3.2. Управління містобудування та архітектури виконкому Миколаївської міської ради визначає відповідні умови для розміщення малих архітектурних форм, на підставі схеми розміщення малих архітектурних форм, розробленої з урахуванням безпеки транспортного і пішохідного руху, розташування існуючої забудови.
 
 
3.3. Місця розміщення малих архітектурних форм на території ринків, комплексів павільйонів та кіосків визначаються на основі затвердженої проектної документації об’єкта.
 
4. Прийняття в експлуатацію малої архітектурної форми
 
4.1. Мала архітектурна форма приймається в експлуатацію комісією на підставі письмової заяви замовника за участю голови комісії, суб'єкта підприємницької діяльності (замовника), проектувальника, уповноваженого представника управління містобудування та архітектури виконкому Миколаївської міської ради (районного архітектора), а також, у залежності від функціонального призначення, представників відповідних служб з розглядом на місці відповідності об'єкта паспорту прив'язки. Головою комісії призначається начальник управління містобудування та архітектури – головний архітектор міста або його заступник. За результатами розгляду складається акт комісії про прийняття стаціонарної малої архітектурної форми в експлуатацію за формою згідно з додатком  3 . 
 
         4.2. Термін роботи комісії не повинен перевищувати 10 робочих днів.
 
4.3. За результатами роботи комісії складається акт встановленого зразка про прийняття в експлуатацію малої архітектурної форми. Після підписання акта всіма членами комісії він затверджується заступником міського голови.
 
 
4.4. Після прийняття об'єкта до експлуатації здійснюється його реєстрація управлінням містобудування та архітектури виконкому Миколаївської міської ради.
 
                           5. Переоформлення паспорта під час перереєстрації                
 
                 дозволу та внесення змін
 
5.1. Переоформлення паспорта прив'язки при закінченні терміну дії дозволу здійснюється під час його перереєстрації у разі змін у державних будівельних нормах, місцевих правилах забудови, розташуванні існуючих споруд та інженерних мереж або з ініціативи суб'єкта підприємницької діяльності. Після завершення дії дозволу він може бути перереєстрований з подовженням терміну дії без переоформлення паспорта прив'язки на підставі документа, що посвідчує право на земельну ділянку, відповідно до Порядку. Перереєстрація дозволів здійснюється на безоплатній основі при закінченні дії дозволу на землях державної і комунальної власності.
 
5.2. При необхідності зміни архітектурного вирішення малої архітектурної форми з ініціативи суб'єкта підприємницької діяльності суб'єкт звертається до управління містобудування та архітектури виконкому Миколаївської міської ради з письмовою заявою та проектними пропозиціями.
 
5.3. При зміні функціонального використання малої архітектурної форми з ініціативи суб'єкта підприємницької діяльності суб'єкт звертається до управління містобудування та архітектури виконкому Миколаївської міської ради з письмовою заявою та пропозиціями.
Управління містобудування та архітектури виконкому Миколаївської міської ради готує у 30-денний термін зміни до дозволу на підставі висновку місцевого державного органу земельних ресурсів щодо відповідності використання земельної ділянки цільовому призначенню, при потребі висновків інших служб, а також відповідного рішення органу виконавчої влади.
 
5.4. Якщо відповідно до земельного законодавства на використання земельної ділянки встановлено обмеження (обтяження) та в разі виникнення нагальної потреби в реконструкції або ремонті існуючих інженерних мереж, вулиць і доріг, будинків і споруд та в пов'язаному з цим тимчасовому перенесенні малої архітектурної форми без припинення дозволу, відповідний орган містобудування та архітектури за розпорядженням місцевої виконавчої влади надсилає власнику повідомлення з визначенням нового місця для тимчасового розміщення об'єкта на період здійснення зазначеного ремонту. Це повідомлення є підставою для тимчасового розміщення малої архітектурної форми на період здійснення ремонту або реконструкції.
 
6. Плата за послуги щодо підготовки матеріалів для отримання дозволу
 
6.1. Плата за видачу дозволу на розміщення малої архітектурної форми не справляється.
 
6.2. При підготовці матеріалів, необхідних для отримання дозволу, плата справляється за виготовлення топографо-геодезичних матеріалів знімання місцевості місця розміщення, ксерокопій топографо-геодезичних матеріалів, розроблення плану прив'язки об'єкта та благоустрою майданчика, схем розміщення стаціонарних малих архітектурних форм із прив'язкою місця розміщення окремих об'єктів у випадках, передбачених Порядком.
  --------------------------------------------------------------------------------------------

Додаток 1
до Порядку



Заява
 
на надання дозволу на розміщення малої архітектурної форми
 
                                                                                
Суб'єкт підприємницької діяльності
 
___________________________________________________________________________
 
           (повне найменування юридичної або фізичної особи)
 
__________________________________________________________________________
 
 
Адреса суб'єкта підприємницької діяльності
 
 
______________________________________________________________________________________________________________________________________________________
 
(номер свідоцтва реєстрації приватного підприємця, код ЄДРПОУ)
 
Телефон (телефакс) __________________________________________________________
 
 
Прошу надати дозвіл на розміщення малої архітектурної форми за адресою:
 
 
___________________________________________________________________________
 
(адреса або приблизне місце розміщення малої архітектурної форми)
 
 
Функціональне призначення малої архітектурної форми (торгівля, швидке харчування тощо)
 
___________________________________________________________________________
 
 
Характеристика (павільйон, кіоск, тимчасовий пристрій для сезонної торгівлі, інше, розміри, площа місця розміщення)
 
 
___________________________________________________________________________
 
 
Термін ___________________________________________________________________________
 
(при розміщенні малої архітектурної форми на землях державної та комунальної власності)
 
М. П. _________________________________________________________________      (підпис, прізвище, ім'я та по батькові  заявника або уповноваженої особи)
 
Перелік документів, що додаються:
 
нотаріально засвідчена копія свідоцтва про державну реєстрацію заявника як суб'єкта підприємницької діяльності в Україні;копія свідоцтва реєстрації платника податку на додану вартість (при потребі);документ, що посвідчує право на земельну ділянку.
1.__________________________________________________________________
2.____________________________________________________________________
3.___________________________________________________________________
4.____________________________________________________________________
 

Додаток 2
до Порядку



ДОЗВІЛ N _______
на розміщення малої архітектурної форми
 
Виданий "___" ____________ 200_ р.
 
 
_______________________________________________________________________ (назва дозвільного органу)
 
 
на підставі
 
 
_________________________________________________________________________  (назва, номер документа, що засвідчує право на земельну ділянку)
 
 
Кому_________________________________________________________________________________________________________________________________________________   (повне найменування суб'єкта підприємницької діяльності)
 
 
___________________________________________________________________________
 
(адреса, телефон (телефакс), банківські реквізити, номер реєстрації
 
 
__________________________________________________________________________________________
 
суб'єкта підприємницької діяльності)
 
 
Адреса місця розміщення малої архітектурної форми відповідно до паспорта прив'язки
 
Функціональне призначення малої архітектурної форми (торгівля, швидке харчування тощо)
 
 
___________________________________________________________________________
 
 
Характеристика (павільйон, кіоск, тимчасовий пристрій для сезонної торгівлі, розміри)
___________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________
 
Підпис уповноваженої особи: _________________________ (прізвище, ініціали)
 
        Дата
 
 
        М. П.
Затверджений паспорт прив'язки є невід'ємною частиною даного дозволу.

Додаток 3
до Порядку



АКТ
КОМІСІЇ ПРО ПРИЙНЯТТЯ СТАЦІОНАРНОЇ МАЛОЇ АРХІТЕКТУРНОЇ ФОРМИ В ЕКСПЛУАТАЦІЮ
 
"___" ____________ 200_ р.
 
_______________________________________________________________
 
                                       (місцезнаходження малої архітектурної форми)
 
Комісія, призначена ______________________________________
 
_______________________________________________________________,
 
                                       (назва органу, який призначає технічну комісію)
 
на підставі пункту 4 Тимчасового порядку видачі дозволів на розміщення та прийняття в експлуатацію малих архітектурних форм для здійснення підприємницької діяльності
 
у складі:
 
голова комісії
 
_________________________________________________________________
                                                          (посада, прізвище, ім'я та по батькові)
 
членів комісії - представників:
 
забудовника (замовника)
 
___________________________________________________________________________
                                                  (посада, прізвище, ім'я та по батькові)
 
 
проектувальника (автора проекту) (за необхідності)
 
 
 ___________________________________________________________________________
                                             (посада, прізвище, ім'я та по батькові)
 
 
організації, яка виконувала спорудження (установлення) (за необхідності)
 
 
___________________________________________________________________________
                                                     (посада, прізвище, ім'я та по батькові)
 
 
органів Державного санітарно-епідеміологічного нагляду
 
 
___________________________________________________________________________
                                                        (посада, прізвище, ім'я та по батькові)
 
 
органів Державного пожежного нагляду
 
 
___________________________________________________________________________
                                                (посада, прізвище, ім'я та по батькові)
 
 
Державної інспекції з енергозбереження (за необхідності)
 
 
___________________________________________________________________________                                           (посада, прізвище, ім'я та по батькові)
 
ВСТАНОВИЛА:
 
1. Комісії пред'явлена стаціонарна мала архітектурна форма
 
___________________________________________________________________________
 
___________________________________________________________________________
                                                        (назва та належність об'єкта)
 
 
встановлена згідно з паспортом прив'язки, виданим __________________
 
___________________________________________________________________________
                                           (назва органу, який видав паспорт прив'язки)
 
 
2. Унаслідок огляду об'єкта встановлено, що стаціонарна мала архітектурна форма встановлена згідно з паспортом прив'язки та виданими технічними умовами на проектування.
 
 
3. Об'єкт має такі показники:
 
___________________________________________________________________________
                                            (потужність, продуктивність, площа тощо)
 
 
Рішення комісії
 
____________________________________________________________________
                                                                    (назва об'єкта)
 
прийняти в експлуатацію.
 
 
Голова комісії _______________________________                       _____________
                                    (прізвище, ініціали)                                                (підпис)
 
 
 Члени  комісії       _______________________________               _____________
 
 
                          ________________________________                 _____________
 
 
                           ________________________________                 ______________
 
 
                          ________________________________                 ______________
 
 
                                ________________________________                  ______________
 
 
                          _________________________________               ______________
 

знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: