Мапа порталу

МИКОЛАЇВСЬКА_МІСЬКА_РАДА


РІШЕННЯ

№ 19/29 від 2004-03-25

Про внесення змін та доповнень до статутів, створення та ліквідацію комунальних підприємств (ВН. ЗМІН №12/18 ВІД 19.04.07)


ВН. ЗМІН
З метою вдосконалення місцевого господарства, вирішення житлово-комунальних проблем територіальної громади міста, з метою приведення у відповідність з чинним законодавством статусу діючих підприємств, що належать до комунальної власності територіальної громади міста, враховуючи, що показники діяльності комунального теплоенергетичного підприємства “Миколаївміськтеплоенерго” за 2003 рік оцінюються як збиткові та економічно недоцільні, керуючись ст. ст.59, 78 Господарського кодексу України, ст.110 Цивільного кодексу України, п.30 ч.І ст.26 Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні", міська рада
ВИРІШИЛА:
1.Створити житлово-комунальне підприємство Миколаївської міської ради “БРИЗ” та затвердити його статут (додається).
2.Звільнити житлово-комунальне підприємство Миколаївської міської ради “БРИЗ” від сплати до міського бюджету реєстраційного збору за державну реєстрацію в реєстраційній палаті його статуту.
3.Внести зміни до Статуту державного комунального підприємства електротранспорту м.Миколаєва “Миколаївелектротранс”.
3.1.Змінити назву державного комунального підприємства електротранспорту м.Миколаєва “Миколаївелектротранс” на комунальне підприємство Миколаївської міської ради “Миколаївелектротранс”.
3.2.Викласти пункт 1.1 Статуту в такій редакції: “Комунальне підприємство Миколаївської міської ради “Миколаївелектротранс” (далі – Підприємство) створене Миколаївською міською радою (далі – Власник) та засноване на комунальній власності територіальної громади міста Миколаєва”.
3.3.Пункт 1.2 Статуту викласти в такій редакції: “Власником підприємства є територіальна громада міста Миколаєва в особі Миколаївської міської ради”.
4.Доповнити Статут житлово-комунального підприємства Миколаївської міської ради “Заводське №2” пунктом 1.9 в такій редакції: “Підприємство є правонаступником по кредитному договору №34/2003 від 19.06.03; додатковим угодам №1 від 26.09.03 та №2 від 01.12.03 з Миколаївською філією ВАТ “Мегабанк”.
5.Доповнити п.п.1.1. Статуту комунального спеціалізованого монтажно-експлуатаційного підприємства таким реченням: “Підприємство є правонаступником усіх прав та обов’язків будівельного монтажно-експлуатаційного підприємства при УМВС України в Миколаївській області, яке зареєстровано 22.02.95 виконавчим комітетом Миколаївської міської ради народних депутатів м.Миколаєва”.
6.Пункт 1.2 Статуту комунального підприємства Миколаївської міської ради “Миколаївські парки” доповнити таким реченням: “У своїй господарській діяльності підприємство підпорядковано управлінню культури виконкому Миколаївської міської ради (уповноважений орган)”.
7. Ліквідувати комунальне підприємство “Фенікс”.
7.1.Виконкому міської ради провести процедуру ліквідації комунального підприємства “Фенікс” згідно з чинним законодавством України.
8.Ліквідувати комунальне теплоенергетичне підприємство “Миколаївміськтеплоенерго”.
8.1.Органу управління комунального теплоенергетичного підприємства “Миколаївміськтеплоенерго” провести процедуру ліквідації згідно з чинним законодавством України.
9.Реєстраційній палаті зареєструвати статут житлово-комунального підприємства Миколаївської міської ради “БРИЗ” та зміни до статутів відповідно до цього рішення та діючого законодавства України.
10.Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійні комісії міської ради: з питань управління комунальною власністю міста (Зіма В.К.), з питань житлово-комунального господарства та благоустрою (Тулуб В.Й.).
Міський голова В.Д.Чайка
Затверджено
рішенням міської ради
від 25 березня 2004
№ 19/29

С Т А Т У Т
ЖИТЛОВО-КОМУНАЛЬНОГО ПІДПРИЄМСТВА
МИКОЛАЇВСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ “БРИЗ”
м.Миколаїв
2004
ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ
1.1. Житлово-комунальне підприємство Миколаївської міської ради „БРИЗ” (далі – Підприємство) створене Миколаївською міською радою (далі – Власник) з метою вирішування соціально-економічних проблем Заводського району міста з утримання, ремонту, експлуатації житлового фонду й інших об’єктів, засноване на комунальній власності територіальної громади міста Миколаєва.
1.2. Власником Підприємства є територіальна громада міста Миколаєва в особі Миколаївської міської ради.
У своїй господарській діяльності Підприємство підпорядковано адміністрації Заводського району виконкому Миколаївської міської ради (уповноважений орган).
1.3. Підприємство є юридичною особою, має самостійний баланс, розрахунковий та інші рахунки в установах банків, має право від свого імені укладати договори, придбавати майнові та особисті немайнові права, виконувати обов`язки, бути позивачем у суді, господарському та третейському судах.
Підприємство має печатку, штамп та бланки зі своїм найменуванням.
1.4. Підприємство набуває прав юридичної особи з моменту перереєстрації його Статуту у виконкомі Миколаївської міської ради.
1.5. Місцезнаходження Підприємства: Україна, поштовий індекс 54029, м.Миколаїв, вул. Правди, 6-а.
1.6. Підприємство несе відповідальність по своїх зобов’язаннях у межах свого майна. Підприємство не відповідає по зобов’язаннях держави і Власника, держава і Власник не відповідають по зобов’язаннях Підприємства.
1.7. У своїй господарській діяльності Підприємство керується діючим законодавством України, актами органів Миколаївського міського самоврядування та цим Статутом.
2. ПРЕДМЕТ ТА МЕТА ДІЯЛЬНОСТІ
2.1. Предметом діяльності Підприємства є виробнича, посередницька діяльність, а також виконання окремих видів робіт та надання послуг.
2.2.Підприємство створюється з метою:
- експлуатації і ремонту житлового фонду, який знаходиться на його балансі;
- своєчасного і якісного проведення капітального і поточного ремонтів житлових будинків, інженерних споруд та обладнання за рахунок власних коштів, а також силами підвідомчих й підрядних організацій;
забезпечення і додержання установлених норм тривалості ремонту житла та строків введення його в експлуатацію;
підготовки опалювальних систем до опалювального сезону і передачі їх на гідравліку теплопостачальним організаціям;
своєчасного прийняття теплоносіїв на житлові будинки на початку опалювального сезону;
утримання житлових будинків і прибудинкової території у належному санітарному стані;
участі у будівництві, виконанні ремонту та технологічному обслуговуванні димових й вентиляційних каналів, печей на твердому паливі, технічному обслуговуванні (профоглядах) у нововведених житлових будинках, участі в їх прийманні;
надання платних послуг населенню з утримання та ремонту житла, а також інших платних послуг на замовлення підприємств, установ, організацій і громадян;
визначення об’єктів для капітального ремонту за попереднім погодженням з адміністрацією Заводського району виконкому Миколаївської міської ради і забезпечення необхідною документацією, здійснення контролю за проведенням будівельних та ремонтних робіт;
проведення роботи з громадськими організаціями та співвласниками житлового фонду щодо поліпшення його утримання та експлуатації;
організації та проведення комерційно-постачальної діяльності по забезпеченню Підприємства необхідною сировиною та матеріалами;
виготовлення та реалізації будівельних матеріалів;
здійснення торговельної (оптової, роздрібної, комісійної), посередницької діяльності;
здійснення будівництва об’єктів промислового призначення, житла, соціально-культурної сфери;
надання автотранспортних послуг по перевезенню вантажу і пасажирів, ремонту автотранспортної техніки, відкриття та експлуатації платних автостоянок;
виконання окремих видів робіт та надання передбачених діючим законодавством послуг юридичним та фізичним особам, населенню міста.
2.3. Для здійснення своєї діяльності Підприємство:
придбаває, орендує будівлі, приміщення, обладнання, автотранспортні засоби, необхідну техніку та технологію, земельні ділянки;
створює свою торговельну мережу, пункти надання послуг та прокату, розважальні об’єкти;
придбаває, будує, орендує об’єкти виробничої та соціально- культурної сфери;
відкриває свої філії та представництва у порядку, визначеному чинним законодавством України;
вкладає свої кошти у діяльність інших підприємств з метою отримання прибутку для вирішення питань свого виробничого та соціального розвитку.
Види діяльності, на які необхідні відповідні дозволи, Підприємство здійснює тільки після отримання їх у встановленому законом порядку.
3. ГОСПОДАРСЬКА, ЕКОНОМІЧНА ТА СОЦІАЛЬНА
ДІЯЛЬНІСТЬ
3.1. Підприємство самостійно планує свою діяльність та визначає перспективи розвитку, виходячи з попиту на виготовлену продукцію та надані послуги, необхідності свого виробничого та соціального розвитку.
3.2. Підприємство самостійне у виборі предмета договору, визначенні зобов`язань, інших умов господарської діяльності, які не суперечать законодавству України.
3.3. Підприємство реалізує свою продукцію та надає послуги за цінами та тарифами, установленими самостійно або на договірній основі.
3.4. Підприємство має право відкривати розрахунковий та інші рахунки для зберігання грошових коштів і здійснення всіх видів розрахункових, кредитних і касових операцій за місцем реєстрації Підприємства або в будь-якому банку України.
3.5. Розрахунки Підприємства за своїми зобов`язаннями проводяться в безготівковому і готівковому порядку через відділення банків у відповідності з Правилами здійснення розрахункових та касових операцій, затвердженими Національним банком України.
3.6. Підприємство здійснює бухгалтерський облік результатів своєї роботи, веде статистичну звітність і подає її в установленому обсязі органам державної статистики.
3.7. За порушення договірних зобов`язань, кредитно-розрахункової і податкової дисципліни, вимог до якості продукції та інших правил здійснення господарської діяльності Підприємство несе відповідальність, передбачену законодавством України.
3.8. Підприємство має право на охорону своєї комерційної таємниці. Склад й обсяг відомостей, що становлять комерційну таємницю, порядок їх захисту визначаються керівником Підприємства за попереднім узгодженням з Власником або уповноваженим ним органом.
3.9. Комплексна ревізія фінансово-господарської діяльності Підприємства здійснюється з ініціативи Власника не рідше одного разу на рік.
3.10. Працівники Підприємства підлягають обов’язковому соціальному забезпеченню, соціальному та медичному страхуванню. Підприємство робить внески по соціальному страхуванню і забезпеченню в порядку і розмірах, визначених діючим законодавством.
3.11. Підприємство зобов`язане забезпечити для своїх працівників безпечні та нешкідливі умови праці і несе відповідальність у встановленому законодавством порядку за шкоду, заподіяну їх здоров`ю та працездатності.
3.12. Підприємство має право встановлювати для своїх працівників додаткові відпустки, скорочений робочий день та інші пільги.
3.13. Підприємство здійснює підготовку кваліфікованих спеціалістів, їх економічне і професійне навчання.
3.14. Збитки, понесені Підприємством у результаті порушення його майнових прав громадянами, юридичними особами та державними органами, відшкодовуються Підприємству за рішенням суду.
3.15. Порядок приймання та звільнення працівників, їх права та обов`язки визначаються діючим законодавством, цим Статутом і трудовим договором (контрактом). Умови трудового договору (контракту) не повинні суперечити діючому законодавству. Приймання на роботу посадових осіб та працівників Підприємства здійснюється переважно на конкурсній основі.
4. ФОНДИ, МАЙНО ПІДПРИЄМСТВА,
ПОРЯДОК РОЗПОДІЛУ ПРИБУТКУ
4.1. Для забезпечення діяльності Підприємства Власник наділяє його майном на умовах повного господарського відання.
4.2. На Підприємстві створюються фонд споживання та фонд накопичення, а також інші фонди, величина яких визначається Підприємством самостійно.
4.3. Майно Підприємства становлять основні фонди та оборотні кошти, а також інші цінності, вартість яких відображається в самостійному балансі Підприємства.
4.4. Майно Підприємства відповідно до законів України, Статуту Підприємства є комунальною власністю територіальної громади міста Миколаєва і закріплюється за ним на правах повного господарського відання.
4.5. Джерелами формування майна Підприємства є:
- майнові внески Власника;
- доходи, одержані від реалізації продукції, послуг, а також від інших видів господарської діяльності;
- кредити банків та інших кредиторів;
- придбання майна іншого підприємства, організації;
- інші джерела, не заборонені законодавчими актами України.
4.6. Підприємство за згодою Власника або уповноваженого ним органу має право продавати і передавати іншим підприємствам, організаціям, установам та громадянам, обмінювати, здавати в оренду, надавати в тимчасове користування або в позику належні йому будинки, споруди, устаткування, транспортні засоби, інвентар та інші матеріальні цінності, а також списувати їх з балансу в порядку, визначеному чинним законодавством.
4.7. Основним показником фінансових результатів господарської діяльності Підприємства є прибуток.
Прибуток Підприємства утворюється з надходжень від господарської діяльності після покриття матеріальних та прирівняних до них витрат і витрат на оплату праці. З балансового прибутку Підприємства сплачуються проценти по кредитах банків, а також вносяться передбачені законодавством України податки та інші платежі до бюджету.
Чистий прибуток, одержаний після зазначених розрахунків, залишається в повному розпорядженні Підприємства.
4.8. Збитки Підприємства відшкодовуються за рахунок резервного фонду, а у випадку, якщо коштів резервного фонду не вистачає, за рахунок інших джерел, які знаходяться у Підприємства.
4.9.Підприємство самостійно визначає фонд оплати праці без обмеження його з боку державних органів, якщо інше не передбачено діючим законодавством.
4.10.Трудові доходи найманого працівника Підприємства визначаються трудовим договором відповідно до законодавства України. Трудові доходи працівників Підприємства регулюються податками.
4.11. Підприємство самостійно встановлює форми, системи і розміри оплати праці, а також інші види доходів працівників.
4.12. Трудові відношення найманих працівників з адміністрацією регулюються трудовим та колективним договорами, положення яких не повинні суперечити діючому законодавству України.
5. ОРГАНИ УПРАВЛІННЯ ТА КОНТРОЛЮ,
ЇХ КОМПЕТЕНЦІЯ
5.1. Управління Підприємством здійснюється відповідно до цього Статуту поєднанням прав Власника щодо господарського використання свого майна і принципів самоврядування трудового колективу. Підприємство самостійно визначає структуру управління, встановлює штати. Власник здійснює свої права по управлінню Підприємством безпосередньо або через уповноважений ним орган, яким є Фонд комунальної власності міської ради.
5.2. Власник (уповноважений орган) Підприємства:
- визначає загальний напрямок економічного та соціального розвитку Підприємства;
- вирішує питання про створення, реорганізацію та ліквідацію дочірніх підприємств, філій та представництв;
- приймає рішення про притягнення до дисциплінарної та майнової відповідальності керівника Підприємства;
- вносить зміни та доповнення до Статуту Підприємства;
- розглядає разом з представниками трудового колективу конфліктні ситуації, які виникають між трудовим колективом й адміністрацією Підприємства, та вживає заходів щодо їх усунення;
- призначає ревізійну комісію для перевірки фінансово-господарської діяльності Підприємства;
- вирішує інші питання, які віднесені до його компетенції чинним законодавством.
5.3. Виконавчим органом на Підприємстві є директор. Директор призначається розпорядженням міського голови відповідно до діючого законодавства України.
При призначенні директора з ним укладається контракт, яким визначаються права, обов’язки та відповідальність директора, умови його матеріального забезпечення, звільнення з посади з урахуванням гарантій, передбачених чинним законодавством. Директор вирішує всі питання діяльності Підприємства, за винятком тих, що належать до виключної компетенції Власника Підприємства чи уповноваженого ним органу. Директор підзвітний Власнику та уповноваженому ним органу й організує виконання їх рішень.
Директор діє від імені Підприємства в межах, установлених законом та Статутом Підприємства.
Директор має право без довіреності виконувати дії від імені Підприємства.
5.4. Контроль за діяльністю директора здійснюється ревізійною комісією, що створюється Власником Підприємства. Директор не може бути членом ревізійної комісії. До складу ревізійної комісії можуть бути обрані члени трудового колективу Підприємства.
5.5. Основною формою здійснення повноважень трудового колективу Підприємства є загальні збори. Трудовий колектив Підприємства становлять усі громадяни, які своєю працею беруть участь у його діяльності на основі трудового договору (контракту, угоди), а також інших форм, що регулюють трудові відносини працівника з Підприємством.
5.6. Загальні збори трудового колективу:
- розглядають і затверджують проект колективного договору;
- розглядають і вирішують питання самоврядування трудового колективу;
- вибирають (відкликають) своїх представників до складу ревізійної комісії.
6. ПРИПИНЕННЯ ДІЯЛЬНОСТІ ПІДПРИЄМСТВА
6.1. Діяльність Підприємства може бути припинена:
- за рішенням Власника Підприємства;
- в інших випадках, передбачених законодавством України.
6.2. Припинення діяльності Підприємства здійснюється шляхом його реорганізації або ліквідації.
6.3. При реорганізації Підприємства (злиття, приєднання, поділ, виділення, перетворення) його права переходять до правонаступника.
6.4. Ліквідація Підприємства здійснюється ліквідаційною комісією, яка створюється за рішенням його Власника, а у випадках ліквідації Підприємства за рішенням суду – ліквідаційною комісією, призначеною цими органами в порядку, передбаченому законодавством України.
6.5. Майно та грошові кошти Підприємства при його ліквідації, включаючи виручку від розпродажу його майна при ліквідації, після розрахунків по оплаті праці осіб, які працюють на умовах найму, та виконання зобов`язань перед бюджетом, банками, повертаються Власнику Підприємства або за його розпорядженням передаються іншому підприємству .
6.6. Ліквідаційна комісія несе майнову відповідальність за збитки, які спричинені нею Підприємству, а також третім особам, відповідно до діючого законодавства.
6.7. Ліквідація вважається завершеною, а Підприємство таким, що припинило свою діяльність, з моменту виключення його з державного реєстру.
___________________________________________________________________

знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: