Мапа порталу

МИКОЛАЇВСЬКА_МІСЬКА_РАДА


РІШЕННЯ

№ 24/6 від 2004-10-26

Про затвердження Положення про стипендію міського голови для талановитих студентів, які навчаються у вищих навчальних закладах тапрофесійно-технічних навчальних закладах м.Миколаєва(ВН. ЗМІНУ ТА ДОПОВН. №6/24 ВІД 04.10.06) (ВН. ЗМІН №29/13 ВІД 30.10.08)


ВН.ЗМІНУ ТА ДОПОВН.
ВН. ЗМІН
З метою пошуку, підтримки і поліпшення умов інтелектуального розвитку талановитої молоді в різних сферах життя, керуючись ст.ст.25, 59 Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні”, міська рада

ВИРІШИЛА:

1.Затвердити Положення про стипендію міського голови для талановитих студентів, які навчаються у вищих навчальних закладах та професійно-технічних навчальних закладах м.Миколаєва /додається/.

2.Вважати такими, що втратили чинність, рішення Миколаївської міської ради від 21.11.02 №7/15 „Про затвердження Положення про стипендію міського голови для талановитих студентів, які навчаються у вищих навчальних закладах м.Миколаєва” і від 17.10.03 №15/44 „Про внесення доповнень до рішення міської ради від 21.11.02 № 7/15 „Про затвердження Положення про стипендію міського голови для талановитих студентів, які навчаються у вищих навчальних закладах м.Миколаєва”.

3.Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійну комісію міської ради з питань освіти, культури, у справах молоді та спорту (Гурець)



Міський голова В.Д.Чайка


Затверджено
рішенням
міської ради
від 26 жовтня 2004
№ 24/6__________

Положення
про стипендію міського голови для талановитих студентів, які навчаються у вищих навчальних закладах та професійно-технічних навчальних закладах м.Миколаєва


1.Загальні положення

1.1.Стипендія міського голови встановлюється відповідно до Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні”, Закону України „Про сприяння соціальному становленню та розвитку молоді в Україні”, з урахуванням Указу Президента України від 29 березня 2001 року №221/2001 “Про додаткові заходи щодо реалізації державної молодіжної політики”, згідно з міською Комплексною програмою „Молодь” на 2003 – 2006 роки, затвердженою рішенням Миколаївської міської ради від 21.11.02 № 7/16.
1.2.Стипендія міського голови встановлюється з метою пошуку, підтримки і розвитку талановитої молоді в різних сферах життя, яка навчається у вищих навчальних закладах та професійно-технічних навчальних закладах м.Миколаєва.
1.3.Стипендія міського голови є найбільшою відзнакою для студентів вищих навчальних закладів та професійно-технічних навчальних закладів м.Миколаєва.


2.Порядок призначення стипендії

2.1.Стипендія міського голови встановлюється талановитим студентам, які навчаються у вищих навчальних закладах та професійно-технічних навчальних закладах м.Миколаєва, за значні успіхи в навчанні та участь в економічному, соціально-громадському та культурному розвитку міста, сприяння уславленню міста на всеукраїнському, міжнародному рівнях.
2.2.Стипендія міського голови встановлюється раз на рік за підсумками навчального року не пізніше листопада поточного року.

2.3.Підставою для встановлення стипендії є конкурсний пакет документів, який включає в себе лист-направлення, рекомендаційний лист та анкету-заявку вищого навчального закладу або професійно-технічного навчального закладу за узгодженням керівника органу студентського самоврядування, а також копії дипломів чи грамот про перемогу в конкурсах, фестивалях, олімпіадах за навчальний рік, за який надається стипендія.
Клопотання для встановлення стипендії може бути порушено і громадською організацією за узгодженням та направленням вищого або професійно-технічного навчального закладу.
2.4.Кандидат на отримання стипендії повинен:
- бути мешканцем м.Миколаєва;
- навчатись в одному з вищих або професійно- технічних навчальних закладах м.Миколаєва;
- бути віком до 35 років на момент надходження пакету документів;
- відзначатись успішним навчанням за підсумками навчального року;
- брати активну участь у громадській діяльності;
- не отримувати інших спеціальних стипендій протягом даного навчального року;
- не знаходитись в академічній відпустці.
2.5.Стипендія призначається розпорядженням міського голови за рішенням експертної ради.
2.6.Список стипендіатів переглядається щорічно, але не пізніше листопада поточного року.
2.7.Персональний склад експертної ради затверджується розпорядженням міського голови.


3.Порядок фінансування та виплати

3.1.Кількість стипендій визначається виходячи із загального обсягу коштів на виплату стипендій студентам вищих та професійно-технічних навчальних закладів м.Миколаєва, які передбачені в кошторисі доходів та видатків міськвиконкому на рік у розділі „Інші видатки” по КВК 002 КФК 091106.
3.2.Стипендія встановлюється в розмірі:
- півтора неоподатковуваного мінімуму доходів громадян на місяць, з нарахуванням на неї податку з доходів фізичних осіб, для студентів, які навчаються у професійно-технічних навчальних закладах м.Миколаєва;
- двох неоподатковуваних мінімумів доходів громадян на місяць, з нарахуванням на неї податку з доходів фізичних осіб, для студентів, які навчаються у вищих навчальних закладах м.Миколаєва I-IІ рівня акредитації;
- двох з половиною неоподатковуваних мінімумів доходів громадян на місяць, з нарахуванням на неї податку з доходів фізичних осіб, для студентів, які навчаються у вищих навчальних закладах м.Миколаєва III-IV рівня акредитації.
3.3.Стипендія виплачується один раз на рік, а нараховується за період з початку навчального року до початку наступного навчального року із врахуванням утримання податку з доходів фізичних осіб.
3.4.Управління у справах сім’ї, дітей та молоді, у межах коштів, врахованих в міському бюджеті згідно з кодом функціональної класифікації видатків, щорічно передбачає суму витрат на виплату стипендій у кошторисі доходів та видатків міськвиконкому.
3.5.Відділ бухгалтерського обліку здійснює виплату стипендій чи перераховує стипендіальні кошти на розрахункові рахунки бухгалтерій вищих та професійно- технічних навчальних закладів м.Миколаєва.
3.6.Бухгалтерії вищих навчальних закладів м.Миколаєва надають відділу бухгалтерського обліку міськвиконкому звіт про цільове використання стипендіальних коштів не пізніше 1 грудня поточного року.

_________________________

знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: