Мапа порталу

Мешканцям міста!
Увага! Африканська чума свиней!

29.01.2019 рішенням Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Миколаївській міській раді на відкритій території Заводського району між Великою та Малою Коренихами оголошено "інфікований об’єкт" по африканській чумі свиней, та визначено "зону захисту" в частині Великої Коренихи, яка межує з "інфікованим об’єктом" та садово-виноградними товариствами, які розташовані по дорозі на Малу Корениху, а також "зону спостереження", в яку ввійшов мкр. Варварівка, Мала Корениха, частина Великої Коренихи та навколишні населені пункти.

ДНПК при Миколаївській міській раді затверджено та виконується план заходів щодо недопущення поширення та ліквідації африканської чуми свиней на території Заводського району м.Миколаєва в районі мкр. Велика Корениха.

Випадок виникнення спалаху інфекції стався внаслідок того, що 28.01.2019 на відкритій території між Малою та Великою Коренихами виявлено труп хряка, викинутого невідомими особами.

За результатами розтину та спеціальних досліджень з патматеріалу тварини виділено ДНК вірусу африканської чуми свиней.

Африканська чума свиней (хвороба Монтгомері) – висококонтагіозна вірусна хвороба, яка характеризується блискавичністю і високою летальністю, збудник стійкий до факторів зовнішнього середовища.

До африканської чуми сприйнятливі домашні й дикі свині незалежно від віку і породи. У тварин підвищується температура, яку майже неможливо збити, стаються крововиливи у внутрішні органи.

Люди на африканську чуму не хворіють.

Прохання до всіх громадян, які утримують свиней в особистих господарствах, в разі захворювання чи загибелі тварин звертатись до державних установ ветеринарної медицини м.Миколаєва за телефонами:

24-20-88, 47-71-63, 42-74-53, 24-63-76, утримувати свиней з урахуванням заходів біобезпеки.

Усі господарства, незалежно від форми власності, зобов’язані дотримуватись вимог "закритого режиму" в роботі.


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: