Мапа порталу

Основні напрямки роботи Миколаївського міського відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Миколаївській області з громадянами з обмеженими можливостями

Міжнародний день людей з інвалідністю, який відзначається 3 грудня, нагадує нам, що поруч з нами живуть люди з обмеженими можливостями, які потребують особливої уваги, і яким ми повинні допомогти відчути себе рівноправними членами нашої громади. Це день підведення підсумків зробленого для цієї категорії громадян, аналізу фактичного становища людей з особливими потребами в суспільстві.

Ставлення суспільства до тих, кому важко подбати про себе, говорить про рівень цивілізованості цього суспільства. Захищаючи гідність людей з інвалідністю, ми демонструємо своє людське обличчя. Ми повинні пам`ятати про головне - люди з обмеженими можливостями повинні відчувати нашу увагу та турботу не лише 3 грудня, а постійно.

В своїй роботі Миколаївське міське відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Миколаївській області (далі - Відділення) постійно піклується про тих людей, які в результаті отриманих ними на виробництві травм або професійних захворювань стали інвалідами праці, з метою усунення обмеження їх життєдіяльності, відновлення і компенсації порушених або втрачених можливостей до побутової, професійної, суспільної діяльності.

На обліку у Відділенні перебувають 480 осіб з інвалідністю (22 особи з першою, 88 осіб з другою та 370 осіб з третьою групою інвалідності). Система загальнообов'язкового державного соціального страхування гарантує зазначеній категорії страхові виплати та забезпечення широким спектром медико-соціальних послуг, а саме: санаторно-курортним лікуванням, технічними засобами реабілітації, автомобілями, додатковим харчуванням, протезуванням, медичними засобами, лікуванням, оплатою постійного стороннього, медичного та побутового догляду.

За 11 місяців 2018 року особам з інвалідністю Відділенням виплачено 19645,456 тис. грн. щомісячних страхових виплат. Медикаменти та вироби медичного призначення отримали 74 особи з інвалідністю на суму 462,381 тис. грн., 26 осіб отримали засоби технічної реабілітації на суму 19,913 тис. грн.

Відділенням укладено договір з Миколаївським державним протезно-ортопедичним підприємством, на якому виготовляють протезно-ортопедичні вироби, ортопедичне взуття за індивідуальним замовленням. За рахунок коштів Фонду у 2018 році на підприємстві виготовлено протези нижніх кінцівок, ортопедичне взуття, корсети, ортези для 41 особи на загальну суму 375,022 тис. грн.

У зазначеному періоді 47 осіб забезпечено лікуванням в санаторно-курортних закладах за власним вибором, вартість лікування склала 704,924 тис. грн.

За 11 місяців 2018 року Відділенням профінансовано виплати на спеціальний медичний догляд 3 особам, на постійний сторонній догляд - 22 особам та на побутове обслуговування - 19 особам. Загальна сума витрат склала 703,112 тис. грн.

Спеціальними засобами пересування (візками) за індивідуальним замовленням забезпечено 5 осіб (сума витрат склала 114,440 тис. грн.).

Необхідно зазначити, що прикладом для багатьох людей з інвалідністю є потерпілі на виробництві, які неодноразово приймали участь в регіональних змаганнях Всеукраїнської спартакіади серед інвалідів праці «Сила духу», яка щорічно проводиться Фондом соціального страхування, та ставали її призерами: Селіверстов Д.А., Плахтін І.І., Шпак С.С., Півінський В.В., Шапоренко І.І., Бабешко Ю.П., Студінський А.П., Виноградов В.Є. Найкращі спортсмени Відділення були членами команди Миколаївської області на Всеукраїнських змаганнях.

Особливо хочеться відзначити Виноградова Віталія Євгеновича, інваліда I групи, людину з активною життєвою позицією, незламною силою духу, який не змирився зі складними життєвими обставинами. Віталій Євгенович приймав участь у спартакіаді серед інвалідів праці «Сила духа». Він є одним із найактивніших учасників спортивного життя міста, багаторазовий срібний призер чемпіонатів України по настільному тенісу, переможець Відкритого кубку Одеси серед інвалідів по настільному тенісу, кандидат в збірну України  по настільному тенісу, багаторазовий переможець перегонів на спортивних візках, переможець та призер рибальських турнірів, учасник показових виступів по можливості подолання перешкод на візках.

Напередодні Міжнародного дня людей з інвалідністю Виноградову Віталію Євгеновичу Відділенням було видане активне, легке, маневрене колісне крісло швейцарського виробництві Kuschall моделі K-Series підвищеної функціональності та надійності, яке було придбане за рахунок коштів Фонду. Крісло було виготовлено з урахуванням побажань, відповідно до потреб та параметрів потерпілого на виробництві.

Приклад Виноградова В.Є. є взірцем незламності духу та активної життєвої позиції.

image


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: