Мапа порталу

Захистити власне місто від вандалізму

Шановні містяни, у Миколаєві почали приводити до ладу зелені зони, парки, сквери та інші місця загального користування. Так, після реконструкції привабливий та доглянутий вигляд нарешті мають три сквери у Заводському районі, у різних куточках міста висаджуються зелені насадження, ремонтуються тротуари, створюються нові місця відпочинку  для городян, сучасні креативні простори, які вже встигли полюбитися як дорослим, так і дітлахам. В тому числі, за рахунок Громадського бюджету реалізуються проекти з благоустрою, які створили самі ж городяни. Наступного року у планах реконструкція ще 10 скверів та парків Миколаєва.

Вперше за довгі роки міська влада підходить до планування міського простору, як місця зустрічі й спілкування містян. У центрі уваги, перш за все, потреби людей, які користуються цим простором. Саме це запорука безпечного, цікавого, активного та здорового життя в місті. Миколаїв поступово стає комфортнішим та зручнішим, а кожен мешканець отримує можливість разом зі своєю родиною із задоволенням провести вільний час.

На жаль, варто констатувати, що міське майно треба охороняти від самих городян. У Миколаєві почастішали випадки вандалізму. Розкрадається та псується майно міської громади, придбане та облаштоване за кошти бюджету міста. Виходить, шкодять самі собі та своїм дітям.

Сумно спостерігати, як висаджені квіти та дерева викопують ледь не в день посадки, трощать урни та лавки, вуличні ліхтарі. Згадаймо жахливі прояви вандалізму – неодноразове псування пам’ятника ліквідаторам Чорнобильської аварії, які вразили все місто цього літа. Останні ганебні події: у Заводському районі з благоустроєної зеленої зони по вул. Карпенка викрали 15 кущів самшиту, у парку «Юних Героїв» - кілька туй з нещодавно висадженої Алеї пам’яті.

Нещодавно місто відзначало свій день народження. До свята готувалися, наводили лад, адже винуватець події мав виглядати ошатно. Зокрема, було вирішено провести благоустрій прилеглої території і біля будівлі Миколаївської міської ради. Роботи проведені за кошти міського бюджету, а отже, городян - платників податків. Газони біля мерії, за європейською практикою, вкрили мармуровою крихтою. Така технологія захищає грунт від пересихання і не дає розповсюджуватися пилу. Крім того, встановили нові бордюри та обрізали сухі гілки.

Пройшло небагато часу і можна зробити висновок, що благоустрій городянам таки сподобався, бо деякі хазяйновиті містяни почали збирати  декоративну мармурову крихту у пакетики та відра, і нести собі додому. Місцями крізь проріхи тепер виглядає ізолюючий матеріал. На квітнику біля під’їзду Центру надання адміністративних послуг замість кількох кущів з квітами лишилися тільки ями. Про ці порушення поінформовано правоохоронні органи, особи шкідників можна встановити завдяки камерам відеоспостереження.

Шановні миколаївці! Місто потерпає від вандалізму. Зупинити це в наших силах. Якщо ви стали свідком псування майна громади, не стійте осторонь, негайно повідомляйте про це поліцію.

Будьмо небайдужими до Миколаєва, бережімо міський простір! Змінюючись самі, ми змінимо на краще і те, що нас оточує.

Відділ інформаційного забезпечення міської ради

 

IMAGE FOLDER (/files/2018/102018/11102018_7)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: