Мапа порталу

У Миколаєві пройшла «III Молодіжна конференція #Active mk»

Цими вихідними, 06-07 жовтня, в актовій залі Адміністрації Центрального району Миколаївської міської ради проходила III Молодіжна конференція #Active_mk, яка зібрала понад 70 представників молоді міста та близько 20 спікерів, серед яких був і міський голова Олександр Сєнкевич.

Перший день конференції розпочався з привітальних слів організаторів – Юлії Болгак, голови правління ГО «Центр розвитку туризму та збереження екології «Збережи світ» та Аліни Жегунової, виконавчого директора ГО «Правозахисне об'єднання «Ти ж юрист». Відкривав конференцію також начальник управління молодіжної політики Миколаївської міської ради – Олександр Рябенко, який побажав усім присутнім успіхів та натхнення.

Всю суботу разом з молоддю працювали громадські діячі та активісти, а також працівники органів місцевого самоврядування, які ділилися досвідом та розповідали про свої проекти, а також давали поради та настанови.

Серед спікерів були:

Наталія Гнатуша, директор Регіонального центру з надання БВПД у Миколаївській області яка розповіла про те хто такі параюристи, їх роль в системі безоплатної правової допомоги та як можна долучитися до правопросвітництва.

Роман Возняк, начальник Головного територіального управління юстиції у Миколаївській області.

Світлана Перебийніс, регіональний представник Секретаріату Уповноваженого ВРУ з прав людини у Миколаївській області, розповіла про роль молоді у державній службі України та познайомила присутніх з професією омбудсмена.

Вікторія Романенко, голова ГО «Міжнаціональний студентський парламент» та Максим Караулов, представник оргкомітету ВГО «Студентська республіка» донесли до молоді роль виборів в молодіжній політиці міста та закликали не бути пасивними і відстоювати свою громадянську позицію.

Тетяна Пустовойтенко, голова Ради з питань молодіжної політики при міському голові Миколаєва доповіла про молодіжні консультативно-дорадчі органи та у режимі «питання-відповідь» разом з учасниками з’ясували, чи є вони дієвими органами.

Тетяна Безмощук, голова ГО «Сила єднання» поспілкувалась про те як ідею перетворити на масштабний проект в області та на прикладі Міжнародного фестивалю повітряних зміїв довела цю думку.

Далі, до учасників приєднався міський голова Олександр Сєнкевич, який поспілкувався з молоддю у неформальній обстановці, надав рекомендації щодо книжок які варто прочитати та наголосив, що потрібно цінувати час і боротися із власними лінощами.

А от Віктор Сікаленко, голова правління ГО «Клуб сталого розвитку «Південна ініціатива», розповів про освітні запити молоді в ОТГ Миколаївської області та на прикладі Галицинівської ОТГ показав яким чином можливо розвивати громаду і залучати іноземні фонди задля впровадження інновацій.

На завершення першого дня конференції молодь поспілкувалась із Софією Дубовою, заступником голови ГО «Територія Твого Розвитку», яка занурила у громадську «двіжуху» в таких напрямках як благодійність та неформальна освіта влітку.

Другий день розпочався з радіоведучої Світлани Вовк, що провела майстер-клас «Радіо в дії».

Катерина Ганус, заступник менеджера УАЛ Миколаїв з проектів і партнерства розповіла про подорожі та як пройшла 400 км. пішки в Іспанії. А Ганна Мазурак, студентка Української академії лідерства в Миколаєві розказала про можливості для розвитку молоді з УАЛ Миколаїв та мотивувала до громадської діяльності.

Молодий активіст, Артем Кривцов, голова правління ГО «Молодіжний центр наукової діяльності» розповів який вклад у розвиток молодіжної політики Миколаєва робить його організація.

Олександр Малявський, засновник велокур’єрського руху в Миколаєві представив учасникам велорух в Миколаєві та наголосив навіщо він потрібен.

Команда СД-ПЛАТФОРМИ розповіла про власні історії успіху та обмінялись досвідом із присутніми.

На конференції був і Олег Соколик, голова ГО «Миколаївщина – надійний партнер», який поспілкувався про регіональний розвиток Миколаївської області.

Тему розвиту Миколаївської області підхопив Олександр Максименко, голова ГО «Сила села» та вів розмову про туризм на Миколаївщині, а також розповів про необхідність пошуку власного «поля діяльності» та провадження власної справи.

Другий день конференції #Active_mk завершився підбиттям підсумків та врученням сертифікатів. Організатори обсудили подальші плани реалізації даного проекту та подякували усім присутнім за бажання розвивати себе та місто Миколаїв.

Управління молодіжної політики 

 

IMAGE FOLDER (/files/2018/102018/10102018_3)

 

 

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: