Мапа порталу

Миколаївців запрошують на мистецький тиждень Mykolaiv Art Week: IDентіфікація. В програмі кіно, театр, фото та анімація

Наближається головна культурна подія року у Миколаєві.

У Миколаєві з 5 по 14 жовтня відбудеться другий фестиваль сучасного мистецтва Mykolaiv Art Week. В програмі фотовиставки, покази кіно та анімації, лекції, воркшопи, фотокрос, форум мистецьких індустрій і театральна вистава. Цього року мистецький тиждень охоплює вісім художніх просторів і галерей міста.

«Проект Mykolaiv Art Week ми почали у минулому році для того, аби привернути увагу миколаївців до сучасного актуального українського мистецтва. Хотіли показати те, чого в місті ніколи не було чи було дуже мало. Тоді наша команда провела лише 4-денний фестиваль, який викликав великий резонанс в місті. Ми отримали величезну кількість позитивних відгуків. І вже цього року вирішили зробити подію більш масштабною», - розповідає один з організаторів фестивалю Дмитро Ларченко.

Головна культурна подія міста у цьому році триватиме десять днів. До того ж, фестиваль розширив свої кордони та набув статусу міжнародного.

«Ми презентуємо міжнародний фотопроект People. Places. Processes. на соціально-політичну тематику. Це 55 робіт семи авторів з п'яти пострадянський країн: України, Молдови, Білорусі, Грузії та Вірменії. У Миколаєві на відкриття приїде один з них - Рамін Мазур з Кишиніва», - розповідають організатори.

Родзинкою стане і офіційне відкриття фестиваля. Крім нових миколаївських імен, Mykolaiv Art Week презентує абсолютно нову і незвичайну локацію для фотовиставки - підземний паркінг. І як доповнення - специфічні «декорації» у вигляді дорожніх знаків і оштукатурених стін парковки. І все це під DJ сет абстрактного хіп-хопу.

Ще одне нововведення фестивалю - форум «Місто як культурний феномен». Подія об'єднає до 30 учасників з різних міст України. Серед спікерів заходу - архітектор і менеджер в сфері культурних індустрій з Німеччини.

«Форум - це колаборація двох проектів – освітній «Київський Діалог» та артовий Mykolaiv ART WEEK, тому і тема у нас про місто, що формується не вулицями та будинками, а людьми, їх духовними потребами, мистецькими та культурними подіями. Ми наразі маємо 65 учасників, половина яких з різних міст України та спікерів з Дніпра, Києва, Одеси та міжнародного експерта з Дрездену», - зазначає один з організаторів фестивалю Дар'я-Фрич Алчіна.

  

ПРОГРАМА фестивалю:

5/10 19:00 Підземний паркінг ЖК «Рів'єра» - Відкриття Фестивалю. Фотовиставка Андрія Рублєвіка, проект Poem 18+ (вул. Лазурна, 5/11, вхід з боку галереї) Вхід ВІЛЬНИЙ

6-7/10 12:00 БЦ «Portal» (екс-БЦ «КІТ») - Форум «Місто як культурний феномен» (вул. Мала Морська, 108, 2 поверх) Участь за РЕЄСТРАЦІЄЮ

8/10 17:00 Російський театр / Мала сцена - Дикий театр, вистава «Бути знизу» (м. Київ)

9/10 19:00 Арт-кафе «БАШНЯ» - Відкритий показ фільму «Мустанг» (вул. Космонавтів, 83-А, 2 поверх) Вхід ВІЛЬНИЙ

10/10 17:00 Муніципальний виставковий зал - Відкрита лекція «Навіщо потрібен музей? Як зробити класичний музей сучасним?» (м. Одеса) Вхід ВІЛЬНИЙ

11/10 17:30 Галерея ЖК «Рів'єра» - Відкрита лекція «Гендер, гендерна нерівність і об'єктивація». Марина Усманова, Дан Федосєєв (м. Херсон). Відкритий показ фільму «Bar Bahar / Ні тут, ні там» (вул. Лазурна, 5/11) Вхід ВІЛЬНИЙ

12/10 19:00 БЦ «Portal» (екс-БЦ «КІТ») - Відкриття міжнародної фотовиставки People. Places. Processes. (вул. Мала Морська, 108, 2 поверх) Вхід ВІЛЬНИЙ

13/10 16:00 МФ КНУКіМ / Актовий зал - Відкритий показ анімації. Програма міжнародного фестивалю Linoleum 2018 (вул. Декабристів, 17) Вхід ВІЛЬНИЙ

14/10 10:00 Фотокрос

Цьогорічний фестиваль сучасного мистецтва Mykolaiv ART WEEK:IDентифікація проходить за підтримки Український культурний фонд,  управління молодіжної політики Миколаївської міської ради.

*

Український культурний фонд – це державна установа, створена у 2017 році, на підставі відповідного Закону України, з метою сприяння розвитку національної культури та мистецтва в державі, забезпечення сприятливих умов для розвитку інтелектуального та духовного потенціалу особистості і суспільства, широкого доступу громадян до національного культурного надбання, підтримки культурного розмаїття та інтеграції української культури у світовий культурний простір. Діяльність фонду, згідно чинного законодавства, спрямовується та координується Міністерством культури України.

IMAGE FOLDER (/files/2018/102018/041018_3)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: