Мапа порталу

Місто планує перейти на вуличне LED-освітлення

Міська влада планує замінити застарілі лампи в мережах зовнішнього освітлення на енергоефективні. Передбачається, що така робота буде проходити в кілька етапів.

Про це стало відомо у вівторок, 10 липня, під час презентації продукції компанії з виробництва світлодіодного обладнання «AVA TECH», яка відбулася в Центрі енергоефективності Миколаєва. У заході взяли участь Миколаївський міський голова Олександр Сєнкевич, його заступник Олександр Омельчук, депутати міської ради.

Пошук оптимальної пропозиції щодо модернізації міського освітлення вже розпочався. Так, 8-10 червня в Миколаєві проходив Форум-виставка "PRO ефективність 2.0", де свою продукцію представляла столична компанія «AVA TECH». Тоді на неї звернув свою увагу мер Миколаєва Олександр Сєнкевич. Під час спілкування керівництво компанії не змогло відповісти на низку питань міського голови. Тому фахівців мерії запросили оглянути виробничі майданчики компанії і ознайомитися з процесом виготовлення світлодіодного обладнання.

- Минулого тижня ми побували в Києві та відвідали виробничі потужності компанії «AVA TECH». Ми були вражені підходом цієї компанії до виробництва і лінійкою їх продукції. Результатом цієї зустрічі стало запрошення представників компанії в Миколаїв, щоб вони детально розповіли, які можливості у них є і як місто може ними скористатися, - зазначив Олександр Омельчук.

Як зазначив один із засновників «AVA TECH» Андрій Бурканов, компанія спеціалізується на виробництві світлодіодного обладнання і пропонує комплексне переобладнання об'єктів освітлення сучасними LED-світильниками. При виробництві застосовуються електронні компоненти провідних світових виробників. Зокрема, використовуються комплектуючі таких компаній: Philips, Osram, Сree, Citizen, ELT.

- Наші світильники не містить в собі важких металів і ртуті, не вимагають утилізації, - сказав Андрій Бурканов, підкресливши, що таке обладнання в порівнянні з натрієвими лампами споживає в 2,5 рази менше електроенергії.

Гарантія на продукцію компанії «AVA TECH» 6 років - протягом цього часу виробник зобов'язується замінити будь-який світильник, не залежно від причини виходу його з ладу.

Цікаво, що для Миколаєва компанія може розробити низку ексклюзивних вуличних світильників. Що важливіше - наше місто може розраховувати на вигідну програму співпраці, яка полягає в наданні безпроцентної розстрочки на 3 роки. Це означає, що частина грошей, зекономлених на електроенергії, можна буде направляти на оплату вже поставленого обладнання.

 В ході презентації стало відомо, що «AVA TECH» готове безкоштовно встановити кілька LED-світильників, щоб в польових умовах випробувати їх роботу, точно визначити, якою буде ефект економії. Можливо, такий пілотний проект реалізують на території КП «Миколаївелектротранс».

Олександр Сєнкевич зазначив, що міська влада зацікавлена ??у впровадженні в Миколаєві сучасних енергоефективних технологій. На даний момент в Миколаєві йде розробка теплоенергетичної стратегії. В її рамках і планують здійснити комплексну заміну застарілих ламп зовнішнього освітлення на енергоефективні.

- Ми повинні провести великий обсяг роботи: розробити теплоенергетичних стратегію, підготувати покроковий план, виділити фінансування, - сказав очільник міста.

Він підкреслив, що буде оголошено відкритий конкурс, за результатами якого оберуть оптимальний для міста проект переходу на вуличне LED-освітлення. Це буде комплексний проект, тому передбачається, що його реалізація пройде в кілька етапів.

 

 

Відділ інформаційного забезпечення міської ради

IMAGE FOLDER (/files/2018/2018_7/100718)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: