Мапа порталу

Олександр Сєнкевич ініціював розробку законопроекту щодо спрямування частини портових зборів на розвиток інфраструктури територіальних громад та закликав громадськість долучитися до його написання

Миколаївський міський голова Олександр Сєнкевич має намір розробити законопроект, згідно з яким частина коштів від прибутку портів має направлятися на відновлення доріг та розвиток інфраструктури.

- Скільки я є міським головою Миколаєва, стільки я повторюю – портове місто не може бути біднішим за ті, де немає портів чи великих заводів. Ми маємо декілька портів, декілька стивідорних компаній, але не можемо вирішити свої елементарні інфраструктурні проблеми. Я впевнений, що міська влада повинна вирішувати не тільки, як витрачати бюджетні гроші, але в першу чергу тим, як збільшити їх кількість. Тому я в чергове підіймаю питання про направлення частини портових зборів в бюджет міста Миколаєва. Не може бути такого, щоб місто тримало навантаження від роботи портів, і нічого від цього не отримувало: на сьогоднішній день всі збори йдуть до Державного бюджету України.

Керівник міста повідомив, що його пропозицію підтримав голова Адміністрації морських портів України Райвіс Вецкаганс та миколаївські стивідорні компанії.

- Стивідори та їх працівники – це також миколаївці, які були б щасливі, якби результат їх праці ще й позначався на розвитку міста, де вони живуть. Новий голова Адміністрації морських портів України Райвіс Вецкаганс сказав мені: “Я вас підтримую, але чому про це крім вас більше ніхто не говорить?”. Я сподіваюсь, що заговорять. І голови інших міст-портів, і народні депутати. Сьогодні ми беремося самі розробляти законопроект про розподілення портових зборів.

Олександр Сєнкевич закликав громадськість долучитися до розробки законопроекту, який він планує подати до Верховної  Ради через Асоціацію міст України.

- Я прошу всіх, хто згоден зі мною в цьому питанні та також переймається долею Миколаєва, приєднатись до нас та допомогти нам в цьому питанні: потрібна допомога юристів, які б долучились до написання цього об’ємного законопроекту! Новий дитячий садок? Міський льодовий каток? Новий відремонтований басейн? Парки та сквери? Рівні дороги та тротуари? На все це потрібні гроші, але це все можливо, якщо їх знайти! Я дуже сподіваюсь, що нам вдасться це зробити!

Відділ інформаційного забезпечення міської ради


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: