Мапа порталу

Триває прийом проектів на "Громадський бюджет м. Миколаєва - 2019"

З 10 квітня у Миколаєві розпочався прийом проектних пропозицій для участі в рамках програми "Громадський бюджет"

Маєте ідеї щодо покращання благоустрою громадського простору або вирішення соціально-значущих питань? Подавайте заповнену аплікаційну форму проекту до 24 травня 2018 року.

Проект відповідно до форми та  вимог подається:

- у паперовому вигляді за адресою:вул. Адміральська, 20, м.Миколаїв, 54001, з поміткою на конверті «Громадський бюджет м.Миколаєва», поштою або особисто до відділу по роботі зі зверненнями громадян департаменту забезпечення діяльності виконавчих органів Миколаївської міської ради в робочі дні з понеділка по п’ятницю з 08.30 до 17.00 години;

- електронною поштою у вигляді сканованого оригіналу документів  на адресу: [email protected]  з поміткою «Громадський бюджет м.Миколаєва» з обов’язковим наданням оригіналів у паперовому вигляді.

Детальну інформацію та форму для проекту Ви можете знайти на офіційному сайті Миколаївської міської ради в розділі Громадський бюджет https://mkrada.gov.ua/content/gromadskiy-byudzhet_2017.html та на офіційному сайті  Громадського бюджету Миколаєва http://mykolaiv-budget.e-dem.in.ua/#/.  

Нагадаємо, що впровадження громадського бюджету в Миколаєві розпочали у 2017 році. Було затверджено його положення та відповідну програму, які розроблено за підтримки Фундації українсько-польської співпраці ПАУСІ та з урахуванням кращих практик українських та польських міст.

В межах громадського бюджету проекти подавалися згідно з розробленою формою та  відповідали вимогам, визначеним положенням. Про це були повідомлені мешканці міста в рамках інформаційної кампанії. Крім того, кожен бажаючий міг ознайомитись із положенням та програмою «Громадський бюджет м.Миколаєва», які було розміщено у відкритому доступі на сайтах «Миколаївська міська рада» та «Громадський бюджет Миколаєва». Також у розділі «Громадський бюджет» офіційного Інтернет-порталу міської ради можна було знайти детальну інформацію про те, які існують умови участі у проекті.

На період з 5 жовтня по 20 листопада, активними мешканцями міста було подано 117 проектів на загальну суму 56,12 млн грн. Загалом проекти подав 101 автор із співвідношенням жінок та чоловіків 51% до 49% відповідно. За результатами розгляду Експертної групи з питань Громадського бюджету до голосування було допущено 76 проектів, з них 43 великих та 33 малих. При цьому рішенням Координаційної ради було змінено співвідношення фінансування проектів: 70% - на великі проекти та 30% на малі.  Найбільше проектів подано у категорії “Навколишнє середовище та благоустрій” - 43. На другому місці категорія “Спорт” - 25 проектів та  “Освіта” - 13 проектів. У категорії “Культура та туризм” подано 10 проектів, “Дорожньо-транспортна інфраструктура” - 9 проектів. Загальна вартість проектів, які допущені до голосування, становить 37,96 млн грн., з них 32,43 млн на великі та 5,53 млн на малі проекти.

Абсолютним лідером голосування серед великих проектів став проект з перетворення пляжу “Чайка”  в громадський простір із сучасною спортивною зоною та місцем для bookcrossing” -  за нього проголосували 1449 миколаївців.

На другому місці - проект "Від нових трамплінів для стрибків у воду - до олімпійських медалей для рідного міста", автором якого є мешканка Миколаєва Тетяна Гуменюк. Ініціативу підтримали 1300 городян. Проект передбачає придбання 3 нових спортивних трамплінів для вихованців комплексної дитячо-юнацької школи з плавання.

 

           

Департамент економічного розвитку

image


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: