Мапа порталу

Маршрутки під прицілом: в Миколаєві провели позапланову перевірку підприємств-перевізників

У середу, 18 квітня, управління транспортного комплексу, зв'язку та телекомунікацій міської ради спільно з патрульною поліцією провели позапланову перевірку ряду підприємств, які здійснюють пасажирські перевезення в Миколаєві. У цей день під приціл перевіряючих потрапили підприємства ТОВ «ГУРІГ-СЕРВІС» і ПП «АВТО-ВІОЛА ПЛЮС», які обслуговують маршрут № 75 і № 87 відповідно.

У такого термінового рейду було кілька вагомих підстав. Про них розповів начальник управління транспортного комплексу, зв'язку та телекомунікацій Олег Манушевич.

- Сьогодні ми проводимо позапланову перевірку. По-перше, в ЗМІ та соціальних мережах була опублікована інформація про те, що з однієї з маршруток, які курсують за маршрутом № 75, випав молодий чоловік, при цьому водій не помітив падіння із задніх дверей і продовжив свій рух. Ми і поліція взяли на облік цей випадок. І сьогодні спільними зусиллями постараємося встановити, чи був він насправді, перевіримо, в якому технічному стані перебувають автобуси, - сказав Олег Манушевич.

Як зазначив керівник управління транспортного комплексу, зв'язку та телекомунікацій, підставою для перевірки послужив також факт роботи на маршруті № 87 водія в стані алкогольного сп'янінні, його нещодавно зафіксували співробітники патрульної поліції.

Учасники рейду відвідали кінцеві зупинки цих маршрутів. Крім технічного стану транспортних засобів, вони перевірили наявність вогнегасників, аптечок, а також документів, що дозволяють здійснювати пасажирські перевезення: страховок, маршрутних листів, квитково-облікових книжок, відміток про проходження обов'язкового медогляду тощо.

У цілому серйозних порушень виявлено не було. Однак не все пройшло гладко - фахівці управління транспортного комплексу, зв'язку та телекомунікацій виявили низку порушень: на деяких маршрутках не було GPS трекерів, не велися квитково-облікові книги і книги обліку робочого часу водія. Через це було складено 2 акти про порушення умов договору на перевезення пасажирів і 1 постанову про невідповідність технічного стану автобуса вимогам правил дорожнього руху.

Складені акти будуть направлені підприємствам-перевізникам для ознайомлення і усунення виявлених порушень.

 

Відділ інформаційного забезпечення міської ради

IMAGE FOLDER (/files/2018/2018_4/180418)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: