Мапа порталу

У Миколаєві відбулася прем’єра інклюзивної соціальної вистави за участю дітей з інвалідністю

10 квітня 2018 року о 19:00 у Миколаївському художньому російському драматичному театрі відбулася прем’єра інклюзивної соціальної вистави «Соловейко з одним крилом» за участю дітей з інвалідністю м. Миколаєва.

Організатор соціального проекту -  ГО «Сильні разом». Автор ідеї проекту Катерина Ліщенко. Режисер-постановщик Людмила Оспадова.

Діти, які взяли участь у виставі, незвичайні. Для кожного це велика подія у житті. Кожна маленька деталь у виставі переплітається із справжніми дитячими долями.

Головну роль у виставі, роль Соловейка з одним крилом, зіграв одинадцятирічний Костянтин, який має значні ортопедичні проблеми і може пересуватися тільки в спеціальних ортезах. Соловейко з казки мріяв співати. Костя у своєму справжньому житті займається вокалом, акторським мистецтвом і дуже захоплюється цим.

Роль ніжної та тендітної дівчинки Весни-Осені-Зими зіграла дев’ятирічна Аліна, чарівна дівчинка з комплексними складними порушеннями. Аліні складно говорити, тим паче говорити під час руху. Вона хвилювалася, але дуже старанно вимовляла кожний звук.

Ролі солов’ят зіграли маленькі актори Артем, Ліза і Даня, які мають важкі проблеми опорно-рухового складу. Артем навчається вокалу і дуже полюбляє співати. Ліза відвідує театральний гурток.

Роль Молодої Соловушки з обдертим пір’ям з одного боку зіграла прекрасна Олександра, у якої в житті опік важкого ступеня.

Усі ролі у виставі, які належать дорослим акторам, зіграли актори молодіжного аматорського театру «С.Т.У.К». І кожен з ним проніс тему вистави через своє серце.

Неймовірні яскраві танці у виставі виконали артисти танцювального колективу «Турдефорс».

У цей вечір казка про життя великої пташиної сім’ї чітко показала нам, що головне - це людина, її внутрішній світ, який жодним чином не залежить від форми інвалідності.

Три поверхи театру були заповнені. Атмосфера залу просто випромінювала відчуття великої дружньої родини. Акторам дарували квіти, подарунки. Зал аплодував, стоячи. Кожна людина, яка завітала на виставу, принесла з собой доброту. І винесла з собою світ маленьких відкритих сердець.

Проект реалізований за підтримки Миколаївської міської ради, управління з питань культури та охорони культурної спадщини ММР, ГО «Федерація аматорських миколаївських театрів – ФАМТ». 

IMAGE FOLDER (/files/2018/2018_4/12042018)

 

 

 

 

 

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: