Мапа порталу

У Миколаєві відкрився Всеукраїнський семінар з розвитку авторських шкіл

У четвер, 22 березня, в Миколаєві відкрився Всеукраїнський семінар «Теоретико-методологічні засади моделювання авторських шкіл». Педагоги з усієї України з'їхалися до нашого міста, щоб обговорити перспективи розвитку експериментальних освітніх установ, а також вивчити кращий досвід створення авторських шкіл.

Всеукраїнський семінар триватиме 2 дні - з 22 по 23 березня. За цей період педагоги-новатори відвідають 4 миколаївські школи: Академію дитячої творчості, муніципальний колегіум ім. В.Д. Чайки, муніципальний академічний коледж, економічний ліцей № 2.

Відкриття заходу пройшло в Академії дитячої творчості. Учасників Всеукраїнського семінару привітав перший заступник міського голови Володимир Криленко.

- Я розумію, яка це нелегка праця - створити щось авторське. Я знаю, що в цьому залі зібралися неординарні педагоги, які допомагають нашим дітям стати кращими, отримувати нові знання і вміння. Я хочу побажати всім плідної роботи, - сказав Володимир Криленко, відзначивши, що міська рада всіляко підтримує освітню сферу.

Перший віце-мер зазначив, що в Миколаєві має патент на авторство лише Академія дитячої творчості. Але, судячи з атмосфери, яка панує в муніципальному колегіумі ім. В.Д. Чайки, муніципальному академічному коледжі, економічному ліцеї № 2, якості їх педагогічного складу, успіхам учнів, ці навчальні заклади можна сміливо назвати авторськими школами.

А Світлана Кириленко, представник Інституту модернізації змісту освіти Міністерства освіти України, розповіла, що перша авторська школа України була створена саме в Миколаєві.

- Ми не випадково в Академії дитячої творчості. Вона була першою ластівкою створення авторських шкіл в Україні. Ця школа відома всій Україні. Її директор Ганна Матвєєва перша захистила дисертаційне дослідження з авторської школи. Сьогодні ідея авторської школи стає більш популярною, - сказала Світлана Кириленко. - Ми розуміємо, що авторська школа не може бути масовою. Адже повинен пройти певний період часу для того, щоб педагогічний колектив виробив своє бачення організації і забезпечення освітнього процесу. Також необхідно знайти батьків, які будуть активно брати участь в житті школи. Авторська школа - це явище педагогіки партнерства.

Перший день семінару «Теоретико-методологічні засади моделювання авторських шкіл» розбитий на 2 частини: перша частина відбудеться в Академії дитячої творчості, друга частина - в Миколаївському муніципальному колегіумі ім. В.Д. Чайки. Завтра в рамках семінару педагоги відвідають муніципальний академічний коледж, економічний ліцей № 2.

 

Відділ інформаційного забезпечення міської ради

 

IMAGE FOLDER (/files/News/220318)

 

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: