Мапа порталу

27 навчальних закладів Миколаєва хочуть самостійно готувати сніданки і обіди для дітей

Миколаївські навчальні заклади мають намір перейти на автономну систему приготування їжі для своїх вихованців. 25 дитячих садків, муніципальний колегіум ім. В. Чайки та спеціалізований навчально-виховний комплекс готові відмовитися від централізованого приготування сніданків і обідів і відкрити у себе ставки бухгалтерів і кухарів, які б й готували для дітей.

Відповідне звернення батьківських комітетів розглянули у вівторок, 13 березня, під час засідання постійної комісії міської ради з питань охорони здоров'я, соціального захисту населення, освіти, культури, туризму, молоді й спорту.

Як зазначила депутат Олена Кісельова, ці навчальні чекають на такі нововведення останні 2 роки. Вони до них готові не тільки морально, для реалізації цієї задумки у них створені необхідні умови.

- У них буде своя кухня, свій бухгалтерський облік. Ми порахували, що нам буде це коштувати. У цих 27 навчальних закладах необхідно буде додатково ввести 167 ставок. Для цього потрібно додатково 5 млн. 942 тис.грн. З них 5 млн. 199,3 тис.грн. потрібно на зарплати. Це попередні розрахунки. За нормативами кухонних працівників на 27 установ повинно бути 140 одиниць, - сказала заступник начальника управління освіти Олена Зав'ялова.

Для втілення в життя цієї задумки необхідно, щоб виконком міськради дав згоду на ведення самостійного бухгалтерського обліку. За словами Олени Зав'ялової, відповідний проект рішення вже підготовлений, він вивішений на сайт Миколаївської міської ради.

Як зазначила Олена Зав'ялова, на даний момент в Миколаєві 10 дитсадків ведуть самостійний бухгалтерський облік, що дає їм можливість забезпечувати харчуванням дітей. І роблять це вони успішно.

Обговоривши це питання, члени депутатської комісії підтримали ініціативу батьківських комітетів навчальних закладів.

 

Відділ інформаційного забезпечення міської ради

 

IMAGE FOLDER (/files/News/130318)

 

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: