Мапа порталу

Міська влада розглядає можливість проведення комплексної енергомодернізації школи №45

У понеділок, 5 лютого, перший заступник Миколаївського міського голови Володимир Криленко відвідав загальноосвітню школу №45, особисто перевірив роботу системи опалення, а також висловив керівництву навчального закладу ряд зауважень щодо усунення наявних недоліків.

Директор школи №45 Олексій Целіщев повідомив, що на даний момент температура повітря у школі в нормі та розповів про ситуацію, що склалася у навчальному закладі.

- Батьки дітей,  які навчаються у школі,  неодноразово скаржились на низьку температуру у класах - 13 градусів тепла. Зараз в класах зберігається оптимальний температурний режим, - зазначив він. - Проте, порушення температурного режиму відбувається за декількох причин, одна з них - нова система опалення, яку було встановлено два роки тому з порушенням санітарним норм.

В ході інспектування Володимир Криленко оглянув спортивну залу та навчальні класи. Звертаючись до директора, віце-мер підкреслив, що виправити ситуацію слід у найкоротші терміни.

- Проблема є, і це слід визнати. Маємо терміново визначити причини,  усунути усі недоліки та працювати над тим, аби така ситуація не виникла знову, - сказав Володимир Криленко.


Вже у вівторок, 6 лютого, відбулось термінове засідання робочої групи, до складу якої увійшли директор департаменту енергетики, енергозбереження та запровадження інноваційних технологій міської ради В'ячеслав Булах та його заступник Андрій Слободяник, керівник комунального підприємства "Управління капітального будівництва м.Миколаєва" Роман Бохін, начальник управління інформаційної політики та зовнішніх відносин департаменту міського голови Микита Козиренко, представники підрядної організації, керівництво школи №45.

За словами директора школи,  два роки тому міською радою було прийнято рішення про будівництво окремої котельні на базі школи, розроблено відповідну проектно-кошторисну документацію.  У школі замінили усі опалювальні прилади. Однак на сьогоднішній день труби не підтримують необхідну температуру, вони теплі зверху та холодні знизу.  На думку Олексія Целіщева, причина або у помилці підрядника при виконанні робіт, або у проекті.

- Температура подачі тепла низька, тому що котельня розташована далеко від навчального закладу, через це і виникають великі тепловтрати, - сказав Олексій Целіщев.

У ході засідання присутні озвучили  можливі варіанти вирішення проблеми.

Директор КП "Капітальне будівництво м.Миколаєва" Роман Бохін зазначив, що проект необхідно коригувати та запропонував провести комплексну технічну експертизу.

- Щоб визначити, що робити далі, необхідно підготувати усі технічні розрахунки, опрацювати схему теплового вузла та відкоригувати проект. До наступного опалювального сезону школа має бути готовою, - сказав Роман Бохін.

У свою чергу, Андрій Слободяник підкреслив, що будівля школи потребує комплексної енергомодернізації.

- Порушена гідравліка системи  опалення, неправильно змонтована система теплопостачання. Та навіть якщо тепло подаватиметься правильно, матимемо таку саму проблему, яка є зараз. Слід передусім підвищити енергоефективність, закрити міжпанельні шви, провести комплексну енергомодернізацію, - резюмував Андрій Слободяник.

IMAGE FOLDER (/files/News/07022018_1)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: